"uyanın ve kendinize gelin ey türk gençliği!" diyerek, haykırarak uyanmamız gereken hisler topluluğudur.
biraz tarih biraz yakın geçmişe bakıp saçmalamayı kesmemiz gereken noktayı işaret eden alarm zilidir.
"kürtleri sevmiyorum bana ne, bana ne" diyerek çocukça mızıldanmalarla "yok efendim her pislik onlardan çıkıyor" diyerek savunmaya çalışacağımız zırvalıklarla vakit kaybetmeye tahammülümüzün olmaması gereken sorundur.
sebepleri kurcuklamayı
*bırakıp sonuçlarını incelememizin bile yeteri kadar dehşete düşmemizi sağlayacak öcüdür kürtleri sevmiyorum demek.
madde madde basit gerçeklerin üzerinden gidersek:
1- ülke
vatandaşlarının özellikle
ırk üstüne bir ayrılığa düşmesi demektir kürtleri sevmemek.
-kürtleri sevmiyorum.
-ben de türkleri sevmiyorum.
diyoloğu kadar basit gelişir olaylar.
2-bir ülkenin yaşaması, daimi kalması; vatandaşlar arasında birlik ve beraberliğin, ortak duyguların, kültürün, yaşamasına bağlıdır.
tarihte bir çok örneğinin bulunmasının yanında ülke olarak farklılıklarımız bulunsa da yugoslavya örneği yeteri kadar açıklayıcı olacaktır.
3-ülkeyi oluşturan unsurlardan başlıcalarının birbiri ile
sevgi ve
saygı bağlılığını, teklik duygusunu oluşturamaması demek birbirinden izole yaşamları dolayısıyla şu andan daha farklı bir devlet yapısını gerektirir.
bunlardan başlıcalarını düşünürsek:
a-federasyonel bir yapı
b-ayrı devletler
c-unsurlardan birinin diğerini
asimile veya
soykırımla saf dışı bırakarak (veya yok etmeye çalışarak) yeni bir vatandaş tipi oluşturmaya gitmesi.
bu olasılıkların hepsi bugün türkiye'nin güçlü bir devlet, refah bir halk, gelişmiş bir ülke olmasını engelleyecek; gelecekte kan ve gözyaşından başka hiçbir kazanımının olmayacağı felaket habercileri, çözüm niteliği taşımayan olgulardır.
çözüm toplumsal barışın bir başka adıdır; özellikle
eğitim,
sağlık,
ekonomi sorunlarımızın üstüne eğildiğimizde, farklılıklar yerine, benzerliklerimize odaklandığımızda; öteki yerine biz demeyi başardığımızda
toplumsal barış ve
çözüm arkasından gelecektir.
kendisini
sosyalist,
liberal,
müslüman,
ükücü...vs diye tanımlayan yurdum gençlerinin bazı terimleri tekrar düşünerek birilerini sevmemeye karar vermesi daha mantıklıdır.
"halkların kardeşliği", "bireyin hakları", "din kardeşliği", "türk milletinin üstün özellikleri"....vs.
yazarın şahsi fikri için:
(bkz:
@783472)