görseller
kırık kanatlarkırık kanatlar
kırık kanatlarkırık kanatlar
belki ilginizi çeker
  1. · cansel elçin
  2. · şemsi inkaya
  3. · sarımsaklı
  4. · yıldız kültür
  5. · türk dizilerindeki yaratıcı hastane sahneleri
  6. · berk hakman
  7. · tomris giritlioğlu
  8. · küçükköy
  9. · turgay aydın
  10. · mehmet ali nuroğlu
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · uludağ sözlük
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · google wave
  8. · prefabrik
  9. · liselim

kırık kanatlar  

1. an itibariyle kanal d'de yayınlanan,kurtuluş savaşı'nı konu edinen yepyeni güzel dizi...
    (hypnotica girl, 19.01.2006 22:20 ~ 22:20)
  2. yılın dizisi olmaya aday dizi. ekibi tebrik ediyorum gerçekten çok başarılı iş çıkarmışlar. keman taksimi beni benden aldı. ilgiyle takip edileceği aşikar.
    (delilah, 19.01.2006 23:33 ~ 23:56)
  3. aşk,ihanet,hırs,tırs gibi artık baymaya başlayıp kabak tadı veren konuları işleyen ve birbirinden birçok açıdan pek bir farkı olmayan tv dizisi anlayışına yeni bir boyut kazandıran ve ilk elden olumlu izlenim bırakan nur topu gibi yeni yerli dizi.
    (respectful, 19.01.2006 23:39 ~ 23:40)
  4. raytingleri gittikçe düşen, kaldırılması an meselesi olan, ayvalık'ta çekilen dizi.
    (amphitrite, 16.03.2006 19:15)
  5. (yedinin yedincisi, 30.03.2006 19:08)
  6. sevenlerinin, yayından kaldırılmaması için site bile kurduğu, an itibariyle yayında olan dizi.
    (bkz: http://kirikkanatlar.org/)
    (milwaukee, 24.05.2006 23:41)
  7. an itibariyle mustafa kemal atatürkün köyü ziyaretini canlandırırken annenin
    **oğul bizi düşman eline bırakmadınya allah senden razı olsun sözüyle** ve akabinde açılışını yapmak için geldiği okulun önünde
    **bir milletin, bir heyeti içtimaiyenin yüzde onu, yirmisi okuma yaza bilir, yüzde sekseni, doksanı bilmezse bu, ayıptır. bundan insan olanlar utanmak lâzımdır.
    bu millet utanmak için yaratılmış bir millet değildir; iftihar etmek için yaratılmış, tarihini iftiharla doldurmuş bir millettir.** *
    zaten var olan duygu yoğunluğumu hat safhaya taşımış ve göz yaşlarıma engel olamayışıma sebep olmuş, günümüz teknolojisi düşünülerek o dönemi biraz daha iyi canlandırılabileceği fikrine beni sürüklemiş,*
    atamızın anılarını bizzat anlatırken şu özlü söz ile de
    **ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum**
    keşke paşamızın yanında bizde çanakkale muharebesinde ve kurtuluş savaşında bu vatan için bu millet için canımızı ortaya seve seve koyabilseydik dedirten kısacası beni bu geç saatte bozguna uğratan nefis bir dizidir diyebilirim.
    (beybabacan, 01.06.2006 00:29)
  8. kurtuluş savaşı mücadelesini, oldukça başarılı sergileyen, içinde aşkı da barındıran, tarih kokan muhteşem bi dizi. başrol oyuncularının diziden ayrılışı bile diziyi bitirememş, ancak izlenme oranını bayaa bi düşürmüştür. kırık kanatlar bu akşam final bölümüyle kanal d de.
    (balböcüü, 07.02.2007 16:19)
  9. hayatımda hiç unutmayacağım,öss ile uğraşırken bile tek cümlesini kaçırmadığım,tüm müziklerini kendimden geçerek dinlediğim ve sayesinde çellodan vazgeçip keman aşığı olduğum hayatımda iz bırakan ve bana gerçek ve karşılıksız aşkı öğreten yegane dizim!!!
    (innocent and white, 05.06.2007 00:39)
  10. gecenin bi yarısı ekrana gelen
    yediden yetmişe herkesin izlemesi gerekirken artı yedi sınırı konan
    kurtuluşumuzun türkiye cumhuriyetinin nasıl varolduğunu anlatan enfes bi diziydi katlettiler
    bazı geceler içine girip yaşayasım gelirdi en büyük dileğim bi kitap olarak tekrar bizimle buluşması.imkanım olursa gerçekleştirmek isterim...
    (bkz: reyting şehidi)
    (acımadıki, 21.04.2008 22:27)
  11. karıncalarda görülür, kraliçe karınca genelde yumurtlama esnasında çok fazla enerji sarf ettiğinde olsa gerek bir kanadının üstüne yatar, kanadını kırar ve onu yer. (bkz: bak allahın işine)
    (magarsus, 21.04.2008 22:29)
  12. konusuyla, çekildiği mekanla (ayvalık), oyuncularıyla, diyaloglarıyla asla unutulmayacak, az sayıda kaliteli diziden biridir. özellikle ilk 15 bölümü enfestir. ancak zamanla karaterlerin yerli yersiz ölümleriyle dizi kuşa dönmüş, eski mükemmeliyetini kaybetmiştir.
    sonrasında izleyicilerinin büyük çabalarına rağmen reytinge kurban gitmiş, yayından bir güzel finali olamadan kaldırılmıştır.
    yüzbaşı cemal ve nazlı'nın güzel aşkları "120" ile yeniden yaşatılmak istenmişse de süleyman teğmen'in erken ölümü buna yine yeni yeniden engel olmuştur.
    ama cansel elçin ve özge özberk'in uyumu takdire şayandır.
    bir de künye bilgisi vereyim:

yönetmen: temel gürsu, faruk teber
    yapımcı: şükrü avşar
    müzik: toygar ışıklı

oyuncular:
    özge özberk
    cansel elçin
    mehmet ali nuroğlu
    begüm bingören
    berk hakman
    şemsi inkaya
    tanju gürsu
    turgay aydın
    ...
    (marjane und eudaimonia, 04.07.2008 18:26 ~ 18:27)
  13. uzun zaman sonra diziyi tekrar izlerken hoşuma giden bir sahneyi yazma ihtiyacı hissettim. çünkü aşkı o kadar iyi anlatıyor ki..

cemal: c (cansel elçin)
    nazlı: n (özge özberk)

n: (nazlı ellerini kavuşturmuş başını bir an yere eğerek) o mektupları ahmet’in yazdığına kendimi öyle inandırmıştım ki...

o sırada ayşe yavaşça hastanenin kapısına yaklaşır.

n: gerçi ayşe beni çok ikaz etti.

ayşe konuşulanları dinlemeye başlar.

n: bu mektuplar ahmet’in değil demişti (yere bakan gözlerini cemale kaydırır) ama okuyunca...

c: ( başını yana kaydırarak) evet okuyunca...

n: evet haklısın... onlar ahmet’in sözleri değil.

c: (hevesli bir ses tonuyla başını sallayarak) benim sözlerim... gerçek hislerim...

duyduğu sözler karşısında ayşe donakalır ve gözleri dolar.

c: (cemalin yüzünde tarif edilemez bir gülümseme belirir, söze başlamak için nefesini çeker, bir an durur, dudağını ıslatır, ağzını yana kaydırarak gülümser ve sözü bırakır) artık biliyorsun... tüm açıklığıyla... öyle değil mi?

cemalin yüzünde tarifi zor bir mutluluk ve heves vardır.

n: (nazlı biraz düşünceli, başını sallayarak) öyle...

c: (heyecanla) peki ya sen?

n: ben?

c: senin hislerin?

cemal nazlının ağzından çıkacak cevabı heyecanla beklemektedir.

n: (nazlı hafif gülümseyerek, gözlerini kaçırır) insan böyle sıkıştırılır mı?

c: (cemalin elleri arkasında kavuşmuş, yere eğer başını, utanarak gülümser) dün aynen böyle sıkıştırılmıştım hislerimi ortaya koymam için...

nazlı yere bakan gözlerini cemal'e çevirir. cemal utangaç bir çocuk gibi gülümsemektedir.

c: şimdi... (bir an susar) şimdi sıra sende...

n: (nazlı düşünceli bir tavırla) üzerime gelme...

ayşe olanları merak ve üzüntü içerisinde izlemektedir.

c: (başını sallayarak hevesle) cevap bekliyorum.

n : (nazlı çaresiz, başını iki yana sallayarak) kafam çok karışık...bilmiyorum...

cemal nazlının bu düşünceli halini görünce yüzü bir anda ciddileşir.

c: (gözlerini ve kaşlarını kısarak) eğer istemiyorsan... (tedirgin bir sesle) eğer ben kendi kendime kuruntu etmişsem... (başını yana kaydırarak, endişeli) lütfen söyle bana... (cemal gözlerini bir an olsun nazlıdan ayırmamaktadır.) istersen bu konuyu hemen kapatalım... (acı acı) sonsuza kadar...

nazlı bu söz karşısında birden gözlerini cemale çevirir.

cemal tedirgin, nazlının cevabını beklemektedir;

n: (nazlının yüzünde gülümseme belirir) hayır... kapatmayalım!!

ayşe o an yıkılır. eliyle ağzını kapatır ve ağlamaya başlar.
    cemal duydukları karşısında gülümser. nazlı da cemal de utanarak başlarını ve bakışlarını yere kaydırırlar ve tekrar birbirlerine bakarlar.
    (marjane und eudaimonia, 08.07.2008 17:36 ~ 22.11.2008 13:21)
  14. istanbul barosu avukatlarından sayın hüseyin özbek'in türk milletine yönelik bu psikolojik savaş unsuru dizi hakkında çok güzel bir yazısı vardır. kalemi dert görmesin deyip çekiliyorum ben.

http://www.turkdirlik.com/...
    (tank paleti, 05.11.2009 04:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil