|
|
- tecavüze uğrayan bağırmıyorsa suç oluşmaz gibi bir ifade. olayın asıl mağduruna yönelik kendi hemcinsen gelebilecek en kötü yorum diyebilirim şenlikoğlunun bu yorumu için. bu tecavüzü haklı çıkarır mı? bu kadın istismarını haklı çıkarır mı? bu din istismarını haklı çıkarır mı? bahane çok, gözünün üstünde kaşın var diyip dayak bile atıyorlar bu memlekette; kız da ondört yaşında değilmiş diyerek azgın bir tekeyi kurtarma uğraşları haliyle olacaktır. bunu en büyük sebebi toplumumuzda sıkça rastlanan, bir yerlerle özdeş birinin ahlaksızlığının kişininde üzerinde özdeş olduğu topluluğa yükletilmesi. bugün islamcı diye geçinen insanlardan bu adamı yerip, kendisiyle olan organik bağları koparmalarını beklerdim, tıpkı her bir şey geçinen adamlardan beklediğim gibi.
gördüğüm kadarıyla geçmişteki her muhalif hareketi gomünüst işi diyenlerin torunları bu tip adi vakalara bile ergenekon komplosu diyebiliyorlar. tabii burada en büyük suçu ertuğrul günay'ın, çünkü kendisi bu konudaki çığırı, ak parti'ye açılan davayı ergenekon'un işi olabilir diyerek açmıştı. hükümetin kalemleri kendi partilerindeki muhalifleri bile ergenekoncu yapabiliyorsa, hüseyin üzmezin adını karıştığı bu tecavüz olayını da pekala ergenekoncular örgütlemiştir. geçmişte de din istismarlığı yapan başak biri için:
(bkz: kemal pilavoğlu)
- bir tecavüz olayını meşrulaştırmaya çalışırken ya da bir adamı aklamaya çalışırken söylenebilecek en gaddarca kelime olsa gerek. 18 yaşında da olsa (ki o yaşta bile çocuktur hala) kendi rızası olmadıysa bu tecavüz değil midir bu olay? ve evet bağıramadıysa zaten baştan kabul etmiş sayılıyordu değil mi?
(bkz: tecavüze uğrayan bağırmıyorsa suç oluşmaz)
- (bkz: en kötü şeylere bile gerekçe uydurabilen insan)
(bkz: gerekçe göstermek)
- - abi kız ondört yaşında değilmiş
+ ha iyi o zaman, skelim anasını satim
- heea
+ peki adam bilmemkaç yaşında değil miymiş?
- yok abi, o da 30 muş.
+ ohoo, ne var om o zaman evlendirelim gitsin aq
- heaa(kl7mu, 29.04.2008 09:43)
- tamam, on dört yaşında olması işin tecavüz olduğu gerçeğini değiştirmez; ancak şenlikoğlu ne yapsın? adamın yaşını ne kadar küçültse; hatta ikiye, üçe bölse yine de kızla arada dağ gibi bir fark olacaktı. o da kızın yaşının büyük göstereyim hiç değilse daha bir yasal görünen(?) on sekize yakın olsun diye düşünmüştür.
- (bkz: haa tamam o zaman)
- (bkz: kızın akıl yaşı 14 imiş)
(bkz: hz ayşe)
- tipik bir emine şenlikoğlu savunması. savunabilecek elinde bir materyal olmadığı için, böyle ifade etmiş kendisi.
diyelim ki, genç kız 18 yaşında onu da geçtim 40 yaşında olsun amuğa koyim. bu ortada bir tecavüz olayının doğruluğunu etkiler mi? yazık ve komik gerçekten.
- geçenlerde iki kişi birleşip 80lik bir nineye tecavüz ettiler bu ülkede. italyan bir barış elçisi kadın üzerinde gelinliği ile tecavüze uğradı yaşını bilmiyorum 14 olduğunu sanmıyorum. herhangi bir gazetenin ilk üç sayfasının bir yerlerinde herhangi bir kadının ismi soyisminin ilk harfleri ile anıldığı bir haberde tecavüz suçunu görmediğimiz gün yok. gece işten çıkmış evine giden bir kadının tacize uğramaması düşük bir olasılığa sahip. toplu taşım aracını kullanan her kadının bir yerleri mutlaka yabancı bir el yardımı ile el yordamı ya da daha profesyonelce mutlaka ellenmiştir. araba kullanan hemen her kadın selektör aracılığı ile de olsa rahatsız edilmiştir. örnekler uzar da uzar.
17 aylık bebek de zaten 17 aylık değilmiş, italyan kadın da bakire değilmiş, 80lik nine de tahrik etmiş zaten.
zaten bu ülkenin de çivisi çıkmış. yerine çakmaya uğraşmak için eğilmek lazım ama dikkat etmek gerekli.tahrik edici pozisyonlar ortaya çıkmasın.
memleketi kurtarmaktan başka bir çare yok artık.(trişka, 29.04.2008 12:32 ~ 12:33)
- (bkz: bruce willis aslında ölüymüş)
bu memleket hiç bu kadar çalkalanmamıştı... çeyrek asırlık hayatım boyunca (böyle söyleyince daha şık duruyor yahu) hiç bu kadar hareketli gündem görmedim.
bu haftanın olayları:
+ abdullah gül, çalıkla emiri ben tanıştırdım dedi
+ benzin 3.48ytl oldu
+ dtp toplantısı basıldı
+ burcu esmersoy'un boşanmasının zorluğu tartışıldı
+ bir grup eylemci, enerji ve tabii kaynaklar bakanlığının çatısına tırmandı
+ vural savaş yüce divanda dosya hazırlandığını söyledi
+ hüseyin üzmez bir çocuğa tecavüz/taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı
+ 1 mayısta taksim meydanı yasaklandı
lan ne oluyor bu memlekete? uzanların yalısını da emire veriyolar... maşallah maşallah...
(lan sanki bunların hepsini ben yapmışım gibi bir de eksiye boğmuşlar ki bu giriyi bravo.. tayyip değilim lan!)(aldirakli, 29.04.2008 12:33 ~ 13.06.2008 22:23)
- (bkz: hüseyiz üzmez aslında 16 yaşındaymış)
(anthrax, 29.04.2008 12:40 ~ 12:40)
- içimi acaip rahatlatan beyan. türkiye'de güzel şeyler de oluyor. yalancı medya, tarikat şeyhlerinin ettikleri tecavüzlerde kızların yaşını küçük göstererek bize yanlış haberler sunuyor. sonra da "kökü dışarıda" bir kadın çıkıp gerçek yaşı söyleyerek bizi aydınlatıyor ve ülkemin halinin o kadar da kötü olmadığını anlıyorum. oh be!
- yakın zamanda yapılacak bir kemik yoğunluğu ölçümüne zemin hazırlamaktır.aynı ölçümü üzmezlerin hüseyin ' e de yaparak kendisinin bizzat 19 ' undan gün aldığının gün gibi ortaya çıkmasını sağlamak için yetkililere buradan sesleniyorum. ama yanlış anlaşılmasın o kemik değil sayın yetkililer.tecavüz de tecavüz değil zaten kemik yoğun dizine oturtup sevmiştir sadece diye düşündürten , düşünmekten tiksindirten olaydır.
- (bkz: velev ki 18)
|