yurtdışını bilmem ama türkiye'de fazla rastlanmayan erkek modelidir.
yaş geçtikçe ve bekar yaşama olayı erkeklerin yemek yapma olasılığını arttırır.
18-24 yaş arası sevgilisine yemek yapan erkek pek bulunmaz.
fakat bazı kurnaz erkekler bunun bilincindedir ve kızı yatağa atmanın en kolay yolu ona yemek yapmaktan geçtiğini sanırlar.
bunun aksine az da olsa, kız veya erkek arkadaş ayırmadan zevk için yemek yapanlarda yok değildir, görüldüğü yerde tebrik ve takdir edilesidir.
ideal koca adayıdır. büyük ihtimalle bu erkek yanlız yaşamış, yemek, ütü, çamaşır bulaşık gibi işlerini kendisi yapmış ve bu işlerin ne kadar zor olduğunu bilen erkektir. evlendikten sonra ya bu işleri tek başına yapmanın zorluğunu bilerek eşine yardımcı olacak yada ben bu işlerden yırtmak için evlendim diyerek maç seyretmek üzere tv nin karşısına geçip kendi sefil bekarlık günlerinin acısını çıkaracaktır. hemcinslerime ideal koca arayışlarında yardımcı olmak adına bu iki tipi ayırd edebilmeleri için aradaki küçük nüansı belirtmek isterim. bekarlık hayatı kısa süren erkekler genellikle potansiyel ev işlerinde eşlerine yardımcı olabilecek erkeklerdir. uzun yıllar bekar yaşamış ve artık ev işlerinden bıkmış erkekler ise bu işleri kadına bırakmaktan büyük zevk alacak olan erkeklerdir.
evi dişi kuş yapsa da taksitlerini ödeyen,
her daim espriyi yapmakla,kötü espriye gülmekle yükümlü,
yemekleri annesinin yemeğiyle karşılaştırmadan kabullenme sorumluluğunu üstlenmiş,
güncel akımlardan etkilenip o metro senin bu über benim seksüelliğinin zirvelerinde dolaşan,
yatakta ve düşüncede yaratıcı,
saldırgan ama uyumlu,
kibar ama maço,
kısaca;
hem ondan hem bundan,
modernitenin tam teçhizatlı kovboyu,yakışıklı zengin kaliteli nazik iyi sevişen erkek modelinin geldiği son nokta.
kız arkadaş kavramı çok geniş olduğu için, türkiye'ye de örneğine sıkla rastlayabileceğimiz erkekler topluluğudur. fakat gözden kaçırılmış bir nokta vardır. eğer bir erkek bir kıza ya da kızlardan oluşan bir topluluğa yemek hazırlama çabası içine girmişse, kesinlikle kız arkadaşından yardım alır. bunu istemez belki ama arkadaşı mutfağa girip bir ucundan tutar işin. dolayısı ile sofrada alınacak keyfin muhabbeti daha çok önceden başlamış olur. (bir erkeğin, erkek arkadaşlarına yemek yapması ise, tamamen kişisel olaylardan oluşur. zira televizyonda izleyecek salak bir program bulan arkadaşlarımız, nerde kaldı lan yemeeek çığlıklarından öte varlığını sürdürmez mutfakta) hatta denilebilir ki yemek hazırlanan kız sayısı ne kadar çoksa, eğlencesi de o kadar bol olacaktır. (erkeklerde ters orantı olduğunu söyleme gereği duymuyorum)
bunun dışında erkeğin kalbine uzanan bir yol, nasıl olur da kadında yatağa doğru gitmektedir orası ayrı konu. yatak ve yemek arasında pozitif bir korelasyon kurulabilir mi bilmiyorum ama tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, bir erkek grubuna yemek hazırladığınızda onlarla yatağa girme olasılığınız daha fazladır. zira yemek buldukları mekanı terk etmezler, sabah da kahvaltı bulma umuduyla oraya çöreklenirler. hele bir de öğrenci eviyse ve yatacak mekan sıkıntısı varsa, sonuç müspet olacaktır.
sen ben muhabbetini çoktan aşmışsa çift, gayet doğal bir modeldir bu erkek. işin eleştirilebilecek yönü, yemek pişirme olayının mevcudiyeti değil sıklığıdır. erkek sürekli yemek yapıp hatun kişi üzerinde oturduğu şeyi büyütüyorsa, o zaman bir yerlerde sorun var denebilir. tıpkı dişicanın mutfaktan çıkmayıp erkeğin yan gelmiş kaşınması durumunda var olan sorunlar gibi.
