belki ilginizi çeker
  1. · kel olmasına rağmen saçını uzatan erkek
  2. · horasan
  3. · topukları kıçına vura vura koşmak
  4. · korsan
  5. · tavuk suyuna çorba
  6. · eski çıktığım
  7. · kiiraq
  8. · nil karaibrahimgil
  9. · ilişki ve tavla benzerliği
  10. · ispir
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · insanın hayatına sıçan şeyler
  6. · kurban bayramı vahşeti
  7. · dersim katliamı
  8. · ramazan pidesi
  9. · süngü

kırık  

1. kırılmış olan şey
    (dydm, 05.07.2004 22:45)
  2. tavla'da oyun dışı bırakılan pul.
    (benign, 20.08.2004 10:08)
  3. (bkz. kırık ok)
    (axel fox, 20.08.2004 10:09)
  4. karnedeki zayıf notlar
    (arch angel, 20.08.2004 10:12)
  5. argoda eski sevgili için kullanılan kelime.
    (pseudonym, 25.01.2007 12:34)
  6. içimden bir parçayı kopartıyorum. kopan yerler sızım sızım sızlıyor. bir resim yaptığını düşün, özene bezene renkleri seçip koyuyorsun hepsinin bir anlamı var bilerek boyuyorsun her rengi her şekli. sonra resim tam bitemeden üzerine bütün boyaların tinerin döküldüğünü düşün. resmin en güzel renklerinin tinerle ve diğer boyalarla karışıp gri kahverengi bulamaca döndüğünü düşün. geri kalanı kurtarmak için o grili kahverengili bulamaçlı kısmını yırtıp atmak zorunda kalıyorsun, resmi o kadar seviyorsun ki yırtıp bölmemek için “acaba grili yerleri de resme başka bir güzellik başka bir tat katar mı? ne de olsa o da onun bir parçası…kalsın…” diye düşünüyorsun ama nafile, boyalar diğer canlı renklerin içine karışıyor durdukça. resminin tamamen solması mı daha iyi, yoksa yırtık olması mı;o yırtıkta önceleri nelerin varolduğunu, nelerin oraya çizilmesi boyanması için planlandığını ve sonra nasıl da gri ve kahverengiye boğulduğunu bilsen ve unutmasan da resmin renklerini bütününü korumak için o parçayı yırtmak zorunda kalıyorsun.

resmimden senin renklerini kopartıyorum. kopan yerlerim sızım sızım sızlıyor. sanki senin de canın acıyor gibi, bilinmez, sesin gelmiyor, yüzünde sevmeyen bir ifade tek görebildiğim…
    renklerinin eksikliği diğer renkleri de solduruyor; körleşiyorum sanki, ama bu geçici, biliyorum. geçecek bu körlük de, bu renksizlik de, seninle bulduğumuz renkleri başka başka yerlerde yeniden bulacağım. artık gitmen gerek. ya da gitmem. gidilmesi gerek işte. birinin birini geride bırakması gerek. aylarca kaç denemeden sonra bu kez, yine son kez olması dileğiyle gidiyorum seni geride bırakıp. hiç istemiyorum. ama soluyorum seninle yaşarken kendi resmimde.

geride sesim kalmıyor rengim de rengin de sözüm de

sadece hoşça kal…

“biraz sessiz biraz sevgisiz kal…
    kirli suyunda parıltılar…”
    (sirona, 23.02.2007 03:32)
  7. korsan albümünde yer alanzardanadamşarkısı.

benim acelem yok zamanla yarışmıyorum
    yaşam hep şaşırtıyor yine de barışmıyorum.
    boşver sorma nasıl, neden?
    aşkın da kaynağıdır gizem.
    herşeyi anlatan gözler varken sözler kolaycılık olur, yetmez de zaten.
    nerede katıksız hüzün, kirsiz sevinç nerede?
    herşey içiçe geçmiş doğrular varmış nerede?
    boşver sorma nasıl neden?
    aklın da kaynağıdır gizem.
    herşeyi anlatan sezgiler varken, gerçekler kolaycılık olur, yetmez de zaten.

benim acelem yok zamanla yarışmıyorum
    yaşam hep şaşırtıyor yine de barışmıyorum.
    aşkın da kaynağıdır gizem.
    herşeyi anlatan gözler varken sözler kolaycılık olur, yetmez de zaten.

boşver boşver boşver....
    (dice man, 25.02.2007 22:40)
  8. saç teli uçlarının iki veya daha fazla parçaya ayrılması suretiyle oluşan yapı.
    (applepie, 25.02.2007 23:16)
  9. düşlerdir..en çok istediğiniz anda birden düşüp kırılıverirler.siz parçaları toplayıp birleştirmeye çalışırken birkaç parçanın eksik olduğunu anlarsınız.artık geçtir.onlar olmadan tamamlamaya çalışırsınız ancak hiçbir zaman düşlediğiniz gibi olmayacaktır..hayat onlarsız sürüp gider.kimisinin eksikliğini hissettirmeyecek başka şeyler koyarsınız yerlerine..kimisi ise her düşündüğünüzde bir parçanızı bir yerlerde bırakmışsınız hissi verir..
    (shotcrete, 26.02.2007 11:53 ~ 11:54)
  10. ayol, escinsel, oynak.
    erkekler için kullanılır.
    (venom, 03.05.2007 19:53)
  11. (bkz: hayal kırıklığı)
    (closer, 16.05.2008 18:13)
  12. erkek olan ammavelakin bir erkeğe göre daha narin yapılı insan grubudur.futbol deil voleybol oynarlar.kız arkadaşları erkek arkadaşlarına göre daha çoktur.kavga etmezler.hayatlarından hep memnundurlar.ibne denemeyecek kadar erkektirler ama adamda denmez şimdi..
    (funkyart, 08.01.2009 05:48)
  13. (bkz: nil karaibrahimgil )" onmousedown="return bkc('3145013','%60nil+karaibrahimgil%60+')">nil karaibrahimgil)
    (bkz: nil kıyısında )" onmousedown="return bkc('3145013','%60nil+k%FDy%FDs%FDnda%60+')">nil kıyısında)

ocakta çay ama buz gibi içim..
    tepede ay, herşey sensiz ne biçim!
    hayat kuru , gözlerimde yaş var..
    tek bir soru , niye kırık bu kadar ?
    bir şakam var , sen hariç kimse gülmez..
    unutursun dediler , kırk gün sürmez.
    kazağın bende, koklamaya korkağım.
    bırak kalsın..

kırıldın,tamam çektin gittin, tamam..
    üstüne varmam, arayıp sormam!
    yorgunum bakma, gel desem saçma..
    beni terk mi ettin?.
    tamam, dönme o zaman..
    üstüme varma, arayıp sorma..
    yorgunsun, takma..
    gel desen saçma..
    beni terk mi ettin?..

kopamazdık biz ya,
    susmazdık biz ya..
    öyle olmazdık biz ya..
    gitmezdin sen ya!.
    dönerdim ben ya..
    (the crestfallen, 21.02.2009 23:25)
  14. nil karaibrahimgil'in bundan önceki üç albümündeki şarkı söyleme tarzını sevenler için nil kıyısında'nın en büyük armağanı. tekil şahısların karmaşası, biz olmak-olamamak sorgusu ve nil'in o sesi: ''arama sorma!''
    (velvetrevolution, 27.02.2009 15:40 ~ 15:41)
  15. insanı bi fena yapan nil kıyısında şahanesi. tekrar tekrar dinlemek lazım. dinlettirmek lazım.

gitmezdin sen ya..
    dönerdim ben ya!
    (sezenehir, 02.03.2009 17:46)
  16. dinliyorum. bu sesten hep korktum ben. nil'in rüzgar'la başlayan hüzünlü şarkı serüveni beni her daim korkuttu. müzikle ilgili endişelerim değildi elbette sebep. tek korkum acımaktı. şimdi tam da bu ayrılık döneminde nil bunu yaptı. garip. aşk insanı şarkıyı söyleyen gibi de hissettiriyor şarkının söylendiği bahtsız insan gibi de.
    (karanlıkta, 05.03.2009 20:36)
  17. hani çok güzel bi müzikali türkçeye uyarlarlar da bütün o güzelim şarkılar türkçeleşince boka döner ya bildiniz mi? (örnek: rent)
    tam öyle bi şarkı bu da. sanki orjinali çok güzelmiş de türkçeye uyarlanınca düşük sınıf bir müzikal şarkısı olmuş.
    böyle.
    (kedikara, 25.03.2009 18:22)
  18. beni terk mi ettin?

nil* açıkça anlatmış anlayamama durumunu.
    (neva, 01.04.2009 01:20)
  19. tersten okunuşu da kırık olan kelimedir.
    (mutitoyo, 01.04.2009 01:28)
  20. nil in son albümünün * var olma sebebi.resmen bu şarkı için bu albüm ortaya çıkmış...vurucu. evet bu şarkı acıtıyo, kanatıyo...geçmişe götürüp bi tayfunun ortasına attığı vücudunuz ordan oraya çarptıkça hırpalanıyosunuz.darmadağın oluyosunuz...

kasırgadan sonra harap bitap bi halde dizlerinin üstünde oturan, elleri yerde, gözyaşlarıyla ıslanmış saçları yüzünü gölgeleyen bi kadın resmedin...mırıldanıyor: beniii terk miii ettiiiin?...

böyle bi şarkı bu....en vurucu bölümü size gelsin:

"...kırıldın,tamam çektin gittin, tamam..
    üstüne varmam, arayıp sormam!
    yorgunum bakma, gel desem saçma..
    beni terk mi ettin?.
    tamam, dönme o zaman..
    üstüme varma, arayıp sorma..
    yorgunsun, takma..
    gel desen saçma..
    beni terk mi ettin?..

kopamazdık biz ya,
    susmazdık biz ya..
    öyle olmazdık biz ya..
    gitmezdin sen ya!.
    dönerdim ben ya....."
    (eva, 15.04.2009 21:32 ~ 21:33)
  21. bazı bölgelerde akıl sağlığı yerinde olmayanlara takılan lakap.
    (zeytin, 25.04.2009 17:28)
  22. dinlemek için;

http://www.youtube.com/...
    (yer yer çoğu zaman, 16.08.2009 20:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil