gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · babaların garip huyları
  3. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  4. · beşiktaş
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · 29 kasım 2009 sivasspor beşiktaş maçı
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · wireless internet
  9. · çarpışan abazalar

kürt milliyetçiliğine efelenen türk milliyetçisi  

1. (ozdemir, 02.08.2009 12:36)
  2. diferansiyel bir bakışla hendese anlatılmaya çalışılırsa, tüme varım gerçeği yada olgusu bütün çıplaklığı ile ortaya çıkar. oluşumun tamamı noktalardan meydana gelir ve her bir nokta bütünün diğer elemanları kadar parçadır ve bütündür.

toplumların oluşumunda insanlar da aynı derecede önemlidir. bir milletin vücut bulması için her vatandaşın bir parça ve bütün oluşturduğu görülebilir bir gerçektir.

her nefesin tadı,her dokunuşun etkisinin farklı olduğu gibi insanlarda farklıdırlar. toplumlarda milletlerde farklıdır.

ancak bütün bu değerlerin anlatıldığı gibi yaşanabilmesi üstün bir terbiyeye ve görüşe gereksinim duyar.

dağlara çıkıp yıllarca can almış hiç bir grup haklı milliyetçilikten bahsedemez. millet olmakla terörist olmanın ayrımı da burada görülebilir. millet olmanın vicdanını ve mahrurluğunu taşımadan statü gözetmeksizin öldürmenin dayanılmaz vandallığı içinde yaşadıktan sonra "haklı ezikler modeli" arkasında ağlamaklı gülümseme içine girerseniz. size sadece aptallar ve önünüze ot koyanlar değer verir. aptallar bir süre sonra sizden bıkar, ot koyanlar ise eşeklere yaptıklarını yaparlar.

dünya savaşları,yüz yıl savaşları, balkan savaşları kaç yıl sürmüştür. türkiye cumhuriyeri istiklaı savaşını kaç yılda sona erdirmiştir sorularının ardından güneydoğu anadoludaki ateş kaç yıldır yanmaktadır sorusunu ekleyip tarihin cevaplarını bir hesaba koyarsanız ortada hayvani bir vandallıktan öte bulunacak tek durum,karnını doyurmak için ihanet etmektir ki hiç bir milliyetçiliğe sığmaz. bir milleti katlederek cenazelerinin üzerine kuracağınız kulübe size ilk yağmurda mezar olur.

yaşamak için itiraf etmek gerekir,mutlu olmak için ise çalışmak. gülümsemek için, gülümsemeye hazır olmak gerekir. bunu başarabilmenin tek yolu ise vicdan ile yapılan hesaplaşmadan huzur ile ayrılabilmektir.

bu huzura sahip bireyler dışında çözüm önerisi sunacak herkesin boynu altında kalır. tavsiyem elleşmemelidirler.
    (maviportakal, 02.08.2009 12:46)
  3. tam tersi kişi de aynı kapıya çıkacak olan kişi. nihayetinde varılacak olan yargı:

milliyetçiysen başka insanların da milliyetçi olması götünü delmeyecek arkadaş. onlara da hak vereceksin. onlar da senin yaptığın gibi kendi milletlerini yere göğe sığdıramayıp diğerlerine kin besliyorlar. çelmeyi yediklerinde o çelmeyi takanın yanlarında olduğunu göremeyecek kadar gözlerini kan bürüyor onların da. senin yaptığın da bu değil mi arkadaş? o zaman onlara, kendi milletini kayırmayandan daha fazla saygı duyacaksın, elini sıkacak, ayakta alkışlayacaksın. diyeceksin ki:

"bak daha dün beyoğlu'nda sırf bizim ırktan olmadığı için öldürdük sokakta yürüyen bir adamcağızı. dün biz yaptık, yarın da sen yapacaksın. yarın da almanya'da "sizden" olmayan birini öldürmeni bekliyoruz senden. biz milletimizi seviyorsak senin kalbin armut toplamıyor ya arkadaş! böyle nüfus planlaması yapacağız, böyle dünya nüfusunu sabit tutacağız. piramidin son basamağını ilk basamağa böyle yönlendireceğiz. sen olmasan, ben olmasam, biz olmasak nasıl gömülür aydınlıklar karanlığa?".

diyeceksin bunları ve kesici olmayan bir alet alıp vicdanının ta dibine saplayacaksın. sonra açılan deliğe takacaksın drenini, bekleyeceksin...

zehir çıkana dek, ıslah olana dek...
    (johner, 02.08.2009 13:56)
  4. karşısındakine "siz milliyetçilik yapıyorsunuz, yani faşistsiniz" diyen, kendisi bu söylediğinin dik alasını yapan, bunu da "ama biz ezildik abi, o yüzden bizim milliyetçilik yapmamız normal. hem zaten bu milliyetçilik de değil, kendimizi savunuyoruz!" gibi saçmalık ile şaka arasında gidip gelen bir cümleyle savunanların türk milliyetçisine yaptığı yakıştırma. oldu amına koyayım. sen bana bok at, sonra o bok attığın şeyin alasını yap, ama ben faşist olayım, sen ezilmiş halkların he-man'i. biz hakkımızı savunmayalım yani? şaka gibisiniz.

artık bunu ciddi şekilde soruyorum; kafanız mı güzel, hep mi böylesiniz? eğer uçucu bir madde almadıysanız sizden kralı yok be oğlum!
    (ceyyar kermit, 02.08.2009 14:16)
  5. empatiden nasibini almamış insandır.milliyetçilik zaten her türlüsüyle saçma gereksiz bir kavram.kürdü,türkü yok bunun.ama vatan sevgisi farklı birşey.benim anlayamadığım birşey var son zamanlarda kendine aydın diyen bir takım çevreler vatan sevgisine bile faşizm demeye başladı.ülkemi seviyorum demek bile onlar için abes olmaya başladı.kürt milliyetçisine efelenen türk milliyetçisi gözümde ne ise kürt haklarını savunurken ülke sevgisi olan insanları faşistlikle suçlayan,onları yargılayan ve dalga geçen tiplerde odur benim içim.mına koyum hayatımızda ne kadar çok iki ucu boklu değnekler var anasını satayım.
    (tristins, 02.08.2009 14:24)
  6. komünizmi götünden anlayıp kürt milliyetçiliği yapan lavuğa tercih edilesidir.

edit: yok lan ikisinin de ta amına koyyım!
    (aha vallaha troll, 02.08.2009 14:30 ~ 04.08.2009 22:28)
  7. bu kişilerin, hristiyanlık ya da başka herhangi bir inanç hakkında ileri geri konuşup, bu inançlarla dalga geçip, ıslama karşı bir durum söz konusu olduğunda "heyt, ağzını topla lan deyyus!" diyen tiplerden bir farkları sanıyorum ki yoktur. kısacası hoşgörü meselesidir ve hoşgörme melekesinden yoksun insanlarda çok görülen bir davranış bozukluğudur.

şimdi pkk teröründen dem vurup bu insanlara mi hoşgörü göstercez diyenler haklılar tabi ki. sonuçta bu insanlar seçme seçilme hakkına, mal mülk edinme, taşınma, seyahat etme, eğitim sağlık gibi hizmetlerden etnik kökeni türk olan vatandaşlar kadar faydalanma hakkına sahipler bu ülkede. ama sahip olmadıkları hak türk olan vatandaşlar gibi kendi etnik kimliklerini istedikleri gibi dışavurma, kültürlerini bir baskı olmadan yaşatma haklarıdır. bu ülke kürt kökenli bir cumhurbaşkanı da görmüş ama adam diyebilmiş mi ki "ben de kürt'üm arkadaş" diye. sonuçta devletin yaptığı şey sen kürt olduğunu görmezden gel, bırak kendi kimliğinine istersen yap demektir. merak ediyorum milliyetçi türk arkadaşlar böyle bir şeyi kabul edebilirler miydi? en nihayetinde biri çıkıp türküm ben diyebiliyorsa diğeri de çıkıp "ben de kürt'üm" diyebilir, diyebilmelidir.

ayrıca bu ülkenin br ulus devleti olduğu konusunda da bu kadar ısrar edilirse 'kürt sorunu' diye bir şeyle karşı karşıya kalmak da çok doğal bir durumdur. içinde neredeyse türk nüfusu kadar başka etnik kökenden insanın bulunduğu bir ülke nasıl ulus devlet olduğunu kabul eder ve bununla övünür aklım almıyor. zaten sorun da burda: ulus devlette ısrar eden insanlar bu ülkedeki herkesi türk sanıyorlar, birileri çıkıp "hayır biz türk değiliz" dediklerinde de "siktir git o zaman başka ülkede yaşa" demekte tereddüt etmiyorlar. bunu söyledikleri insanlar sanki zamanında bu ülkede yaşamak için yalvarmış beyefendilere. yahu bu topraklar senin ne kadar vatanınsa o adamın da o kadar vatanı. nerden geliyo bu sahiplenme dürtüsü onu hiç anlamıyorum.
    (mrkoseoglu, 02.08.2009 14:50)
  8. (ispanyanın aranan kralı, 02.08.2009 15:05)
  9. tanım: haksız milliyetçilerdir.
    ben çok kürt gördüm;kimliğinin reddedilmesine kızan fakat türklere 'adınız bile çince olm,çin kaynakları size ulus değil oba insanı' diyor diyen
    ben çok kürt gördüm;haklı olarak kürtlere hanzo ve geri denilmesine kızan fakat 'türklere yoğurttan başka medeniyete katkıda bulunmamış millet' diyen
    ben çok kürt gördüm;kürt kelimesinin hakaret anlamında kullanılmasından rahatsız olan fakat köy korucularına 'eşek türk' diyen
    ben çok kürt gördüm;ezilen ulus popülizmine sığınıp türklerin ne kadar geri ve faşist bir millet olduğunu söyleyerek genelleme yapabilen
    ben çok kürt gördüm;türkçe'ye eşek dili diyen(bu iranlı bir kürt yazar,adını unuttum fakat bunu bana söyleyen arkadaşa adını sorduğumda kürtler hakkında söyleyeceklerine prim vermek istemiyorum diyerek adını vermedi,kusura bakmayın)
    ben çok kürt gördüm;kürt gençliği metropolleri yakıyor diye haber yapan özgür gündem gazetesiyle birlikte gaza gelen ve edi bese diyerek sokaklarda vandalizm yapan ve bunu 'biz yakacağımız arabayı iyi biliriz,burjuva arabası yakarız' diyerek kendini yerden göğe haklı çıkaran.
    300 yıl önce ortaya çıkan ulus kavramının tamamen kendi kimliği yapan ve 18. yüzyılda anadolu'da ortaya çıkmış hemşerilik kavramıyla hareket eden insanların benim gözümde hiç bir haklılığı yoktur.ezilen ulus popülizmine sığınıp farkında olmadan kapitalizme hizmet eden ve kendilerini dayak yemiş kadınlara ya da örgütlenmeleri de kadın hakları derneğine benzeten insanlardan haz almam.bu arada dikkat ettiyseniz söylediklerimi tüm kürtlere atfetmedim,tanıdığım kürt milliyetçilerine atfettim.bu arada sen tüm türkleri tanıyor musun arkadaşım?
    (nickdeğiltakmaad, 02.08.2009 15:43 ~ 15:45)
  10. dünyadaki tek iyi milliyetçilik kendilerinindir. başkası milliyetçilik yapınca bölücülük, kendileri milliyetçilik yapınca vatanseverliktir.

(bkz: hadi oradan)
    (bi icim su, 02.08.2009 15:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil