belki ilginizi çeker
  1. · kürtlerden nefret etmek
  2. · kürtlere aşık olmak
  3. · pkk ile kürt milletini karıştırmak
  4. · ırkçılık
  5. · bölücü terör örgütünden tiksinti duymak
  6. · kürtleri sevmek
  7. · ziya gökalp
  8. · kürdofobi
  9. · milliyetçiliği faşizm zanneden öküz yazarlar
  10. · kürtleri sevmemek
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · prison brake
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · ezel
  5. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  6. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  7. · okan bayülgen
  8. · perakende satış yöntemi
  9. · willis reed

kürtleri sevmemek  

sayfa  / 7
  1. (twinkle, 21.04.2006 10:06)
  2. aslında ırkçılıkla doğrudan alakası yoktur. "ırkçılık" kavramı başka ırklardan olan insanları aşağı görüp kendi ırkını yüksek görmektir.* bu durumda kürtleri sevmeyen kişi ırkçıdır demek doğru olmaz. ama kürt olmayan bir ırkçı kürtleri sevmez.
    (azwepsa, 21.04.2006 10:21)
  3. ırk kavramına hayatında önemli yer veren ve bence pek de önemli olmayan şahsiyetlerin yüzeysel düşünceleri sonucu ortaya çıkan önyargımsı bok...
    kürt olmak bir insanın elinde olan birşey olsaydı eyvallah deyip geçilir.tüm ırklar için geçerli bu sadece kürtler değil.bir grup soysuz tayfasının yaptığı bir ırka mensup tüm insanlara yansıtılıyor ve bu önemli görülüyorsa açık açık söyleyeyim böyle basit ve sığ fikir kırıntılarıyla hiç bi bok olmaz.günlük politikaların,küçük hesapların adamı olursunuz ancak.ardından daha büyük ve sizi hiç de s*klemeyecek hesaplara kanalize olursunuz.olan yine insanlığa olur...
    (anarko, 21.04.2006 11:19)
  4. bu ülkeyi çok düşünen(!) bu düşüncenin yoğunluğundan ne tarih, ne siyaset, ne de başka bir konuya yoracak kafaları kalmadığı için cahil kalmış bir güruhun eylemidir. türkler ve kürtlerin her ne pahasına olursa olsun ilişkilerini düzeltmek zorunda olduklarının bilincinde olmak için sadece ortadoğunun son yüz yılına bakmak yüzlerce gerekçe sunar.ister lübnan iç savaşına bakın, ister ürdün-filistin ilişkilerine, ister en yakın örnek ırak'ın durumuna . bundan 20 yıl önce amerikadan aldığı kimyasal silahlarla katlimalar yapan saddam şu anda amerikan hapisanelerinde bu sefer sıra kürtlerde onlarda amerikadan aldıkları destekle at koşturmakta, ama dediğim gibi bu coğrafyanın insanı bir türlü ders almaz, boş hamaset edebiyatıyla yok biz 10 günde bunların kökünü kazırız anlayışıyla tek yapacakları büyük biraderin ekmeğine yağ sürmektir.
    (nestor, 21.04.2006 12:15)
  5. kürtleri sevmeyen bir türk varsa, türk değildir. türkleri sevmeyen bir kürt varsa, kürt değildir.
    ziya gökalp demiş.
    (juda, 21.04.2006 12:24 ~ 24.05.2006 10:07)
  6. önerme1:
    silah yoluyla ülkemi bölmeye çalışan insanlara terörist denir.
    önerme2:
    kendi çıkarları için ülke yararına zarar verenlere hain denir.
    önerme3:
    diğer ülkelerin kötü emelleri adına ülkemde çalışanlara satılmış denir.
    önerme4:
    satılmışlar, hainler, teröristler...vs türkler ve kürtler dahil herhangi bir ırktan olabilir.

