aynı ruhu taşıyan, bir benzeri için;
(bkz:
kızıl saç)
sürekli akması başınıza bela olsa da vazgeçilemeyenlerdendir.
kadınları yaşlı gösterdiğine inandığım ve gereksiz bulduğum, kuaförümün söylediğine göre yapılması çok zaman alan saç rengi.
en çok
şebnem feraha yakışan saç tipidir
(omega, 19.02.2007 15:51)
siyah saç üstüne kırmızı balyajlar atıldığında çok güzel bir saç rengi ortaya çıkmaktadır. beyaz tenlilerde kişinin görünümünü çok değiştirir.
kırmızı saçın ılık suyla ve yumuşak bir şampuanla yıkanması önerilir. sanırım en çabuk akan renklerden biri. iki hafta içinde parlaklığı ve çarpıcılığı yok olur ama buna rağmen kişi kendine yakıştırıyorsa kırmızının hoşluğu bir başkadır, enerjidir. fönlü kullanımı da boyanın ömrünü azalttığı halde tercih etmeye değerdir.
(sunflower, 19.02.2007 23:34 ~ 18.08.2007 23:08)
banyo sırasında küvetin kanla dolmuşçasına bir görüntü almasına sebebiyet verir. kişi bir an boş bulunup da bu durumun kırmızı saç boyasından kaynakladığını unutursa şayet, kısa süreli bir kabus hissine kapılması kaçınılmazdır.
3 yılın sonunda artık saçınıza yapışan bir renktir. ayrıca yakıştıgı insan sayısı azdır. üstelik bir kere boyatınca bağımlılık yapar bu nedenle boyamadan önce iyi düşünmek gerekir.
çok meşakatli bir renktir. tüm havlular, üst baş kırmızıya boyanır.
japonların
animelerinde kullandıkları ve genelde baş karakterlerin saç rengidir.insanı olduğundan farklı gösterir.+ulan benimde böle saçım olsa piyasanın ammına koyardım dedirtir.
(bkz:
rurouni kenshin)
(bkz:
iori yagami)
(bkz:
hanamichi sakuragi)
(bkz:
genjuro kibagami)
çok sevimli saç rengidir. en iyisi de olabilir.
gece uyuduğunuz yastığı bile kırmızıya çevirebilir.kızıldan kat be kat güzeldir.eğer bir de saçlarınız kıvırcıksa kafanızdaki kırmızı bukeleleri hayranlıkla izlersiniz.fön çektirdiğinizde ise saçınız daha da parladğından saatlerinizi ayna karşısında geçirmeniz muhtemeldir.ancak daha önce de bahsedildiği gibi ömrü kısadır.çok çabuk akar.hele yaz mevsiminde herkesin birer su kuşu olduğu göz önüne alınırsa ömrü daha da kısalır.
malesef kızıl ile karıştıran tiplerde vardır ki hiç çekilmezler. bildiğin kırmızı renge kızıl diyen zihniyetlere alışmanızı gerektirir. üst baş, yastık, havlu kırmızı kırmızı olur. insan kendini pek bi sevimli bulur, aynanın karşısına geçtiğinde sırıtıp sırıtıp durur. boya aktıktan sonra enteresan bi renk oluşuyo böyle bakırımsı gibi sonra gittikçe de sararıyo gayette hoş duruyo.
insanın '' pişman değilim yine olsa yine yaparım '' diyebileceği bişeydir.
şebnem ferah ve candan erçetin'e her bakışımda bu kadınlar bu saçlarla doğmalıymış dedirten saç rengi.ama alev gibi olacak, ne olduğu belirsiz acayip tonlardan değil..
genç ve güzel bir yüze çok yakışan saç rengidir. aksi durumda palyaço görünümü vermektedir.
hayatımda yapmak isteyip yapamadığım birşeydi 3 gün öncesine kadar sonra aman bir daha ne zaman 21 olacam diyip boyattım ilk gün kendime ne yaptım diye ağladım ikinci gün ahh sanki fena olmadım dedim üçüncü gün yani bugün artık sonsuza kadar bu renkte kalsa saclarım diye düşünmeye başladım. cesaret gerektiren ama yaptıktan sonrada insanı pek mutlu eden hem şirin hem seksi saçtır özetle.
21. yüzyıl'da her kadının, özellikle beyaz tenliler, edinmesi gereken saçtır.
ekürisi renkli gözdür.
irlanda kızılı, parlak kırmızı, turuncu gibi türevleri vardır. bir kere bulaşan bir daha kolay kolay kurtulamamaktadır zira tam "hah vazgeçtim artık kendi rengine dönüyorum" dediğiniz anda karşınıza bir markette bir yerlerde bir boya veya bir kızıl saçlı kadın çıkar ki bu fix bir gerçektir, bütün kadınlar sokakta yürürken yanlarından geçen diğer kadınları süzer, bunu inkar etmek salaklıktır özellikle de kızıl ve turuncu saclı zamanlarımda neredeyse %100 istatistik verebilirim, bütün kadınlar bakmaktadır birbirine ve birbirlerinin saçlarına - erkeklerden çok daha dik ve inceler şekilde.. ayıp günah etmeyin kalbim kırılıyor böyle gördükçe insanları -, görürsünüz, dayanamazsınız, "son kez kızıl yapıyorum, hem depresyona sokuyor zaten kışın kızıl saç beni" gibi saçmalarsınız, yine kızıl yaparsınız. uslanmaz arlanmazsınız.
ilk boyandığı gün ki canlılığı istiyorsanız 15 günde bir boyayı tekrarlamanız farzdır.
yakın geçmişte çekilen fotograflarda bukalemun gibisinizdir. saçlarınız kırmızıdan kızıla, kızıldan bakıra, bakırdan ise sarıya dünüşür.
uğraşıcak vaktiniz, sabrınız ve gücünüz varsa tahrik edici boya isimlerine sahip kırmızı tonlarını deneyin derim.
eşimin ilk sevgili zamanlarımızda sahip olduğu ve iki yıl kadar kullandığı renkteki saç. bildiğin kan kırmızısıydı saçlar, boyaları getirtiyorduk amerika'daki eş dosttan. güzel ve farklı duruyordu, hem de çok. ama benim için zordu. bazı öküz yurdum insanları saçlara kitlenip beni casper gibi hissettirecek kadar görmezden gelir ve yüksek sesle şöyle cümleler kurarlardı;
''saça bahh amuha goyiim, kırmızı laaa''
ben senin amuha goyiim e mi öküzüm benim. bu ne yarmalıktır, ne terbiyesizliktir. ben diyor muyum ''tipe bahh amuha goyiim, ökize benziyy'' diye?? sonuç olarak; kullanan içinde, yanındaki sevdicek içinde zor bir renktir ama güzeldir.