tikky denilen salaklarca piyasa ve düşük bir hale getirilen bir ara kramponda moda olan olay...gerçekten dikkat çekici ve sexapeli olan bir olay
(okang, 09.05.2004 22:01)
eski türk filmlerindeki küçük kızlarımızın hevesli olduğu eylem.
-babacım bana ne zaman kırmızı papuç alacaksın?
-dur o patronun anasını skeyim de,alayım paramı,o zaman bakarız.
şebnem ferahın küçükken yaptığı şey
oz büyücüsünde dorothy'nin kötü cadılardan birini hakladıktan sonra ortamda kırıta kırıta yaptığı eylem
jay jay
okocha'nın türkiye'ye gelmesiyle birlikte meşhur olan olaydır. hatta bir vakitler bu kramponların hipnotize edici güçlerinin olduğu, savunma oyuncularının bu ayakkabıların rengine kitlenip okocha'dan çalım yedikleri bile iddia edilmiştir.
basınımıza göre ne okocha teknik, ne de savunmacılarımız kazmadır. maharet kırmızı ayakkabılardadır.
insanı afet de kılabilen, rüküş de gösterebilen eylemdir..
çocukken çoğumuzun bayıla bayıla yaptığı şey.
daha çok geçmişte kalandır..ancak,güzeldir kırmızı ayakkabı giymek.
kırmızı ayakkabının tonuna,modeline,özellikle de sahibine göre uygun kıyafet kombinasyonuyla tamamlandığında kişiyi göklere çıkarabilme kapasitesinin doruklarında taht kurmuş eylemdir..ayrıca kırmızı ayakkabı kişiye güven verir,eğer topukluysa hoş bir aksesuar olarak da kullanılabilir.
iddialıdır..
eski günler şöyle bir yad edildiğinde,kırmızı rugan ayakkabıların çocukluğumun top 10 unda yer alması kaçınılmazdır..
(bkz:
çocukluk hayalleri) kırmızı ayakkabı ama rugan olmalı parl parıl parlamalı.
yaprak dökümü adlı dizide
ferhunde'nin gerçekleştirdiği eylem. zira her türlü rengin altına kırmızı topuklu ayakkabılarını giymekten çekinmiyordu.
her kız çocuğun hayali. özellikle rugan olması gerekir ki daha bi havalı olsun. benim de vardı bunlardan bayıla bayıla giyerdim.
kıyafette siyah-kırmızı ya da gri-kırmızı bir kombinasyon kullanılmışsa kesinlikle tamamlayıcı unsur. yüksek, ince topuklu olması tercih nedeni tabi.
görünüşü çok güzel olan ve özgür hissettiren şey, tabi o kırmızı ayakkabı
adidas gazelle olunca. ama şimdi bulamıyorum, 2-3 sene kadar önce vardı o kırmızı gazellerden ah ah...
parlak, pullu, fiyonklu babet demektir.
(bkz:
kız ayakkabıları)
(bkz:
oz büyücüsü)
(bkz:
dorothy)
ortaokulda über süper bir tane spor olanından bulup giydiğim ayakkabıdır. soyu taaa nerelere nerelere dayanan okulda bu aktiviteyi gerçekleştiren ilk kişi sanırım bendim ki acayip dkkat çekmiş, millet suratımdan önce ayakkabılarıma bakmaya ve onlarla konuşmaya başlamıştı.
erkek kanky, hacı, ecilerim önce "ehehe topsun olm sen" diye dalga geçip ardından "ne güzel basket ayakkabısı o lan" kıvamına girmişlerdi. yanık olduğum kız bir sabah aniden "kırmızılım sana yandı canıım" şarkısını söyleyivermişti suratıma doğru, sonra utanıp sırasına dönmüştü.
bi ayakkabının rengi nelere kadir ulan vay be..
kırmızı topuklu rugan ayakkabı.vazgeçilmez