görseller
kürtlerin dünyaya kazandırdıkları 

belki ilginizi çeker
  1. · kürtlerin dünyaya kaybettirdikleri
  2. · selahaddin eyyubi
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · ürün paketi üzerindeki komik ibareler
  9. · wc

kürtlerin dünyaya kazandırdıkları  

sayfa  / 2
  1. bazı ırkçıların seslerini kesmesini sağlamışlardır mesela.hani şu kürt kelimesini duydukları anda arkalarını kontrol edenler var ya işte onların
    (brokoli sevmiyorum ama sen yaparsan yerim, 25.03.2009 23:05)
  2. (bkz: kürt köftesi)
    (sir da ros floyd, 25.03.2009 23:06)
  3. (bkz: faşizmin insanlığa kaybettirdikleri)
    (bulletproof, 25.03.2009 23:08)
  4. (bkz: kürtlerin dünyaya kaybettirdikleri)
    (abdias kallistratov, 25.03.2009 23:11)
  5. en büyük orospuçocuğunu kazandırmışlardır.
    not: dün bi video izledim ondan etkilenmiş olabilirim.
    (masalambası, 25.03.2009 23:11)
  6. yakın dostlar, kardeşler.
    (aggressive, 25.03.2009 23:13)
  7. türklerin dünyaya kattıklarıyla övünen insanın cümlesidir.

ama önemli olan senin birey olarak ne kattığındır. değil mi?
    yani başkalarının ne katmadığına bakacağına...

ya da şunu aktarsam daha iyi.

"sen neden kardeşinin gözündeki çöpü görürsün de kendi gözündeki merteği fark etmezsin? senin gözünde mertek varken nasıl olur da kardeşine, izin ver de gözündeki çöpü çıkarayım dersin? seni ikiyüzlü! önce kendi gözündeki merteği çıkar, o zaman kardeşinin gözündeki çöpü çıkarmak için daha iyi görürsün."
    (hopeless, 25.03.2009 23:15 ~ 01.05.2009 13:58)
  8. tarihi kazananlar yazar. kürtler kazanan tarafta olmadığı için kazandırdıklarını da göremeyeceğiz. aynı şekilde genel çerçeve de türkiye'de kaybeden tarafta olduğu için kayıtlara geçmiş yazılı tarih bile "osmanlı padişahları oğlancıydı" olarak yansıtılıyor. gelgelelim bir milletin dünyaya birşeyler kazandırabilmesi için kendi kültürünü oluşturabilmiş olması gerekir. kürtlerin feodal yapısı terör ve eğitimsizlik kendi içlerinde bu kültürün gelişimini engellemiştir. insanlar okuma yazmadan önce silah tutmayı öğrenmiştir. ve bu suçta herkesin payı ortaktır. sanırım şunu anlamamız gerekiyor; kürt türk demeden bu vatan için çalışan herkes bu vatanın evladıdır. dünyaya ne kazandırmış ne kazandırmamış, bunu sonra düşünürüz...

not: kürtlükle alakam yoktur. fakat barış içinde beraberce yaşamamız için insan olmamızın yeterli olduğunu düşünüyorum. bu yüzden etnik ayrımcılığa sonuna kadar karşıyım.
    (bugun burda cumartesi, 25.03.2009 23:16 ~ 23:33)
  9. (bkz: afferim iyi düşünmüşsün)
    (terliksiz hayvan, 25.03.2009 23:19)
  10. genel anlamdaki "dünya" kelimesini biraz daraltıp "özele" indirgediğimizde karşımıza çıkan nihai sonuçtan faydalanarak çıkarabileceğimiz sonuç;
    - çok güvendiğimiz!! tsk ya hazinenin 3 de 2 sini kazandırmışlar.
    - yarasa zihniyetleri kanla doyurmuşlar.
    ...

bu liste uzar gider. nitekim kürtlerin dünya'ya kazandırdıkları ukteyi veren küçük beyinlere sığmayacak kadar çoktur.
    (pakize havada, 25.03.2009 23:28)
  11. (bkz: selahaddin eyyubi)
    (ben bugün bunu derim yarın başka bi şey söylerim, 25.03.2009 23:32)
  12. (bkz: kürt böreği)
    (mudflow, 25.03.2009 23:33)
  13. kompleks sahibi türk milliyetçileri.
    (syme, 25.03.2009 23:44 ~ 26.03.2009 17:43)
  14. başta benim gibi bi hatunu kazandırmıştır daha ne olsundur. ama söyleyeceklerim bu kadar mıdır? hayııııırr dediğinizi duyar gibiyim o yüzden hemen devam ediyorum.

benim tee ilk sıralarda olan girim silindi. sebep ise hukuken sakıncalı olmasıymış, ee bi hukukçu olarak bunu hemen sakıncasız hale dönüştürmek benim görevim.

şimdi bu isildur arkadaş (!) bana mesaj atmış, ben 'o kürtler sizinle bi gün fena cinsel ilişkiye giricek' dediğim için.

cevabı da çok ilginç bu kadar senelik profosyonel küfürbaz hayatımda ilk kez duydum cehaletime veriyorum ve bu sözün türklerin dünyaya kazandırdıkları başlığına yazılmasını arz ederim!

'el yarrağı yemeyen kendi sikini kazma sapı zannedermiş! beni hedef gösteremessin! '

çok pis hedef gösteririm de ey türk bence titre ve kendine gel. önce türkçene sahip çık, o ne öyle 15 yaş msn kızları gibi gösteremessin falan. doğrusu gösteremezsin olacak. bi de ben bu insanı msne ekledim, orda doğru düzgün bi şekilde tartışmaya çalıştım, zordu gerçekten çalıştım ama basmıyosa basmıyodur tabi

ben bu sözlükte henüz bir kürtçüye rastlamadım, zaten olsa bile sen ve senin gibiler yüzünden barınamaz ki. ah şu güzelim demokrasi, bazılarının sikko beyinlerini neden teğet geçtin gülüm?

birileri de demiş ki neymiş efendim pkk ya yardım uyuşturucudan geliyomuş. yapma ya. iyikide söyledin. güldüren şey de daha biçokları babalarının penisinde yumurta bile olmamıştı ki biz bu konuları biliyoduk sular seller gibi. ama burda konumuz pkk mı? kürtler mi? bana ne pkk dan beni ne alakadar eder? beni nasıl zan altında bırakabilir? yoksa korkak beyinleriniz sadece kürtlere pkk ile saldırabileceğinizin direktifini mi veriyo sizlere?

bu adam dalga geçer gibi bana attığı mesajında 'ben o ukteyi anasının nikahı zamnında verdim. içimden geçen bir pislik olsa verdiğim gün doldurturdum. kendinizle karıştırdınız sanırım' diyo. yani aslında kürtlere karşı kötü niyeti yokmuşşş. yersen. bi de kasmaya gerek yok türkiye neree viyana nereee sen oralardan el atma buralara, ben senin yerine çok pis el atarım için rahat olsun. ayrıca doldurturum lafına dikkat sözlükte ülkü ocaklarından yeni yetme arkadaşları var heralde, onlara emir veriyo hopp sen bu konuyu doldur diye.

bidaha asap bozacak kişiler iyi seçilmeli, öyle ünlemler falan. asabını kökünden alırım, ruhun duymaz, titreyip kendine gelirsin alimallah.
    (hatuninsankişisi, 26.03.2009 11:59 ~ 12:01)
  15. (bkz: ince memed)
    (burasi neresi, 26.03.2009 12:38)
  16. hukukçular niye hukuktan anlamazlar sorusunun cevabını kazandırmış bulunuyor benim gözümde.

bir de baya bir ailenin yüreğine acı kazandırmışlardır bazı kürtler.
    (jugador, 26.03.2009 12:45)
  17. insanlık kültürünün bazı milletlere ait olduğunu sanan, insanlığın bugüne kadar geliştirdiği kültürel birikimin tüm insanlığın malı olduğunu bilmeyen, ırkçı olmasa da en az ırkçılar kadar zeka özürlü yorumların yapılmasına neden olan "sorunsal".

yine de ciddiye alıp birkaç isim verelim:
    türkçülüğün babası: ziya gökalp

(bkz: selahaddin eyyubi)

hitler'in beyaz üstün ırk teorisi de benzer bir bakış açısına dayanıyor. diyor ki basitçe ve salakça; insanların bugüne kadar geliştirdiği her şeyi beyazlar yaptı, tüm icatlar, teknolojik aletler vs... buna dayanarak üstün ırk beyaz safsatasını yarattı...

ama ne oldu?

tarih ona öyle bir tokat attı ki, tarihin çöplüğünde yerini aldı.
    (allegra, 26.03.2009 12:45)
  18. tarihteki kürt devletleri, kürt sanatçıları, politikacıları, yöneticilerinin kazandırdığı herşeydir. hoşgörülü ve aklı başında her türk'ün haklarını vermesi gerekmektedir.

detaylar için (bkz: http://en.wikipedia.org/...)

edit: burada daha önce verdiğim wikipedia linkindeki bütün bilgiler bu girinin ilk yazıldığı andan itibaren 3 dakika içinde editlenip silinmiştir. inanmak istemiyorum ama çok büyük bir rastlantı söz konusu değilse bu wikipedia sayfasını bu giriyi okuyan birinin silmesi sonucuna çıkarıyor beni ister istemez. bu arkadaşa diyecek birşey bulmak gerçekten zor. isterse wikipedia'dan kürtlerle ilgili herşeyi silebilir de ne geçecek eline böyle yapınca? daha üstün bir birey mi olacak kendisi veya mensup olduğu toplum yücelecek mi kürtlerle ilgili herşeyi yokedince?
    (lamentable belaborment, 26.03.2009 12:57 ~ 15:16)
  19. egoist bi dangalak olarak hiç huyum olmayan bi başlığa iki kez yazma olayını gerçekleştirmeme sebep olan kazanımlardır.
    işte ' kürtler dünyaya beni kazandırmıştır' lafını başka taraflarından anlamaya yetenekli, bu kadar anlayış yoksunu insanlar oldukçta ne konuşulsa ne anlatılsa boş. hiç bişey ifade etmiyo.

bide küçük kelime oyunları yaparak, aslında maksat dahilinde olmayan ifadeler kendi istedikleri şekillere sokuluyo ama pek başarılı değil. çünkü pkk dan bana ne? demek benim veya kürtçülük yapmayan herhangi bi kürdün en doğal hakkıdır. ben pkk ya yardım mı etmişim, oluşumuna yardımcı mı olmuşum, para mı akıtmışım, mitinglerine mi katılmışım? pkk denilince türkler nasıl 1 adım geriden bakıyolar ve kendilerine bunu mal etmiyolarsa aynı şekilde bende bunu kendime mal etmem. ben pkk nın yarattığı sorunlar, öldürdüğü canlar, yıkadığı beyinlerden bana ne demedim ama eğer ki ben bu açıklamaları yapıyosam demek ki bu önerme pekte açık önerme sınıfına giremez. direkt kapalı önerme vermişim.

efendime söyliyim, pkk uyuşturucu falan filan. herkesin de iki gözü varmış sonra. ya mesela bunlardan değilde, apo yu kim okuduğu alakasız bölümden bambaşka bi dalda çalışmasını sağladı? kim uzun yıllar alması gerektiği halde onu bi çırpıda hemde devlette mevki sahibi yaptı? kim pkk nın oluşumunu destekledi? kimler şu anda teröristlere göz yumuyo? bunlar hakkında bilmeyen insanları aydınlatsanız keşke, çok mutlu olucam. öyle uyuşturucu falan onlar fasa fiso.

bazıları da hukukçuluğumuzu yargılamış iyi mi? yani neymiş efendiim iyi hukukçu kürtleri sevmezmiş. tamam bunu kaydettim.

sonuç olarak bidaha bu başlıkta yazmamak üzere cümlelerimi sonlandırıyorum. egoist dangalak demek isteyenler, sonracığıma küfür falan etmek isteyenler mesajla ulaşsınlar sonra bende burdan yazmak zorunda kalıyorum, boşa insanları yormayalım değil mi ama?

ayrıca sikme konusuna da el atacak olursak, o işi isildur daha iyi yapıyo sanırım bana attığı mesajdan öyle anladım büyükmüş onunkisi ama siz aynı türden olduğunuz için bilemem ne olur ne yaparsınız özelinize girmiyim.
    (hatuninsankişisi, 26.03.2009 13:13)
  20. her millet gibi nüfus.
    (ahead full, 26.03.2009 13:14)
  21. ateşli silah ve mühimmat üreticilerine, sadece türkiye üzerinden milyon belki milyarlarca dolar kazandırmışlardır.
    (steinmetz, 26.03.2009 13:35)
  22. (bkz: huzursuzluk)
    (çıtırpaneharcı, 26.03.2009 13:51)
  23. yazdıklarımı tekrar tekrar okumama sebep olan bi konu olmuştur bu. ne kadar nefret dolusunuz, ne kadar mideniz bulanmış, ne kadar iğrenmişsiniz bizlerden.
    bu yazdıklarımı beş yaşındaki çocuğa okutsan o bile anlar ne demek istediğimi ama beyni sadece bi düşünceyi alma kapasitesine sahip olan insanlara ne anlatsan boş. şimdi mesaj atsam, orda anlatsam derdimi olmıcak, çünkü o zaman hıı demek ki dicek lafı kalmadı, dediğimize geldi olucak. bu da en kötü şey olur heralde benim için.

kim bana ne pkk öldürsün umrumda olmaz dedi? ben okuyorum okuyorum böyle bi cümleme rastlayamıyorum. ha diyosanız ben öyle anlamak istiyorum kürtlerden nefret ediyorum işime geliyo o başka. sadece pkk yı tüm kürtlere mal edemezsiniz diyorum ayrıca ordaki diğer sorularıma da hiç cevap alamamışım. önce onların cevabını verin sonra sidik yarışına girin. devlet zamanında bile bile beslemeseydi, apoyu devlet dairelerinde çalıştırtmasaydı hemde torpillerle. tsk bitirsin mesela pkk yı. tsk gibi bi ordu için bu hiç zor değil. neden yapmıyo? ekmek yediğinden falan mı acaba?

hemen biz-siz oluşturulmuş sözlükte. sizler ogün samastın yaptıklarından utanıyomuşsunuz mesela. 17 yaşındaki bi çocuğun bilinçsizliğine mi yoksa sahip olduğu sikik ideolojiye mi? hangisine mi? mesela ben o maşa olduğu için, hem büyük bi insanın, hem kendi hayatını kararttığı için üzülüyorum. o zaman bende türkçüleri kolayca karalıyım, ne de olsa bu kadar büyük bi insan bu sebeple öldürüldü ama işte cehalet varya o çok kötü bişey. allah kimsenin başına vermesin.

bu topraklardayız işte ve bu topraklarda olduğumuz sürecede -biz- pkk ile alakamız olmadığını söylesekte bi sikime yaramıcak. çünkü -siz- anlamıcaksınız. yargılayacaksınız. en kolay yolundan.

edit 1: hukukçuyum en doğruyu ben bilirim demedim. giri hukuken sakıncalı olduğu için silinmiş onu düzeltirken belirttim, ah bide laflar götten algılanmasa ne güzel olurdu bu dünya.

diğer editlerde sonra gelecek.
    (hatuninsankişisi, 26.03.2009 18:46 ~ 18:54)
  24. diğer milletlerin kazandırdıklarıyla pek de farklı değildir. ermenilerin, rumların, lazların, çerkezlerin ve nicesinin dünyaya kattıkları artılar ve eksiler vardır.
    hala anlayamamıştır insanoğlu, 1000km uzakta doğsaydı, bambaşka bir şekilde yetiştirileceğini. o denli önemsediği ırkının farklı olacağını.
    (bkz: onu bırakta sen dünyaya ne kazandırdın)
    (artemis, 26.03.2009 19:01)
  25. (bkz: mem u zin)
    (bkz: dilşad)
    (bkz: mehmed uzun)
    (bkz: şivan perwer)
    (bkz: pkk)
    (haymatlos79, 26.03.2009 19:02 ~ 15.09.2009 18:19)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil