|
|
- iddialı görünmeyi sevenlerin kulllandığı,dişleri ön plana çıkardığı için düzgün ve beyaz dişliler tarafından kullanılması gereken ruj
- bu ve benzeri rujlarla dudaklarını renklendirmeye başladıktan sonra,önce sen istemezsin bırakmayı.sonra bi kere sürmeye gör;
-hastamısıııınn?? sorularının muhattabı olursun..sonra sende hep sürersin...
- eğer ki alışırsa insan kırmızı ruja, onsuz kendini soluk benizli hisseder. tatsız tuzsuz yemek gibi dolanırsın ortada, diyet püsküüt misali.*
(böcek, 08.06.2006 23:29)
- savaş boyasının kadınlar için olan versiyonudur.
ne zaman ki bir adamı baştan çıkartmak gerekecek olsa;
ne zaman ki hüzünlü olduğunu saklamak gerekecek olsa;
ne zaman ki elma şekeri yemiş muzur ifade yüze yerleştirilecek olsa;
ne zaman ki solgun bir yüz en çabuğundan canlandırılmak istenecek olsa;
kadınlar çıkartır savaş boyalarını... kan rengi olması bu nedenledir.
- yakışanda asil ve çekici duran yakışmayanda ucuz duran kozmetik ürünü. risklidir yiğitlik yapıp canı isteyen sürmesin,hakikaten komik oluyor yahu.
- ekseriyetle iticidir.
- kırmızı rujun erkekler üzerinde anormal bir afrodizyak ekisi vardır;sebebi tamamen içgüdülere dayanır.
çünkü insanlarda çiftleşme öncesi kan genital bölgelerde ve dudaklarda toplanır.bu da dudaklara kırmızılık verir. bunu yüzyıllar önce keşfeden kadın ırkı meyvelerden ,bitkilerden oluşturdukları karışımlarla dudaklarını kırmızıya boyamıştır. bu yüzden kırmızı ruj ilk keşfedilen makyaj malzemelerindendir
- açık tenli hatunlarda çok daha iyi durduğunu düşündüğüm ruj çeşidi. ağır bir göz makyajıyla tamamlanmamalıdır kesinlikle.gwen stefani'nin dudaklarına yapışmıştır, çıkarabilen olursa bravo!
- taşıması beladır.. adam her yere iz bırakır bu ruj yüzünden.. bardaktı, sigaraydı.. gezdiğin tüm yollara kazınır dudakların.. fenadır.. çok..
ayrıca
(bkz: adam sözcüğünü insan anlamında kullanmak)
- çoğu kıza yakışmaz. her ne kadar farketmeseler de..
- dudaklardan taşmış olduğu en çok farkedilebilen ruj çeşididir. vienna , burgundy gibi pek çok tonu vardır. sürmesi ustalık, taşıması ayrı bir ustalık gerektiren, en güzeli hiç sürmemek olan kozmetik üründür.
- dnd'de olmasını istediğim buff'tır..iddia edilene göre herşeye +2 vermektedir..
+kırmızı rujumu sürdüm dalıyorum bu ogrelere,kamil..
-abi?!...senin karakter hatun değil..
-seksist dm'lere hayır!..
- birileri çıkıp bu renk ruj ve oje "erkekleri delirtiyor", "çılgın attırıyor", "divaneye çevittittiriyor" falan dediğinden midir nedir, kızlarımız (gızlarığımız, zulüğğm) çok seviyorlar bu makyaj malzemesini. ama bunlar da geçecek.
çok şükür ki ben ve benim gibi düşünen tepkili halk toplulukları likit kristal rujların peydah olması ve açık renkli, bilhassa beyaz ojelerin, pazarı ele geçirmesiyle rahat nefes almaya başladık, gızlaaağrımızın yüzüne ürkmeden bakabilmeyi becerebiliyoruz.
- dozajı abartıldığında kişinin dudağında " ben burdayım" diye bağırırcasına iğrenç bir leke gibi görülen ruj rengi.
- 3-4 ay önce ilk defa sürdüğümde, aklıma gelen ilk şey nasıl geçti habersiz o güzelim yılllarım oldu. ayrılamadım, bırakamadım... beraber pek bir mutlu yaşıyoruz şimdi.
- evli erkeklerin eşleri tarafından, makyajın yapıldığı dudaklar ve beyaz gömleğin de işbirliğiyle yakalanmasına sebep olan makyaj malzemesidir.
(helen, 19.03.2008 19:59)
- şeker kız candy'i çağrıştıran tamlamadır. candy şeker demektir, ruj* da kırmızı.
- punker kızların sürekli kullandıkları rujdur. yediklerine * * * bulaşıp iğrenç bir görüntü oluşturur.
- küpelerden sonra bir kadının en olmazsa olmaz aksesuarıdır. bordoya yakın tonda olanları daha seksi bir hava verir. yalnız sürüldükten sonra sürekli kontrol edilmesi gerekir. çünkü dudakların etrafında istenmeyen yol yol lekeler bırakabilir. kadını kesinlikle kadın gibi gösterir. ama her kadını değil...
- vazgeçilemeyecek olan.
- hakkında yapılan araştırmalar neticesinde öğrendiklerim açısından beni şaşırtan bir objedir. artık ne zaman kırmızı rujlu birini görsem içimden gülmek, trajikomik bu sahneye uzun uzun bakmak gelir. bu kadınlarımız şunun farkında değildir zira: genetik kod denilen meret bizlere neleri işlemiştir, neler neler davranış kalıplarımıza oturmuştur da kimse farkında değildir pek.. ilkel dönemde homo cinsinden atalarımız zamanında (homo habilis), dişiler hakkında şöyle bir hikaye anlatılagelmiştir: bir gün erkek avlanmaya gider ve getirdiği avı yalnızca kendisine uygun olan yani boylu poslu, güçlü bir dişiye ikram eder. ancak bizim garip ve de çelimsiz olan dişimiz bu tabloyu seyrede seyrede üzülmektedir. nitekim sonunda çıkış yolunu bulur: "nedir abi bu dişilerin özelliği? neden bana da vermez şu mereti bir sefer olsun? " gözlem her zaman işe yarar..ne yapar bilir misiniz? onlardan biri olduğu imajını çizmek, "modern bayanların" da yaptığından farksız bir şekilde "dikkat çekmek" uğruna ağzına kan sürer..o gün bu gündür o da dikkat çeker, artık açlıktan ölmeyecektir. alalım hikayeyi günümüz dünyasına uyarlayalım. komik değil mi bu tablo şimdi? bence komik..bizi farkındasızlıktan korusunn! amin.
|