görseller
kırmızı kurşun kalem 

belki ilginizi çeker
  1. · kokulu silgi
  2. · kırtasiye başlıkları
  3. · ilkokulda yazdırılan kompozisyonlar
  4. · kurşun kalem
  5. · yeni başlayanlar için ilkokul ya da ilköğretim
  6. · kırmızı kalem
  7. · kırmızı kurşun kalem
  8. · eski defterleri açmak
  9. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · bir kadının bilmesi gerekenler
  2. · colin kazım richards
  3. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  4. · yaran diyaloglar
  5. · call of duty modern warfare 2
  6. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  7. · günün tek kelimelik özeti
  8. · değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez
  9. · cinsel açlığını yılbaşında gideren hödük

kırmızı kurşun kalem  

sayfa  / 3
  1. ilkokulda ucunu dilimle ıslatıp defterime kanırta kanırta konu başlıkları (bkz. okuduğumuzu anladık mı cevap verelim) yazdığım ders araç gereci.
    (bin dolar var mi bin dolar, 05.03.2004 22:42)
  2. bazı durumlarda arkasında mavi kalem de bulunan ilkokul kırtasiye malzemesi
    (anduin, 05.03.2004 22:57)
  3. aslında pembe yazan ilkokul düzeyi işkence aleti.
    (gofstatic, 19.03.2004 00:30)
  4. sözde düzenlilik göstergesi...
    (rasputin, 19.03.2004 00:41)
  5. 100 yaprak çizgili defterlerimize kenar çizgisi çizdiğimiz,
    cetvelin arkadaşı,
    parmak ve dil ucu boyayıcı,
    başlık kalemi.

evet dışı kırmızı idi ancak pembe yazardı.

kalemin arka ucunda bir bombe olurdu, dış gövde boyasından. en çok orayı yemeyi severdik.
    (right lane must exist, 25.03.2005 09:30)
  6. ilkokulda ödevlerin başlıklarını yazmaya yarayan,aynı zamanda pek çok kız çocuğu gibi benimde ilk makyaj malzemem olarak,kendimi palyaçoya dönüştürdüğüm;güzide kalem çeşiti.
    (hemera, 25.03.2005 19:23)
  7. ilkokul günlerinin hata kabul etmeyen kalemidir. iyi silgilerin bile uzun bir uğraş sonrasi iz bırakmadan silemediği kırmızı kalem izlerini, kaliteden anlamayan zihinlerimizle aldığımız kokulu silgilerle silmeyi denerdik. bu çaba defterin yırtılmasıyla sonuçlanırdı tabi.
    (bkz: kokulu silgi)
    (sta, 26.03.2005 04:10)
  8. sürtünme katsayısı yüksek kalem.. ilkokulda parmak kası yaptırırdı.. ha birde arkadaki boyalı kısmıyla yere boşalttığınız uhuyu karıştırır ve kırmızı renkli, sümük kıvamında bir madde elde ederdiniz.. sonra onu burnunuza sokar ufak bi hınkırmayla arkadaşınızın yüzüne fırlatır eğlenirdiniz.. bu sırada gülmekten gerçekten sümüğünüz çıkar, ama bu kez arkadaşınızın yüzüne değil de defterin köşesine yapışırdı.. o haliyle defteri kapatır ve akşam eve geldiğinizde sümüğün yapıştırıcı fonksiyonunu öğrenir ve bu buluşunuzla kendinizden geçer, burnunuzda sümük bırakmazdınız.. hatta daha önce neden böyle değerli maddeleri israf ettim diye üzülür, o geceyi bu vicdan azabıyla uykusuz geçirirdiniz.. sonra sabah tekrar okula geldiğinizde bütün bunları unutmuş olur ve yine o kırmızı kalemi elinize alırdınız.. kırmızı kalemin sürtünme katsayısının ne kadar yüksek olduğunu bir kez daha düşünür ve isteksizce öğretmeninizin söylediklerini yavaş yavaş deftere geçerdiniz..
    (cellman, 26.03.2005 18:15)
  9. (bkz: kırtasiye başlıkları)
    (fırtık, 16.05.2005 20:25)
  10. ilkokul- ortaokul yıllarımın rezil olması sağlayan şey. ne zaman kullanmaya kalksam mutlaka avuçlarımın içlerini de kırmızı hale sokmayı başarırdım. bunun için kalemi elime almam yeterliydi. nasıl yaptığımı 9 yıl boyunca anlayamama rağmen şimdi düşününce özlediğim günleri renklendirdiğinin farkına vardım. neyse ki lise yıllarında tükenmez kırmızı kalem de aynı sorun başıma gelmedi; nedendse kırmızı kurşun kalemi şuursuzca avucumun içine sürtesimm geliyordu herhalde ders dinlerken (bkz: bilinçaltı).. yine de zor birşeydi yaptığım (bkz: boyamaya inanmak)
    (deulu, 16.05.2006 13:05)
  11. kırmızı değil pembe yazması bir 1. sınıf öğrencisi için çok büyük hayal kırıklığına neden olur. minik örencimiz rengi koyulaştırmak için kalemin ucunu yalar ve bu arada diline ek olarak dişlerini ve dudaklarını da boyar, eliyle dudaklarını gizleyerek '' örtmenim ben yapmadım kendi oldu'' der ve koşarak tuvalete gider..
    (bkz: kendimden biliyorum)
    (how to use a life jacket, 10.06.2006 22:44)
  12. tadı iğrençtir
    (chaghdash, 10.06.2006 22:48)
  13. tadı acı olurdu bu kalemlerin
    (roxanne, 16.01.2007 09:24)
  14. kağıdı normal kalemden daha çok tuttukları için yazması zordur.
    (maia, 16.01.2007 20:13)
  15. yokluğunda kötü olan yazımın daha kötü görünmesine sebep olan aslında hiç de sevmediğim (özelikle bunların uçluları vardır şiddetle sakının) fakat kullanmak zorunluluğu hissettiğim kalem..
    (pilat, 16.01.2007 21:05)
  16. şu kırmızı kurşun kalem bir efsanedir.
    büyük harfle yazmak ilkokulda bir işkenceydi benim için. zar zor yazdığım büyük harfli başlıkları ömür törpüsü olan kırmızı kurşun kalemimle yazardım. fakat öyle zorlanırdım ki büyük harfle güzel bir başlık yazmak için, ellerime ter boşanırdı, sırılsıklam olurdu. sonrasında o terli el mutlaka o başlığa bulaşırdı ve tertemiz kenar süsleri yapılmış kelebekli defterimin sayfası pespembe olur çıkardı. yapımı 3 tenefüs süren kenar süslerime mi yanıyım, uğraşıp yazdığım başlığıma mı, yoksa kelebekli defterimin sayfasına mı yada terleyen ellerimde sinirden kırdığım kırmızı kurşun kalemime mi? ahh ahh hala özlenir kırmızı kurşun kalemler hala özlenir o yıllar o seneler...
    (runofile, 05.03.2007 01:49)
  17. hafiften elastik yapısı nedeniyle, nedense bildiğimiz grafitten yapılma kurşun kalemlerle bir tutamadığım, ilkokul sıralarında karnıma ağrı girercesine gülmeme neden olan kalem çeşitidir. öğretmenimizin, "şimdi başlık yazıyoruz çocuklari kırmızı kalemlerinizi elinize alın" demesiyle birlikte; arkadan yükselen "ama öğretmenim, ben kırmızı kalemle yazmasını bilmiyorum" cümlesi hala daha zihnimde yankılanır. (ilkokul denildiğinde, çok matahmış gibi her yerde de anlatırım hatta. ne salağım ya, off...)
    (jellicle, 07.03.2007 17:53)
  18. redd grubunun ilk albümü 50/50 ile birlikte konser afişi çizilmesi için verilen kalem.
    (rednext, 07.03.2007 18:50)
  19. kara kurşun kaleme nazaran silgiyle silmesi daha zor idi bu mereti. bi de yıllardır kullanmadığımdır. fiyatlarından bihaberiz beyim.
    (selam kelamı, 07.03.2007 19:07)
  20. ucunu ıslatmak suretıyle ruj süsü verildiği yıllarda çokça kız çocuğun annesinden dayak yemesinin sebebı olan kalem.
    (juliette, 02.05.2007 04:08)
  21. damakta acı-kekremsi bir tad bırakır. bu ayrıksı tad n'oluyor dedirtir... sonra o buruk tad bakmışınız hayatınızın bir yerine oturmuş. bir daha gitmez. orada bir yerlerde. çocukluk mu bişey işte.
    (overland, 02.05.2007 07:49 ~ 07:55)
  22. bir kere yere düştüğünde bir daha iflah olmayan, ders sonunda bi sınıf dolusu çocuğun ağzının yüzünün kıpkırmızı olmasına neden olan gereç.
    (biraver, 02.05.2007 09:20)
  23. küçüktük o zamanlar. anaokulunda boyama kaleminden başka kalem tutmamış eller, ilk defa sınıfta sıralara oturmuş, önünde defterle yazı yazmayı öğrenecek. ne uçlu kalem bilinir, ne de tükenmez kalem.. zaten uçlu kalem üst sınıfların sembolüdür. tükenmez kalem ise kusursuzluğun. en ufak hatanın başınızdan aşağı kaynar sular dökülmesine neden olduğu için korkardım tükenmez kalemden.. ilkokul sıralarının bir diğer sembolü de defteridir. öyle harita metod defterler kullanılmazdı.. defter dediğin boyuna göre olacak arkadaş. ufaksan ufak defter kullanacaksın*. neyse, ilkokul sıralarının ilk günlerinde okuma yazma öğrenmenin heyecanıyla özene bezene yazardık harfleri filan.. daha sonraları üst sınıflara geçtikçe* hafif bir vurdumduymazlık kaplardı bünyeyi; ancak vazgeçilemeyen tek şey, kırmızı kurşun kalem ile başlıkların yazılmasıydı. defterde yazılar ne kadar çirkin olursa olsun, düzenin sembolüydü kırmızı kurşun kalemle yazılan başlıklar, önemli kelimelerin altına çizilen kırmızı çizgiler, soru numaralarının kırmızı yazılması..

hatıralarımızı hatırladıktan sonra, gelelim kırmızı kurşun kalemimizin özelliklerine ve bize kazandırdıklarına:

kırmızı kurşun kalemimiz silindir şeklindedir. alışılan diğer kurşun kalemler gibi köşeli formu yoktur. yere düşürmemeye büyük özen gösterilir bu yüzden. yere düştü mü yakalamak neredeyse imkansızdır çünkü.. bu özelliği bir diğer alan olan ergonomiklikte de büyün sorunlara neden olur. yazı yazarken elbette ki el terler. el terleyince başlar kırmızı kalemimiz kaymaya.. zaten yazması ayrı zor olan kırmızı kalem daha da çekilmez olur. elin terlemesi demişken, bu kırmızı kalemin dışındaki kaplama boyası da, içindeki yazan kısmı da ayrı etkilenir rutubetten.. dışındaki boya elde pastel bir renk bırakır terledikçe.. asıl kabus, yazan bölümün ıslanmasıdır. ıslandığı zaman o masum uç, yerini bir suluboya fırçasına bırakır. o suluboya gibi şeyin deftere değmesi ayrı derttir, insan tenine değmesi ayrı dert. insan tenine değdiği zaman günlerce yıkasan çıkmaz, deftere değdiği zaman içi cız eder insanın.. zaten kuruyken bile defterde hata yapınca silinmesi başlı başına mühendislik problemdir. silmek için silgiyi bastırırsınız, defter aşınır, silerken defterin yanlış yerinden tutuyorsanız sayfa buruşur, hatta yırtılır. kırmak istersiniz kalemi ama kıramazsınız.. özeldir çünkü o. bayramlık kıyafetler gibidir. sadece önemli yerlerde ortaya çıkan..

sonuçta kırmızı kalem hayata hazırlar bizi.. iki kere düşünüp bir kere yazdırır. hata yapmamayı öğretir. ısırınca ağızdaki acı tadın, hata yapınca hayatın attığı tokatın yanağı kızartmasının sebebidir kırmızı kurşun kalem..*

ps: bu yazıya ilham veren ichgeheindaskino'ya teşekkürler. ayrıca bu yazıyı yazarken nostalji olsun diye kırmızı kalem aşırdım kardeşimden.. dudağım kıpkırmızı oldu lan yine.. özlemişim...
    (misuf, 03.06.2007 17:06)
  24. ıslandığı takdirde tehlike arz eden bi kalemdir orayı burayı boyaması itibariyle. ayrıca küçük kız çocukları için kırmızı ruja eş değer çıkması zor maddedir de.
    (kaleydoskop, 03.06.2007 17:43)
  25. ilkokul yıllarındaki kalemi sopa gibi tutan ellerimize oldukça ağır geldiğini düşündüğüm kalem. yok ben nefret ederdim en azından. kırtasiyeci amcadan aldığımız bilmem kaç binliralık kırmızı kalem o kadar b.ktan olurdu ki kağıdın üzerine dağınık şekilsiz kırmızı kırmızı lekeler bırakmasının yanısıra vıyck vıyck diye bir ses çıkarırdı yazarken. zordu zaten onla yazmak level gerektiriyordu ben kullanmazdım bu sebeple. ha bir de uyuz kız kısmısı vardı sınıfta böyle kalem kutusunu koyar önüne benim sıranın üzerinde ne işe yaradığını o zamanlar çözemediğim yere kalemlerini koyar sıraya dizer yok kırmızısı kursunu renkli kalemi pasteli kılı yünü ulen yazı yazmayı bilmiosun daha nasıl bir hırstır bu. neyse işte sevmem ben kırmızı kalemi
    (chladoceran, 11.06.2007 16:41)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil