belki ilginizi çeker
  1. · kafa siken ülkücü zırvaları
  2. · türklerden nefret etme sebepleri
  3. · halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu
  4. · ybsg
  5. · öcalan ın günlük maliyeti
  6. · red bull kanatlandırır
  7. · türklerden nefret etme sebepleri
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · öğretmenler günü
  3. · beşiktaş
  4. · 2012
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · yılmaz özdil
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · metin tokat
  9. · live forever

kürtlerden nefret etme sebepleri  

sayfa  / 2
  1. mandalina boyutunda bir beyin sahibi olmak olabilir pekala.

edit: başlık başımıza
    (mihman, 30.09.2009 01:38 ~ 02:06)
  2. ırkçı bünyelerin ballandırarak anlattığı sebepler bunlar. evet bu ilkellikleri kürtler yapmaktadır. ancak bunu "kürt" oldukları için yaptıklarını söylemek salaklıktır. oysa düzenli banyo yapsalar ne kadar sevilecekler! lan dinsiz imansızlar cenabet cenabet gezmeyin! türk olmadıkları için diyenler var aramızda. sorarım sizlere bu ülkeyi bu hale getiren iktidarların başbakanlarından kaçı kürttür? demek ki neymiş bunun ırkla bir ilgisi yokmuş.

(bkz: ybsg)
    (mokaryus, 30.09.2009 01:43 ~ 01:47)
  3. bir çoğunun özel isimlere çekim eki geldiğinde virgül yerine kesme işareti kullanmaları ve "ve"'den önce virgül kullanmayacak kadar türkçe bilmeleri. hem kürt hem senden türkçe'si iyi yahu.

edit : başlıkçı imla harikası gene kayıp
    (emir cool u, 30.09.2009 01:43 ~ 02:01)
  4. öyle öğretilmesidir.
    (kısaltma kablosu, 30.09.2009 01:46)
  5. (rezildans, 30.09.2009 01:53)
  6. kürtlerin türk topraklarını işgal edeceği düşüncesine sahip olup tarafgirlik damarıyla bu vatanı koruduğunu, çok sevdiğini düşünmektir.meseleye tersten bakacak olursak kürtlerin türkleri sevmemesi vatanı bölmek oluyorsa bu kişlierin yaptığı da vatanı bölmek olmu yor mu? kürtler gitsin, onlardan nefret ediyorum demek ayrımcılık vatanı bölmek olmuyor mu?

kürtler de bu vatanın bir parçasıdır.bü ülkenin vatandaşıdır.onları istememekte aynen onların türkleri istememesinin bölücülük olması gibi vatanı bölmek, ayrımcılık yapmaktır.ben şashen kürtlerle gayet mutluyum ve ülkeyi bölecekleri, topraklarımızı elimizden alacakları gibisinden çocukça düşüncelere inanmıyorum.ama maalsef bu düşünceler çocukça olsa da düşünürler çocuk değil, belki bu masallara inandırılan tazecik, körpecik gençler çocuk.

kürtleri sevmemek bu vatanı korumak değil sadece birlik ve beraberliği derinden sarsarak bu vatana kötülük yapmaktır.

edit: imla
    (kopartzo, 30.09.2009 01:58 ~ 02:03)
  7. (pink floyd floyd yaylalar, 30.09.2009 02:05)
  8. -ülkenin en güzel yerlerine göçüp oralarda kendilerince ırkçılık yapmaları
    -kimse onlara bişey demese bile her tartışma ortamında bak biz kürdüz haaaa demeleri
    -birinin onlara amerikanın kendilerini maşa niyetine kullandığını anlatmaması
    -biz pkk ya karşıyız diyerek gidip pkknın partisine oy vermeleri
    (oluru olan adam, 30.09.2009 02:05)
  9. ironisine sıçtığım bünyeden çıkan sebeplerdir.
    (pasttense, 30.09.2009 02:06)
  10. eğer kürtlük türkiye'yi bölmekle eşdeğer ise buraya binlerce örnek yazabilirim.
    eğer kürtlük birlik beraberlikten geçen bir yol ise binlerce kez o köprüden geçebilirim.
    eğer kürtlük bana ve soyuma sövmekse bende onlara söverim.
    eğer kürtlük türklüğü bir ırk olarak değilde insanların birleştiği bir çatı olarak görebilirse bende kürdüm diyebilirim.

benim türklüğüm bana; kıyım, vahşet ve acımasızlığı çağrıştırıyorsa aslımı inkar etmesemde türk olarak değil insan olarak ölmeyi tercih ederim.
    benim türklüğüm insanlığım kadardır. der ve geçerim.
    (secateurs, 30.09.2009 02:11 ~ 02:12)
  11. yukarıda sıralanan nefret edilen özellikler kürtlükten kaynaklanmayıp,yoksulluktan kaynaklanan sebeplerdir.fakir arabın fakir türkün hali de aynıdır. fakir kürtlerden nefret ediyoruz gecekonduda yada köyde yaşayan.
    (pasttense, 30.09.2009 02:25)
  12. bakınız ironi filan değil, gerçekten söylüyorum. kendimden nefret ediyorum. neden ulan? kürdüm ki ben. halbuse türk olaydım negzel olurdu. böyle beyazından. mis gibi kokardım da o zaman. hay şansımı skim!
    (öz mayamili, 30.09.2009 02:39)
  13. doyumsuzlukları, içinde yaşadıkları şartlardan tatminsiz olup; özgürlük arıyoruz diye kendi kendilerine dünyayi dar edip yerim dar oynayamıyorum demeleri...

genişletmemizi istedikleri yere de sığmayacak, hatta onlara yerim dar dedirtenlerin bekçiliğini yapacak olduklarının da farkında olmamaları...
    (olea, 30.09.2009 03:00)
  14. hızla artan ama aslında olmaması gereken sebeplerdir.

çocukluğumda dedemlerin karşısında kürt bir aile otururdu hatırlıyorum. babaannem bunlara girip çıkardı. evin nenesi de bize gelip giderdi. kadın türkçe bilmezdi yani 3-5 kelime anca. babaannem de kürtçe bilmezdi. mukableye gelirdi babaannemlere. karşılıklı kuran okurlar dua ederlerdi. eve ilk gelen her yaşlıya yaptığım gibi elini öperdim. o benim yanaklarımdan öperken derin derin koklardı. çocuk sevgisi işte. insan ayırt etmiyor çocuk sevgisi.

o yıllarda tabi "kürt" olduklarını bilirdik ve aile içinde onlara "kürtler" derdik. bilmiyorum neden ama bizimkiler "kürt deme onlara" derdi. utanırdık onlara kürt demekten. onlar da büyük olasılık kendilerine "kürt" desek kızarlardı. hiçbir husumetimiz olmadı kısacası. bahsi geçen kardeşlik duygusu işte. en çok da yara alan kardeşlik duygusu.

ve şu son bikaç zamandır olan gelişmelerden sonra rahatlıkla tahlil edebiliyoruz ki:

bölünüyoruz, yıkılıyoruz, farkında değiliz.

suç birtek kürtlerde değil, türklerde de değil. akp ve dtp toplumun amına koydu. maalesef siyaseti yönlendiren bir toplum değiliz. siyaset toplumumuzu yönlendiriyor. ve bu siyasiler iyi niyetli değil.

daha önce gazete haberlerini ve dtp açıklamalarını okuduktan sonrakürtlerin sevilmeme nedenleribaşlığına yazdığım giri benim açımdan durumu açıklar mahiyettedir. bu açıklamaların ardından sadece karşılıklı birbirimizin olumsuz yönlerine bakıyoruz ve artan bir ırkçılık sözkonusu. yani bu açıklamaları okudukça, pkk için sokağa yığılan kitleleri gördükçe ırkçılık katsayım artıyor. bazen "keşke hepsi birden gitse başka yerde yaşasa/keşke hiç olmasa/bunların üstüne bir bomba çakacaksın" diyorum. sonra düşüncelerimi gözden geçiriyorum, çok keskin buluyorum, yanlış yönleri arıyorum, buluyorum ve değiştiriyorum. ama bir sonraki pkk şakşakçılığında tekrar aynı hislere kapılıyorum ve tekrardan kürtlerden nefret etmeye başlıyorum. ve tekrar sakinleşip bunun yanlış olduğuna kendimi inandırıyorum. ve bu çok yorucu birşey. yoruluyorum ve bu olaylar devam ettikçe bozulan fikirlerimi, hislerimi düzeltmek daha zor bir hal alıyor. olumsuz duygularımı kontrol altında tutmakta zorlanmaya başlıyorum. önyargılar ediniyorum. duruma kendimi uydurarak cephemi seçip karşı taraftan nefret etmek gibi kolaycı bir yola başvurmak istemiyorum ama dediğim gibi direncim kırılıyor gitgide.

bu kendi gözümden, kendimin üstünde gördüğüm değişim. ve kürtlerde de durumun farklı olmadığını hatta çok daha fazlası olduğuna eminim. çünkü dtp kadar sivri söylem yapan bir siyasi parti yok. mhp onun yanında şeker. ve türkiye de hitap ettiği kitle üzerinde dtp kadar etkisi olan bir siyasi parti de yok. bundandır kürtlerdeki cepheleşmenin bendekinden kat kat fazla olduğuna inanıyorum.

kimsenin bu toplumu bu derece germeye hakkı yoktur. abd destekli ayrıştırma gerçekleşiyor. otoliz gibi aynı.

tekrarda fayda: bölünüyoruz, yıkılıyoruz, farkında değiliz.
    (kremberiz, 30.09.2009 04:30 ~ 04:32)
  15. kürtlerden nefret etme sebepleri diye bir başlık açacak kadar ırkçılığın dibine batmış bir kimsenin, "kaşlarının altında gözleri var" da dahil olmak üzere, daha birçok neden öne sürerek çoğulluk bahşedeceği durumun, sonuçsuz yolculuğudur. yolun sonu görünür, ama ayrıca yolun sonu da yoktur. geçmiş olur.
    (eski şeylerin hüznü, 30.09.2009 06:19)
  16. bir akrabanızın da kürt olmasıdır. başka bir sebep bulamıyorum ben. sadece kürt olduğu için o insandan nefret edene de akıl fikir diliyorum.
    (pinkuin, 30.09.2009 12:19)
  17. iyi satranç oynamalarıdır olsa olsa. ne az dinledim doğudaki kahvehanelerde batak yerine satranç oynandığı hikayelerini, ne de az yenildim kürt satranççılara. ya da bana öyle geliyor, bilemiyorum. bak deneyin bi', bir kürtle asla satrançta kapışılmaz.
    (fani, 30.09.2009 12:25)
  18. nefretten ziyade itici demenin doğru olduğu sebeplerdir. gördüğüm ne kadar kürt varsa ortama ayak uydurma ya da en azından o ortamla asgari müşterekte buluşma noktasında kıtlık yaşarlar. bunun başlıca nedenlerinden biri kürt milliyetçiliği adı altında kürt faşizmi taşımalarıdır. yani bunlar konuşmasını veya hareketlerini değiştirdikleri zaman kişiliklerinden, fikirlerinden ya da dna'larından da ödün vereceklerini sanıyorlar. işte tam burada ortamdan dışlanma söz konusu oluyor. yanlış anlaşılmasın ortamdan dışlama çevredekilerin gösterdiği bir tepki değil bizzat kendi kendilerini dışlıyorlar farkıda olarak ya da olmayarak. sorarım size. dilini bilmediğiniz bir kişiyle nasıl bir diyaloğa girersiniz? işte bunun adı kürtler tarafından dışlama oluyor. sen benimle aynı dili konuştun aynı bayrak alında aynı ülkenin haklarını savundunda benmi seni dışladım?
    (hacktor, 30.09.2009 12:33)
  19. olsa olsa psikiyatrik bir rahatsızlıktan kaynaklanan sebeplerdir. nefretin bu kadar geniş çaplısı ve genellenmişi başka türlü mümkün görünmüyor.
    (arapbebek, 30.09.2009 12:37)
  20. (ahead full, 30.09.2009 12:42)
  21. kızlarının tüy dökücülerden, epilasyon aletlerinden ve alaturka yönetemle ağda yapmaktan bile bi haber şekilde, bıyıkla hatta bayağı bayağı faulle dolaşması. sanarsın özellikle bırakıyolar. lan geçen birini gördüm, hatunda benden çok kıl var mınakoyim. dedim kuaförün neresi, gidip dövücem hemen. insan hiç bi bakmaz aynada kendine yağğğvv. hayret ettim billa. doğum günü geldiğinde bıyık tarağı hediye edicem, hiç değilse düzleştirsin diye.
    (matthew walker, 01.10.2009 02:53 ~ 02:54)
  22. bir kürtten tek bir şekilde nefret edilebilir, kendini senin gibi sorumlu görmeyen bir kürt olduğu sürece. kendini yeni eve gelmiş misafir gelin gibi gören kürtten nefret edilebilir sadece.
    (düngecebirhalüsinasyongördümanne, 01.10.2009 02:55)
  23. kişisele indirgenecek bir sebeptir... geçen gece bir dünya bira içildi... sonra haliyle acıktık lan, ne yiyelim lan cümleleri arasında parasızlığımızı farkedip manasızca hükümete söverken türk arkadaşlardan biri, (türk, kürt diye ayırmamın sebebi başlıktır) çantasından çikolatalı saray helvası çıkarmaz mı...ne demek lan bu...o an cennette olduğumu farzettim... açıldı kutu... adeta elinde viyolensel çalan beş para etmez bir kaltağın ırzına geçer gibi açıldı... sonra üç türk, bir kürt yedik biz bu saray helvasını... ev arkadaşım olan türkün elinde bir tane daha kalmıştı ki ben o anda ona "ver lan onu bana" dedim... o da bana "sana kıayamayacağımı biliyorsun di mi" dedi ve verdi... vermeyecekti... en azından bunun o an o açlıkla böyle olacağını biliyordum... imkansızdı vermesi... ben olsam belki vermeyecektim...belkisizi vermeyecektim...kafam yarı güzel, elimde çikolatalı izmit işi saray helvası ile gözlerim dolmuş kalmıştım... iyi aile çocuğu gibi olmuştum... bana uzattığı helva, hala uzattığı gibi duruyor ve ben sadece ev arkadaşımın gözlerine bakıyordum... ulan nasıl mutlu olmuştum... adam son lokmasını kendi yememiş, hatta benden daha aç olduğu halde yememiş ve bana vermişti... diğer türk arkadaş... "vaaaaay vermezssin sanıyordum lan" dedi... ben böyle bir arkadaşlığı hak etmek için sana ne kulluk ettim yarabbim derken, tam arkamda olan kürt, elini hunharca ve sinsice ve adice uzatıp elimden saray helvasını kaptığı gibi ağzına attı... hem de çiğnemeden yuttu ibne... benim duygusallıktan kızaran gözlerim bu sefer sinirden kızarmaya başladı... ve o kürt bana dönüp, "yemeyenin malını yerler kahnkah (kanka demeye çalışıyor) açıhta bırahmayacan" dedi... işte o an o kürtten nefret ettim... ilk defa yanıbaşımdaki selam alıp verdiğim, içkimi bölüştüğüm kürt bana bunu yapmıştı... işte o anda nefret ettim bir kürtten.. işte tam o anda... benim nefretimin ırksal, etnik metnik alakası yok... sebebim de budur... böyledir bu...
    (ortaoyuncusu, 01.10.2009 12:02)
  24. en sevdikleri tekstil ürününün astar olması.
    (clutter, 05.10.2009 02:19)
  25. yenilmek...
    ezilmek...
    çirkinlik...
    kendinden utanmak...

20-30 sene önce kimse kürtlerden nefret etmiyor bilakis acıyordu; onlar ezik, zavallı, fakir, çirkin insanlardı. şimdi ise roller değişti, nefret doğdu.
    (ben yengenden boşancam, 05.10.2009 02:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil