türkiye'nin ekonomik olarak refaha ermesi, dışa bağımlılıktan kurtulması. şöyle ki, kıyametin ilk habercileri olan küçük alametlerin çoğu gerçekleşmiş. ama bir alamet var ki 'rahatlık,bolluk olacak, zekat verilecek kimse bulunamayacak' diyor. yani an itibariyle insan ölçülerine göre kıyamete daha çoook var gibi görünüyor...
dün gecenin bir vakti kanal değiştirirken savaş ay'ın garip programında rastlayıp, gece gece dağılmama sebep olan konu.
diğer ülkeleri bilemem ama canım vatanımda sıkça geyiği döndürülen bir hadisedir.
misal dün gece bir dolu kur'an şifrecisi*, düşük level tefsirci, kategoriye sokamadığım, elinde netten derleme birkaç dosya olan meczup ve k.çı açıkta kaldığından olsa gerek rüya görüp, gelecekten haber verdiğini iddia eden bir hanım kızımız çok feci bir "kıyamet geliyor, deccal'in boynuzu var mı, kör mü gözlüklü mü?" geyiği çevirmekteydiler.
kıyamet alametleri geyikleri amatörce, arkadaş arasında, "of yandık ki ne yandık kanka" şeklinde dönerken daha profesyonel kıyamet geyikleri için belli ekipmanlar gerekir.
öncelikle en gerekli şey bir tv programıdır. daha sonra bir ya da -tercihen zıt- iki "kur'anın şifresini çözdüm ben" adamcığı, bir adet ateist kolpacı ve bir tane de herkesin açıklarını yakalamakla mükellef arapçayı ana dili gibi konuşan adam gerekir.
geyiğin adrenalinin düştüğü yerlerde tercihen kıyamet alametleri ile ilgili olmak üzere kur'an şifrecisi:
"ama burda diyor ki "hedehödöhedehödö"(arapçam yok kusura bakmayın) arapça bir quotation verir. ordan diğer şifreci ya da arapça uzmanı "yok kardeşim o öyle değil böyle böyle" der ve tam bunlar dalaşırken, ateist kolpacı lafa dalarak aslında kıyamet diye bir şeyin olmadığını falan sayıklar aradan. ve haliyle bunlar tartıştı diye kıyamet alametleri ne erken gerçekleşir ne de geç.
ek: sırf şu "ama bakın bu hadiste ne demiş?"(arapça bir şeyler söyler) saçmalığı yüzünden çekilmez hale geliverir dozu iyi ayarlamak gerekir. keza arap olmayan bir topluma, arkasından zaten paşa paşa türkçesini söyleyecekken, arapça biliyorum karizması yapan, bunu prim yapmakta kullanan bir kur'an şifrecisi yeter şartı sağlar kıyamet için.