belki ilginizi çeker
  1. · yasal cinayet
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · uludağ sözlük
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · thierry henry
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · colin kazım richards
  7. · annenin gençlik fotoğrafları
  8. · son güne erteleme hastalığı
  9. · reunion

kürt eylemciyi öldürmenin suç olmaması  

1. ülkemizin doğu bölgelerinde, herhangi bir eylem gerçekleştiğinde ve karşı taraftan aynen diğer boykotlar gibi taşlar, sopalar atıldığında havaya ateş açmak, panzerle su sıkmak, biber gazı atmak yerine gerçekleştirilen; kalabalığın üzerine ateş etme sonrasında bir eylemcinin ölmesi olayının cezasız olmasıdır.

http://www.milliyet.com.tr/...

gerekçe: bölge koşullarından ve sona erdirilmeyen eylemden dolayı; heyecan, korku veya telaştan ötürü eylemci öldürmek cezasızlık nedenidir.

(bkz: yasal cinayet)
    (elpinoras, 23.09.2009 13:28 ~ 13:29)
  2. yüksek rütbeli askerler jiplerle bir bölgeden geçerlerken türkiye cumhuriyeti halkı vatandaşları tarafından "askere ölüm!" naralarıyla taşlanması olayının üzerine karşı ateş açan askerin suçsuzluğuna hüküm verilmesidir tam olarak.

he, yasal cinayet diye eleştirilmemesi için şöyle mi yapsak acaba? 100 tane eylemci varsa, durup dururken suçu günahı olmayan, oraya askerlik görevini yapmaya gitmiş ya da devletine asker olarak hizmet eden askerlere "askere ölüm" diye saldırıldığında, oraya 500 tane asker yığıp o eylemcilere asker taş yağdırsa?

o zaman ne derlerdi acaba? o halkı anlamak yerine taş atmak da ateşe körükle gitmek de bıdıbıdı..

adana da yasadışı örgüt eyleminde bir polisi aralarına alıp bıçaklamadılar mı? acaba o bıçaklama olayında da bu kadar hassas davranıyor mu bu yazar arkadaşlar? yoksa onları enterese eden şey olayın bir yanı mı? ilginç...

yahu, 10 yaşındaki sübyanın elinde taş var, bu nasıl bir iştir ? hangimiz 10 yaşımızdayken polise askere tü kaka diye bakardık. annemiz babamız bize "oğlum bak bu böyle, şu da şöyle" diye anlatmadığında, hayat bize bir oyun gibi gelmiyor muydu ?

bu çocukların annesi babası yok mu? onlar ellerine taş verip sokağa salıyorlar bu çocukları... ama önemli olan askeri görevini yapan insanlara "linç girişimi"nde bulunulması değil... o çocuklara neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretmeyen anne babada da suç yok... suç, üzerine taş yağan çanakkaleli, bursalı, erzurumlu, trabzonlu, karslı gencin suçu.

niye tek taraflı bakılıyor şu açılım olayında hiç anlayamıyorum... aslında çok iyi anlıyorum da, şu anlık anlamıyormuş gibi yapıyorum. anladığımı(zı) gösterdiğimiz gün gelecektir elbet.

edit: filistinde taş atan çocuklar öldürülüyor, türkiye'de ise durduk yerde askerlere linç eder gibi saldıran insanlara ateş ediliyor. o olayda hiç çocuk ölmüş mü de örnek verilebiliyor?
    (bab the kenk, 23.09.2009 13:41 ~ 14:40)
  3. hukuk devleti diye kıçını yırtan cümle ahalinin dayandığı hukukun bir göstergesi. ama böyle yazdım diye de hemen sayıp sövmeyin, bende aynı sizin gibi düşünüyorum.

fetullahçı olmayan, bölge ayrımı yapmaksızın her yerde insanla dost olan, kürtçe konuştu diye bir çocuğu asla hastenlik etmeyen, rüşvet nedir bilmeyen, sağcılarla iş birliğini katiyyen reddeden şirin mi şirin bir polis ordusu var şehirlerde. e şimdi söyleyin böyle orduya can kurban değil mi, e atarsan böyle tertemiz pak mı pak teşkilata taş, çeker vurur seni.

asmayalım da besleyelim mi ey kürt.

aynı şey askerler için de geçerli. hee işte ne bilim; köy yakmayan, dağlarımıza önce vatan gibi tehditvari şeyler asla yazmayan, köylerimize gittiğimizde alayımıza terörist muamelesi yapmayan bir tsk yanii, bir dost tsk. sende git taş at ona. yazıklarr olsunn be, şimdii son kez söylüyorum sana;

ya şimdi seversin, ya da hemen gidersin...

taşmışş, yaşına başına aldırmadan biricik devletin memuruna hemde...
    (bilebilebiikikere, 23.09.2009 13:42)
  4. (bkz: empati)

burada her zaman ki gibi atıp tutanların düşünmesi gereken bir durum.
    elinize bir silah verelim ve 100 kişi sizi taşlamaya başlasın. ne yapacaksınız ey klavye entelleri. korkup rasgele ateş etmiş ve kendini savunmuştur sonuçta.
    biz cehaletle savaşıyoruz, terör adı altında uyuşturucu rantı ile uğraşıyoruz. pkk mafyadan başka birşey değilken özgürlük mücadelesinin mücahitleri(!) kesildi başımıza bu şerefsizler.
    askerin istenmemesi bu kaos ortamından nemalanan bu uyuştucu mafyasının işine gelmeyeceği için; o kürt genci, ne bok yediğini de bilmediği için, öldü. askere çemkireceğinize eline taş alan o dangalağı kim örgütlediyse ona çemkirin. birilerinin sülalesi semirirken, 8 ile 20 yaş arasında değişen bu çocukları kim örgütlüyor ve sokağa salıyorsa, bu korkaklığı kim yapıyorsa onlara çemkirin. hep diyorum devleti eleştirmek en kolay yol. devlet zihniyeti değiştiremez.
    (alcoolico, 23.09.2009 14:19)
  5. hukuk devletine atıfta bulunmuş süper yazara ithaf olunur.

bahsettiğin f tipi örgütlenmeli polis acaba senin daha fazla "demokrasi" isteyen kürt ayrımcısına mı bastı copunu daha fazla yoksa insanca yaşam için insanca kazanç isteyen işçiye mi?? ya da parasızlıktan bunalmış ve %70 lere varan zamlanan harçları protesto eden gencecik bilim adamı, doktor, mühendis adayına mı?? dikkat et bunlar o senin eylemcinin attığı taşı daha yerden almayı akıllarına bile getirmeden yediler onca sopayı...

peki asker ne yapsın? gece köyden üzerine roketatarlar mermiler yağarken "aman yapmayın ayıptır " mı diyecek?? elbet girecek temizleyecek o köyü... sen eğer "önce vatan" yazısında tehdit görüyorsan benim sana anlatacak bir şeyim zaten yoktur.

keşke bu eylemcilerde o göt olsaymış da seslerini duyurmak adına abd de bu tarz bir eylem yapsalarmış. o zaman ters dürbünle görürlerdi demokrasinin beşiğinin muamelesini...

ya seversin ya gidersin muhabbetine gelince;

camiye ayakkabı ile girebiliyor musun? kilise de kuran okuyor musun? ameliyathanede maskesiz dolaşabiliyor musun? her yerin bir kuralı işleyişi var arkadaşım. kurallar ortada. cumhurbaşkanı, başbakan, içişleri bakanı, şarkıcı, türkücü vs. her bir boku çıkarabilmişin halkından ve hala ben kural tanımam. tek kural benim kuralımdır dediğin zaman o kurallara uyan inanan insanlarında bi siktir git deme hakkı doğar... demokratik olarak...
    (ccm2000, 23.09.2009 14:19)
  6. filistinde taş atan çocukların öldürülmesine tepki verip, kendi bokunun kokusunu duymayan devlet organının çelişkisidir.

filistindeki mücadele ile kürtlerin mücadelesi bir midir diyecek olan aklı evvel varsa, cevabı taşta ve çocukta gizlidir. taş aynı taştır, çocuk da aynı yaştaki çocuktur.
    (acil pizza sipariş hattı, 23.09.2009 14:33)
  7. çok doğru bir karardır. burdan o kararı veren hakimlere sevgiler ve saygılar sunuyorum. hatta yaylım ateş hakkıda verilmelidir. sen herife saldır karşılık görüncede bıdı bıdı yap. elinde silah tutan adama taş atacak kadar salaksan öl zaten. buldunuz yeni bir eğlence kurcalayın.

hırsızın hiç suçu yok demi?
    (ayraç, 23.09.2009 14:38 ~ 14:41)
  8. her olayda el kadar çocukları öne süren şerefizlerin garipsediği olay. yavrum, madem bu kadar götün var, bilgisayar önünde taşşaklarını yayacağına git sen polisi, askeri taşla doğuda! el kadar çocukları öne sürüyorsun, sonra da geliyorsun burada onların edebiyatını yapıyorsun bana. ayıp lan sizin yaptığınız. adam olun az. çocuklar üstünden demagoji yapmayın artık.

böyle bir mantık olabilir mi; el kadar çocukları polisin önüne sürüyorsun, daha sonra bu çocuklar ölüyor ve geliyorsun burada diyorsun ki; bak senin polisin benim çocuğumu öldürdü bidi bidi. ulan şerefsiz herif! niye çocuğunu salıyorsun sokağa? neden hakkını taşlarda, sopalarda, molotof kokteylerinde bombalarda arıyorsun? niçin adam gibi bir partin yok? neden pkk denen kanla işini yapan örgüte bel bağlıyorsun? hani şiddetten uzak toplum? böyle mi yaratıyorsun şiddetten uzak toplumu? yazık size.
    (spitzer, 23.09.2009 14:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil