|
|
- biriyle konuşmamak, görmemezlikten gelmek, araba altında kalsa dahi kayıtsız kalmak. genelde (bkz. eften püften )nedenleri vardır.
- insanın sevdiği birine naz yapma methodlarından biri. bu tür olanları genelde kısa sürelidir.
- olgunlaşmamış yetişkinler arasında paradan kaynaklanan eylem
memet emmi: nettin emin, niye gelmiyon düğüne?
emin: hasan'ın bana boyu kadar borcu var, ölse cenazesine gitmem
memet emmi: emin, bayramda ve yasta küslük olmaz, gel hadi
emin: olmaaaaaaz
memet emmi: iyi iyi(mavio, 19.02.2005 15:08)
- konuşmamak, konuşmak istememek, dargın olmak..
çocukken çok sık yapılan şeydir hatta..
insanlar olgunlaştıkça, daha ciddi durumlar yüzünden tartışıp, küsecek duruma gelirler...
kimseyle küs kalmamak gerekir aslında.. yarın kim bilir ne olacak...
- işaret parmağının üzerine orta parmağını koyarak ve orta parmağı biraz geriye doğru bükerek teklif edilir...
-ahmet o bilyeleri ver!
-hayır vermeyeceğim.onları ben kazandım
-tamam küs o zaman. hadi boz! (burda boz, az önce bahsettiğimiz iki parmağın birleşimini bozup,ikisini birbirinden ayırmaktır)
-tamam bozarım!
-küstük.
-küstük.
-tamam konuşma artık benimle
-sende benimle
- http://img71.imageshack.us/... linkindeki gibi insana manyakça şeyler söyleten eylem.
- kalbindeki bir insanı infaz etmek. kapladığı yer kadar, kendi kalbini de...
(danko, 12.01.2007 04:59)
- insanın içini acıtan birşeydir..
@2016046 [k]
- sadece insana karşı yapılması gerekmeyen, kavramlara ve sair varlıklara karşı olan inancın zedelenmesi sonucu varılan manevi yıpranmışlık ve üzüntü olarak da tanımlanası hal..
(iussy, 23.12.2007 00:50)
- bu eylemi hayata geçirenlere küskün denir.
- bir kardeşlik kanıtı, tıpkı ölüm gibi: (bkz: @2302457)
bir sevgi kanıtı.. sevmediğine neden küssün ki insan?
ne basit bir klişe di mi? ve bu basitlik öyle bir ihtişam katıyor ki ona, vazgeçilmez oluyor..
klişelerin vazgeçilmez basitliği bir kez daha rahatlatıyor adamı..
ve sonuçta; "beni umursamayanla işim olmaz" dediğim kadar, "neyleyim bana küsmeyeni" de diyorum..
- kimine göre çocukça, kimine göre ise ilkeldir.
çoğunluğun hemfikir olduğu ise büyümekle birlikte terk edilmesi gerektiğidir.
küseni kimi umursar, kimi ise 'beni konuşmaya bile değer bulmuyor.' deyip bu eylemi taa en başından protesto eder.
bana göre bir tepkidir, kendini küstüğün kişiden yoksun bırakmaktır, küsülen kişinin sizi daha fazla üzmesine mani olan bir savunma mekanizmasıdır.
ruhumun en ilkel yanıdır.
- çocukluktur değildir, ilgilenmiyorum.
küsmek de mühim değil. mühim olan, küstüklerin seni umursuyor mu? umursamıyorlarsa da koy götüne gitsin. küs küsebildiğin kadar. ben senin yanında olurum üzülme. onlar da kendi dertlerine yansınlar. hıh.
ama bana ne yaa, bana ne.
- tavşan,dağ mevzusundaki kadar saçma eylemdir.
- sezen aksu son şarkısında diyor: ben sana küsüm aslında, haberin yok...
insanız, zaaflarımız, zayıflıklarımız var, küsebiliyoruz. aslında değer verdiğimiz için, hayal kırıklığına uğradığımız için, şaşırdığımız için... yapacak birşey bulamıyoruz, konuşarak bile çözülemeyecek sanıyoruz içimize düşüyoruz, küsüyoruz.
|