beni aramıyor öyleyse beni önemsemiyor, ayrılık sebebidir ayrıca. kız mantığı hakkında bu kadar biliyorum, gerisini işlemedik
(mavio, 16.07.2004 14:45)
ne kızlar erkeklerin ne erkekler kızların mantığını asla çözemezler.zaten hayatta bunu çözmekle geçer...
erkek mantığıyla bağdaşmayan mantık.
düz mantıkla hareket eden erkekler için anlaşılması zor olan mantık.
e -hayrola suratın asık bişey mi oldu
k- yok bişeyim ya ne olsun işte
*
e- he iyi o zaman neyse ben de bişeyin var sanmıştım.
k- ???
düz mantıkla düşünen erkeklerin genellikle anlayamadıkları şeydir.
k- msne benim resmimi koy
e-saçmalama!
k-konuşmam yoksa
literatüre mantıksızlığa başlama noktası olarak geçmiş şey.
(bkz:
mantık arama)
erkeklerin anlamak için çaba sarf edip kafalarını yormaları gereken bir şeydir, fakat bunu anlamak için çaba sarf eden, kafasını yoran erkeğe rastlamak zordur.
fazla çalıştırıldığında çıkışsız labirent, paranoya, histeri ye açılan kapıdır.
(bkz:
ben yaptım ordan biliyorum)
kendi içerisinde pek de tutarlı olmayan, istanbul'un havasından bile daha değişken olabilen "mantık"tır.
bırakalım bu başlıkta kızlar açıklasın dediğim mantıktır.zira erkeklerin, bu mantığı anlamaya veya anlatmaya gücünün yeteceğini sanmıyorum.
(bkz:
@93992)
kıvrımlı mantıktır.asla düz bakmaz.söylemek istediğini düşündüğünü direkt dile getirmez.erkekten anlamasını bekler.
bir de çok yönlü olduğu tartışılmaz bir gerçektir.kızlar asla bir olayı tek bir tarafıyla görmezler.
saçmalamaya meyillidir.beni bugün 2 kez aradın dün 4 kez aramıştın artık beni sevmiyor musun sorusu ancak ve ancak bir kıza ait olabilir.fakat bunu sadece kız olmasıyla değil zeka seviyesiyle de ilişkilendirmemiz gerektiğini düşünmekteyim şahsen.
"seni çok seviyorum ama olmuyor" mantığıdır. bu bir mantık mıdır? bence hayır. her kadın aynı mıdır? bence hayır. peki bunları düşünen bir insanın bu başlığa yazması mantılı mıdır? bence hayır.
yaşasın kadınları anlamaya başladım.. holeyyy!!!
idrak edilebildiği takdirde çok eğlenceli olabilecek bir mantık türüdür.
* 1678292 tane çantanız olsa da bir manik-depresyon atağı esnasında 1678293.yü almak ve bunu "ama bundan yoktu" şeklinde açıklamak,
* ses tonu, mimik ve jestlerden anlam çıkarmak ve bunun üzerine nedeni belirtilmeyen şekilde saatlerce surat asabilmek (çoğunlukla erkeklerce paranoya yaptığınız iddia edilir ancak çıkardığınız her anlam aslında doğrudur),
* "sevgililer gününden nefret ediyoruuaaam" dediğinizde aslında "kalpli çikolatalar, peluş hayvan ve çiçek istiyorum, almazsan trip yapıcam" demek istemek,
gibi örneklerle açıklanabilir.
(wykka, 05.03.2007 00:48)
herşeyden bir anlam çıkarabilen bir mantıktır bu, çok fecidir.
k - sen benimle hiç ilgilenmiyorsun yaa, aramıyorsun sormuyorsun hiç,
sevmiyorsun artık beni, kesin başka bi kız var di miiiii!!!
e - aşkım ne alakası var, işler çok yoğun bugünlerde...bikbikbik
bir süre sonra
k - ya nedir bu ilgi, bu üstüme düşmeler filan? sen böyle değildin. kesin başka bi kız var, vicdan yapıp böyle üstüme düşüyosun di miiiii!!!
e- e yuh artık... bikbikbik
bir olay hakkında yorum yapmazsanız ya da şahsı inandıramazsanız sürekli komplo teorileri üreten, kurgulayan mantık çeşidi.
*(sphinks, 16.03.2007 16:09 ~ 16:11)
tüm anlaşılmazlığının sebebi ince düşüncede yatan mantıktır. erkeklerde olan düz mantık bir sorunu direk çözüme götürürken kızlarda olan mantık olayı çözüme daha dolambaçlı ve teferruatlı yollardan götürmektedir. şöyle denilebilir ki, erkekler için bir olayın çözümü önemlidir yani sonuç önemlidir. kızlar içinse o olayın nasıl çözüldüğü önemlidir sonuçtan çok.
kızlar erkekler kadar açık sözlü olamadıklarından bir problemi telaffuz ederken imalı cümleler kullanırlar, erkekler üstünde durmazsa sinirlenirler. erkeklere de doğal olarak anlamsız gelir bu hareketler.
mesela bir kız "hayır" diyorsa bunun anlamı "evet diyeceğim ancak biraz ısrar etmen gerek, beni ikna etmelisin, öyle basit biri değilim seni zorlamak istiyorum" olabilir. ancak başka bir "hayır"ın anlamı doğrudan "hayır"da olabilir. şimdi diyeceksiniz nereden anlaşılacak hangi "hayır"ın "evet" hangi "hayır"ın gerçekten "hayır" anlamını taşıdığını??? haklısınız, benim bile aklım karıştı gerçekten... şöyle ki, eğer o "hayır" kesin bir dille söylenmiş ve cümle sonuna nokta koyar gibi konu kapatılmak isteniyorsa büyük ihtimalle anlamı gerçekten "hayır, istemiyorum"dur. eğer ki hafif bir cilveyle, şakalaşaraktan, yumuşak bir dille söyleniyorsa anlamı "hayır diyorum ama istiyorum aslında sadece beni buna ikna etmen gerekiyor naz yapmak istiyorum"dur.
evet gerçekten saçma bi mantık ama tüm kızlar da böyle olacak diye bi kural yok bazen tam tersi de olabiliyor.
yarım metre boyum olduğu için hiçbirinin peşimden koşmaması aslında ne kadar boş olduğunun göstergesidir.
*
aristo muhtemelen şöyle derdi; ''kızlar insandır. erkekler insandır. o zaman bütün kızlar erkektir''