bu önermeler ışığında kürtleri sevmemek(en azından vatandaşlarım olanları) için herhangi bir haklı gerekçem bulunmamaktadır.
    (semekkes, 21.04.2006 12:41)
  7. lakin ırkçılıkla milliyetçilik de karıştırıldığı için toptan böyle çemkirmek istediğim güruh mevcut. senelerce hitleri ırkçı diye tanıttılar fakat germen ırkından olan ingilizlerin başkentinin ortasına füzeyi çekinmeden yollamıştır. ırk kavramını millet kavramını çok da bilmeden böyle konuşanlara bok biliyorsunuz mina koduklarım demek istiyorum.
    (ho amca, 21.04.2006 17:57 ~ 17:58)
  8. nefreti yanlış hedefe yöneltmek.
    (bkz: bölücü terör örgütünden tiksinti duymak)
    (yedinin yedincisi, 21.04.2006 18:30)
  9. (strateji, 21.04.2006 19:03)
  10. insan hakları evrensel bildirisine kesin olaraktan aykırı bir düşünce. burada konu sadece kürtler de değildir. sonuç olarak onlar da insandır. unutulmamalıdır ki bütün insanlar, özgür, haysiyet ve haklar bakımından eşit olarak doğarlar. akıl ve vicdana sahiptirler ve birbirlerine kardeşlik zihniyeti ile davranmalıdırlar. madem öyle şöyle yapalım o zaman bugün kürtleri sevmeyelim, yarın ermenilerden ölesiye nefret edelim, ha ama sakın amerikalıyı ve de ingilizi falanı filanı da es geçmemek gerekir değil mi hepsine bir gün ayıralım ayrı ayrı nefret edelim. şunu da hiçbir zaman unutmamak gerekir ki bir gün nefret edicek kimse kalmayınca sadece kendinden nefret eder bir duruma
    gelecek insanoğlu...
    (quarion, 21.04.2006 19:19)
  11. "uyanın ve kendinize gelin ey türk gençliği!" diyerek, haykırarak uyanmamız gereken hisler topluluğudur.

biraz tarih biraz yakın geçmişe bakıp saçmalamayı kesmemiz gereken noktayı işaret eden alarm zilidir.

"kürtleri sevmiyorum bana ne, bana ne" diyerek çocukça mızıldanmalarla "yok efendim her pislik onlardan çıkıyor" diyerek savunmaya çalışacağımız zırvalıklarla vakit kaybetmeye tahammülümüzün olmaması gereken sorundur.

sebepleri kurcuklamayı*bırakıp sonuçlarını incelememizin bile yeteri kadar dehşete düşmemizi sağlayacak öcüdür kürtleri sevmiyorum demek.

madde madde basit gerçeklerin üzerinden gidersek:
    1- ülke vatandaşlarının özellikle ırk üstüne bir ayrılığa düşmesi demektir kürtleri sevmemek.
    -kürtleri sevmiyorum.
    -ben de türkleri sevmiyorum.
    diyoloğu kadar basit gelişir olaylar.

2-bir ülkenin yaşaması, daimi kalması; vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin, ortak duyguların, kültürün, yaşamasına bağlıdır.
    tarihte bir çok örneğinin bulunmasının yanında ülke olarak farklılıklarımız bulunsa da yugoslavya örneği yeteri kadar açıklayıcı olacaktır.

3-ülkeyi oluşturan unsurlardan başlıcalarının birbiri ile sevgi ve saygı bağlılığını, teklik duygusunu oluşturamaması demek birbirinden izole yaşamları dolayısıyla şu andan daha farklı bir devlet yapısını gerektirir.
    bunlardan başlıcalarını düşünürsek:
    a-federasyonel bir yapı
    b-ayrı devletler
    c-unsurlardan birinin diğerini asimile veya soykırımla saf dışı bırakarak (veya yok etmeye çalışarak) yeni bir vatandaş tipi oluşturmaya gitmesi.

bu olasılıkların hepsi bugün türkiye'nin güçlü bir devlet, refah bir halk, gelişmiş bir ülke olmasını engelleyecek; gelecekte kan ve gözyaşından başka hiçbir kazanımının olmayacağı felaket habercileri, çözüm niteliği taşımayan olgulardır.

çözüm toplumsal barışın bir başka adıdır; özellikle eğitim, sağlık, ekonomi sorunlarımızın üstüne eğildiğimizde, farklılıklar yerine, benzerliklerimize odaklandığımızda; öteki yerine biz demeyi başardığımızda toplumsal barış ve çözüm arkasından gelecektir.

kendisini sosyalist, liberal, müslüman, ükücü...vs diye tanımlayan yurdum gençlerinin bazı terimleri tekrar düşünerek birilerini sevmemeye karar vermesi daha mantıklıdır.
    "halkların kardeşliği", "bireyin hakları", "din kardeşliği", "türk milletinin üstün özellikleri"....vs.
    yazarın şahsi fikri için:
    (bkz: @783472)
    (semekkes, 21.04.2006 19:38 ~ 19:46)
  12. kürtler de sana bayılıyodu sanki dedirten,bu aralar fanatik kesim tarafından epey kullanılan ifade.
    saçmalığını ve haksızlığını söylemeye bile gerek yok.
    (undertow, 21.04.2006 20:01)
  13. ille dostun gülü yareler beni

pir sultan abdal
    (şey, 21.04.2006 20:48)
  14. (organometallic complex, 23.04.2006 14:27)
  15. (bkz: kürtleri sevmek) bir yanlış anlama daha.

bir de uç noktalar:
    (bkz: kürtlere aşık olmak)
    (bkz: kürtlerden nefret etmek)
    (azwepsa, 23.04.2006 14:45)
  16. -alıntıdır-

şahsım adına imkansız olan şeydir.

eğer bir türk ailenin çocuğu olarak doğu anadolu'da büyüdüyseniz,
    çocukluk ve gençlik yıllarınız kürtler'in arasında geçtiyse,
    en iyi arkadaşlarınız, komşularınız bu insanlardan oluştuysa,
    okul koridorlarını birlikte paylaştığınız birlikte ağlayıp birlikte güldüğünüz insanların çoğunluğu kürt'se,
    ülkenizi sevmeyi, ona bağlı olmayı, onlardan öğrendiyseniz,
    atatürk'ü, ilkelerini ve önemini çoğunluğu kürt olan hocalarınızdan öğrendiyseniz,
    tanıdığınız vatansever, dürüst, çalışkan insanların çoğu kürtse,
    binlerce yıldır aynı tarihi paylaştığınızın farkındaysanız,
    birlikte çok daha güzel, tüm insanlığa örnek olabilecek bir ülke meydana getirebileceğiniz inancındaysanız,
    farklarımızın benzerliklerimiz yanında devede kulak kaldığının farkındaysanız,
    ayrılığımızın çıkar peşindeki büyük devletlerin işine yarayacağının ve bizi gerizekalı konumuna düşüreceğinin bilincindeyseniz,

kürtleri sevmemenin aslında kendinizi sevmemekle aynı şey olduğunu biliyorsunuz demektir.

anadolu lisesinden bir abimin sözleridir. benim de sözüm budur. kendimi çok seviyorum, çünkü bu topraklarda yaşayan insanları seviyorum.
    (marsellus wallace, 09.05.2006 01:51)
  17. en başta bırakın pkk mensubu olmayı, pkk ya en ufak bir sempati besleyen kürtleri sevmeyerek,
    kuzey ırak'ta etnik dengeyi değiştirmek için soydaşlarım türkmenleri katleden, evinden barkından eden kürtleri sevmeyerek,
    coni götüne tutunup ülkemden toprak tırtıklamaya çalışan kürtleri sevmeyerek,
    istanbul'a gelip haydutluk ve mafyalık piyasasını parselleyen kürtleri sevmeyerek, gerçekleştirdiğim eylem.
    bunlar dışındakiler kardeşimdir, bacımdır.
    (easy company, 09.05.2006 03:18)
  18. "biz birbirimizi sevmezsek kim bizi sevecek" sözünü akıllara getirecek olan hatalı yorum.
    (adanus, 09.05.2006 10:19)
  19. kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. fakat siz ırk gibi, seçimin mümkün olmadığı bir kategoriye tamamen nefret beslerseniz, bunun adı sevgisizliktir.bu durumda ilginç genellemeler yapmak çok kolaydır, "lazlar mafyadır", "trakyalılar çingenedir" "izmirliler gavurdur" .... falan filan. bunların hepsi aynı salak zihniyetin malayani sözleridir.
    (yuziko, 09.05.2006 11:01)
  20. (bkz: yögeh)
    (atlantis, 09.05.2006 11:34)
  21. pkk gibi sözde kürt halkının haklarını savundugunu iddia eden terörist örgütle masum kürt halkını bir tutan insancıkların sevgisizliğidir. bir insanın eğer ki topluma apaçık bir zararı yoksa önyargıyla onu sevmemek benim dünya görüşümde kabul edilir cinsten değildir.

düzeltme: bazı insanların dünya görüşünde kabul edilirmiş ki hemen kötülediler . ellerine sağlık.
    (sanitarium, 09.05.2006 14:08)
  22. kürtleri öcü sanmak ya da sümüklü insanlar sanmaktır bence çok acıdır.
    (degirmen, 24.05.2006 08:56)
  23. (bambuk, 24.05.2006 09:01 ~ 09:01)
  24. (bkz: nankörleri sevmemek)

not : tepkilere baktım da , nankörler üstüne bu kadar alınmasaydı keşke...
    (zaknafein, 24.05.2006 09:51 ~ 15.08.2007 14:23)
  25. babamın askerlik anısıdır:

x:ya bu kürtler de çok pis aq.
    baba:ne diyon olum sen ben de kürdüm.
    x:hadi ya, hiç benzemiyon ama, alla alla...
    (libertar, 24.05.2006 13:34 ~ 13:35)
 sayfa  / 7

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil