|
|
- yıllardan beri aynı işi yapan usta kişiye; sahip olduğu kıt bilgiyle, bu işin nasıl yapılması gerektiğini anlatan denyolar için sarfedilen argo söz öbeği. bana işimimi öğretiyorsun sözünden farklı olarak burada bu işe verilen uzun yıllar vurgulanmaktadır.
bu sözün varlığından şöyle haberdar oldum:
lise son sınıftamıydım yoksa liseden bir sene sonramıydı ne hatırlamıyorum . bir gün arkadaşım, babasının arabasını aldı daha doğrusu kaçırdı diyelim. birlikte dolaşıyoruz işte piyasada. ne onda ne de bende ehliyet var. (hatta arabanın evde olan ruhsatını bile almamış dallama). hatun kaldırırmıyız acaba hayalleri kuruyoruz derken beklenen son bizi erken buldu. kırmızı ışıkta beklerken arkamızdaki kamyonet markete mal indirmek için kaldırıma yanaşmak maksadıyla sağımıza gireyim derken arka tampona dokundu. zorlamayla tamponu tutan bir kaç vida kırılmış.(bunu tamircide öğrendik tabi) aha şimdi siki tuttuk dedik başka ne diyelim ne ehliyet var ne de ruhsat. arkadaşın babası yani arabanın sahibi desen duysa sikecek. suçlu kamyonet şöförü ama biz bu göt korkusuyla şöförün yardım teklifini bile kabul etmeden doğru sanayiye gittik ve uygun bir kaportacı bulduk. kaportacı 55-60 yaşlarındaydı önemli değilmiş hallederiz dedi. bizden gelen yusuf yusuf sesleri yerini belli belirsiz rahatlama hissine bırakmış, artık acaba cebimizdeki para masrafa yetermi? diye düşünüyoruz.
bekle bekle bekle bizim iş baya bir uzadı. bize önemli bir şeyi yok hallederiz diye biraz güven veren amcaya güvenimiz azalmaya başlamıştı sanki. pür dikkat kaportacı amcanın yaptığı işe daha doğrusu yapmaya çalıştığı işe bakıyoruz. bu adam bu işi beceremeyecek galiba lan diyoruz kendi kendimize. bir saatten beri tamponu arabaya sabitleyemedi öyle yapıyor olmuyor böyle yapıyor olmuyor en sonunda. peder bir duyarsa ikimizide siker valla. bir an evvel işi halletsekte arabayı eve bıraksak modundaki arkadaş, dayanamadı - amca bu şöyle yapılıyor galiba. deme gafletinde bulunduğu o anda kaportacı amcanını yüzündeki şimşekleri görecektiniz. aman allahım bize öyle bir bakış fırlattı ki. ve dudaklarından şu anlamlı cümle dökülüverdi:
- 40 yıllık orospuya sikişmeyi mi öğretiyorsunuz lan?(manidoo, 16.05.2008 00:50 ~ 23:59)
|