kıroların şenliklerde rakçı takılması 

adana çık aradan

1. hemen hemen tamamı abazan ve uçkur güdülü ve üstüne karakter ve tarz mefhumlarından yoksun birtakım güruhun hatun kaldırmak hayallarine yaklaşmayı ummak adına potansiyel av alanı olarak gördükleri kampüs içindeki şenlik alanında dikkat çekmek adına takındıkları tutum ve davranışlar bütünüdür... söz konusu kampüs vehamette sınır tanımayan erciyes üniversitesi kampüsüdür, zira nizamiye vb. giriş kontrol sistemi olmayan alana sosyal standart getirmek güçtür. yalnız bu konudaki en dikkat çekilesi durum, perşembe günleri polat alemdar ruhuna bürünen, çoğunlukla da zevksiz takım elbise ve iğrenç bir ayakkabı tarzıyla gezen bu gürüh insanları, şenlik alanında aynı kıyafetlerle rock müzik eşliğinde kafa sallamaları ve meşhur rock forever el hareketini en abartılı biçimde sergilemeleridir. (ülkücü gençliğin sembolünden bir parmak farkı var belki de ondan adaptasyonları zor olmadı) güruhun bir kısmı da çeşitli hakim köşelerde bağdaş pozisyonda leoparlar gibi kesiş durumunda kendilerini tatmin etmektedir. gecenin sonunda sıkıntı ve yorgunluğun getirdiği bezginlikle iki güvenlikçi amcamızın "içerim ben bu akşam" şarkısıyla coşup kendinden geçmesi ve civarda pozisyon almış öğrenci çiftlerimizi (gayet tabi gözlemci olarak beni de) gülme krizine sokması bir dünya üniversitesi erciyesin güzide kampüsünde sergilenen kültür mozağini tamamlamıştır. bu portrede gözlemci olarak kendinizi masaimara'da mütemadiyen belgesel sunan amcamız gibi hissetmeniz kesindir. seviyorum ben bu dünya üniversitesini...
    (caesarius, 17.05.2008 00:47)

2. bu tipleri tanımanın en kolay yolları, etraftaki kızları yiyecekmiş gibi bakışları ve yaptıkları deve güreşi etkinliğidir.
    (kaldırımmühendisi, 17.05.2008 00:56)
  3. ayrıca elleriyle sanki bir rock müziği gurusuymuş gibi tempo tutarlar. ancak bu tempo ilginçtir yukardan aşağı değil de sağdan sola olduğu için oldukça komik durur. elleriyle de rock'n coke reklamlarından görebildikleri kadarıyla bozkurt(!) işareti yaparlar. henüz metallica dinlemişlikleri de yoktur.
    (broken promises, 17.05.2008 01:01)
  4. (bkz: kırolara bok atıp rock'a rak diyen zihniyet)
    (amantes sunt amentes, 17.05.2008 01:06 ~ 01:31)
  5. ya şimdi ben yılların rakçisı olduğum için hemen anlarım bu tipleri. bunlar böyle bağdaş filan kurar tamam mı. böyle bira filan içerler. iğrenç tipler. ben ama yılların rakçısıyım mesela, ben kıro değilim. altı yaşından beri rak dinliyorum ben. böyle şarkı söylerler filan, çok gülerim böyle tiplere. benim gibi harbi rakçıysanız anca gülersiniz bu tiplere. en rakçı benim.
    (henderson, 17.05.2008 01:06)
  6. abi ben rakçı oldum, rakçıkar hemen veriyormuş diyen zihniyetin avlanma yeridir konserler, rakçı takılırlar dolayısı ile.
    (moradam, 17.05.2008 01:07)
  7. headbang hareketleri ve klasik parmak işaretleri bu olayın çığrından çıkmasının son noktasıdır.ağızlardan salyalar akarak kızlara yavşamak onlar için bir gelenektir , gözler yuvadan çıkmış bir şekilde güzel kızların üzerine dikilir ve arkadaşlara baksana lan şuraya işaret edilmezse şenliğin tadı çıkmayacaktır , hedefe sanki bir rock yıldızıymış gibi yaklaşırlar ve yavşamak için her türlü yolu denerler.bu kıroların soyu nereden gelmiştir efenim yapılan araştırmalara göre bu krolar dağdan inmemiştir bunlarda şehrin içinde istemediğiniz kadar mevcuttur ülkemiz bu konuda sıkıntı çekmemektedir , endişelenmeyiniz.
    (blondestorm, 17.05.2008 01:07)
  8. 1- kıroların şenliklerde rakçı takılması...

belli bi' emel doğrultusunda yapılan ilk harekettir.

2- kıroların şenliklerde rakçılara takılması...
    3- kıroların şenliklerde rakçılara takması...
    4- kıroların şenlenip sigara yakması...

şeklinde gelişir.
    (zoser, 17.05.2008 01:14)
  9. şenliklerde gruplaşan bölücülerden daha iyidirler.
    (burayaneyazıcam, 17.05.2008 01:20)
  10. bizzat istanbul bilgi üniversitesi alibeyköy kampüsünde gördüm.yere oturmuş hanım kızlarımızın etrafında akbabalar gibi daire çiziyolardı.

hatta bazılarında siyah tşört,sivri burun kösele ve tespih üçlüsüde saptanmıştır.güreşmeyi ve anlamsız sesler çıkarmayıda severler.

bu krolardan çok bulmak için,halka açık festival ve şenliklere daim olmak lazımdır.aslında eğlencelilerdir.tabi yanınızda kız yoksa.aksi taktirde kavga kaçınılmaz olabilir.
    (gyroscope, 17.05.2008 01:26)
  11. sadece şenliklerde görülebilecek durumdur. ücretli bir konsere gitmek en seviyeli çözümdür. çünkü bu insanlar müziğe paralarını vermeye kıyamazlar.
    (broken promises, 17.05.2008 01:31 ~ 01:32)