öncelikle bir ukte.
ukteci: bitirdiniz lan beni
not olarak ne yazmış bakalım:"böyle bir ilan var hatta yaran ilanlarda görseli bile var ne demek istemiş birisi açıklasın yav."
tanıma geçelim:türkiye'de görülmesi muhtemel bir ilan. akabinde açıklayalım nacizane. (bu lafı da esra ceyhan'dan duymuştum hacı)
kızılderililer bilindiği üzere çadırda ikamet eden adamlar. tamam ister çadırda ister kulübede kal ama bu adamlarda tapu yok ki birader. beyaz adam istediği gibi at oynatıyor. rezervasyonlara sürüyor garibim kızılları. sonra bizim comanche'nin aklı başına geliyor ama iş işten geçmiş oluyor. beyaz adam dinler mi artık. "bana ne lan. zamanında sana çadırın olduğu yerin tapusunu vereyim dedim. sen lagaluga yaptın." "toprağın sahibi yoktur ki. sahibi olmayan bişeyi nasıl satın alabilirsiniz?" al işte netice böyle oluyor sonra.
benim teorim işte bu. bu duruma düşmüş bir kızılderiliye anca türk yardım eder diyorum. ne de olsa isviçreli bilimadamlarının dediğine göre kızılderililer türkmüş. tabi bunu gözcü'de okuyan emlakçı ağır abi de hemen harekete geçip böyle bir ilan vermiş.
ya hocam diyelim kızılderili bu evi tuttu. oturmaz ki o abi evde. çıkar dışarı,bahçeye çadır kurar. rahat edemez o kapalı mekanda. valla bak.
son olarak sana sesleniyorum ey emlakçı ağır abi ırk ayrımı yapma len!
aksarayda yusufpaşa otobüs durağının oradaki üst geçitin ayağındaki ilandır.
ingilizce yazılsaymış insanı amerikada hissettirecek olan ilan olacakmış.