belki ilginizi çeker
  1. · hevi jiyan kırkaya
  2. · ebenin amı selami
  3. · ilkokulda statü farkı yaratan nesneler
  4. · karakterin nüfus cüzdanında yer alması
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · selena
  9. · tellere konan kuşların çarpılmama sebepleri

kürtçe karakterin nüfus cüzdanına girmesi  

1. hükümetin "kürt açılımı" çalışmaları sürerken nüfus cüzdanında isim hanesine kürtçe karakterlerin girmesi durumu. devamını nüfus cüzdanındaki ay yıldız resminin de ırkçı bulunarak çıkarılması ve daha türkiyeli ve demokrat bir nüfus cüzdanı aqp den beklemekteyiz(!)

(bkz: http://www.cumhuriyet.com.tr/...)
    (hungiray, 26.10.2009 19:47 ~ 19:54)
  2. (elpinoras, 26.10.2009 19:49)
  3. en iyisi çin alfabesine(!) geçelim de türkçeymiş kürtçeymiş kalmasın bitsin bu kaos dedirten olay.

e noldu ülke bütünlüğü? dil bütünlüğü noldu? resmi dil vardı noldu ona? alfabeyi herkes kafasına göre değiştirebiliyor mu bu mudur olayımız?

hala da savunanlar var ya şu ne olduğu belirsiz açılımı; helal olsun helal. !
    (lady viola, 26.10.2009 19:55)
  4. çocuğuna kürtçe isim koyan annenin kameralara konuşurken türkçe olarak anlattığı olay. tek istediğimiz ana dilde isim koymak dedi. bizim başımıza gelenler çocuklarımıza da yapılmasın dedi. 7 yaşına geldiğinde anadilimizde eğitim alabilsin de dedi. ve tüm bunları gayet de güzel bir türkçe ile iletti. nereden tutarsanız tutun elinizde kalan bu olayın en ilginç tarafı ise, ailenin ankara-çankayada ikamet ediyor oluşuydu kanımca. sen memleketim dediğin yerden kilometrelerce uzakta milliyetçilik yapmaya kalkınca komik oluyorsun. ama ne sen bunun farkındasın, ne açılımcı başbakanın ve ne de partin farkında.
    (parçın, 26.10.2009 19:56)
  5. (yazar ne yazar ne yazamaz, 26.10.2009 20:05)
  6. (ahmak ı hayal, 26.10.2009 20:10)
  7. yalaka nüfus müdürünün akp den önce davranarak giriştiği açılımdır.

doğrudur, yalnıştır tartışmıyorum. en azından anayasal düzenlemeyi bekleseydi bari. iç işleri konu hakkında soruşturma başlatmış. bakan bile şaşırmış bu yalakalığa..
    (melankolik demokrat, 26.10.2009 20:18 ~ 28.10.2009 18:55)
  8. çok geç kalınmış bir düzenlemedir.
    (hamsun, 26.10.2009 20:19)
  9. kürtçe , lazca vb dillerin nüfus kağıdına yazılması çok mantıksız burası türkiye ve türkiye sınırları dahilinde başka isimlerin olması bana komik geliyo
    (white tea, 26.10.2009 20:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil