belki ilginizi çeker
  1. · tuba uterina
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · aşk ı memnu
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · domuz gribi
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  7. · colin kazım richards
  8. · akbank
  9. · batakçı

kız yurduna musallat olan insafsız sapık  

1. geçen gece uykumun en derin ve anlamlı yerinde -ki bu gecenin 3'ü suları- yurt telefonunu uzun uzun çaldırarak beni ve sırasıyla bütün koridoru uyandırmakta muvakkak olan; ardından ahizeyi kaldırmamla "pardon,uyandırdım galiba!" diye sırıtarak bir ikinci sinir şoku yaşamama neden olan rezil rüsva edilesice, kınanasıca telefon sapığı.

-final dönemindeyis,hiç mi acıman yok?!!dün gece kaçta yattım bilion mu?!!
    -puhahahahahah
    -saat 3!!!
    pppaaaaattttt!!(bu da telefonu suratına kapatma sesidir, en azından bu eylemle sapık şahsiyeti bir nebze de olsa düşündürürken utandırabilmiş miyimdir acaba?!!)
    (metaphor, 21.05.2005 00:27)
  2. sayısında artış beklemek şaşırtıcı olmayacak olan durumdur.
    (bkz: hırsıza yol göstermek)
    (bkz: sapığa yol göstermek)
    (eddarosa, 21.05.2005 00:30)
  3. bunun insaflı sürümü vardır bir de
    özür dileyerek kapatır telefonu.
    sapıktır ama sonuçta
    aramıştır gecenin üçünde fantastik sebeplerle.
    keşke özür dilese insanlar
    kırılmasa telefonlar...
    (bkz: gülümsün gibi yazmak)*
    (tribute albüm: kuruyemiş yerken ölümden dönmek/!chixculub)
    (azureel, 21.05.2005 00:33)
  4. (bkz: alo orası bilmem kaç sıfır sıfır onüçmü)
    (lightblue, 21.05.2005 00:35)
  5. (bkz: tuba uterina)
    (easy company, 21.05.2005 01:32)
  6. -alooo?!?
    -aloo?
    -buyrun??
    -biz öğrenci işleri daire başkanlığından arıyoruz..acaba finallerinize çalışıyor musunuz diye meraklanmıştık??
    -yine mi sen yaaa??!
    -lütfen öyle demeyin, biz sizin adınızı soyadınızı numaranızı bulduk, hatta bölümünüzün final programına bile baktık, sınavınız varmış..arayıp motive etmek istedik..utanmayıp bir de itü kampüs'e sizin hakkınızda yazdık, çalışkan kızdır diye..gaza getirelim diye sizi..iyi niyetimiz sonsuzdur kısacası..
    -sabır yarabbi, kardeşim düşsenize yakamdan..
    -ama bak, yarın ki sınav önemliymiş!
    *dıııtt dıııt dıııttt*
    (zeus, 24.05.2005 20:10)
  7. gecenin bir yarısında arayıp müzik dinletenleri, sonra tekrar arayıp az önce dinlemiştin ama şimdi neden dinlemiyorsun diye laf söleyenleri bide bunun üzerine şiklayet edeceğinizi söylediğinizde binbir takla atıp duygu sömürüsü yapanları da mevcuttur.
    (fırtık, 25.05.2005 15:30)
  8. bunun kırıkkale fen lisesi versiyonları da vardır gecenin bi koru kız yurduna
    -ayşeeee
    --...
    -ayşe yokmuş olum.
    -fatmaaaa
    diye bağırıp kız kaldırmaya çalışan tiplerdir..
    (palantir, 09.08.2005 20:28)
  9. ışık üniversitesinde kızların, yurtlarındaki yangın merdivenine çıkan kapıyı açıp kız yurduna erkek sokmaları ve ilerki safhalarda erkeklere yemek götürmeleri ve bu şekilde erkekleri azdırmaları ile ortaya çıkan bir canlı türüdür. kızların söz konusu etkenlerine çok az erkek dayanabilir ve büyük bir çoğunluğu yukarda belirtilen yaşam forumuna dönüşür.
    (muzcu, 26.11.2005 14:31)
  10. ofisimde sıradan bir gündü. itü sözlük sitesindeki abazan içerikli giri giren tüm yazarları cibilliyetsizler listeme alma işini bitirdikten sonra sekreterimin getirdiği gazeteyi okumaya koyuldum. gazetedeki türkiye - isviçre maçının ayrıntıları beni kesmeyince can sıkıntısı başgösterdi. müşteri bekliyordum aslında. gizli bir dedektif olarak gizli kalmış gerçekleri aydınlatmam, üstüne para almam gerekiyordu. sıkıntıdan yavaş yavaş sinirlenmeye başlamıştım.

nitekim birden kapı çaldı. sekreterimdi. "bay c2d" dedi, "ne var lan" diye bir çıkışmayı düşündüm, oysa benim gibi saygın bir dedektife bu yakışmazdı. "buyrun oya hanım" dedim, "itü sözlükte sizin kanka listenizde bulunan bir arkadaşınız görüşmek istiyor" dedi. yine sinirlendim. muhtemelen yine "bay c2d seri eksi oy veren ibne bana da bulaştı" mevzusuydu. oysa aydınlatalı çok olmuştu. seri eksi oy veren ibne, sözlüğü kendi hegamonyası altına almak için türlü şerefsizliklere başvuran pesdacui'den başkası değildi. e o da uçurulmuştu. "lan?!" dedim, "yoksa yine mi hortladı".. "siktiret nasılsa çözerim" diye kendi kendimi teskin ettim. şahsım diye söylemiyorum, kendimle barışık bir insandım. sekreterimin yüzündeki telaş ve sabırsızlığı farkettim. "çağır bakalım oya hanım" dedim.. gelen palantir'di.

palantir, kişilik olarak gayet deli bir insan olsa da, genel anlamda kibar, konuşmayı ve dertleşmeyi seven bir hanım kızımızdı.

"buyur otur pala, söyle bakalım en son eksi oyu hangi girine, ne zaman aldın" dedim olayın ilk ipuçlarını bulmak için. "öyle değil bay c2d" dedi, "kaldığım yurdu her gün biri arıyor, sapıklık yapıyor telefonda" dedi..

beynimden vurulmuşa dönmüştüm. böyle bir allahsızlığı, terbiyesizliği kim yapabilirdi?.. yoksa pesdacui, sözlükte yapamadığını reel hayatta mı yapmaya çalışıyordu?..

birden aklıma palantir ve pesdacui'nin iyi birer arkadaş olduğu geldi. "o sapık pesdacui'den başkası olamaz güzel kardeşim" dedim palantir'e. palantir'in yüzünde dehşet, korku, üzüntü ve şüphe vardı. sanki gülümsün'ün 104 girisini okumuş gibiydi. gülümsün'ün de sözlükte edebi giriler girerek sözlüğün genç dimağını çürütmek, psikolojisini bozarak asosyalleştirmek gibi bir havası vardı ama bu konuya bilahare değinecektim.

"o olamaz, o benim iyi arkadaşım" dedi. puromu yaktım. elimdeki dart okunu salladım duvara. karavana olmuştu. "benim de iyi bir arkadaşımdı" dedim, "ama bak, ne kadar iyi olursa olsun seri eksi oy veren ibne çıktı, sadece ibne olsa neyse, sadece seri eksi oy veren olsa ona da neyse.."

"haklı olabilirsin" dedi. "heralde lan" dedim, sonra yine bu tip çemkirmelerin bana yakışmayacağını düşünüp "özür dilerim" dedim.

"söyle bakalım, en son ne zaman rahatsız etti seni bu.." sesimde her boku çözebilecek bir kudret olduğunu belirten tondan etkilenmişti palantir. bana olan güveni iyice sağlamlaşıyordu ve bu iyiye işaretti. zira olayı çözmem için kendisinin bana güvenmesi gerekiyordu.

"dün akşam 20:34 sularıydı" dedi. "hmmmm" diye bir düşündüm, tekrar düşündüm..

düşünmek beynimi açardı hep. sözlükteki eski günlerim aklıma geldi. siyasetten konuşur tartışırdık. çok ciddi mevzular hakkında fazla düşünmez, beynimden parmaklarıma akan ilk sözleri yazardım. bu yüzden çok kişiyle aram kötü olmuştu ama olsun, istediğimi yapmıştım.

sözlük günlerime ara verdikten sonra bu düşünme yetimi para basmakta kullanmaya karar verdim. dedektiflik tam bana göreydi. itü sözlük magazin servisi'ndeki tecrübemi de göz önünde bulundurursam, evet ben dedektif olmak için yaratılmıştım.

yeterince düşündükten sonra palantir'e döndüm tekrar. "ne konuşuyor seninle" diye sordum. "valla finaller yaklaştığı için genelde finaller hakkında konuşuyor" dedi. "bunun sapıklıkla ne alakası var lan resmen abesle iştigal ediyorum" diye bağırmak geldi içimden, ama tahmin edeceğiniz gibi bana yakışmazdı.

"sapıklık bunun neresinde güzel kardeşim, açık söylesene, ne diyor sana telefonda" dedim kibar bir ses tonuyla. "mesela dün , 'iyi günler, finallere yaklaşan kız öğrencilerin final stresi hakkında bir araştırma yapıyoruz, sizin stresinizi ölçmemiz için ahizeye üflemeniz gerekiyor' demişti." diye konuştu.

palantir saf bir insandı. bunu, yukarıdaki cümleyi söylerkenki ses tonundan olayı ne kadar masum gördüğünden anlamıştım. telefona kesinlikle üflemiş olmalıydı, sordum,

"e üfledin mi bari" dedim. "üfledim, yok daha ne yapacağıdım?" dedi. "ee sonra" dedim, "ne olacak, oh moh bişeyler söyledi işte" dedi..

"bre benim saf kardeşim" dedim ama gerisini getirmedim. çünkü psikolojisi ziyadesiyle çökmüştü. daha fazla üzerine gidip de kendisini rencide etmek istemiyordum.

"hallederiz" dedim.

iki gün sonra kılık değiştirdim, kar maskesi taktım ve palantir'e "beni yurda götür" dedim. tanınmamalıydım aslında, ama kar maskesini takarken, bu yurttaki kızlar beni kendilerine musallat olan sapık sanarlar mı, sanmazlar mı diye düşünmemiştim.

zaafım buydu. ciddi konular üzerine fazla düşünmezdim yukarıda da zikrettiğim gibi.. korktuğum da oldu tabii ki, kızlar üstüme üstüme geliyordu. hemen özel dedektif kimliğimi gösterim, "hoşgeldiniz bay c2d" dediler.

palantir'in telefonunu dinlemeye aldım. akşam saat 20:34 sularında çaldı telefon. palantir'e telefonu açmasını ve konuşmasını söyledim. konuşmaya başladılar. oysa ben bu sesi tanıyordum. evet evet! bu onun sesiydi!..

geçen sabah abazan içerikli girileri nedeniyle cibilliyetsizler listesine eklediğim ucurtma nickli çocuktu bu!.. kendisini tanırdım, iyi hoş bir insandı ama cinsel kimliksizliği beni tedirgin ederdi. çoğu kez kendisiyle bu konuları konuşmama rağmen benim engin bilgi ve tecrübemden faydalanmak istememişti demek ki. derhal polisi arayıp adresini verdim, yakaladılar..

"çok teşekkürler bay c2d" dedi palantir, "teşekkür değil para ver bana" dedim, "öğrenciyim ben" dedi. zaaflarımı iyi biliyordu doğrusu ama ben paramı bırakmazdım..

yine bir gizli dosyayı aydınlatmış, gururla ofisime dönmüştüm. oya hanım her aydınlattığım olaydan sonra olduğu gibi güzel bir ice tea hazırladı bana..

yeni görevler beni bekliyordu..

ps: yalnız palantir hala vermedi paramı. ben bırakmam, paramı alırım kardeşim.
    (close2death, 26.11.2005 15:48)
  11. c2d arkadaşımızın hayal ürünü olan olay...
    not: pesdacui arkadaşımız sapık değildir (kendi isteği üzerine tuşlara dökülmüştür )
    not2: aynı zamanda seri eksi oy veren ibne de değil...o ole şey yapmaz tmm alçaktır ama seri eksi oy verecek kadar değil...
    (palantir, 27.11.2005 00:32 ~ 00:39)
  12. (bkz: buyrun benim)
    (ephendy, 11.02.2006 13:32 ~ 13:33)
  13. dahili numaraya dadanan bu şahsiyetler yurda "bilmem kaç numara" adına çiçek bile yollarlar,ki inanılmaz bir etkileme yoludur!
    (ksanikse, 16.08.2006 17:28)
  14. kız yurdunun önündeki kaportacıda hem çalışıp hem geceleri nöbet tutan ,cama herhangi bir sebeple herhangi bir kızın çıkmasıyla el kol hareketleriyle ; sen ,ben,gel arkada... teklifleri savurandir.insafsız olma potansiyeli vardır.
    (gamma globin, 21.06.2007 21:06)
  15. insafsız olduğu kadar becerili olanları da vardır:

yurdumuzun meşhur simalarından sertaç, heyecan ve azgınlıkla odaya girer. biz "ne oldu la?" diye sorunca kız yurdundan laf atıldığını söyler, akabinde telefona sarılır. rastgele numara çevirir:

-alo? ece?
    +...
    -haa sen ece değil misin?
    +...
    -senin ismin ne peki?
    +...
    -gerçek ismin ne hehe?...
    .
    .
    .
    .

muhabbet yaklaşık 45 dakika sürer. sabah 6'da kızımız kahvaltıya götürülmek için hazırdır....

yazarın notu: vay amına koyayım affedersiniz...
    (gakko, 11.10.2007 02:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil