görseller
kırklarelikırklareli
kırklareli 
belki ilginizi çeker
  1. · kırklareli anadolu lisesi
  2. · lüleburgaz
  3. · pınarhisar
  4. · kıyıköy
  5. · kofçaz
  6. · vize
  7. · kızan
  8. · babaeski
  9. · istasyon caddesi
  10. · yavuz peker
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  3. · yeşim salkım
  4. · google wave
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · ezel
  8. · asgari ücretle geçiniyorum ve o kadar açım ki
  9. · truffle

kırklareli  

sayfa  / 2
  1. plaka numarası 39 olan trakya şehri. il merkezi küçüktür, kalabalık değildir, nüfus genelde ilçelerine ve köylerine dağılmıştır.
    (wolfshade, 21.04.2004 15:16 ~ 14.03.2005 10:14)
  2. küçük ve sakin bir ilimizdir, istanbul'a arabayla 2 saat uzaklıkta bir mesafede olduğundan yaşanılası bir yerdir, insanları genelde kendi hallerinde yaşarlar, şehir merkezinde istasyon caddesi meşhurdur zaten bu caddeden başka bir yerde pek etkinlik yoktur, gençler genelde neco's adlı kafeye takılır, vilayet en ünlü parklarından biridir, kızlarının %90ı çok güzeldir %9u güzeldir ama daha henüz keşfedilememişlerdir.
    (dydm, 23.06.2004 17:21)
  3. eski adı kırkkilise olup 81 sene önce bugün şimdiki haline değiştirilmiştir...
    (azwepsa, 20.12.2005 11:41 ~ 11:41)
  4. ilçeleri:

(bkz: kofçaz)
    (bkz: pehlivanköy)
    (bkz: demirköy)
    (bkz: vize)
    (bkz: pınarhisar)
    (bkz: babaeski)
    (bkz: lüleburgaz)
    (aabi, 09.01.2007 12:43)
  5. kızlarının çok güzel olduğu, herkesin birbirini tanıdığı ama sadece tek bir sineması bulunan küçük bir şehir.
    (otopsiyaparkenoluyukaybettim, 13.01.2007 00:45)
  6. kızanın anayurdu
    (myqueen, 13.01.2007 19:03)
  7. fazla gelişmemiş,küçük ve sakin bir yer olmakla beraber sevgilimle tanışmamız bu şehir sayesinde olduğu için ayrı bir minnet duyarım kendisine
    güzel kız oranının diğer yerlere göre yüksek olduğu saptanmıştır ayrıca *
    (myqueen, 13.01.2007 19:08 ~ 19:11)
  8. kızları çok güzel olan bir şehir. geçen sene oyun sergilemek için gitmiştik tiyatro grubumuzla. şehir merkezinde turlayalım dedik , hiç mi çirkin kız olmaz yahu.
    (hplovecraft, 03.03.2007 14:06)
  9. anlatılması zor şehir..hani bazen insanları değilde şehri sokaklarında dolaşmayı özlersiniz ya öyle bir yer.5 yıl kaldım.lise dönemimde,gece dışarı çıkmak,okuldan sonra uno cafe de oturmak eve gidip giyinip du-rock cafeye gitmek ne kadar güzeldi..hepsi istasyon caddesinin üstünde olduğu için herkesi görebilme şansınız vardı..iyi ki liseyi orada okudum.yaz olunca büyük şehirlerde arkadaşlar birbirini göremez,burada çoğu kişnin yürüyerek en fazla 15 dakika da ulaşacağ kafelerin olduğu merkez vardır.sonraları antis,neco's açıldı..yazın saat 20 de çıkardınız dışarı istasyon caddesinde yürürken cafeye girdiğiniz andan itibaren bütün okul arkadaşlarınız,diğer okullardan arkadaşlarınıla konuşurdunuz.saatler 23 ü gösterdimi egem süpermarketin oradaki köftecilerden köfte alırdın,atlardın 4-5 kişi arabaya birde yanına içki,baraja gidip yerdin..

köftesi çok meşhurdur..küçük mustafa.değişik bir tadı var.normal bir köfte tadında değil,inanılmaz lezzetli...

sabah erken çıkarsan spor salonunun oradaki basket,tenis sahasına giderdin kimseyi aramadan..zaten bilirdin ki arkadaşların tanıdıkların orada..tanımıyorsan bile bir yerlerden tanıdık çıkardı,konuşurdun..sonra hep beraber agam börekçisine gidilir..

haftasonları pikniğe gidilir..10-15 kişi yüklenilir içki,tavuk,et piknik yapılır top oynanır..
    kırklareli sokaklarında tek dolaşsan bile sıkılmazsın..birşeyler hep büyülü,cezbedici gelir..

mayıs ayının ortasında kakava şenlikleri yapılır 3 gün süren bu şenlikte sanatçılar şarkı söylerler,gündüzde çocuklara,büyüklere yönelik turnuvalar yapılır..istasyon caddesinde yazlık yerlerdeki gibi gözlemeciler,şapkacılar,takıcılar olur..son gün yani pazar günü bütün halk pikniğe gider...

özellikle bu istanbul'un karmaşıklığını,sıkışıklığını yaşayanlar için ne kadar hayalürünü gibi değil mi?ama anlattıklarımın hepsi gerçek..keşke hala lise de olsam..keşke herşey bu kadar kirlenmemiş olsaydı büyüyünce...
    (sukusu devekusu, 26.03.2007 21:30)
  10. istasyon altı'nda bir kırklareliliyle şarap çakılmadan tarzı anlaşılmayacak olan şehir.
    (thraki, 06.05.2007 10:22)
  11. doğduğum şehir.

yerel yayın yapan yeşilyurt gazetesinde şu satırlar yer alır.
    " kırk kimseki şehit oldu bu yerde, bu nam ile yad olundu bu belde"

(bkz: candan erçetin)
    (bkz: burhan öçal)
    (bkz: sülüman aga)
    (bkz: yayla karşılaması)
    (alatrka, 12.05.2007 02:00 ~ 02:07)
  12. 39 plakalı ilimizdir. 6550 km2 alan uzerinde 328.461 nüfus, 7 ilçe, 183 köy ve 26 belediyeyi barındırır.

ilçeleri şunlardır: babaeski, demirköy, kofçaz, lüleburgaz, pehlivanköy, pınarhisar, vize

belediyeleri ise şunlardır: kırklareli*, babaeski*, demirköy*, kofçaz*, lüleburgaz*, pehlivanköy*, pınarhisar*, vize*, ahmetbey*, alpullu*, büyükkarıştıran*, büyükmandıra*, çakıllı*, evrensekiz*, iğneada*, inece*, karahalil*, kavaklı*, kaynarca*, kırıkköy*, kıyıköy*, sakızköy*, sergen*, sinanlı*, üsküp*, yenice*

an itibariyle hüseyin avni coş valisidir.. resmi web sitesi http://www.kirklareli.gov.tr adresindedir.
    (rio, 26.05.2007 14:54)
  13. ciddi ciddi taşınmayı düşündüğüm kurtarılmış bölge.
    (tom joad, 23.07.2007 03:22)
  14. (jimela morrison, 23.07.2007 03:31)
  15. "nah şu kaldırımı altından yapsalar bunlara oy vermem"**** zihniyetiyle hareket eden yerli halka sahip memleket... ödediği vergiden daha az kamu harcaması alan memleket... milli gelirin -kişi başına- 5 bin 5 yüz amerikan doları olmasını zerre s.klemeyen millete sahip bir memleket...
    (thraki, 25.07.2007 15:55 ~ 16:07)
  16. 59. tc hükümeti zamanında en düşük "eğitim yardımı" alan memleket. eğitim seviyesi en yükseklerdeyken bir de... düşünün bakalım neden.
    (jimela morrison, 25.07.2007 15:57)
  17. (bkz: huzur)
    (rouxdoux, 27.07.2007 01:34)
  18. tekirdağ ve edirneye kıyasla daha sönük olan ildir. tekirdağ denizi edirne koskoca bir imparatorluğa başkentlik yapmış olmanın getirdiği tarihi ile öne çıkar.
    ama trakya olsun da taştan olsun.
    (khaki, 03.08.2007 11:55 ~ 11:56)
  19. izmir'in kızları güzeldir gibi bir genelleme kabul görüyorsa bu ilin de erkekleri yakışlıdır diye bi genelleme yapılabilir. hatta yaptım bile. gerçekten kimi tanıdıysam yakışıklı lan.
    (fb, 03.08.2007 12:32)
  20. sonunda üniversitesine kavuşmuş şehirdir.yalnız akılları en çok kurcalayan,ilde bulunan trakya üniversitesine bağlı meslek yüksek okullarının adının değiştirilip kırklareli üniversitesi adı altında eğitime devam etmiş olmasıdır.her zamanki gibi seçim öncesi çalışmasıdır.4.5 yıllık iktidar dönemi süresinde hiçbir şeyin yapılmadığı bu şehirde seçimlerden önce apar topar bir üniversite açılmıştır(!)
    peki bu başarılı olmuş mudur?
    hayır..
    her şeye rağmen 2007 genel seçimlerinde dimdik ayakta duran nadir şehirlerimiz arasında olmayı başarmıştır.
    (hepberaber, 24.08.2007 21:28)
  21. (fb, 23.10.2007 10:22)
  22. gerçekten aydın insanlar barındıran bir şehirdir.cumhuriyete, mustafa kemal'e bağlı, devrimlerini benimsemiş insanlardır büyük bölümü sakinlerinin.küçükken her yaz, çoğu bayram gittiğim yerdir.o kadar güzel, o kadar temiz anılarım vardır ki kırklarelinde.hiç bir derdimin olmadığı ufacık zamanlarımda güldüğüm, eğlendiğim, aile sıcaklığını hissettiğim yerdir.x kızları çok şahanedir şeklinde bir genelleme yapacaksak hakikaten kırklareli kızları çok güzeldir.roman vatandaş ihtiva etme bakımından üst sıradadır.kendilerinden çok eğlenceli küfürler öğrenmişimdir.evet ayrıca bu şehir solun kalesidir.
    (yavaş gel saçın başın dağılmasın, 24.03.2008 03:31)
  23. memleketim benim...eğitimli ve dürüst insanların yaşadığı,vatandaşı olduğum için gurur duyduğum trakya memleketi.......seviyorum lannnnnnnnn memleketimi..
    (trakyalı, 31.07.2008 00:54)
  24. nüfus cüzdanımdaki il ibaresine karşılık gelmesine ve ailem de bir ilçesinde ikamet etmesine rağmen zorunlu kalmadıkça ziyaret etmediğim il.çünkü ilçelerinde oturan insanları sağlık, alışveriş, sinema, eğlence söz konusu olduğu zaman genellikle lüleburgaz ilçesini tercih ediyor.
    halen solun kalesi olarak görülmesine rağmen, sokaklarda bazı değişiklikler var. en azından ben yılda birkaç kez giden bir insan olarak bunu gözlemleyebiliyorum. en son temmuz ayında gittiğimde 'oh ya şu memleketimin insanlarına bak, bir tane kara çarşaflı görebiliyor musun? sıcak gereği neyse öyle giyiniyor millet .' diye bir cümle sarf ettim il girişinde. ama öyle değilmiş. erken konuşmuşum. sokaklarında artan düzeyde 'buraya ait olmayan' şeyler var.
    bu 'buraya ait olmayan şeyler'in sebebi ilk önce göç. kırklareli merkeze olmasa da ilçelerine , özellikle lüleburgaz 'a yapılan göç o kadar fazla ki, abartılmadan bir gece de giriş yapan insan sayısının kamyonlar içinde yüz küsür olabildiğini söyleyebilirim. tokiile yerleşen nüfus da cabası.
    'buraya ait olmayan' şeyleri çıkarınca, kendi beşeri ve fiziksel yapısı itibariyle herhangi bir avrupa kentinden farkı olmayan bir şehir. sessiz. sakin. ölçülü. insanları için canımı veresim var.
    (inthepainofsalvation, 13.08.2008 18:57 ~ 19:26)
  25. (hepberaber, 04.09.2008 22:01)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil