görseller
kırmızıdenizyıldızıkırmızıdenizyıldızı
kırmızıdenizyıldızıkırmızıdenizyıldızı
belki ilginizi çeker
  1. · ayakkabınıniçinekaçankarga
  2. · gelin olma hayali kuramayan kız
  3. · seni sana rağmen seviyorum
  4. · volkan konak
  5. · hayata dair iç burkan detaylar
  6. · androsuna aşık
  7. · anne baba diyalogları
  8. · en az 4 kişi gelsin bari okey çevirelim zirvesi
  9. · anne kız diyalogları
  10. · kırmızıdenizyıldızı
gündem
  1. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  2. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  3. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  4. · ugg
  5. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  6. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · kavga öncesi dinlenmesi gereken şarkılar
  9. · hayal kurmak

kırmızıdenizyıldızı  

sayfa  / 2
  1. 5. nesil yazar. hoşgelmiş.

(bkz: beşinci nesilleri karşılama komitesi)
    (obi two kenobies, 16.07.2008 18:11)
  2. hayatın inceldiği bazı noktalarda benzer tatsızlıklarla karşılaşmış olduğum nesildaşım. hoşgelmiş, iyi ki gelmiş.
    (tosbağa, 29.07.2008 02:30)
  3. nesildaşımdır. hoş gelmiş.

(bkz: bu bir bant kaydıdır)
    (hashus1099, 29.07.2008 02:38)
  4. bir süre uzun ya da kısa ruh haline bağlı, yazmayacak olan yazardır. evet yine okuyacak ama yazmayacak. abartmayacak ve yanlış anlaşılmayacak. artık fazla değer vermeyecek ve duygularını uçlarda yaşamayacak olan yazarımsıdır.
    (kırmızıdenizyıldızı, 15.08.2008 04:27)
  5. 5. nesilin en iyi yazarlarındandır, ilgiyle takip edilmelidir kanımca... bir süre ara vermiş galiba, umarım en yakın zamanda tekrardan yazmaya başlar, sözlüğün böyle kaliteli yazarlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum....ayrıca benim gibi kazım koyuncu hayranı olan, kazım abi için yazdığı güzel yazıyı kabrine ulaştıracağım nesildaşımdır...
    (vamişkunan, 16.08.2008 20:21 ~ 26.08.2009 18:26)
  6. @2591156 girisiyle inci gibi gözyaşlarımı dökmeme sebep olan yazardır.
    (elifabeth, 16.08.2008 21:45)
  7. nicki çok uzun olduğu için kısaca kır-mı-zı-de-niz-yıl-dı-zı hecelerinden birisi ile hitap edilmesine maruz kalmış olan güzel yazarımızdır. ayrıca öğrendiğime göre o masum yüzün altında bir canavar yatmaktadır.* fare parçalamak ve laboratovurda saatler geçirmek özel hobileri arasındaymış dün öğrenmiş olduk.

(bkz: sağolasın sözlük)*
    (lierre, 17.08.2008 11:55)
  8. geçenlerde attığı mesajla ne kadar benzer olduğumuzu ortaya koymuş yazar.
    (maia, 22.08.2008 21:40)
  9. lafı uzatmak istemesem de uzayacak biliyorum. kısacık şeyler yazmak pek huyum değildir genelde zaten. konu benim için çok değerli olan birisi olunca, kelimeleri kısaltmaya yanaşmıyorum bile. biliyorum ki, hem gereksiz bir davranış olur, hem de içime sinmez.

çok fazla süre geçmedi şekerlik hanımın(ben ona öyle diyorum) hayatıma girmesinin üzerinden. öyle benzer yanlarımız vardı ki, abi kardeş oluvermiştik bile. kardeşim oldu o benim, can oldu, ortak oldu, sırdaş oldu. kocaman yüreğiyle hayatıma girdiğinden ne kadar memnun olduğumu burada kelimelerle dile getirmem imkansız. yapamayacağımı biliyorum, bu yüzden uğraşmıyorum.

vazgeçemeyeceğini düşündüğü şeylerden vazgeçmesini sağladım belki. yardımcı oldun diyor. ben sadece yapabilirsin, iste bunu dedim, yani ne yaptıysan kendin yaptın demek istiyorum ona. ben olduysam ön ayak olmuşturum. yaran kabuk bağlamıştı, hatta iyileşmek üzereydi, sen kabukları temizlemeye üşeniyordun belki, ben cesaretlendirdim seni. hepsi bu.

çok alıngansın, kırılgansın, kıskanan ve çabuk değer veren bir insansın, bunları biliyorsun şekerlik hanım. bunlar yüzünden çok canın yandı, farkındasın bunun da. ama benim minik kardeşim, büyüyecek, acılarından ders çıkarmasını bilecek. değer olgusunu iyi ayarlayacak artık. güveniyorum ona.

istanbul a gelecek bir terslik çıkmazsa inşallah yakın tarihte, krem karamel sözüm var, beraber zirveye de gitmek istiyordum ama kısmet olmayacak sanırım. ama artık başının belası oldum, kurtulamazsın, yani daha çokça görüşeceğiz üzülmüyorum bu yüzden. şanslı mısın, şansız mısın artık sen karar ver şekerlik hanım*.

mutlu olmasını dilediğim, melankolik hareketin önde giden başarılı temsilcilerinden bir tanesi, şirin yazar.

abin seni bekliyor, gülümseyişlerinle gel ona olur mu? *
    (biloperat, 23.08.2008 00:24)
  10. insanları üzen yazar. yok hayır yazarımsı. şu an herşeyi bırakıp gitmek düşüncesinde. son zamanlarda ne çok yaşıyor bu durumu. bir gün seviniyor, ertesi gün parça parça oluyor. en korktuğu şey geliyor başına. sevdiklerini üzmek. yapamıyor bu yazarımsı, beceremiyor. onu mutlu eden insanları mutlu etmeyi beceremiyor. fazla kıskanç, fazla alıngan. geveze birde.lüzumlu lüzumsuz konuşuyor, insanların kurduğu hayalleri yıkmakta üstüne yok. bu ilk değildi belki, ilk defa kırmadı çok sevdiği birini. neden bu kadar acıttı o zaman..neden bunca acıdı ruhu. hala boğazında bir yumru oturuyor öylece.

haklıymış leblebi, dün de haklıydı bugün de hep haklı. konuşma dedi kırmızıdenizyıldızına, ama susamadı o.yapamadı, iyi olacak sandı herşey. yanıldı. kalbi kırıldı, birilerinin kalbinin kırılmasına neden oldu. cam kırıkları var ya hani sesleri duyulabilen, kırdığının kalbinin kırılma sesini duyuyor şimdi..

gidiyor kırmızıdenizyıldızı, sevdiği insanları daha çok üzmemek ve kendini kapatmak için..iyi mi olacak bu, bu bir çözüm mü düşünmüyor, düşünemiyor.güçsüz değil, zaten bu bir pes ediş hiç değil. kaçak olabilir belki, çok kaçıyor. kızacaklar ona yine. gene kaçmaya başladı, kapatacak tüm kapılarını. daha fazla üzmek istemiyor kimseyi. anlatamıyor ne hissettiğini. tarifsiz kaldı herşey. kelimeler de boş zaten..

nerde kalmıştı kaçaklık..yine oyunun başına geri mi döndük, yine sonunu bulamayacağım çıkış bulamayacağım labirente mi geldim.yine masallara muhtaç bir yaşam başlıyor. tek dileğim abimin kızmaması, bide leblebi..biliyorum kızacaklar çünkü. sevmiyorlar bu kaçaklık halini.

kaçaklık da değil aslında zorunlu sürgün. sevdi kırmızıdenizyıldızı, ama sevdiklerini mutlu edemedi. oysa onlar ne kadar da mükemmeldiler, yo hayır alçakgönüllülük değil bu biraz özlem. şimdiden başlayan. ama yara aldı kırmızıdenizyıldızı, bilmeden yaraya sebep olduğu için. bunu taşıyamıyor, taşıyamaz şimdi..affedilmeyi umuyor. affedilir belki.belki de iyi biri değil, bencil biraz. hem bu dünyaya göre de değil, fazla sevgi dolu.

yine de sevdikleri var burda. abisi, leblebisi,drajesi var..artiz niçesi var, onu güldüren, söylemek istediklerini söyleyen. lierre var birde, gördüğü en eğlenceli, içini ısıtan kız.
    dayanır mı, evet. gidenlere dayanmadı mı, o da özlüyor estarabimi. ama dayanıyor işte, herkes gibi.umarım az da olsa iz bırakabilmiştir, sevdiklerinde az da olsa..

şimdi biraz yalnız kalmak lazım, sezen şarkısıyla azıcık dibe vurmak. sonra da yeniden başka bir şekilde başlamak..

"küçüğüm daha çok küçüğüm..
    bu yüzden bütün hatalarım...
    yenilmem bu yüzden..
    bu yüzden kendime hala güvensizliğim..
    elimde yalandan kocaman rengarenk geçici oyuncak zaferler..
    küçüğüm daha çok küçüğüm bu yüzden sonsuz endişem..
    bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem.."
    (kırmızıdenizyıldızı, 26.08.2008 11:42)
  11. sınıf arkadaşım, iyi insan diyip bitirsem kızıcak şimdi biliyorum o yüzden açayım biraz:

düşünceli, kim olursa olsun karşısındakini kırmamaya çalışan, önyargı meselesini aşmış bir insan. ama safcana biraz, bu da iyi mi kötü karar veremedim şimdi...
    (power of the right, 21.09.2008 01:21)
  12. çok uzun zamandır tanıdığım, tanıştığım en köşesiz, çiziksiz insandır. (yazar demiyorum, örneklemimizi sözlükle sınırlandırmıyorum, dikkat ediniz.)

vardır hani, modern çağın gereğidir: herkes birbirine en kötü, en keskin, en acıtan, en sivri yanlarını açık eder, 'canını yakarım' mesajları verilir. huy olur sonra bu, yapışır insana. sert, gergin, güçlü, kırılmayan ama kıran o lanet imaj üstüne kalır insanın. duvarlar, çitler, elektrik verilmiş dikenli teller... içinde sesini kalınlaştırarak konuşan ve boş zamanlarında kimseye anlatmayacağı hayaller kuran bir sürü kaybeden... adı da büyümek olur sonra bunun.

uzattım biliyorum ama kırmızıdenizyıldızı kolay tanımlanacak biri değil, bu yüzden ben de zıttını tasvire çalışıyorum. bu anlattıklarımın hiçbiri gelmemiş henüz onun başına. kimseyi çizmeye çalışmıyor, kimseye 'kırılmam ki, acımadı ki' mesajları vermiyor o. kırılır yani yeri ve zamanı gelirse, biri özensiz olursa, biri ona yalan söylerse, biri doğruyu yanlış biçimde anlatırsa. ben o zaman onun yanında, kıranın da karşısında olmaya çalışacağım. ama umarım bunların hiçbirine gerek kalmaz.

not: güleryüzlü, güzel, tatlı aman da aman demeyeceğim, herkes demiş çünkü.
    yerine şunu diyeyim belki işe yarar:(bkz: bir yanlışlığım bu dünyada en az senin kadar)
    (zinkafnun, 22.09.2008 10:13 ~ 14:42)
  13. hani vardır ya karanlığa düştüğünüzde elini uzatan, hiç çekinmeden size yardım eden, aşağıya çekeceğinden hiç korkmadan size güvenen insanlar işte onlardan biridir kırmızıdenizyıldızı. yaşadıkça öğrenilen, öğrenildikçe sevilen , sevildikçe vazgeçilmez olandır. dosttur, ağlanacak omuzdur, yaralarınızı sarmanıza yardım eden minik bir melektir.
    (lierre, 25.09.2008 21:36 ~ 01.10.2008 20:58)
  14. çok kibar bir yazar.
    (onurene, 30.09.2008 23:54)
  15. geleceğin biyoinformatik üstadı, hatta biraz daha ısrarcı olursam belki de bilgisayar mühendisi*. olmadı bi garaj bulup, google, youtube, facebook üçlüsüne 4. oluruz. her ne kadar arkasından resim çekip içmiş olsak da, beni affedecek kadar da mevlana ruhludur. bi de kırmızı botları da adının hakkını verir, söylemezsem içimde kalır.
    (bulletproof, 09.10.2008 23:56)
  16. bilkent zirvesi nde tanımış olduğum sıcakkanlı yazar dişisi.aynı zamanda kimse gelmese dahi kendi aramızda zirve yapmayı kararlaştırdığımız,ayakkabılarında gözümün kaldığı yazardır kendileri.
    (anjeliq, 13.10.2008 21:24 ~ 14.10.2008 00:53)
  17. yazıları beni kıskandıran, kalemine hayran olduğum sağlam yazar. güzel kalemleri var gerçekten, renkli renkli *, bi de güzel kalemliği var ki sormayın. kendisi de çok seviyor zaten kalemliğini abisine bile vermiyor, o kadar yani..

aslında çok kötü bir gün geçirdim, feci yorgunum şu dakikalarda. ee birader şu satırları yazacağına git yat dediğinizi duyar gibiyim. demeyin öyle! ben biricik, minicik kardeşimi mutlu etmek istiyorum. onun mutluluğu, onun mutlu olması benim uyumamdan daha önemli bence ve ben ona yazmayalı içimi dökmeyeli çok oldu. anlatayım, dökeyim istedim gecenin şu saati içimi.

o bana “abim” dediğinde hayat duruyor benim için, yanımda olmasa bile kulaklarımda yankılanıyor sesi, o ses tonundaki tatlılığı ve doğallığı unutamıyorum zira. çok az kişiye karşı beslediğim/besleyebileceğim bir sevgi besliyorum çünkü ona. o gerçekten bir kardeş benim için artık. abisini çok seven, abisini düşünen, tatlı mı tatlı sıpa o . şekerlik hanım işte, şeker değil katiyen, şekerlik. içinde bir sürü değişik şeker var onun, her seferinde bambaşka bi tat alıyorsunuz ondan çünkü. ama başka kimse almasın tat falan, kıskanırım çok pis hır çıkartırım. o benim kardeşim sadece, benim! *

yanımda olabilseydi keşke.. keşke daha yakın olabilseydik. bıkardın benden diyor, bilmiyor halbuki kendisinin benden bıkabileceğini. belayım kızım ben akıllı ol bak, farkında değilsin belki halen ama, deliyim ben. yani bildiğin deli, kişilik bölünmesi falan*. yakında olsa keşke şekerliğim.. özlüyorum çünkü onu. ya inanın tanısanız onu, yakından görseniz bir sohbetini bi konuşmasını bi içtenliğini bi doğallığını bi sıcaklığını hissetseniz eminim abartmadığımı hatta az bile söylediğime kanaat getirirsiniz. ciddi söylüyorum, şu sözlükte başıma gelen en değerli en güzel şeydir bu sıpa. ve bende ki yeri daima ayrıdır, daima başkadır.

“özledim” diyor ya bana, “özledim seni abi” diyor ya bana, doluyor gözlerim işte o zaman. bir kardeş özlemi çekiyorum bu aralar, gözlerimi o ıslatıyor. gidemedim yanına da. çıkıp gelicem bi gün ama sözüm var sürpriz olacak ona. bu kez beraber krem karamel yiyeceğiz ama hasan usta da. draje de yok nasılsa. leblebi de bize katılırsa demeyin keyfime. *

ankara yı sevme sebebi o, ankara ya gelme sebebi. ve kesinlikle cennette karşılacağım 5 kişiden birisi. eminim bundan. iyi ki tanıdım, iyi ki hayatımdasın minik kardeşim. abin seni çok seviyor.
    (biloperat, 15.10.2008 01:55)
  18. ağlak abisinin* ağlak kardeşi, nesildaş yazar.

nick altı girilerine baktığınızda genel çercevede duygusal ağırlıklı yazılar var ama ben yapamıyorum yani olmuyor duygularımı geri plana atıp gerçekleri söylemekten kendimi alamıyorum. geçen cumartesi ankara’ya giderek kendisiyle görüştüm, izlenimlerimi size aktarayım;

- öncelikle kendisi ankara’da buluşma mekanı olarak bir tek kızılaydaki denizbank ve ptt’nin bulunduğu 50 metre uzunluğundaki yolu biliyor o kadar. vallahi bak mesela sen güven parktasın yabancısın ankara’ya, sana ben şurdayım buraya gel diyor ne bileyim hani gelip seni alayım ordan filan yok çünkü gelemiyor, bilmiyor.

- obur bir insan kendisi yemek yemek için leman kültüre gittik salata istedi kendisi ben şaşırdım vay dedim ne iş salata filan doyurmaz seni. rejim yapıyorum dedi. sonra salata bir geldi ne salata ne salata böyle leğen içinde tavuk mavuk dolu 3–4 tane de marul atmışlar adı salata olmuş. ayıpladım kendisini ama utanmadı yedi.

- bir caddeden geçip bir parka gittik kuğulu parkıymış adı banka oturduk orda dedim ben tunalıya gitcektik hani. buraya gelirken geçtik ya dedi. inanmadım ben kandırıkçı bence kendisi. yılmaz erdoğan’ın bahsettiği tunalı farklıydı benim gözümde.

- sonra bir cafeye gittik. sanırsam ankara’nın en yavaş sipariş getiren cafesine götürdü beni. waffle istedik 45 dakka sonra yarısı geldi diğer yarısı nerde dedim bizim waffle böyle dediler. düşünün artık rezaleti.

yukarıda okuduğunuz yazı tamamen bir hayal mahsulünün ürünü olup gerçek kişi ve kurumlarla uzaktan yakından ilgisi yoktur.

kırmızıdenizyıldızı güleryüzlü, sevecen, aşırı alıngan (bana değil alıştı bana) şirine bir kız. ilk tanıştığınızda çok konuşuyorum kusura bakma der ama devam eder yine konuşmaya dersler, sözlük, yaşam her şeyden konuşur da konuşur. ama sıkmaz muhabbeti seni gülersin sürekli arada ters bir şey söylersen cimciklenirsin filan yorucu bir sohbet değildir yani onla yapılan. ankara’da birlikte süper bir gün geçirdik istanbul’da rövanşa bekliyorum kendisi, şekerler ve yemekler ile birlikte. postamı en yakın zamanda almak dileğiyle bitiriyorum yazımı.
    (seroo, 19.10.2008 17:36)
  19. ıssız adam la ilgili olarak komplo teorileri üretimi sırasında tanıştığımız, bana film müziğini yollayarak mutlu etmiş, ilk fırsatta leblon da yemek yemesini dilediğim yazar.

seri eksi oy veren ibneye özel olarak edit: bu giride kötülenecek ne var? bir yazarın başka bir yazar hakkında iyi temmennide bulunmasımı kötü olan yoksa şarkı yollamasımı?
    (faaip de oiad, 15.11.2008 23:49 ~ 19.11.2008 00:05)
  20. nihayet bu soğukta kalın bir giyeceğe sahip olmamı sağlamış ama şu sıralar bana zırt pırt küsen insan*. bölümün ikimizin de ağzına sıçıyor olmasından kaynaklanan bir gerginlikten olabilir, olmaya da bilir bilmiyorum...önemli değil bence*

bi de bu aralar bayağı bi sözlüğü özleyen, 1 ay hesap mı kitlenir lan?
    (power of the right, 28.11.2008 17:52)
  21. özlenen ve özlendiği kadar yolları gözlenen kırılgan bir büştür, her sabah sözlükte dönmüş mü diye baktığım tatlı (şeker ne ki, bal ne ki) bir düştür.
    (tayyizemane, 17.12.2008 21:19)
  22. an itibariyle sözlük hesabının açıldığını farkeden ve sevindirik olan yazardır.
    iyi de tamam da, 29 gün dio*,ben bir aylığına kitlemiştim bu hesabı!
    seni seviyorum sözlük, bir beni sen anlıyorsun*
    (kırmızıdenizyıldızı, 18.12.2008 07:15 ~ 07:16)
  23. hayden christensen seven hatta aşık olduğunu söyleyebilen yazar.
    (yineyenidenkobalamin, 18.12.2008 20:18 ~ 20:29)
  24. sarıp sarmalayasım gelen yazar.

kırgın gidip kendini onarmış, yüzünde ve kelimelerinde gülücüklerle geri dönmüş. girilerini okurken fonda neşeli şeyler çalıyor sanki bu sefer. nazar değmesin diyorum. ayrıca; abla diyor ya bana, seviniyorum.*
    (zinkafnun, 19.12.2008 15:49 ~ 16:05)
  25. hayatımın yarısını paylaşan sevgi dolu, güler yüzlü, konuşkan canım dostum yazar kişisi. pek de güzel yazıyor severim onu.
    (kertenkelebek, 02.01.2009 16:20)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil