belki ilginizi çeker
  1. · madagaskar planı
  2. · iğrenç espriler
  3. · yaran başlıklar
gündem
  1. · aşk
  2. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  3. · the twilight saga new moon
  4. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  5. · domuz gribi
  6. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  7. · google wave
  8. · saracen
  9. · ılımlı islam

kürtlere biraz toprak verip gidin demek  

sayfa  / 2
  1. uluslararası hukuk kurallarına göre bir ülkeden bir diğeri çıkacağı zaman (bir ülke bölüneceği, yavrulayacağı zaman) bu işlemin hukuka uygun olması için 1- doğuran ülkenin, 2- doğuran ülkenin tüm komşularının bu olaya onay vermesi gerekir. sırf gıcıklık olsun diye onaylamama ihtimali bulunan yunanistan bir yana, yarın bir gün kendisinden toprak koparacak olan bir ülkenin yaratılmasına iran hiç bir zaman onay vermeyecektir.

yani, pek mümkün olmayan hadise.

öte yandan ben daha çok terör ile alakası olmayan kürt vatandaşlarımızın tespit edilip diğerlerinden ayrılması prosesine takıldım. bunun nasıl yapılacağı falan ayrı bir konu da bu (bir şekilde, mesela büyüsel olarak) yapıldıktan sonra başka bir şey yapmaya gerek var mı ki? konya ovasına tüm kürtleri (kimin kürt olup kimin olmadığını bile tespit etmek muhtemelen mümkün olmaz ya) toplayıp sonra "bölücüler sağa ayrılsın" mı denilecek? peki ya bölücü olup da türkiye'de kalmak isteyen olursa? izmir'i istanbul'u kim bırakmak ister ki? senin vereceğin toprağı beğenmedikleri için veya işleri güçleri o topraklarda olmadığı için veya sırf teröristlik edebilmek için ayrılmazlarsa sen nasıl anlayacaksın bu adamların kafasının içinden hangi düşüncelerin geçtiğini? kim terör yanlısı kim değil bir bakışta anlaşılacak olsa zaten dünya üzerinde terörizm diye bir problem olmazdı.

bir de gizli antlaşmalar vesilesi ile bir takım iltimaslar, haklar ve kazançlar sağlanacağı iddiası var. onu hiç anlamadım. son olarak da rusya tehdidini savuşturduğumuzu görüyorum, düzenli savaşın bittiği dünyada hangi tehdit? bir de zaten bu rusya dağlık olmayan nereden girecekti ki türkiyeye?

neyse, hele otur bi soluklan yiğenim.
    (diskonnektus erektus, 11.05.2009 13:23 ~ 13:24)
  2. (çıtırpaneharcı, 11.05.2009 13:25)
  3. hayalgücünün sınırlarını aşmış biri tarafından söylendiği kesin olan cümle.her karışında şehitlerimin kanı olan toprağı kime veririm ben?nasıl veririm? tc kimliği altında yaşamak istemeyen birileri varsa,kimse kimseyi zorla tutmuyor.diledikleri ülkenin bayrağı altında yaşayabilirler.eğer böyle bir şey düşünülebilir olsaydı zaten yıllada beri bunca kan boşuna dökülmezdi. bu topraklardan bir karışından bile fedakarlık edilmesi düşünülemez,kimse boşuna hayallere kapılmasın.
    (tvdeki kız, 11.05.2009 13:30)
  4. - gidin.
    - o elindeki ne abi?
    - toprak. size vericem gidin diye.
    - zarfa niye koydun?
    - açıktan verilmez. ayıp.
    (tembel, 11.05.2009 13:30)
  5. (ahead full, 11.05.2009 13:32)
  6. (arapbebek, 11.05.2009 13:34)
  7. kuzey ırak'ta zaten bir tane kurulmuşken ne gereği var diye düşüncelere sevk eden. topraktan toprak koparmasak yada vatandaş falan salıvermesekte hali hazırda kurulmuş olanına karışmasak. kalkıp bir gece ansızın musul kerkük diye pankart hazırlarsan öbürü de kalkıp 4 gün çalışmayla diyarbakır urfa siir falan der yani. sen kendi güvenliğine bak, adam devletini kurarken alan razı, veren razıysa dön işinle ilgilen. şu saatten sonra ne musul ne kerkük sana yar olur. bunu ben biliyorum, musul biliyo, kerkük biliyo, bi sen bilmiyosun be güzelim. gitmek isteyen taraflarla bir nufus mubadelesi, al sana mis. üstelik ondan sonra, bak bakalım terörist yolladıklarında cort diye binilmiyor mu tepelerinde, uluslararası hukukla birlikte.

