|
|
- doğu perinçek'in oğlu mehmet perinçek ve ülkü ocakları istanbul şubesinin kurduğu oluşum. miting filan yapmış, türk kürt kardeştir ermeniler kalleştir gibi sloganlar atmışlardır. bu amcalar sözde anti-emperyalisttir ancak zannımca bunların çapsızlıkları yüzünden antiemperyalist karın biraz daha yumuşatılmıştır.
(bkz: ayıp ama)
- ip, mhp ve add'nin omuz omuza olduğu, zaman zaman aralarına chp'nin de katıldığı, kimi ırkçı, faşist ve faşizan milliyetçilerin kurduğu, kendilerinin anti-emperyalist olarak tanımladığı, özünde ise zenofobi'ye dayanan, ortak padası reaksiyoner-milliyetçilik ve izolasyonizm olan milliyetçi cephe, irticacı hareket.
- öncelikle bu oluşum ismet berkanın ne derece tribünlere oynayan,nabza göre şerbet veren,çevir kazı yanmasın felsefesini benimsemiş bir kişican modeli olmasının ve bu modelin geçerliliğinin günümüz türkiyesinde ne derece prim yaptığının birebir örneklerindendir sanırım.oluşumun nerdeyse birebir kurucusudur kendisi.hoş da bir beraberlik olmuştur bana göre de.koalisyon üyelerin hemfikir oldukları konular ab üyeliğini istememeleri,abdnin türkiyeyi böleceği,kıbrıs konusunda verici olunmaması gerektiği..türünde enternasyonal yaklaşımlardır.bu olayın ortaya çıkış tarihin yaklaşık bir buçuk iki yıl olduğunu göz önüne alacak olursak erken seçim ihtimalini de göze alarak seçimler için iyi bir çalışma olmaktan öteye gitmeyen bir birleşme olduğuda apaçık ortada değimlidir?ayrıca kullanıldığı dönemin seviyesini birebir görüyorum sloganlarında da bu derece isabetli olur yani dedirtiyor..
(bkz: çalışan kazanır,elması kızarır.)
- pamuk prenses'e cadı olan üvey annesinin yedirmek istediği ama herhalinden dışı kızıl ama içi zehirli olan milletin de yemediği elma sepeti
- serbest çağrıştım;
(bkz: chp nin sol parti sanılması)
- (bkz: çürük elma koalisyonu)
|