|
|
- aynı ruhu taşıyan, bir benzeri için;
(bkz: kızıl saç)
- sürekli akması başınıza bela olsa da vazgeçilemeyenlerdendir.
- kadınları yaşlı gösterdiğine inandığım ve gereksiz bulduğum, kuaförümün söylediğine göre yapılması çok zaman alan saç rengi.
- en çok şebnem feraha yakışan saç tipidir
(omega, 19.02.2007 15:51)
- siyah saç üstüne kırmızı balyajlar atıldığında çok güzel bir saç rengi ortaya çıkmaktadır. beyaz tenlilerde kişinin görünümünü çok değiştirir.
kırmızı saçın ılık suyla ve yumuşak bir şampuanla yıkanması önerilir. sanırım en çabuk akan renklerden biri. iki hafta içinde parlaklığı ve çarpıcılığı yok olur ama buna rağmen kişi kendine yakıştırıyorsa kırmızının hoşluğu bir başkadır, enerjidir. fönlü kullanımı da boyanın ömrünü azalttığı halde tercih etmeye değerdir.(sunflower, 19.02.2007 23:34 ~ 18.08.2007 23:08)
- banyo sırasında küvetin kanla dolmuşçasına bir görüntü almasına sebebiyet verir. kişi bir an boş bulunup da bu durumun kırmızı saç boyasından kaynakladığını unutursa şayet, kısa süreli bir kabus hissine kapılması kaçınılmazdır.
- 3 yılın sonunda artık saçınıza yapışan bir renktir. ayrıca yakıştıgı insan sayısı azdır. üstelik bir kere boyatınca bağımlılık yapar bu nedenle boyamadan önce iyi düşünmek gerekir.
çok meşakatli bir renktir. tüm havlular, üst baş kırmızıya boyanır.
- japonların anime lerinde kullandıkları ve genelde baş karakterlerin saç rengidir.insanı olduğundan farklı gösterir.+ulan benimde böle saçım olsa piyasanın ammına koyardım dedirtir.
(bkz: rurouni kenshin)
(bkz: iori yagami)
(bkz: hanamichi sakuragi)
(bkz: genjuro kibagami)
- çok sevimli saç rengidir. en iyisi de olabilir.
- gece uyuduğunuz yastığı bile kırmızıya çevirebilir.kızıldan kat be kat güzeldir.eğer bir de saçlarınız kıvırcıksa kafanızdaki kırmızı bukeleleri hayranlıkla izlersiniz.fön çektirdiğinizde ise saçınız daha da parladğından saatlerinizi ayna karşısında geçirmeniz muhtemeldir.ancak daha önce de bahsedildiği gibi ömrü kısadır.çok çabuk akar.hele yaz mevsiminde herkesin birer su kuşu olduğu göz önüne alınırsa ömrü daha da kısalır.
- "emeeen ne bu her ay her ay kuaföre bu kadar para vericem, ben de boyarım ki saçlarımı, iki fırça atmak diil mi en nihayetinde" düşüncesinin ardından, bakır rengi saç elde etmeye çalışılırken elimize geçen saç rengi.
neymiş efendim, hiç anlamadığımız işlere girişmeyecek, paşa paşa parası neyse verecekmişiz. bana bunu öğreten saç rengidir. evet.
- malesef kızıl ile karıştıran tiplerde vardır ki hiç çekilmezler. bildiğin kırmızı renge kızıl diyen zihniyetlere alışmanızı gerektirir. üst baş, yastık, havlu kırmızı kırmızı olur. insan kendini pek bi sevimli bulur, aynanın karşısına geçtiğinde sırıtıp sırıtıp durur. boya aktıktan sonra enteresan bi renk oluşuyo böyle bakırımsı gibi sonra gittikçe de sararıyo gayette hoş duruyo.
insanın '' pişman değilim yine olsa yine yaparım '' diyebileceği bişeydir.
- şebnem ferah ve candan erçetin'e her bakışımda bu kadınlar bu saçlarla doğmalıymış dedirten saç rengi.ama alev gibi olacak, ne olduğu belirsiz acayip tonlardan değil..
- teni beyaz olanlara yakıştığı rivayet olunur.
ilk boyattığınızda yadırganırsınız. sokakta, küçük bir şehirde de değil istanbul'da, istanbul'un orta halli semtlerinden birinde, önünden geçtiğiniz mahalle kahvehanelerinde, size söylendiğini adınız gibi bildiğiniz "işte kızılbaş" vb cümleler duyabilirsiniz. ama kısa sürede, onlar size alışmasalar da siz onlara alışırsınız ve artık söylenenleri duymamaya başlarsınız.
bu yadırgama hali de, çok ilginçtir, doğup büyüdüğünüz küçük şehrinizde değil de koca istanbul'da başınıza gelir; bu da ayrıca tuhaftır.
adınızı bilmeyen ama sizden bahsetmek zorunda kalanlar için de kolaylık arzeder.
-şu kırmızı saçlı kız vardı ya hani..
-anneeee, kırmızı saçlı abla geldieee!
kullanışlılık mevzuuna gelince; istediğiniz kırmızı tonuna ulaşmak için saçınızın rengini açtırmanız -doğal sarışın değilseniz- gereklidir ki bu da saçı çok yıpratır. kırmızı hemen solar ve aynı tonu muhafaza etmek istiyorsanız saçınızı sık sık tekrar boyatmanız gerekir; önce açıcıyla mahfettiğiniz saçınızı da tekrar tekrar boyamayla daha da mahfedersiniz.
bu yıpranma halinin tek çaresi ise boyaya biraz ara vermektir. ama ciddi bir bağımlılık hissi yarattığı için de bu ara verme sırasında eski saçınıza yoğun bir özlem duyarsınız. hele arada yakın çevrenizden "senin kırmızı saçlara ne oldu? ne güzeldi yahu. boyatmayacak mısın?" -dört yıldır kırmızı saçla görünce şaşırıyordur tabi bu "normal insan saçı"na- şeklinde sorulara muhatap kalıyorsanız, bir an önce eski halinize dönmek için can atarsınız.
kırmızı saç bir de anneleri çığırından çıkarmasıyla meşhurdur. devamlı sağa sola bulaşan kırmızılık, anneye cinnet geçirtebilir; haberiniz olsun.
- genç ve güzel bir yüze çok yakışan saç rengidir. aksi durumda palyaço görünümü vermektedir.
- otobüste önümde oturan teyzelerin "bu goministlerden de bi gurtulamadık kı" demesine yol açandır.
(bkz: cahillik)
(bkz: allah akıl fikir versin)
- son zamanlarda harkesin saçında görebileceğiniz; artık özgünlüğünü ve iddalılığını yitirmiş bir saç rengidir.
- hayatımda yapmak isteyip yapamadığım birşeydi 3 gün öncesine kadar sonra aman bir daha ne zaman 21 olacam diyip boyattım ilk gün kendime ne yaptım diye ağladım ikinci gün ahh sanki fena olmadım dedim üçüncü gün yani bugün artık sonsuza kadar bu renkte kalsa saclarım diye düşünmeye başladım. cesaret gerektiren ama yaptıktan sonrada insanı pek mutlu eden hem şirin hem seksi saçtır özetle.
- özellikle yaz aylarında, üstünüzdeki açık renk tişörtünüzün, gömleğinizin, vesairenizin boyun kısmını boyar. bu sebeple özellikle saçınızı yeni boyattığınız zamanlarda çok sevdiğiniz açık renk bir şeyiniz varsa, onu giymemenizi tavsiye ederim. bir de çok bağımlılık yapıyor, ona da dikkat etmek gerekli.
şöyle açık, parlak bir kırmızı olsun derken kırmızıdan daha koyu bir kızıla boyandı ise saçlarınız, yapacak pek fazla bir şeyiniz de yoktur hani. bekleyin iyice solsun. o zaman bakarsınız bir çaresine.
- 21. yüzyıl'da her kadının, özellikle beyaz tenliler, edinmesi gereken saçtır.
ekürisi renkli gözdür.
- irlanda kızılı, parlak kırmızı, turuncu gibi türevleri vardır. bir kere bulaşan bir daha kolay kolay kurtulamamaktadır zira tam "hah vazgeçtim artık kendi rengine dönüyorum" dediğiniz anda karşınıza bir markette bir yerlerde bir boya veya bir kızıl saçlı kadın çıkar ki bu fix bir gerçektir, bütün kadınlar sokakta yürürken yanlarından geçen diğer kadınları süzer, bunu inkar etmek salaklıktır özellikle de kızıl ve turuncu saclı zamanlarımda neredeyse %100 istatistik verebilirim, bütün kadınlar bakmaktadır birbirine ve birbirlerinin saçlarına - erkeklerden çok daha dik ve inceler şekilde.. ayıp günah etmeyin kalbim kırılıyor böyle gördükçe insanları -, görürsünüz, dayanamazsınız, "son kez kızıl yapıyorum, hem depresyona sokuyor zaten kışın kızıl saç beni" gibi saçmalarsınız, yine kızıl yaparsınız. uslanmaz arlanmazsınız.
- ilk boyandığı gün ki canlılığı istiyorsanız 15 günde bir boyayı tekrarlamanız farzdır.
yakın geçmişte çekilen fotograflarda bukalemun gibisinizdir. saçlarınız kırmızıdan kızıla, kızıldan bakıra, bakırdan ise sarıya dünüşür.
uğraşıcak vaktiniz, sabrınız ve gücünüz varsa tahrik edici boya isimlerine sahip kırmızı tonlarını deneyin derim.
- beyaz tenliye hoş gider, çok güzel gider. tecrübeyle sabittirki beyaz tenli hatuna her renk gider.
|