bir süre sonra işi abartıp "senden daha güzel yemek yapıyorum" ya da "sen türk mutfağı çalışıyorsun ben yabancı mutfakları yapıyorum"demesi muhtemel erkek modelidir.uzak durulmalıdır.durulamıyorsa ağzını kapatmak için yaptığı yemeklere burun kıvrılmalıdır.
kız arkadaşını seven erkektir. ona kendi elleriyle yemek yapmak istemiştir kötü de olsa yemek yapmayı o kadar iyi beceremiyorda olsa, düşüncedir önemli olan içinden gelmiş yapmış kızıda mutlu etmiştir. altında yatağa atma gibi bir niyet olmayadabilir illede yatağa atmak için kız arkadaşına yemek yapan erkek var ise salaktır hödüktür. ayrıca bu tip erkekleri ayıplamamak lazım. ayıp oluyor yahu..
sürekli olmayan, sadece hoş bir süpriz için yemek yapan erkek modelidir ya da öyle olmalıdır.kulağa cazip gelen de budur aslında.
bir erkeğin sürekli yemek yapması onun bir ahçı olması dışında hiç cazip gelmez.bir süre sonra sıkar insanı.çünkü mutfağı tamamen ele geçirirler ve bir süre sonra ne yapsanız beyenmezler, bir bayan olarak da rahatsız edici olmaya başlar.
süpriz bir yemek yapabilmek için yemek yapmayı bilmesi gerekir er kişinin.haa düşünmesi bile önemli yarı hamur bir makarna ile de süpriz yapabilir diyorsanız size kalmış.o gün o yemek onun hatrına yenir belki ama bir daha yapmaması için dua edilir.
yani güzel yemek yapmayı bilmesi ve bunu sadece özel bir günde veya süpriz olarak yapması o erkeği cazip kılar.er kişinin de bunun bilincinde olması gerekli, güzel yemek yapsa bile bunu nadir yapmalı işin aslını aslı'ya bırakmalı.
makarna olayı yemek çeşitlerini bilmeyen bir erkek için işin kolayıdır.ha kötümüdür, makarnayı tutturabilirsse değildir. *
kız arkadaşını mutlu edebilmenin çeşitli yollarından birini bulmuş erkektir. yemek yaptığı için gocunmayandır ve en önemlisi sevdiği için yapandır yapacak olandır.
bir kız arkadaşım olsa da aralarına katılsam. çok güzel tavuk dolma yaparım. hanım kızlarımızın "o ne ola ki" dediğini duyar gibi oluyorum. msn adresim: tavukdolma82@hotmail.com
sahip olmayı planladığım erkek arkadaş modeli. sonuçta ilk yemekte zehirlemek, kusturmak istemem adamı kendim yemek yapıp da. ayrıca koca dediğin nedir ki, parasız uzun kullanımlık aşçıdan başka.
eğer süreklilik arz edecekse anlamlı olacak bir hareketi yapan er kişi modelidir. ilişkinin canım cicim aylarında yapılması kalıcı bir davranış olacağının garantisi olmayabilir.buradan tüm kızları uyarmak isterim.
gereksiz erkek tipidir. tamam kot pantolonu , çıplak ayakları ve üstsüz bir şekilde kız arkadaşına omlet yapan ve yatağına götüren erkek , bir kız gözüyle etkileyici olabilir ama bir erkek olarak olaya baktığınızda karşılaştığınız şey mutlak rezalet. be yiğidim , götüne ne girdi de kalktın kahvaltı hazırladın. yat uyu amına koyayım. beraber uyanın gidin neco nun börekçisine iki poğaça , tamam gitti bitti işte. ama işte etkileyici olacak ya. bir de kızlar bunu her daim yerler ''ayy ne romantik'' bok romantik , gece seni pozisyondan pozisyona sokacak işte ötesi var mı ?
muhtemelen sizin yaktığınız yumurtalardan, çiğ makarnalarınızdan, mayası tutmamış kreplerinizden sıkılıp sahneleri devralan erkek modelidir. içindeki cevher bir anda çıkıverir. meğerse sadece bilmiyormuş numarası yaparak işten kaçmaktadır çoğu, bunu anlarsınız.