* sahip olduğunuz vicdanla ters orantılıdır. böyle bir olguyu kabul edecek vicdana sahipseniz muhtemelen dişe dokunur bir yekün, ha ama yok bana bunlarla gelmeyin kardeşimcilerdenseniz koskoca bir hiçtir. zira zaten böyle bişeye gerek duymamakta çünkü anlamlandıramaktasınızdır.
yakında hürriyet'te "krizle birlikte cerrahi operasyonların fiyatı da patladı. özellikle kızlık zarı diktirmek gibi çelişkili konuların oparetörleri karaborsaya düştü!" bilgisiyle verilecek haberin başlığı.
ne olduğunun pek bir önemi yoktur zira,fiyatı istediğin gibi çek,yaptırılaması gerekiyorsa yaptırılacaktır.
içi boş beyinlere saman doldurma maliyetinden 1 kuruş daha pahalı olmadığını düşündüğüm maliyettir.
(bkz:
diktirin gidin efendim)
yapılan seks sayısı ile doğru orantılıdır. çünkü bu işi yaptıkça dikilecek ortamda çapta genişleme olmaktadır. ara mesafe açıldıkça maliyette artmaktadır.
monopol piyasadır. firma fiyatı istediği gibi belirler, karını maksimize eder.
değişkenlik göstermesi normaldir.
5000 dolara yapan ince balık derisi veyahutta yüksek kalite selülozik çarşaf kullanır.
500 dolara yapan da mahalle kasabından aldığı koyun derisi ile yapıyordur ya da mopak defterden sayfa kopartıp onu kullanır.
zavallı bir adamın, hayatı boyunca aptal yerine koyulmasının maliyetiyle karşılaştırıldığında, oldukça düşük kalacak maliyettir.
ben olsam sevdiğim ve evlenmek istediğim bir erkeğe bu ikiyüzlülüğü yapmamayı tercih ederim, onun vicdani rahatsızlığı daha büyük olur ve ömür boyu sürer..hem karşı tarafa da bunu bilme şansını vermek lazım..erkek için de aynı durum geçerli bence..başlangıçta dürüstlük temeline oturmamış bir ilişki zor yürür kanımca..
onun yerine, sizi siz olduğunuz için sevecek ve kabul edebilecek bir erkek bulup o zar diktirme parasıyla da güzel bir haftasonu kaçamağı yapılabilir..
(bkz:
alternatif maliyet)
(füçır, 24.03.2009 23:09)
bu konuda ''maliyet filan yok, gel evde iğne iplikle ben dikerim'' diyenlere itibar etmemek gerektiğini düşünmekteyim.
bekaret bekaret diye tutturan bi adamın, ona tam tencere kapak olarak yakışacak müstakbel sahtekar eşinin düşünmesi gereken maliyettir.
öyle.
...
- peki bir şey sorabilir miyim: bu işlemin maliyeti ne kadar?
- yaparız bi güzellik abla...
mastercard'ın yeni reklam filminin teması olabilecek maliyettir. mesela;
şık bir otelde bir gece 250 tl, bir şişe şarap 150 tl prezervatif 10 tl, ikiyüzlülüğün dayanılmaz hafifliği paha biçilemez.
he böyle afişler hazırlayıp hastanelere asabilirler.
iş bu önerme söz konusu olmuş ise; hatun kişi kendini de kandırdığından ya da birlikte olunacak er kişi bekaret kaygısı taşıyan biri olduğundan yine en büyük bok yenilerek o kişiyle birlikte olunduğundan manevi maliyetin(misal:bu öküz için mi diktirdim gül gibi kukumu?), maddi maliyete kat be kat bindirdiği vesvesedir..
sağlam olsun diye çift dikiş atılması sonucunda artabilecek maliyettir.mazallah gerdek gecesi damat beyimiz,bir abanır olmaz,iki abanır olmaz,üçüncüsünde kırabilir aleti.hah şimdi birde bunun masrafını da ekle üstüne.takılan para ve altınların nereye harcanacağı daha ilk geceden belirlenmiş olur.
bu işin daha ucuz yolu ise,beyninin bekareti bozulmamış bir adam bulmaktan geçer.kolay gelsin hanımlar.
eğer pahalıysa , işi ucuza getirmek için terziye gidecek tipler ortaya çıkabilir.
edit : alakasız bakınız vermişim , aferim bana.
(game39, 24.03.2009 23:43 ~ 23:44)
önemli olan doktorun niyetidir:
-"beşyüz dolar, ama bi kere verirsen bir güzellik yaparız."
(yannis, 18.07.2009 19:36 ~ 19:37)
eğer ki bunu namus meselesi yapacak bir ailenin evladıysanız diktirmemenin maliyetinden az olacağı kesindir.