kendi toprağın dışında kurulana sürekli akılsızca karşı çıkışlarda bulunuyorsun daha kendi toprağında nasıl kurdurcan? hangi sosyolojik yapıyla yapıcan bunu allah'ını seversen?
    (cant a thing with ashes, 11.05.2009 14:06)
  8. yapılmaz, sadece denebilir.

kürtlere o kocaman, verimsiz ve gereksiz! denen topraklar verilince kürt sorununun biteceğine inanmak saflıktır yahu.
    (kapsul, 11.05.2009 14:08)
  9. (bi arkadaşa bakıp çıkıcam, 11.05.2009 14:12)
  10. vatana ihanet eden pkk zihniyetli kürtlere toprak vermek yerine, o kürtleri toprağa vermek nasıl olur diye bir seçenek üretebilirim... zihniyet çok önemlidir... yoksa ki türkiye zaten üniterdir... sözüm yok...
    (ortaoyuncusu, 11.05.2009 14:44)
  11. (bkz: saksı)
    (bor madenleri, 11.05.2009 15:26)
  12. (mr mister, 11.05.2009 16:05)
  13. "benden eyerimi isteyin vereyim, atımı isteyin vereyim, çadırımı isteyin vereyim, fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin vermem." mete han
    (anil, 11.05.2009 16:36)
  14. gitmek isteyene kapı açıktır. isteyen rahat rahat gidebilir. artık afrikaya mı yerleşiyor, avustralyaya mı, kafasına göre. ama hainlik yapıp, o kadar kanımızı döküp ülkeyi sırtından bıçaklayan insanlara ödül olarak bir de toprak verecek kadar salak bir devlet yönetimi olamaz herhalde. hem öyle bir salaklık yapılsa dahi çoğalma hızları göz önüne alındığında -faşistlik değil, istatistik bilgi- o toprak bir süre sonra yetmez, yine isterler. böyle böyle sürer gider.
    dahası gerçekçi olursak şehirlerde çığırtkanlık yapan bölücülerin kaçı öyle bir devlet kurulsa istanbulu, izmiri, antalyayı terkedip dağ bayır yere gidecek ki? bunlar gözönünde bulunduğunda pek geçerli bir çözüm değildir.
    (kiaransalee, 11.05.2009 16:54)
  15. (bkz: yüz verince astar istemek)

hiç gereği olmayan eylem.
    (eristhabella, 11.05.2009 17:04)
  16. hacı şu madagaskar denen adaya avrupa'daki tüm yahudileri postalarsak (bkz: madagaskar planı) problemin "p" si kalırsa terbiyesiz olayım.

adolf hitler.
    (ütopya, 11.05.2009 17:07)
  17. kaan kural mode on

- ohohoohohhohooohoooooooooooo..

kaan kural mode off
    (sheed, 11.05.2009 17:32)
  18. (bkz: heh heh hadi bakalım)

1- kime diyeceksin? kimi muhattap alıp diyeceksin? apoyu içerden çıkarıp yıllardır yediği boku mükafatklandırırmış gibi(çoktan idamı haketmişken) ona mı diyeceksin 'al bakalım toprak kur devletini' diye, dtp'ye mi, barzaniye mi? sen 30 yıl neyin mücadelesini verdin o zaman, o kadar insan niye öldü, niye bacağı kolu kopunca 'vatan sağolsun' deyip olanları sineye çekti? bunları çöpe atıp toprak ver diye mi?

2- biraz? ne kadar biraz? onların istediği sınır kafalarına göre çizdikleri haritamsıda belli.. biraz dediğine göre sen, demek ki o kadar toprak vermeyeceksin.. o zaman terör kesilmeyecek.. belirledikleri illere kadar almak isteyecekler bu sefer de.. hem de şöyle bir dayanakları olacak bu sefer; hazır biraz almışken, başarmışken gerisi de gelir tarzı daha da inançlandıracaksın inananları.. buraya kadar getirdik gerisini de yaparız diye daha da inanmaya başlayacak toprak verdiğin kürtler.. elleri daha da güçlenecek belki de..

3- ayrılmak isteyenleri belirleme işi tam bir komedi zaten.. bunu yapacak gücü de çok merak ediyorum ya, neyse.. nasıl belirlenecek yahu? ulan hadi başardın da ayırdın.. peki ayrılmak isteyenlerin hepsi senin verdiğin topraklara gidecek mi? doğuda yaşamayan fakat bu olayı destekleyen kürtler nolacak? burdaki işini gücünü rahatını, tasını tarağını bırakıp verdiğin toprağa sıkıştırabilecek misin o insanları? hem böldürüp hem burda yaşamaya kalkanlara ne yapacaksın zorla sınırdışı mı edeceksin? ya o kişiler sana türkiye'de yaşamak istiyorum deyip arkandan hala senin sınırların içinde kürt propagandası yapmaya devam ederlerse? ne anlamı kaldı ayırmanın..

4- bu olaydan sonra dünyanın gözünde itibarın ne durumda olacak? nasıl bir açıklama yapacaksın dünyaya, halkına? uğraşamadık, başedemedik, verdik kurtulduk mu diyeceksin? bu olaydan sonra nasıl sen nasıl bakacaksın dünyaya, daha da önemlisi onlar hangi gözle bakacak sana? yarın öbür gün ermenistan, kıbrıs konusundaki dayatmalara nasıl bir tutum sergileyeceksin bu işin üstüne? 'hadi hacı şu ermenistan'a da bi tutam ver, kıbrıs'tan da kaçıl ufak ufak' derler adama.. nasıl bir duruş sergileceksin? armut gibi bakarsın sora.. ya da ne bakacan ya amaaaan.. ver kurtul..
    (sheed, 11.05.2009 19:14)
  19. (goriot ana, 11.05.2009 19:25)
  20. (amedian, 11.05.2009 19:53)
  21. misak-ı milli'ye aykırı bir durumdur, zaten musul gibi bir petrol cenneti sömürgeci ingilizler tarafından şeyh sait isyanı çıkartılarak elimizden alınmıştır, bir de bunu demeye ne gerek var güzel kardeşlerim... bir de bu topraklar için ne kadar kan aktığını unutmamak gerek. sert olmak işe yaramıyor diye düşünüyorum, ben olsam naparım deyip seçenekler kısmına geçiyorum:

1- alanında dünya'nın en iyileri olan sosyal uzmanları olaya sokarım. başka türlü olmaz bu iş, bu adamlarla masaya felan da oturulmaz. kimsiniz lan...

2- hitler'in yaptığı gibi kamplar kurup, ayrılıkçı kürtleri bu kamplarda yakarım kardeşlerim. bu davranış asla uygun değildir bunun farkındayım, ama eğitimde bile bu vardır, şöyle denir, herşeyi yaparsanız ve sonuç alamazsanız kullanılacak en son çare cazadır, bu yakma olayı biraz ağır kaçtı... ama çoğu insanın kafasında bu ya da buna benzer fikirler vardır diye düşünüyorum, vatanım için herşeyi yaparım diyorum.

3- ayrılıkçı kürtlere zorunlu göç yasası çıkartırım, bu da ermenilere 1915 yılında yapılmış bir olaydır. nereye giderler bilemem, suriye, ırak defolup gitsinler.

bunlar benim acizane söylemlerimdir arkadaşlarım... ciddiye felan almanıza da gerek yoktur.

son olarak şunu diyorum; norveç, finladiya gibi sorunsuz ülkeler kervanına acaba katılabilecek miyiz diye kendime soruyorum ve imkansız diye düşünerek sözlerime son veriyorum, ayrılıkçı olmayan kürtlere, çerkezlere vb burdan selam olsun...
    (dexter morgan, 11.05.2009 20:55)
  22. kürtlere istedikleri yerler verilirse şunlar şunlar olur, çıkarımları hiçbir nesnel veriye dayanmıyor. hangi tarihi, stratejik, jeopolitik bilgilerle yapıldı, daha doğrusu bu bilgiler kullanıldı mı, orası ayrı. uzun yazmaktan sıkıldım, ama şunu söyleyeyim; ekonomik kalkınma konusunda-benim de bu konuda yazılarım vardı-evet bütçeden güneydoğu'ya diğer bölgelere nazaran daha fazla ödenek ayrılıyor, ama uzun vadede düşünmek, gap projesini de hesaba katmak, ayrıca türkiye istatistik kurumu'nun vs. yeni verilerini değerlendirmek gerekir. kaldı ki türkiye'nin ortadoğu'da etkin olması küçülerek değil, tam aksine iran, suriye ve ırak'la bölgesel birlik kurmasıyla mümkün olur. şimdi de bakın, israil'li abd'li yetkilileri dinleyin, en korktukları şey, iran, suriye, ırak birleşmesiyle bölgede etkinliklerini kaybetmektir. tarihte de osmanlı devleti, söz konusu ülkeleri egemenliği altında tutarak ortadoğu'da söz sahibi olmuştur.

ayrıca tabiyetimdeki bir bölgeyi egemenliğimden çıkarayım, göbekten bağlı olsun bana, böylece daha etkin olurum üzerinde, mantığı da büyük bir çelişki barındırıyor içinde. esas şimdi etkin olunur olunacaksa, senin kuralların, senin yasaların, senin hukuk düzenin, senin para birimin, senin diğer egemenlik alametlerin geçerli. bir de tazminattan bahsedilmiş. tazminatı kimden neye göre alıyoruz?

dünyadan kürtlere biraz toprak verek de gitsinler diyen zihniyete..
    (onelongpause, 11.05.2009 21:01 ~ 12.05.2009 09:54)
  23. kime kimin toprağını veriyorsun diye sormayı gerektiren durumdur.
    (şansküpü, 11.05.2009 21:20)
  24. belki yıllardan beri bu illeti çeken ve artık bu illetten kahrolan bir zihniyetin sözüdür bu.ilk bakışta ver kurtul bitsin bütn dertler sıkıntılar gibi görülebilir ama mantıklı düşünmek lazım,madem verecektin yıllardır verilen bu savaş niye? onbinlerce şehidi boşuna mı verdik diye sormuyacak mıyız kendmize.
    hadi bırakalım duygussallğı ne kadar etkili olabilir ki birazcık toprak verip çocuk kandırırmış gibi...demiyecek mi kürtler;verdiniz biraz toprak hadi birazcık daha verin vermezseniz yine savaşıcaz .yani bu iş toprak vermekle halledilmez ancak ve ancak terörün kökünü kazıyarak ve doğuyu cahillikten kurtarmakla halledilir.
    (ayse teyze, 11.05.2009 21:53)
  25. enteresan bir söylem... hem de çok enteresan...

bu oportünist söylemler, çözümmüş gibi anlatılarak, insanlara fark ettirmeden nifak tohumları ekiyor. nasıl mı?

öncelikle bölücülerden bahsederken "kürtler" ifadesi kullanılıyor. bu kavramda ısrar edilerek gayet normalmiş gibi sözde çözüm önerileri sunuluyor. insanların bu söyleme itiraz etmemesi beklenerek de kürtlerin bu ibareyi kanıksaması sağlanmaya çalışılıyor. bir zaman sonra kürt kökenli türkiye cumhuriyeti devleti vatandaşlarımız da bir bakıyor, herkes kürtlere "bölücü" gözüyle bakıyor. bu durumda o da haksızlıklar sonucu ezildiğini, dışlandığını hissediyor ve bölücü faaliyetlere haklı sempati duymaya başlıyor... ama durumun böyle olmadığı açıktır.
    (bkz: bölücülerle kürtleri bir sanan zihniyet/!albastropos)

diğer taraftan bakıyorum, sözde bu çözümlerin türkiye'ye faydaları anlatılmış. sözde diyorum, çünkü gerçekten kelimelerimi susturucuya takarken şu anda siz fark etmeden oldukça fazla bir direnç gösteriyorum nefsime karşı.

bu cahil cüheyla kesimi, bu aklı evvel kesimi, bölücü sandığı/sandırmaya çalıştığı kürt vatandaşları eğitimsiz/cahil/ülkeye masraf olan kimseler olarak kabul edip, onları dışlamanın ve ziyadesinde toprak vermenin, tazminat almanın ekonomiyi rahatlatacağını söylüyor. bunu da çözüm önerisi olarak gösterip, kokuşmuş beyinlerden filizlenmiş bir çiçek gibi sunmaya çalışıyor...

peki sorarım: bu aklı evvel, bu beyni vatanı komple bir bütün halinde düşünmekten yoksun kimseler daha önce kaç kere çözüm önerisinde bulundular ve inandılar, çaba gösterdiler. merak ediyorum: atatürk'ün ölümünden bu yana inönü'sünden tutun da menderes'ine, çiller'inden tayyip'ine kadar kaç tanesi o bölgeye eğitim götürdü. o bölgeye asker yığmaktan başka politika üretti. terörü askerin kucağına yıkmaktan başka bir şey yaptı? ve kaç vatandaş bu yapılanlara komple karşı geldi sonuna kadar... kaçımız sessiz kalmadı?

unutmayın! terörü yaratan, pkk'yı kuran da amerikancı/işbirlikçi iktidarlar değil midir? devlet arşivlerinde sabitleşmiş bilgilerdir bunlar. ben aklı evvel oportünistler gibi götümden sallamıyorum. kaç tane iktidar terörden rant sağlamaya çalışmadı? hiçbiri... bir taraf türk milliyetçiliğinden, diğer taraf ise kürt milliyetçiliğinden rant sağlamaya çalıştı. bunun yanında iktidar olabilenler de, bu politikaların sunduğu bal çanağından en büyük pastayı yedi. dtp midir bu ülke için çözüm üreten, yoksa akp midir? sorarım: dtp'nin türkiye'nin bütünü ile ilgili kaç ekonomi söylemi var? kurulduğundan beri yıllar geçti. peki akp'nin terörü bitirmek için kaç tane olumlu hareketi var? hatırlatırım, akp iktidara gelmeden evvel terör bitmişti... şehit haberleri ile her gün çınlamıyordu kulağımız... terörü yeniden hortlatıp ayrılıkçıların en kuvvetlendiği dönemdir akp hükümeti dönemi...

şimdi aklı evveller çıkmış diyor ki, toprak verin ekonomi düzelsin. bu ekonomiler neden bu hale geldi defalarca söyledik... basit şekilde net olarak görebilmek için:
    (bkz: akp nin imza attığı ilkler ve enler/!albastropos)

ve ne de pervasızca söylüyorlar değil mi? bizler nasıl kahraman dedeleriyiz unuttuk mu? bizler bu vatanı vura vura aldık, sata sata yemeye çalışanlar, "ne komünist ülkeymiş sat sat bitiremedik"* diyenler gibi unutmuş olmalılar. şimdi her karış toprağını kanımızla imzaladığımız bu toprakları ne de kolayca verin kurtulalım diyorlar değil mi? bunu söylemek bile bu kadar kolay hale gelmiş. ama oportünist söylem olsun, ama gerçekten dillendirilmiş olsun. eğer bunu söyleyecek duruma kadar gelmişlerse, ne kadar hırpalamışlar değil mi birçok şeyi?

"akp'nin imza attığı ilkler ve enler" başlığında bahsettiğim gibi maddeler yüzünden ekonomimiz bu hale geldi kısa sürede. şimdi diğerlerini merak ediyorsanız bakın: (bkz: akp/!albastropos)

unutmayın! bu ülkede terörü yaratanlar da, besleyenler de, derin devleti kuranlar da faşist ve abd işbirlikçisi egemen güçlerdir. atatürk öldüğünden bu yana da asla bu ülkeyi komple düşünen, bu ülkeye gerçek anlamda hizmet edebilen kimseler gelmemiş ve iktidar olamamışlardır. ama yakın tarihimizde bu ülkeyi gerçek anlamda düşünen, bu ülkenin gerçek menfaatleri için "tam bağımsız türkiye" diyerek yola çıkan devrimci gençlerimiz de, aynı faşist zihniyetle biyolojik olarak yok edilmişlerdir.****

bu devrimci gençlerimizi bile atatürk'e düşman göstermeye çalışan, ülke bütünlüğüne düşman göstermeye çalışanlar olmuştur. oysa atatürk, bursa nutku'nda devrimci gençlerinin kimler olduğunu anlatırken, bu gençleri anlatmıştır. türk-kürt-alevi-sünni demeden tam bağımsız türkiye aşkına ölenler, bu ülkenin gerçek refahını arzulayan kimselerdi. çözüm de ayrılıkçılıktan değil, birlikten geçiyordu. tarih hep bunu kanıtlamıştır. okumak yeterlidir.

bu cahil cüheyla kimseler günlük politikalarla geleceğimizi karartmaya çalışırken sessiz kalan, tepki koyamayan, gerçeği sunamayan herkesler de bu düzenin bir parçası olduğunu ve bu düzene hizmet ettiğini unutmamalıdır.

edit: (bkz: itü sözlükte oluşan oportünist dalga/!albastropos)
    (albastropos, 11.05.2009 22:12 ~ 22:14)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil