enteresan bir söylem... hem de çok enteresan...
bu oportünist söylemler, çözümmüş gibi anlatılarak, insanlara fark ettirmeden nifak tohumları ekiyor. nasıl mı?
öncelikle bölücülerden bahsederken "kürtler" ifadesi kullanılıyor. bu kavramda ısrar edilerek gayet normalmiş gibi sözde çözüm önerileri sunuluyor. insanların bu söyleme itiraz etmemesi beklenerek de kürtlerin bu ibareyi kanıksaması sağlanmaya çalışılıyor. bir zaman sonra kürt kökenli türkiye cumhuriyeti devleti vatandaşlarımız da bir bakıyor, herkes kürtlere "bölücü" gözüyle bakıyor. bu durumda o da haksızlıklar sonucu ezildiğini, dışlandığını hissediyor ve bölücü faaliyetlere haklı sempati duymaya başlıyor... ama durumun böyle olmadığı açıktır.
(bkz:
bölücülerle kürtleri bir sanan zihniyet/!albastropos)
diğer taraftan bakıyorum, sözde bu çözümlerin türkiye'ye faydaları anlatılmış. sözde diyorum, çünkü gerçekten kelimelerimi susturucuya takarken şu anda siz fark etmeden oldukça fazla bir direnç gösteriyorum nefsime karşı.
bu cahil cüheyla kesimi, bu aklı evvel kesimi, bölücü sandığı/sandırmaya çalıştığı kürt vatandaşları eğitimsiz/cahil/ülkeye masraf olan kimseler olarak kabul edip, onları dışlamanın ve ziyadesinde toprak vermenin, tazminat almanın ekonomiyi rahatlatacağını söylüyor. bunu da çözüm önerisi olarak gösterip, kokuşmuş beyinlerden filizlenmiş bir çiçek gibi sunmaya çalışıyor...
peki sorarım: bu aklı evvel, bu beyni vatanı komple bir bütün halinde düşünmekten yoksun kimseler daha önce kaç kere çözüm önerisinde bulundular ve inandılar, çaba gösterdiler. merak ediyorum: atatürk'ün ölümünden bu yana inönü'sünden tutun da menderes'ine, çiller'inden tayyip'ine kadar kaç tanesi o bölgeye eğitim götürdü. o bölgeye asker yığmaktan başka politika üretti. terörü askerin kucağına yıkmaktan başka bir şey yaptı? ve kaç vatandaş bu yapılanlara komple karşı geldi sonuna kadar... kaçımız sessiz kalmadı?
unutmayın! terörü yaratan, pkk'yı kuran da amerikancı/işbirlikçi iktidarlar değil midir? devlet arşivlerinde sabitleşmiş bilgilerdir bunlar. ben aklı evvel oportünistler gibi götümden sallamıyorum. kaç tane iktidar terörden rant sağlamaya çalışmadı? hiçbiri... bir taraf türk milliyetçiliğinden, diğer taraf ise kürt milliyetçiliğinden rant sağlamaya çalıştı. bunun yanında iktidar olabilenler de, bu politikaların sunduğu bal çanağından en büyük pastayı yedi. dtp midir bu ülke için çözüm üreten, yoksa akp midir? sorarım: dtp'nin türkiye'nin bütünü ile ilgili kaç ekonomi söylemi var? kurulduğundan beri yıllar geçti. peki akp'nin terörü bitirmek için kaç tane olumlu hareketi var? hatırlatırım, akp iktidara gelmeden evvel terör bitmişti... şehit haberleri ile her gün çınlamıyordu kulağımız... terörü yeniden hortlatıp ayrılıkçıların en kuvvetlendiği dönemdir akp hükümeti dönemi...
şimdi aklı evveller çıkmış diyor ki, toprak verin ekonomi düzelsin. bu ekonomiler neden bu hale geldi defalarca söyledik... basit şekilde net olarak görebilmek için:
(bkz:
akp nin imza attığı ilkler ve enler/!albastropos)
ve ne de pervasızca söylüyorlar değil mi? bizler nasıl kahraman dedeleriyiz unuttuk mu? bizler bu vatanı vura vura aldık, sata sata yemeye çalışanlar, "ne komünist ülkeymiş sat sat bitiremedik"
* diyenler gibi unutmuş olmalılar. şimdi her karış toprağını kanımızla imzaladığımız bu toprakları ne de kolayca verin kurtulalım diyorlar değil mi? bunu söylemek bile bu kadar kolay hale gelmiş. ama oportünist söylem olsun, ama gerçekten dillendirilmiş olsun. eğer bunu söyleyecek duruma kadar gelmişlerse, ne kadar hırpalamışlar değil mi birçok şeyi?
"
akp'nin imza attığı ilkler ve enler" başlığında bahsettiğim gibi maddeler yüzünden ekonomimiz bu hale geldi kısa sürede. şimdi diğerlerini merak ediyorsanız bakın: (bkz:
akp/!albastropos)
unutmayın! bu ülkede terörü yaratanlar da, besleyenler de, derin devleti kuranlar da faşist ve abd işbirlikçisi egemen güçlerdir. atatürk öldüğünden bu yana da asla bu ülkeyi komple düşünen, bu ülkeye gerçek anlamda hizmet edebilen kimseler gelmemiş ve iktidar olamamışlardır. ama yakın tarihimizde bu ülkeyi gerçek anlamda düşünen, bu ülkenin gerçek menfaatleri için "tam bağımsız türkiye" diyerek yola çıkan devrimci gençlerimiz de, aynı faşist zihniyetle biyolojik olarak yok edilmişlerdir.
bu devrimci gençlerimizi bile atatürk'e düşman göstermeye çalışan, ülke bütünlüğüne düşman göstermeye çalışanlar olmuştur. oysa atatürk,
bursa nutku'nda devrimci gençlerinin kimler olduğunu anlatırken, bu gençleri anlatmıştır. türk-kürt-alevi-sünni demeden tam bağımsız türkiye aşkına ölenler, bu ülkenin gerçek refahını arzulayan kimselerdi. çözüm de ayrılıkçılıktan değil, birlikten geçiyordu. tarih hep bunu kanıtlamıştır. okumak yeterlidir.
bu cahil cüheyla kimseler günlük politikalarla geleceğimizi karartmaya çalışırken sessiz kalan, tepki koyamayan, gerçeği sunamayan herkesler de bu düzenin bir parçası olduğunu ve bu düzene hizmet ettiğini unutmamalıdır.
edit: (bkz:
itü sözlükte oluşan oportünist dalga/!albastropos)