bakanlığın bu ismi onaylaması son derece manidardır. babanın ne mal olduğu ortada ... lakin iç işleri bakanlığına yapılan müracaat sonucunda bu ismi onaması çok çok vahim bir durumdur .
açılımdan kasıtları umarızki bu gibi eylemler değildir .
x takım taraftarı bir adamın "ulan y takım taraftarı bi karı buldum, haftaya üzerine formayı geçirip sikecem" deyu muhabbetlere girdiği bi ülkede yaşıyoruz. ben sadece bunu diyeyim, söz konusu "baba"nın/kızın ileride neler çekeceğini siz düşünün. bazen insanlar türkiye'de yaşadıklarını unutuyorlar sanırım. yanlış anlaşılmasın; kıza kürdistan ismini vermenin doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum, işim olmaz. farklı bi pencere olsun bu sadece.
kızını sevmeyen bir babadır veya çocuğun kendisinden olmadığından şüpheleniyordur.her ihtimale karşı,kızımı birgün sevebilirim veya belki de çocuk bendendir diye,ikinci bir isim koymuştur çocuğa,helin...
kızının geleceğini düşünmeyen babadır. baba; kürdistan koyara kendi egosunu tatmin etmiş, ideolojisini açıkça, gizlemeden! göstermiş olabilir fakat o kız yarın üniversiteye girdiğinde ne olacak. hadi orası biraz medeni ya lise ve ilkokul. çok dalga geçilecek valla. kız daha adının çağrıştırdıklarını bilmeden adından nefret edecek çünkü herkes onunla dalga geçecek.
sosyal mesaj: adam akıllı isim koymak gerekir malum çocuğuda düşünmek lazım. kürdistan koymakla semiramis koymak arasında pek bi fark yok ikisiyle de dalga geçilir. dikkat.
cesur bir babadır. herşeye rağmen cesaret ister bu ülkede çocuğuna böyle bir isim vermek. hele ki çocuğu kızsa. evet, bu çocuk gelecekte ismi yüzünden çok sıkıntılar yaşayacak. buna şüphe yok. egoist ya da fanatik deyin bu babaya. ideolojisini, çocuğunun isminde yaşatmaya çalışan tüm babalara da deyin ama. hatta tüm anne-babalara deyin bunu. hangi çocuk kendi ismini seçebilmiş ki? neticede her ebeveyn çocuğuna isim verme konusunda biraz egoist değil mi?
hal böyleyken ismiyle çelişen nice yiğitler çıkıyor sonra ortaya. söz gelimi, elemanımızın ismi devrim. lakin alperen ocaklarından çıkmıyor bizimkisi. ya da bi bakıyorsun ''faşizme karşı omuz omuza'' sloganı atan hanımkızımızın ismi ülkü çıkıyor. böyle de ilginç durumlar yaşanabiliyor bazen.
şimdi bu kızın ikinci ismi kürdistan ya, şimdiden başlayacaklar kürdistanla ilgili aşağılıkça espriler, hakaretler üretmeye. oysa bilseler ki kürdistan isimli kızın bölgesinde bir sürü türkiye isimli kürt kadının yaşadığını...
dağdan gelenlerin karşılanması amacıyla yapılan abartılı gösteriler yüzünden bir kesim ağızlarından köpükler saça saça "bunların amacı ne?" diye yorumlar yaparken kızına böyle bir isim koyarak hata etmiş babadır. şimdi kimileri bu babaya sahip çıkacak, kimileri de saldıracak...
insan olduğundan,akıllı başlı,sağlıklı düşünebildiğinden şüphe ettiğim baba'dır (!) kızına kürdistan ismini veren bir baba,bir anne ve kızı..bu bir çekirdek aile düşünün,bu toplumun en küçük birimi ama aynı zamanda temel taşı olan bir aile..
bir arkadaşımın babası tuğgeneral ve bundan 1 sene önce beraber laflarken bize bir soru sormuştu ; ''bir ülkeyi bölmek isterseniz işe nereden başlarsınız ? '' diye..buna cevaben farklı farklı,içinde ideolojik fikirler barındıran şeyler söyledik,konuştuk saatlerce ama yanıldığımızı onun cevabından sonra anladık..bir ülkeyi bölmek için pek fazla uğraşmanıza gerek yok,eğer aile kavramı üzerinde kendi lehinize oyunlar oynar ve aileyi/leri kendi amaçlarınıza uygun bir şekle sokabilirseniz amacınıza kesin olarak ulaşırsınız,yani işe aileden başlarsınız..işte bu yüzden aile çok önemlidir,hakikaten toplumun temel taşıdır aile ..
bunu neden anlattım ? şu yüzden..aile kurmak bir amaçtır..soyunuz,ırkınız,renginiz ne olursa olsun bir amaçtır..insanların yaşayabilmeleri,bir toplum olabilmeleri,kısacası bu düzenin işlemesi için aile kurmanız gerekir ki bu ilk çağlardan beri böyle gelmiştir..ancak siz aile kurmayı araç haline getirir,siyasi ideolojilerinizi aile üzerine egemen kılarsanız,sağlıklı bir toplumun temellerini değil,parçalara ayrılmış bir toplumun temellerini atarsınız..
bu konuyla ilgili güncel bir örnek veriyim size..
'' en az 3 çocuk yapın '' işte bu amaç değil araçtır,zaten öyle olduğunu bildiğimiz için bu kadar tartışmadık mı ? tüm dünya aile ve nüfus planlaması hakkında çeşitli stratejik kararlar alırken (örnek olarak çin..) bizim başbakan'ımız nasıl böyle şeyler söyler demedik mi ? işte bu isteği eleştirenlerin bu başlık altında olayı normal gibi görmeleri ilginç..
bazı yazılanları hayretle okudum..bunun normal olduğunu dile getiren arkadaşlar var(eleştirmiyorum onlar da kendilerine göre haklılardır belki..) bizim birlik ve beraberlik içinde yaşamdan anladığımız bu mu ? toplum olabilmek,millet olabilmek bu mu ? eğer bir toplum içinde yaşıyorsanız daha da önemlisi her bireyi farklı kimlikte olmasına rağmen kavga etmeyecekseniz muhakkak bazı fedakarlıklarda bulunmalısınız..eğer yazdıklarımı milliyetçilik olarak algılayacaksınız,atatürk'ün savunduğu subjektif milliyetçilik anlayışına bir göz atmanızı,okumanızı tavsiye ederim..ya da isterseniz ben bi alıntı yapıyım..
subjektif milliyetçilik : milleti oluşturan insanları birbirine bağlayan bu sübjektif bağlar arasında, mazi, hatıra, amaç, ideal, istikbal, ülkü birliği gibi hususlar yer almaktadır. geçmişte yaşanılan ortak acılar veya birlikte kazanılan başarılar, ortak amaca varmak için mücadeleler, ortak tehlikelere karşı birlikte karşı koyma isteği gibi faktörler insanları birbirine bağlar ve milleti oluşturur.
demek istediğim feragat edebilmeliyiz bazı şeylerden,millet olmak aynı soydan gelmek,muhakkak aynı dili konuşmak demek değildir..millet olmak tamamen farklı kimliklere sahip olsak da aynı çatı altında adam gibi yaşayabilmektir,farklı kimliklerin birbirlerinin değerlerine saygı duyarak,özveri göstererek..bunu da siz biz meselesine getirmeden yapmalıyız..hemen saldırmaya ve akabinde savunmaya geçmeye gerek yok..şanlıurda'daki bir çocuğa kürdistan ismini vermek nasıl buradan mantıklı gözükmüyorsa hakkari'deki bir çocuğa türkiye ismini vermek de mantıklı gözükmez..bu toplumun hassas olduğu konuları didiklemektir ve onların sabrını sınamaktır..biz norveç falan değiliz,uluslar arası politikalarımız karman çorman,kendi içimizde siyasi açılımlarla boğuşuyoruz,halen siyaseti amaç mı araç mı olarak kullandığı belli olmayan bir iktidar partisine sahibiz,yani bu milletin insanları haddinden fazla sabrediyor..sivrisinek ufaktır ama mide bulandırır misali,mide bulandırmanın manası yok..en önemlisi ufacık bir kız çocuğunun daha şimdiden hayatını karartmaya gerek yok..
iki dakka rahat duramamış babadır.
benim fikrimi çalmış. şimdi etrafta bir ton bu tarz isimli çocuklar olucak. kürdistan, türkiye, karadeniz, ankara vs...
bende trakya koyacaktım, tek olacaktı çocuğum ah ah yazık oldu.
reklam tabelasında
pide
köfte
kokoreç
yazan dükkanın işletmecisidir.
ayrıca ismi "türkiye" olan bir çocukla kızının beraber olma olaslığını da düşünmemiştir
malum böyle bir durum olduğunda etraftaki insanların alay konusu olması muhtemeldir.
+ lan bizim türkiye'yi görüyon mu? kürdistanı hergün çatır çatır sikiyor.
körü körüne bağlanmış bir baba ve babanın güdümünde sessizliğini saklayan anne, henüz dünyada neler olduğunu bilmeyen bir bebek ,bu bebeğe verilen marhinal isim ve bu ismi sorgulayan birayler. hikaye çok kalabalık gibi görünse de 3 klan şeklinde özetlenebilir; bu ismi bir bayrak, bir nefer gibi yaşatmak isteyenler, bu ismi yangına giden körük olup yolunu kesmek isteyenler ve bananeciler. ne yazık ki 3 klanda hata yapmaktadır, bu isim taşıyana yük, taşıta manevi ağırlık olacaktır. eleştirenin geçmişi samanlıkta iğne aranırcasına deşilecek ve en olmadık yerlerden tutar dal bulunmaya çalışılacaktır. bananecileri gelince; bir gün evden çıkarken karşılarında tanımadıkları insanlar bilmedikleri bir dilde bir şeyler söylerken yardım isteyecek kimseleri olmayacaktır. tıpkı bu ismi yazmazsanız size dava acarım diye babaya itiraz etmeden onay veren bakanlık yetkilileri gibi.
adıyla yaşasın denir yenidoğana oysa bu adı yaşatmak değil oluşturmak ideali bir kan ve öfkeden başka birşey getirmedi 30 yıldır bu topraklara. adı barış olsun çocukların, umut olsun...
taraf gazetesince yakında ergenekonun 3 numaralı ismi olduğunun haberi yapılacak babadır. kürt açılımı daha söz konusu değilken kendisi bugünleri görmüş, hanımıyla sık sık beraber olarak gebe bırakıp, bugünlerde ortamın gerilmesine yol açmıştır.
ekmeğini yediğim toprağa ihanet eden orosbu çocuğunun tekiyim diye bağıran bi insandır fazla kurcalamaya gerek yok.
ha o insan bozuntusunun benim vatanıma dil uzatması özgürlükse benimkinin ne farkı var!!