kız babası 

adana çık aradan

1. zamanında kendi yaptıklarını düşünüp yavrucuğunu tüm erkeklerden saklamak isteyen ama bunu başaramayıp dert sahibi olan insan grubu
    (dainty, 15.07.2004 17:09)

2. kız çocuk sahibi er kişi.. damat adaylarının korkulu rüyası.. dünya üzerindeki en zor mesleğin erbabı..
    (safepin, 18.01.2007 12:35)
  3. beşinci nesil yazar.
    (dedirten başlık, 14.04.2008 16:41)
  4. -ben haftasonu yokum.
    -nerdesin?
    -aşık olduğum adamı görmeye gidicem, çok özledim.
    -o kim be?
    -babam.

hakkında bu tarz konuşmalara sıklıkla rastlanacak kişidir.

ayrıca 5. nesil yazarmış. hoşgelmiş.
    (inthepainofsalvation, 14.04.2008 16:46 ~ 16:47)
  5. evlenen birini gördüğünde bi gün benim kızım da evlenip yanımdan tamamen gidecek diye duygulanıp ağlayan nazlı kızını kimselerle paylaşamayan üzülmesini engellemeye çalışan duygu yüklü insandır.
    (vampire love, 14.04.2008 16:49)
  6. mendebur suratlı olmak zorundaymış gibi hissederler kendilerini,ki bu hislerini de gerçeğe başarıyla dönüştürürler.hepsi mi huysuz,cins,gıcık olur yahu ?
    (highhopes, 14.04.2008 16:50)
  7. miss teacher'ın kocasıdır kendisi, kısmetse 1 ay kadar sonra doğacak olan kızlarından esinlenip bu niki seçti kendine.
    (manha de carnival, 14.04.2008 16:53 ~ 18:37)
  8. tüm erkeklerin eninde sonunda karşılaşmak (ve dahi alt etmek) zorunda kalacağı bölüm sonu canavarı
    (tobiyas makkenzi, 14.04.2008 17:24)
  9. benim bizzat kendi kocamdır kendisi.bu rumuzu birlikte seçtik.zira haziranda durumu tam olarak öyle olacak.ve bu adı en layıkıyla taşıyanlardan biri olacağından eminim.hadi hayırlısı...
    (miss teacher, 14.04.2008 18:12)
  10. kızın mı var derdin var lafını çok kullanan adamdır. ama bunu söylerken tatlı sert gülümsedikleri görülür.
    (jenesaispas, 14.04.2008 18:35)
  11. olmak istediğim en büyük sıfat!
    (un4saken, 14.04.2008 18:46)
  12. taşımaktan gurur duyduğum rumuzum.
    (kız babası, 14.04.2008 19:54)
  13. ne kadar ilgisiz gibi görünse de kızına oğlundan daha düşkün olduğu kesindir.ayrıca çok duygusal olurlar.
    (arbitrary, 14.04.2008 21:34)
  14. potansiyel damatları "hıyar" olarak adlandırır..
    onun için damat=hıyar'dır..

insan geçmiş günü çabuk unutuyor tabi..
    (dirtypain, 14.04.2008 21:35)
  15. (bkz: kız babası dert babası)
    (acayip biri, 14.04.2008 21:39)
  16. ortaokula giden kızı sınıfta kendisine yamuk yapan bir erkeği yakasından tuttuğu gibi yere serince bütün arkadaşlarına övünerek anlatan insan kız babasıdır.

şiddet destekçisi değilim; ama bir kızın mecbur kaldığı durumda kullanmasında da sakınca görmüyorum.

yine aynı koşullar altında, kızı aynı hareketi yapan kişi değil kızına "aferin" demek, kendisini savunmasını takdir etmek; bir de üstüne kızının erkek şiddetiyle -fiziksel veya sözel- sindirilmesini kendi başına çözemeyeceği fikrini zaten kabullenmiş ve bu fikri kızına da eğitim yoluyla vermeye çalışan baba ise kız babası değildir. kolpa babadır. kızının büyüyüp toplumda yerini aldığı zaman erkekler karşısında sindirilmesini kızına müstehak gören bir babadır. kendisi de kadınları aynı şekilde sindiriyordur zaten.

kendisini rahatsız eden çocuğu tek hamleyle yakasından tutup yere indiren ve bunu yaparken de boğularak ölmesin diye iki parmağıyla yakasını içten kavrayarak önlem alan kızı burdan kutluyorum; babasını da.
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 07.06.2008 15:05)
  17. şu an rengarenk kağıtları kesmesine yardım ettiğim prensesimden ötürü ben de başlığın taa kendisiyim ve halimden çok memnunum.

(bkz: kız çocuklarının babacı olması)
    (nemrut 02, 07.06.2008 15:13 ~ 15:13)
  18. hiç bir erkek onu onun sevdiği gibi, onu ondan daha fazla sevemez. erkek severse ona zarar verir çünkü. zamanında o da kızın annesini sevmişti ama o başkaydı, bu başka. bu onun kızıydı yahu başka erkek nasıl sevebilir onu, nasıl biricik kızını kendisinden ayırmak isteyebilir? bu ne cüret! hem o daha küçücük bir kız, evi çekip çeviremez, yemek yapamaz. evlenmek ciddi bir iştir onun küçük kızı altından kalkamaz ki daha, hem daha o küçüktür aşık olmayı da bilmez, sevişmeyi de. hay allah sevişmek nerden geldiyse aklına... olmaz, hayır kızını o adama teslim edemez, kim bilir o vahşi hayvan küçücük, narin kızına neler neler yapar? hay allah yine uykusu kaçtı işte. evlense ama sevişmese? o da olmaz. o zaman evlenmesin, hep yanında kalsın, her gece onun saçlarını okşasın, üstü açılınca nazikçe, sessizce örtsün. o adam üstü açılsa örtmez ki hasta eder yavrusunu. oysa o kaç geceler uykusuz kaldı sırf gözbebeği birazcık öksürüyor diye. o adam bakmayacağı gibi ona iş de yaptırır hasta hasta. kahvaltı hazırlatır, ütü yaptırır. kalbini kırar onun. belki de... beki de ona zorla sahip olmaya çalışır. o zaman alnının ortasından vurur onu. hem o küçücük kız, onun kızı sevişmek de istemez. ister mi? saçma, tabi ki istemez. ama seviyorum diyor evlenmek istiyor. hayır olmaz. hay allah çok seviyormuş ama. o öyle sanıyor ya bir musibet bin nasihattan iyidir. evlensin de göreyim ben onu. kaçıncı sigara oldu kim bilir? bu gece uyku yok. gerçi düğünde çok yoruldular belki de sessizce uyuyorlardır şu anda. uyuyorlardır uyuyorlardır. ya uyumuyorlarsa? daha neler! benim kızım küçük. balayına gidiyorlar bir de. ne gereği varsa... benim narin kızım yapamaz ki başkasıyla tatil. yüzleri de gülüyor bu sabah, uykularını almışlar belli ki. uyumuşlar gece. evet evet uyumuşlar. sadece uyumuşlar. kaç yıl oldu kim bilir evlendiler. annesi artık torun istiyor. ne torunu yahu? daha kendi çocuk onun çocuk bakamaz ki. o da istiyormuş peh! karşısında duruyor bir kadın gibi. hamileyim diyor. hamile... bir bebek. doğduğu gün daha bugün gibi aklında oysa. şimdi geçmiş karşısına... anne olacak. yumuk yumuk minnacık bir bebeği olacak. hamilelik nasıl da yakıştı! kocası da çok heyecanlı. kız olacakmış. kız... adı bile hazırmış yıllar öncesinden. demek aralarında konuşmuşlar bunları daha evlenmeden önce. kız olacak. yıllar önce kızını elinden alan adamın kızı olacak. artık içi rahat. artık o adam onu çok daha iyi anlayacak.
    (delicaponcadı, 07.06.2008 15:50)