kırık   

adana çık aradan

1. kırılmış olan şey
    (dydm, 05.07.2004 22:45)
  2. tavla'da oyun dışı bırakılan pul.
    (benign, 20.08.2004 10:08)
  3. (bkz. kırık ok)
    (axel fox, 20.08.2004 10:09)
  4. karnedeki zayıf notlar
    (arch angel, 20.08.2004 10:12)
  5. muhabbetlerde, kafayı çizmiş, uçuk kaçık kişiler için kullanılan sıfat.
    (palanthaser, 03.03.2005 19:28)
  6. argoda eski sevgili için kullanılan kelime.
    (pseudonym, 25.01.2007 12:34)
  7. içimden bir parçayı kopartıyorum. kopan yerler sızım sızım sızlıyor. bir resim yaptığını düşün, özene bezene renkleri seçip koyuyorsun hepsinin bir anlamı var bilerek boyuyorsun her rengi her şekli. sonra resim tam bitemeden üzerine bütün boyaların tinerin döküldüğünü düşün. resmin en güzel renklerinin tinerle ve diğer boyalarla karışıp gri kahverengi bulamaca döndüğünü düşün. geri kalanı kurtarmak için o grili kahverengili bulamaçlı kısmını yırtıp atmak zorunda kalıyorsun, resmi o kadar seviyorsun ki yırtıp bölmemek için “acaba grili yerleri de resme başka bir güzellik başka bir tat katar mı? ne de olsa o da onun bir parçası…kalsın…” diye düşünüyorsun ama nafile, boyalar diğer canlı renklerin içine karışıyor durdukça. resminin tamamen solması mı daha iyi, yoksa yırtık olması mı;o yırtıkta önceleri nelerin varolduğunu, nelerin oraya çizilmesi boyanması için planlandığını ve sonra nasıl da gri ve kahverengiye boğulduğunu bilsen ve unutmasan da resmin renklerini bütününü korumak için o parçayı yırtmak zorunda kalıyorsun.

resmimden senin renklerini kopartıyorum. kopan yerlerim sızım sızım sızlıyor. sanki senin de canın acıyor gibi, bilinmez, sesin gelmiyor, yüzünde sevmeyen bir ifade tek görebildiğim…
    renklerinin eksikliği diğer renkleri de solduruyor; körleşiyorum sanki, ama bu geçici, biliyorum. geçecek bu körlük de, bu renksizlik de, seninle bulduğumuz renkleri başka başka yerlerde yeniden bulacağım. artık gitmen gerek. ya da gitmem. gidilmesi gerek işte. birinin birini geride bırakması gerek. aylarca kaç denemeden sonra bu kez, yine son kez olması dileğiyle gidiyorum seni geride bırakıp. hiç istemiyorum. ama soluyorum seninle yaşarken kendi resmimde.

geride sesim kalmıyor rengim de rengin de sözüm de

sadece hoşça kal…

“biraz sessiz biraz sevgisiz kal…
    kirli suyunda parıltılar…”
    (sirona, 23.02.2007 03:32)
  8. korsan albümünde yer alan zardanadam şarkısı.

benim acelem yok zamanla yarışmıyorum
    yaşam hep şaşırtıyor yine de barışmıyorum.
    boşver sorma nasıl, neden?
    aşkın da kaynağıdır gizem.
    herşeyi anlatan gözler varken sözler kolaycılık olur, yetmez de zaten.
    nerede katıksız hüzün, kirsiz sevinç nerede?
    herşey içiçe geçmiş doğrular varmış nerede?
    boşver sorma nasıl neden?
    aklın da kaynağıdır gizem.
    herşeyi anlatan sezgiler varken, gerçekler kolaycılık olur, yetmez de zaten.

benim acelem yok zamanla yarışmıyorum
    yaşam hep şaşırtıyor yine de barışmıyorum.
    aşkın da kaynağıdır gizem.
    herşeyi anlatan gözler varken sözler kolaycılık olur, yetmez de zaten.

boşver boşver boşver....
    (dice man, 25.02.2007 22:40)
  9. saç teli uçlarının iki veya daha fazla parçaya ayrılması suretiyle oluşan yapı.
    (applepie, 25.02.2007 23:16)
  10. düşlerdir..en çok istediğiniz anda birden düşüp kırılıverirler.siz parçaları toplayıp birleştirmeye çalışırken birkaç parçanın eksik olduğunu anlarsınız.artık geçtir.onlar olmadan tamamlamaya çalışırsınız ancak hiçbir zaman düşlediğiniz gibi olmayacaktır..hayat onlarsız sürüp gider.kimisinin eksikliğini hissettirmeyecek başka şeyler koyarsınız yerlerine..kimisi ise her düşündüğünüzde bir parçanızı bir yerlerde bırakmışsınız hissi verir..
    (shotcrete, 26.02.2007 11:53 ~ 11:54)
  11. ayol, escinsel, oynak.
    erkekler için kullanılır.
    (venom, 03.05.2007 19:53)
  12. (bkz: hayal kırıklığı)
    (closer, 16.05.2008 18:13)