|
|
- traji komik bir olaydır, kendilerinin hataları yüzünden ki 15 sene boyunca ankara nın su sistemi ve su rezervleriyle ilgili hiç bir önlem almayan ankara büyükşehir belediyesinin su kesintileri yapıp ardından "büyük kurtarıcı"yı oynama çabasıdır.
kimya mühendisleri odasının kızılırmak suyunu arıtacak sistemin ankarada mevcut olmadığı ve kızılırmak suyu arıtılsa bile ağır metaller içerdiği için kullanılmaması kullanılsa bile koku yapacağı yönündeki açıklamasını bile siyasi olarak nitelendirip, ben bildiğimi okurum diye devam eden insanın yönettiği belediyenin eylemidir,
insan için;
(bkz: i melih gökçek)
- (bkz: kızılırmak suyunun zehirli olması)
- i melih gökçek tarafından gizlice yapılan işlemdir.
ankaralıları kobay sanan anakent belediye başkanı, ishal vakaları görülmeyince "hiçbirinizi farkına bile varmadınız" diye açıklamada bulunmuştur.
gerekçesi: sivil toplum kuruluşları suyun arsenikli ve ağır metalli olduğu konusunda ajitasyon yapmasın diye!
- (bkz: 21 gündür kızılırmak suyu içiyorsunuz)
- i. melih gökçek in deneme yanılma yöntemiyle belediyeleri yönettiğini kanıtlayan olay.
- yıllara göre kanser vakalarında artışta, ağır metalli kızılırmak suyunun etkisi konulu tezlere mahal verebilecek
bilimsel uyarılara karşı tek savunması, ben yaptım oldu, verdik şebekeye millet de yuttu (içti) konulu,
tek bir kişi taksiratından bir gün önce bile göçüp gitse hesabı illaki malum şahsa sorulacak eylem
- (bkz: 21 gündür ishal olmamın nedeni)
- ankara halkından gizlice yapılan şeydir.
melih beyin "21 gündür kızılırmak suyu içiyorsunuz" beyanatına gelince;
bir kere hop demek lazım.(bundan anlar diye düşünüyorum) millet kızılırmak suyundan önce bile vanası senin elinde bulunan suyu içmekten imtina ediyordu. maddi durumu vasatın üstünde olan hemen hemen herkes yaklaşık 1 yıldır çamaşır-bulaşık-banyo dışında şehir şebekesinden gelen suyu kullanmıyordu. ben ve bildiğim çevremdeki bir kaç kişi de (bu benim bildiklerim) kızılırmak suyu verilmeye başlanınca 7 yaş altı çocukların banyo işlerini ve bulaşıkları da damacana ile çözmeye hazırlanıyorduk ki bu haberle (doğru olduğunu sanıyorum - inanmak istemesem de) salak yerine konduğumuzu ve kobay olduğumuzu anladık.
on gündür mide-bağırsak problemleri dolayısıyla çektiklerimizi, bugün bile saat henüz 10:00 iken 3 kez koşa koşa tuvalete gitmemi, evde aile eşrafıyla, ofiste iş arkadaşlarıyla tuvalet kapmaca oynamamızı buna bağlamaktan hiç çekinmiyorum. bu su zararsız diyorsun, emrin altında olmayan, bağımsız bir kuruluşa doğrulattır o zaman.
son bir not, biz senin dediğin gibi 21 gündür o suyu içmiyoruz ama yine de zararlarından kendimizi koruyamadık. benzer bir şekilde sen de o çook bağlı olduğun inancın gereklerini yerine getirmiyorsun ve sen de bunu gazabından kurtulamazsın umarım. (dost alışverişte görsün diye yaptıklarının dışında, insani değerlerle ilgili olan gerekler bunlar)
not editi : çilek başta olmak üzere hiç gereği yokken şüphe ettiğim tüm meyvelerden özür diliyorum.
zorunlu edit : başlık taşınınca tanım anlamsızlaştı, düzeltmek şart oldu.
- ben yaparım olurcu başkan melih gökçek çernobil sonrası çay içen bakanın kanserden öldüğünü görmemiş olsa gerek, bir çok icraatını halka rağmen yapmaya devam ediyor. ama kendine göre haklı. oyları katlanarak artan bir insanın bu kadar kendine güvenmesi gayet normal. halka pompaladığı suyun kaynağını gizleyen melih beye diyecek bişeyimiz zaten yok. sağlık bakanlığının harekete geçmesini de bekleyemiyoruz. kendi rızasıyla çekilmediği sürece sayın başkan o koltuktan inmeyeceğine göre melih gökçek i ikna etmekten başka çare yok sanırım.
(bkz: halkı ishal yapmayan su beni güçlü kılar)
- bu ağır metallerin etkisi öyle yirmi bir günde falan değil çok daha uzun zaman sonunda ortaya çıkar. kaldıki bu arıtmanın sürekli yapılması gerekir. belli dönem yapıp belli dönemde kapatmak halkın sağlığını ciddi anlamda tehlikeye sokar.
dipnot: hangi haber merkezi hatırlamıyorum ama melih gökçek bu açıklamayı yaparken şişe suyunu tercih ettiğini gösterdi.
- bir melih gökçek klasiğidir..
saygıdeğer belediye başkanımız, önümüzdeki dönemde de seçilecek olduğunu bilmenin dayanılmaz hafifliği ile istediği gibi at koşturmakta; aksaray belediye başkanından hiç bir farkı olmadığını göstermektedir.
ha bu arada biz kendimiz kobay fare olarak hissetmeye devam edebiliriz..
- (bkz: i melih dedin mi akan sular durur)
- son alınan haberlere göre kızılırmaktan ankaraya getirilen suyun arsenik ve daha başka tehlikeli kanserojen madde içerdiği kanıtlanmış. ancak haber sayfalarındaki okuyucu yorumlarına değinmek istiyorum bu konu hakkında. sayın başkan başkente su verirken sorumsuzluk örneği göstermiş o ayrı ancak arkasında büyük bir halk desteği olduğu da kesin.
yorum:(telif hakkı problemi yaşamamak için bire bir yazamıyorum)
ankaralılar çeşme suyu içmesin o zaman. su var da o mu getirmiyor?
yorum:
kim çeşmeden su içiyor ki herkeş damacanadan içiyor zaten. gökçeği yıldırmak istiyorlar çekemiyorlar.
anlaşılmıştır ki sayın gökçek bir kaç on yıl daha başkentin sahibi. halkın büyük desteği var. insanımız kendi sağlığını hiçe sayıyorsa bir melih değil bin melih daha getirelim memlekete. melihçi halka diyecek bi sözümüz yok. kafaları uyuşabilir. ancak herşeye rağmen teslimiyet zihniyeti, padişahım çok yaşa mantelitesi hala bitmemiş.
yıllarca ankarada yaşamış birisi olarak, canına okunmuş bu güzel şehri çok özlüyordum. şimdi acıyorum. alışveriş merkezleri ve otobanlarıyla eski kimliğini kaybetmiş şehrin çeşmelerinden ölüm akarken azımsanmayacak sayıda destekçiler hala uyanmıyor.
(bkz: melih gökçek)
- izmirli vansan firması tarafından yapılan işlemdir.
|