görseller
kısık ateşte 15 dakikakısık ateşte 15 dakika
kısık ateşte 15 dakikakısık ateşte 15 dakika
belki ilginizi çeker
  1. · etkileyici tek dizeler
  2. · lefte
  3. · başlıkların demlenme süreleri
  4. · haluk bilginer
  5. · yaran film replikleri
  6. · soğudum diyerek terk eden sevgili
  7. · özkan uğur
  8. · komik küfürler
  9. · birbirine benzeyen ünlüler
  10. · kısık ateşte 15 dakika
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · thierry henry
  3. · ismail yk
  4. · 100 opera
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · dersim katliamı
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · tan sağtürk
  9. · boşluğa düşmek

kısık ateşte 15 dakika  

1. haluk bilginerli sahneleriyle fazlasıyla güldüren filmdir.
    (pudding, 31.05.2006 14:35 ~ 14:35)
  2. dün akşam izleyip beğendiğim filmdir. ancak sanırım gişe de hakettiği ilgiyi görememiştir. nitekim hikaye örgüsü muhteşem olmasa bile gayet tatmin edicidir. haluk bilginer ve metin akpınar oyunculuk olarak üst seviyede performanslar sergilemişlerdir.
    (hoşgelmiş dördüncü nesil yazar, 04.03.2007 13:26)
  3. her yemek tarifinde bi şekilde geçen cümlecik.
    (sobanın kenarına kıvrılıp uyuyan kedi, 05.03.2007 01:03)
  4. hakkında yapımcıların, emeği geçenlerin yaptığı kötü eleştirilerden sonra izlemek için bu kadar zaman ayak dirediğim film. film vizyona girmeden önce neden kötülemek için bu kadar uğraştıklarını anlamak zor. lakin öyle filmleri yapımcıları öyle poh pohluyor ki bu film onların yanında oldukça kalbur üstü kaldığı halde çirkin ördek yavrusu muamelesi görüyor.
    (elisa day, 06.03.2007 00:59)
  5. aysun kayacı'nın filmde kendi söylediği konusunda ısrarcı olmasına rağmen bir daha hiçbir zaman aynı tadı vererek söyleyemediği şarkı sonucu akıllarda soru işareti yaratan bir duruma sebep olan film...
    (ageblood, 22.06.2007 21:15)
  6. baştan sona izleyebilenlere helal olsun.
    (bkz: sabır sabır ya sabır)
    (kelamishnikov, 17.08.2007 02:26)
  7. az önce izlediğim, ve iyi mi yoksa kötü mü olduğu hakkında tam bir ikilemde kaldığım film. bunlar hakkında bir iki söz söylemenin doğru olacağını düşündüm. yüksek oranda spoiler içeren bir yazı olacak.

öncelikle, filmin ilk 15-20 dakikasının tamamen boşa harcandığını düşünüyorum. bu kadar crash-course bir giriş yapılması, filmi ilk kez izleyecek ve konusu (sinopsis diyor buna yönetmen) hakkında bilgi sahibi olmayan insanları ortada şaşkın bir şekilde bırakıyor. sonra biraz konuya uyum sağlıyorsunuz, ama o zamana dek birçok insanın yaşadığı 'oflamalar' ve 'puflamalar'ı yaşıyorsunuz. filmin ikinci yarısı diyebileceğim bir zamanda işler biraz değişiyor, hikâyenin farkına varmaya başlıyorsunuz, gerildiğinizi hissediyorsunuz ve konu bu noktada biraz daha güzel oluyor. filmin sonunda ise o düğüm çok hızlı çözülüyor ve "ne, kim, nerede?" derken film bitivermiş. ama mekanın bağlayıcılığına ve 15 dakika süre sınırını düşününce filmin aslında ilginç bir yol kesiştirme olduğunu görüyorsunuz, ve film hoşunuza gidiyor.

küçük ilgi çekici noktalardan da özel olarak bahsetmek isterim. eğer benim izlediğim filmde bir problem yoksa, filmde aysun kayacı'nın söylediği şarkıların playback'ini ne yazık ki sinema filmi olmasına rağmen rezalet yapmışlar, dudaklar ile şarkının alâkası bile yoktu. bunun dışında aysun kayacı'nın sarı saçın en çok yakıştığı manken olduğunu da söylemeden edemem. bir diğer nokta da metin akpınar, bu filmde olmamış diyebileceğim bir isimdi. haluk bilginer'in rolü de birçok insan tarafından beğenilse de, özellikle hoşuma giden bir detay değildi. özkan uğur ise en beğendiğim oyunculardan oldu. eyşan özhim'in de ilk perde deneyimi olduğu düşünülürse yeterince başarılı buldum.

film, sonuç olarak, ana fikri hemen anlaşılan bir film değil, her insanın beğeneceği bir film de olduğunu düşünmüyorum. ünlü bir kadroyu böyle topladıktan sonra şöhret dünyasını eleştirmesi ironik olsa da, izlemenin yararlı olduğunu düşündüğüm filmlerden biri oldu, kısık ateşte 15 dakika.
    (bosvermis bunye, 25.12.2007 01:04)
  8. çekildiği restorantın havasına bürünmüş bir filmdir. sahneleriyle, dialoglarıyla... izleyenler bilir... böyle restorantlarda ağır bir hava vardır. asil mi desem ne desem... ben bunu gördüm filmde. güzelde olmuş.
    (psikopat yazar, 23.02.2008 14:06)
  9. son dönemde moda olan; "ne kadar medyatik tip varsa al kadroya, film kaliteli olmuş olmamış önemli değil, gişe yapar, para yaparız" mantığıyla yapılmış filmlerden en başarısız olanı.

diğerlerinden tek farkı memedali’ nin olmaması. bir de eskiye dair bir şeylerin ırzına geçmemişler (hababam, keloğlan vs.) o kadar.
    (nicknicktir, 10.07.2008 14:11 ~ 14:11)
  10. filmin oyuncuları olan haluk bilginer,özkan uğur,metin akpınar,ata demirer gibi kişileri maalesef boşuna harcamıştır.böyle bir kadroyla inanılmaz güzel bir film çekilebilirdi.filmin tek güzel sahnesi ata demirer ile haluk bilginer'in masa başında yapmış oldukları diyalogtur.
    (ceyus, 10.07.2008 18:27)
  11. kendini izleten güzel bir film, adeta yıldızlar karması, tabi birçok son dönem türk filmine benzetmek mümkün (bkz: hırsız var)
    özkan uğur ve haluk bilginer'in hastasıyız ayrıca.
    (excalibur, 01.12.2008 02:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil