belki ilginizi çeker
  1. · kısa dönemde askerliğin kaldırılması
  2. · askerliğin süresinin herkese eşit olması
  3. · icat çıkardı pezevenk
  4. · vicdani ret
  5. · askerliği bir dönem uzatmak
  6. · askerliğin süresinin herkese eşit olması
  7. · tsk nın asker açığı olması
  8. · türkiye deki üniversite mezunu şehit eksikliği
  9. · küfür olmayan ama küfür etkisi yapan sözler
  10. · english rebel songs 1381 1984
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · tahrik edici erkek kokuları
  3. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  4. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · grub
  9. · sözlük yazarlarının aslında demek istedikleri

kısa dönem askerliğin kaldırılması  

sayfa  / 4
  1. bedelli askerliğin yeniden yasa tasarısını alması gündemdeyken (bkz: bedelli askerlik/@3388216), genelkurmay başkanlığı ilker başbuğ'un kısa dönem askerliğin kalkacağını ve tek tip askerlik yapılmasını gündeme getirmiştir.

kaynak 1: http://www.haberturk.com/...
    kaynak 2: http://www.milliyet.com.tr/...
    (neutrox, 30.04.2009 17:20 ~ 17:26)
  2. (bkz: kızları da alın askere)

tüm askere gidecekler için erkin koray'dan geliyor.

kurban olam size ey komutanlar, yar olmazsa bu askerlik biter mi?
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 30.04.2009 17:25)
  3. -nedir bu zorlama- diyesi geliyor insanın. başında kısa dönem değilki zaten beş ay. ortalama yüz elli gün ediyor. hangi kısalık. uzun dönem beş ay, kısa dönem üç gün olsun. hani bi girip çıkmadan da olmaz.
    (gorken, 30.04.2009 17:27)
  4. uzatırlar askerliği de bize sürekli uzattıkları gibi.. eyvallah da öğrenciye kaktırılan ve iş bulunca ödersin denilen krediler var ya hani. ondan naber. yiyeyim sizin adaletinizi, demokrasinizi.
    (rabindaranath tagore, 30.04.2009 17:46 ~ 17:50)
  5. (bkz: dimyat a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak)
    (jack diego, 30.04.2009 17:50)
  6. askere gidecekler için korkulması gereken birşey değildir kanımca..yıllardır askerlikle ilgili yapılması düşünülen değişiklikler açıklanıyor tsk tarafından ama hiçbirşey olduğu yok.

en son 4-5 sene önce profesyonel orduya geçilmesi için hazırlıkların başlatıldığı açıklamasını hatırlıyorum ben.bırakın hazırlıkların başlamasını,profesyonel ordu fikri bile unutuldu..

(bkz: kedidir kedi)
    (ilkokul esprisi, 30.04.2009 18:20)
  7. zannedersem tek eksiğimiz kısa dönem askerliğin kaldırılmasıydı, türk ordusu onu da halledecek gibi görünüyor. 15 ay gibi kısacık askerliğin 12 aya indirilmesine hiçbir itirazım yok da zaten gidişi, dönüşü, toparlanışı derken insanın 1 yılına malolan "kısa" dönemi ne diye kaldırıyorsunuz bre komutanlar? seferberlik falan planları yapıyorsunuz da çaktırmadan ondan mı bu harikulade hareketler? 24 saatte atina'ya bayrak dikme yarışı mı var?

yoksa orduevlerinde servis görevlisi eksiği mi var? ya da çocuğunuzu kreşe, eşinizi kuaföre götürecek er bulmakta güçlük mü çekiyorsunuz? ya hu ben kısacık hayatımın bir yılını size vakfetmek zorunda mıyım illa bu ülkede doğdum diye? "vatan sana canım feda" bi itirazım yok da oku o kadar sonra çay servisi yap, ot yol, eğer ki talihsizsen mayına bas...

eee tabi bi itirazım yok. birilerinin çay servisi yapması, birilerinin mıntıka temizliği yapması, birilerinin de mayına basması şart değil mi? yapacak bir şey yok.

neyse bu kadar şaka yeter. olur ya muhterem bir savcıya denk geliriz, halkı askerlikten soğutuyor falan demesin. sayın savcım benim amacım bizzat gaza getirmektir milleti, askerlik içün.
    ben koşa koşa gideceğim, olur ya gideceğim döneme kadar kısa dönem askerlik kalkmaz da beni de kısa dönem alırlarsa bi dönem daha kalmayı talep edeceğim. askerlik yapmadan olur mu? vatan borcu sonuçta, yapacağız.

her türk biraz hikmet sami türk'tür!
    (tazmanya canavarı, 30.04.2009 21:56)
  8. (bkz: askerliğin süresinin herkese eşit olması)
    (transistör kazancı, 30.04.2009 22:02)
  9. (bkz: kısa dönemde askerliğin kaldırılması)
    (bkz: yaran yanlış okumalar)
    (jaguar, 30.04.2009 22:05)
  10. adallet tecelli eder en güzeli olur sırf bu yüzden açıköğretime para yatırıp kaçanlarda artık paralarından olmazlar
    (saçmayazarım, 30.04.2009 22:27)
  11. anlaşılan devasa askeri arazilerde yaprakları toplayacak yeterince asker bulunmuyor memlekette.
    (fikrettin abi, 30.04.2009 22:29)
  12. iki sene askerlik yapanları düşününce, uzasa da yapacağınız maksimum 12 ay askerlik için ağlamanın pek bir anlamı yok. baba evinde götünü yayıp pc başında sabahlayıp duman altı odada uyuyacağına hem ömrünün bir senesi bir işe yarayarak geçmiş olur, hem de bir iki spor yaparsın da kondisyonun artar, ömrün uzar.
    ot yolmaya çay taşımaya gelince, iki mürekkep yalamış diye dünyaları yarattığını sananlara az bile yapıyorlar. emin olun ki sevilmeme nedeniniz kısa dönem kıyak asker oluşunuz değil, asilik ve de ukalalığınız.
    ayrıca duy sesimi tsk, ağlayanları alacağına beni al askere.
    (bkz: kızları da alın askere)
    (aphross, 30.04.2009 22:31)
  13. burada ilginç olan kısa dönem askerliğin kaldırılması söylentisi değil, ilker başbuğ'un sanki yasa koyucuymuşçasına tek başına böyle bir değişikliğe yetkisi varmış gibi konuşmasıdır. kaldı ki hakkını vermek gerekir, ilker başbuğ üniversite mezunları da 12 ay askerlik yapacak dememiş, yalnızca aradaki ayrımın kalkacağından bahsetmiştir. hala tüm vatandaşlar için askerliğin 6 ay gibi bir süreye düşmesi bile olasıdır.

askerlik süresi dahil olmak üzere bu ülkede çoğu işin temellerinin ne şekilde olacağına ilker başbuğ değil seçip de takip etmediğiniz 550 milletvekili karar verir.

neticede bu söylenti ortaya çıktığında türkiye'nin en düşük seviyesi olarak baz alınabilecek hürriyet okur yorumlarında bile çoğunluk üniversite mezunlarının da 12 ay askerlik yapması ihtimalini eleştirdiğine göre, siyasi iktidar da bu baskı üzerine böyle bir düzenleme getiremez sanıyorum. oldu da getirdi diyelim, beraber bot bağlarız olur biter üzülmeyin.
    (wondrous, 30.04.2009 22:37)
  14. insanın aklına "yahu bu memleketin erkeğinin kökümü kurudu" ya da "askerler topluca kuzey ıraktan yurt dışınamı kaçtı" ya da "artık türkiye'de işsizlik azaldı millet çalıştığı için askere adam mı kalmadı acep?" sorularını getiren durumdur, yahu ne istersiniz şu fakülte mezununun yıllar yılı okuyup didinip hayata atılma arifesinde kastıra kastıra 12-15 ay askerlik yasasını çıkarırsınız? nedir yani mevzu nerden çıktı? şimdiye kadar bu ülke sınırları nasıl korundu? bırakınız efendim önümüzdeki işe bakalım, bırakınız nitelik sahibi gençler ülkesine daha sıkı bağlansın, beyin göçünü tetiklemeyin.
    (hacktor, 30.04.2009 22:39)
  15. öncelikle milliyet in kaynak olarak habertürk ü, habertürk ün de kaynak olarak gazeteport u gösterdiğini gazeteport unda kendi haberi olarak herhangi bir beyanatı kaynak göstermeden yapılan bazı istihbarat çalışmaları ile bu konunun gündeme geldiğini bildirmek gerekir. sonra da söylenecek çok fazla şey olduğunun farkına varıp herşeyi oluruna bırakmak gerekir zira söz konusu kişi hayatından çalındığını düşündüğü 6 ay ya da 12 ay içerisinde bağlı bulunduğu topluma ya da ülkeye süper birşey katacak kapasitede biriyse gerçekten çok yanlış bir karardır bununla birlikte 6 ay ya da 12 ay az karı kız peşinde koşacağı,ortamlara akamayacağı ya da aileden gelen para ile taşşaklarını sürtemeyeceği korkusunu yaşıyorsa ona bu korkuların yersiz olduğunu gösterecek bir gelişmedir.
    (gebesh, 30.04.2009 22:42)
  16. 'ulan tam ben okulu bitirirken mi yaptınız bu değişikliği' diye sitem ettiğim durumdur. gerçi yasalaşması (tecrübelere göre) en az 3 4 yılı bulur ama...

o değilde garibime giden şey şu; askerliğin herkese eşit süre olması kabul edilebilir aslında. kabul edilemez yanı 15 ay olmasıdır bana göre. dün bir giride okudum ve durumun ne kadar vahim olduğu bir kez daha çarptı gözüme. 70 milyonun sokağa çıkma yasağını ülkenin tamamında uygulayabilen bir ordumuz var. bu dehşet bir olay bence. üstüne hala asker açığımız var diyorlar ya, işte bunu anlamıyorum ben. indirin kardeşim asker sayısını. profosyonel ordu dediniz, uygulayın. paralı askerlik vs. ya da en güzel yolu 6 aya falan insin askerlik. işte o zaman herkes için eşit olabilir bu süre. hem zamanla asker sayısı düşer, hem de hasıladan askere ayrılan pay da düşer biraz.

yani öyle böyle o askerlik yapılacak ama 15 ay çok be aga...
    (melankolik demokrat, 30.04.2009 22:44)
  17. ben bu şekilde hizmet etmek istemiyorum arkadaş. birilerinin "vatan borcu" adı altında beni sömürmesini kaldıramıyorum! sen tutup da bir astsubayı "vatan borcu" adı altında 15 ay boyunca çöpçü olarak çalıştırıyor musun? hayır; ama ben askerlik yapınca "vatan borcu"nu ödemiş oluyorum. neden? çöpçülüğün milliyetçi bir yanı olmuyor çünkü! 15 ay boyunca çöpçülük yapıcam lan. ver bana bu hakkı: askerlik değil, çöpçülük yapıcam!

askeriyi de, onun hiyerarşisini de istemiyorum. beni, benim olmaya bir savaşa sürüklemelerini kabul edemiyorum. millet kavramı adı altında insanların birbirine düşman edilmesini almıyor aklım ve bunun uğruna savaşılmasını.

eğer askerlik yapıyorsam, bu "kaçak" olarak dolaşmamak için. yasalar önünde tabii. yoksa vicdanım rahat. izin verseler yapmam askerliği; ama sen tutmuş bir de kısa dönem askerliği kaldırmak bahsediyorsun. (başlıktaki haliyle)

üniversite/ilkokul mezunu olunması umrumda bile değil. çok isteyen varsa, mezuniyet durumuna bakılmaksızın isteği doğrultusunda kısa/uzun dönem yapsın askerliğini; ama isteyen.
    (mbkbkmy, 30.04.2009 23:11)
  18. inşallah askere gidince yaprak, ağaç dalları, komutanın bahçesindeki yabani otları toplatmazlar da güneydoğu'ya gönderirler. yoksa memleketin orta ya da batısında mıntıka temizliği yaparak kaybedeceğim işleri ve ödeyemeyeceğim öğretim kredisini tsk'dan talep etme hakkı doğar bende. tek yasal düzenleme ile 3-4 eski yasal düzenleme nasıl sikip atılır görmüş olduk. ha birileri eşitlik, zengin çocuğu fakir çocuğu, okumuş okumamış olaylarına girmiş. ben şimdi askere giderim, orada 15 ay mıntıka temizliği yaparım, sonra devlet benden gelip 15 milyarlık öğrenim kredisinin borcunu sorar; ellerine tezkereyi verip bu ülkeden siktir olup gitme vakti gelmiştir işte o zaman.
    (zagnem, 30.04.2009 23:18)
  19. ilker başbuğ'un dün yaptığı basın toplantısında söylediği "askerlik süresiyle ilgili adaletsizliğe son vermek istiyoruz. herkesin aynı sürede yapacağı bir askerlik sistemi üzerinde çalışıyoruz." minvalindeki sözlerine dayanılarak yapılan bir haber. ancak herhangi başka bir somut kaynağa dayandığını sanmıyorum. ilker başbuğ'un dediği sadece "herkes askerliği eşit süre yapacak" idi. "kısa dönem kalkacak" gibi bir beyanatı olmadı. bu bağlamda haberin aksine, uzun dönem askerliğin kalkacağı da düşünülebilir.

sonuç olarak, basın toplantısında söylenenler dışında herhangi bir somut bilgiye dayandığını düşünmüyorum bu haberin. ki ilker başbuğ da bu konuda daha düşünme aşamasında olduklarını söyledi. haber doğru olsa bile, öyle bir iki senede hallolacak işler değil bunlar. bir önemli nokta da, profesyonel orduya geçiş aşamasında kurulan komando tugayları -bildiğim kadarıyla- hala eğitim alıyor. bu tugaylar sıcak bölgelere gönderilip, bunlardan alınan verim ölçülmeden böyle bir işe kalkışılmaz. ki verim alındığı takdirde, kısa dönem yerine uzun dönem askerliğin kalkması daha olası. bu sayede 20 yaşındaki çocuklara 3 ay eğitim verip, dağlara ölüme göndermekten vazgeçeceğiz ki, bu olayın en mutlu tarafı bu. her ne kadar yıllar önce yapılmış olması gerekse de.
    (strateji, 30.04.2009 23:20 ~ 21.07.2009 23:02)
  20. söylentileri yıllardır konuşulan, yeni olmayan.
    (sarc, 30.04.2009 23:22)
  21. geçen sene tam bu sıralarda yine dedikodusu yapılan olay. "aahhhaa çavuşum yarra yediniz. bizle beraber çıkıyonuzzz. niaahhaha" diye koğuşta bayram havası estirmişti. bunun yapılması cidden çok zor. yani denilen "herkes 15 ay er olacak"sa tekrar söylüyorum çok zor. bak o zaman asker kaçağı sayısı şimdikinin kaç katı oluyor. 30 yaşında göbekli, 100 kiloluk bir adamı 15 ay askerde tutabilecek misiniz? bir de bunun tam tersi vardır: "askerlik kısalacakmış lan yarra yedik."

edit: kafa bir dünya.
    (gospodin petro je dosao ponovo, 30.04.2009 23:30 ~ 23:34)
  22. vicdani retçileri çoğaltacak durum.
    (defanstaki son adam, 30.04.2009 23:32 ~ 23:32)
  23. tıp mezunlarının 35 yaşlarına doğru işe başlaması beklenen hadise.
    (inekosurugu, 30.04.2009 23:34)
  24. kalitesiz medyamız tarafından birbirini referans göstererek uydurulmuş bir haberdir.
    ilker başbuğ'un yeni düzenlemeler olacağı yönündeki söylemleri düzenlemenin en ince ayrıntısına kadar belirlenip pazarlanmış, kaynak sormayan halkımız tarafından da satın alınmıştır.
    şahsen 4 yıl üniversite okuduktan sonra bana hiç kimse uzun dönem erbaş ve maaşsız olarak yapacaksın diyebileceğini düşünmüyorum.
    (stratosfer, 30.04.2009 23:42)
  25. açık öğretim fakültesi'nde bayağı bir öğrenci kaybı yaşatacak haberdir.
    (ceyyar kermit, 30.04.2009 23:42)
 sayfa  / 4

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil