süper ötesi bir premature maço davranışıdır.yeri ve zamanında öne atılıp kaplan davranışı sergilememek ne kadar karizma çiziciyse;bu da o kadar rezil-i rüsva edicidir.
(bkz:
van damme film çıkışı)
(bkz:
lise beden eğitimi dersleri)
(bkz:
başka liseden kız kaldırma)
ilkokul çağlarında daha çok karşımıza çıkan davranıştır,arkadaşla anlaşmalıda yapılır;
-bak oğlum sen bana küfür et
+ee sonra
-bende sana dalayım yere yatırayım seni
+iyii tamam ne zaman yaparız
-kız gelince birazdan gelir zaten
+tamam
eğer ortada kavga yoksa o kavganın baş aktörü olarak kavgaya girilmesi bu eylemin kilit noktasıdır. sırf kız arkadaşa hava atmak için iki kişinin başrolünü oynadığı kavganın içine girmek denyoluktur, abesle iştigalliktir.
sırf kız arkadaşa hava atmak gibi sudan bir sebeple girildiyse yenilebilecek muhtemel bir dayakla mevcut "hava"nın da sönmesine sebebiyet verebilecek eylem.
(bkz:
dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak)
anadolu'nun bazı köy düğünlerinde hala süren hareket.
köy yerinde gençler hoşlandıkları kızı dışarda pek göremedikleri ve piyasa ortamların yokluğundan dolayı kesişme faaliyetlerinde bulunamadıkları için düğünler gönül işleri için biçilmiş kaftandır. bir çift evlenirken birkaç çiftin saadetine katkıda bulunur bilmeden.
düğün nedeniyle bütün köy bir araya gelmişken yapılacak sansasyonel bir hareket hedefteki kızı etkileme yolunda artı puanları beraberinde getirecektir. bu amaca yönelik olarak da köy delikanlılarının iki kozu vardır. 1-oynamak, 2-dövüşmek...
oyun havaları çalarken köyün gençleri bir köşede votkalı limonatalarını içerken kadınlar, çocuklar vs. oynar. düğünün ilerleyen saatlerinde gençler oyuna kalkar ve onlar oynarken diğerleri meydanı boşaltır. 3 numaralı kadir inanır bakışı eşliğinde oyunlarını ciddi bir şekilde oynar, bir yandan da kızı keserler. burada yeterince piyasa yaptıktan sonra düğünün dağılmasına yakın çıkan bir kavgada en delişmen delikanlı olmaya çalışıp sevdiceğe bir kez daha kendilerini gösterme gayreti içine girerler.
oyun sırasında en kadir inanır karizması yakalayan ve kavgada en dövüşken görüntü sergileyen gençler hedefe bir adım daha yaklaşmıştır. afrika savanlarında çiftleşme hazırlığı yapan bizonların hayatını anlatan bir national geographic belgeselini andıran bütün bu ritüeller ilginçtir ki köy kızları tarafından takdirle izlenmekte ve seçimlerini belirlemektedir.
kız arkadaş salaksa yapılması gayet normal olan hareket.
b: abi yapmayın yaa.. gözünüzü sevim. konuşarak halledin he olaz mı
a: berkecan siktir git lan (güm pat çaattt) anlamaz olum bunlar ( kküüttt ) ııaahh.. lafa tutma lan
b: hay abi peki ya tamam ya
c: aaa bu pelinsu değil mi
b: hani lan..
c: bak lan şu işte
b: hasikitr evet. napçam şimdi lan kaldım ortada
a: gel lan gel kavgaya gir. kızlar sever güçlü erkekleri
b: emin misin abi
a: tabii lan ben yengeni nasıl tavladım sanıyosun (paaat güüm)
c: aahaha gel lan valla. dinle cinasi abini
b: tamam. ıııaaaaaaa (güüümmmm) ahhhh
a: noldu berkecan kendine gel
b: abi yıldızlar...
a: ne yıldızı amına koyim
b: uçuyolarrrııaaa ............................
a: berkecan.... berkecan kendine gel
p: ayyyy berkcaaan bebeiiim nooldu sanaa
b: pelinsuuaa düjjtüm vuudulaa pat kütttııaa
p: ay canımmmmm
görüldüğü üzere işe yarıyabiliyor.
sevgiliye hava atmak için arkadaşa "sen kıza asıl bende seni döveyim" tarzı numara çekmenin bir tık ötesidir. gereksizdir. kavga etmektense ortamı yatıştırmak, karşındakini kelimelerle dövmek daha karizmatik olacaktır kanımca. zor durumları idare etme yeteneği sergilemiş olursunuz. belki olmazsınız ne bileyim lan ben.
rakipler yere serilirse güçlü erkek karizması,dayak yenirse yaralı bereli sargı bezli erkek karizması yapılabileceğinden her halükarda kazançlı çıkılacak eylem.