bir arkadaşımın her gün dile getirdiği, adeta kafamı siktiği önerme.
aslında olaya bilimsel ve felsefi yaklaşmak lazım. mesela her türk asker doğar lakin kürtlerle ilgili böyle sözler söylenmemiştir. bu durumda düşün ki herkes harika asker, herkes mükemmel. kürtler askerde sadece diğerlerini yavaşlatmaya yarar.
bir türk dünyaya bedeldir, lakin kürtlerle ilgili elimizde bu tarz bir belge, döküman yok. düşün ki yanıbaşında dünyaya bedel olan biri, sen tek başına öyle anten anten takılıyorsun, arkadaşını yavaşlatıyorsun. belki bıraksan o adama yük olmayı, adam gidecek, dünyaya bedel olacak. sonra pkk neden bitmiyor, eee kardeşim, olmuyor. uyumsuzluk var arada.
nitekim ilginç bir şeymiş bu. şimdi olaya felsefi ve bilimsel açıdan baktım da, gerçekten bambaşka bir şeymiş.
eğer bunu diyen kişi t.c nüfüs cüzdanına sahipse mantıksız olan önermedir.
çünkü; askerlik türk vatandaşlarına zorunludur. çoğu türk genci de askerlik yapmak istemez. doğruya doğru. kim çıkıp da dağlara, canını tehlikeye atıp, dış ülkelerin desteklediği bir terör örgütüyle mücadeleye girmek ister ki?
işte bu yüzden kürt olmayanlar bile kürdüm diyecek ve askerlikten yırtmaya çalışacaklardır. herkesin soy ağacı da çıkarılıp bakılamayacağından dolayı gerçekleşmesi imkansıza yakındır.
daha sonra vergiden muhaf olmaları muhtemel olcaktır. onun ardından, yeni bir devlet kurma gereksimi duymaları da kaçınılmazdır.
(bkz: tanzimat fermanı)
(bkz: üst kimlik)
(bkz: ulus devlet)
kürtlerin türkiye topraklarından muaf olmasını da savunmalıdır bu zihniyet. nitekim askerlik türkiye sınırları içindeki her kare toprağı korumak için vardır. türklerin, kürtlerin, azerilerin, boşnakların, rumların, çerkezlerin; evlerini, çocuklarını, okullarını, yaşamlarını korumak için...
nasıl tsk türkiye sınırları içindeki vatandaşlarını korurken bölücülük -ayrımcılık- yapmıyorsa, buna hizmet ederken de insanları bölemezsiniz!?
ülkedeki bütün erkeklerin kürt olmasıyla sonuçlanacak olan önerme.
askerlik şubesinde yaşanacak muhtemel diyalog;
- ben askerden muaf olmak için belge almaya geldim.
- niye muaf olacakmışsın?
- ben kürdüm.
- burada doğum yeri izmir/torbalı yazıyo.
- e benim dedem van'dan gelmiş o yazmıyo mu orda?
- nasıl gelmiş van'dan?
- yürüyerek.
- hadi len ordan!
- valla kürdüm ben. ez kurdim, nave min mustafa ye. *
- bırak bu ayakları hadi bakim, marş marş!!!
...
o zaman o önermeyi iddia eden kürtler başka ülkeye gitmelidir. anayasa da belirtildiği üzere bazı istisnai durumlar dışında türkiye vatandaşı olarak bulunan her erkek çocuğu askerlik yapmak zorundadır.
kürtler ayrıcalık istiyor,kürtler bölücü diye götünüzü yırtarsınız sonra da ayrımcılığın en kralını yaparsınız.neden muaf olsunlar?hem buna kim karar verebilir ki?ülkücülerin bile en basit kavgada doğulu herhangi bir aşiretin adını vererek ben kürtüm demesine bakılırsa ülkede askerlik yapacak adam bırakmazsınız.
kürtlerin askerlikten muaf olmaları için öncelikle türkiye cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması gerekir.. öyleyse vatandaşlıktan çıkmış bir insanın bu ülkedeki pek çok hakkını kaybedeceği bir gerçektir.. e o zaman da burada yaşamasının bir anlamı kalmaz.. burada yaşamaz ancak gider başka bir ülkenin vatandaşlığına falan girer.. sorun toptan hallolur böylece türkiyedeki bölücü kürt sayısı azalır.. aslına bakıldığında mantıklı güzel bir önermedir.. ama ve lakin bu önermeyi ileri atan kişinin esas amacı bu olmadığından dolayı söylediği söz içler acısıdır.. kişi madem kürtlerin askerlik yapmasını istemiyor o halde bu ülkeden gitmeli ya da hayatı boyunca öğrenci olmalıdır..
milliyetçi duyguları kabartan bir başlıktır.. en azından benim için öyle..
o kadar vahimini değil de, şöyle bir şeyi gördüm ben:
askere gittik, ilk günler farklı sebeplerle toplanıp bir takım işlemlere tâbi tutuluyoruz. birkaç yüz kişiyiz bu arada, hepsi okumuş çocuk afedersin.
bir gün, şu memleketlerden gelenler ayrılsın dendi. doğu ve güneydoğudaki bütün şehirlerin isimleri sayıldı. oralardan gelen arkadaşlar ayrıldılar, on on beş metre karşımızda toplanıp beklemeye başladılar. sanırım o an, doğulu olmayan bizlerden en milliyetçi olanların bile içi burkuldu.
karşılıklı bakışırken gözlerimizden utanıyorduk.
sonra ne mi yaptılar onlara?
bize yapmadıkları bi aşı yaptılar. sonra olayın üzerine pek konuşmadık. dedim ya,