görseller
kürdistan bayrağıkürdistan bayrağı
kürdistan bayrağı 
belki ilginizi çeker
  1. · mahabad kürt cumhuriyeti bayrağı
  2. · kürdistan ne lan
  3. · itü sözlük te kürt propagandası
  4. · bıldırdan hurmalar kıçımı tırmalar
  5. · olsa da kodum olmasa da kodum
  6. · buralarda osurabileceğim bi yer var mı
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · yaran diyaloglar
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · aylin aslım
  6. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  7. · aşk ı memnu
  8. · giri ve nick uyumu
  9. · kendiyle kavgali

kürdistan bayrağı  

1. kırmızı, beyaz, yeşil şeklinde üç şerit ve beyaz şeridin üstünde sarı bir güneşten oluşan bayrak.
    bu topraklarda hak etmediği kadar haksızlığa, aşağılanmaya uğrayan bayrak.
    pkkya ait olmayan bayrak.
    daha önce kurulan kürt devletleri tarafından da kullanılmıştır.

edit: kürt, kürdistan lafını duyunca anında kurtadama dönüşen yazarlar sayesinde en sevilmeyenim olmuş giri. kürt, kürdistan, bayrak, apo lan apo bak pkk da var yazıda, aha gerilla da dedim süper oldu.

edit: imla
    (amedian, 14.07.2008 18:01 ~ 22.07.2008 03:14)
  2. "falan rengin üstüne filan desenli" deyip geçerli bir tanımı yapılabilir. sonra da "olmayan, hayatta da olmayacak" diye bir tanım yapıp deşarj olabilirim. ama gelin görün ki kurulma aşamasında "sevgili x, bak kuruyoruz ha, kuralım mı yoksa kurmayalım mı" diye soracaklarını zannetmiyorum (hani olur ki sorarlar diye % 0.983 bir ihtimal bırakayım). halbuki barzani'ye cep telefonu numaramı bıraktım, e-posta adresimi verdim, "bak kurarken soracaksın ha" dedim. bana sorsa "kurma olm manyak mısın" derim. ama güzel kardeşim, sana bana sormayacaklar. "sen ben dediğin bir ordu değil miyiz" nidalarıyla gözleri dolan, vatansever arkadaşlara diyorum ki, nasıl "hayatta olmayacak", nasıl "olamayacak" sözleri bu kadar rahat sarf edilir? hayır güvendiğiniz 3-5 nükleer tesisiniz varsa bana da söyleyin de "kuramazsınız, yakarız lan bu gezegeni" sözlerine ben de katılayım. ama yok böyle bir kendine aşırı güven, böyle bir nostradamus edası. milliyetçi, ulusalcı, falancı, filancı olmak başka, "geleceği görmek" başka. "kurulmasını istemediğim devlet" diye tanımlarsın, böylece hem fikir beyan edersin, hem de kurulursa tükürdüğünü yalamazsın. burada "gençliğe hitabe" tadında yazınca adamlar kurmaktan vazgeçmiyorlar.
    (eksiksizuyum, 14.07.2008 19:39)
  3. başlıkta kürdistan dendiği için ve kürdistan diye bir yer olmadığı için var olmayan bayraktır. zamanında 1 yıllığına da olsa yaşamış olan mahabat falanca filanca devletinin bayrağı için doğru başlık: mahabad kürt cumhuriyeti bayrağı

sanırım benim de genel kültüre katkım olmuştur.
    (camel, 14.07.2008 19:45 ~ 19:46)
  4. olmayan ülkenin olmayan bayrağı. tüm bu olmazlıklar içinde neden sözlükte başlık olarak bulunuyor işte onu anlamak güç.

edit: en sevilmeyen girim olmuş. böyle bir ülke var da ben mi bilmiyorum lan. varsa bi zahmet gösterin haritadan . kafandaki haritadan göstereceksen kafana zıçayım zaten.
    (jit, 14.07.2008 21:57 ~ 22:13)
  5. olmayan yerin olmayan bayrağı, onun ben mına korum
    olmayan yerin olmayan bayrağı, onun ben mına korum

nasıl, rahatsız edici bir görüntü oluyor değil mi? daha önce yazlınların çoğunluğunun, bu yazılanlardan hiçbir farkı yok. her yeni giri yazan bu iki cümleden birini yazıp gitmiş.

madem ortaya bu bayrağın olmadığını dair somut kanıtlar koyamıyor, ya da bu bayrağın tehlikesini adam gibi yazamıyor isen yazma. zaten senin yerine bu bayrağın hayali olduğu söyleyen bir yazar vardır yukarlarda bir yerlerde, küfür edeni de vardır. sen niye yoruyorsun kendini arkadaşım. gir başka bir başlığa küfür yaz, rahatla.

(bkz: kürdistan bayrağı/%olmayan)
    (amedian, 14.07.2008 23:22 ~ 23:57)
  6. hakkında yazılanları görünce bişeyler yazmaktan kendimi alamadığım.

nedir yani bayrak ? özgürlüğün , egemenliğin simgesi diyorsanız sorarım size " biz özgür müyüz sizce ? ". hangi kararı tek başımıza alıp uygulayabiliyoruz ülke olarak ? irademiz var mı sizce ? yada kendimiz olmaya gücümüz ? zaten güçlenebilir miyiz ki dünya büyüklerinin(!) gözünün önünde ?

biz o şehit kanıyla bezenmiş bayrağa ne kadar sahip çıktık da başka bayraklara(olan olmayan) laf atar yada sahip çıkar olduk ?

şimdi birisi demiş kürdistan bayrağı yok şöyle yok böyle..başkası demiş olmayan yerin olmayan bayrağı..

olsun varsın kürdistan bayrağı, ben ne kaybederim insanlığımdan ; kürt mehmet ne kazanır insanlığına..

ha biz türkler, ha kendisini türk değil kürt görenler kim daha özgür yarışı yapmaktan sıkılmadık mı ?

yada bu uğurda ölenleri saymaktan..

alsın kürt baran assın istediği bayrağı istediği yere..

ben asayım bayrağımı evimin camına, okulumun direklerine..

ne değişir ?

o zaman kurtulur muyuz amerika nın yön verdikleri piyonlar olmaktan..

baran, mehmet kürt olmaktan kurtulur mu ? , ben türk olmaktan kurtulur muyum ? yani olabilir miyiz önce insan..

insan sadece insan...
    (ernesto guevara de la serna, 15.07.2008 11:13 ~ 11:13)
  7. nerden başlasam nerden nasıl anlatsam, anlatmak istediklerimi nasıl yazıya vursam bilemediğim bayrağımsı. öncelikle gerçekten bir ülke bayrağı olmuş ya da olmamış, bir bağımsızlığı simgeliyor olsun ya da olmasın eğer türk bayrağını indirip o bayrağı asmaya çalışılıyorsa evet efendim beni insanlıktan çıkarır. daha dün gördüm haberlerde yer diyarbakır ve bir grup terörist evet terörist efendim, bakın terörist sempatizanı falan demiyorum. sempatizan falan bilmem ben bunu yapıyorsa direkt teröristtir benim gözümde, bir okulun önündeki türk bayrağını indirmeye çalışıyor ve bir yandan bu bayrağımsıyı asmaya çalışıyorlardı. bunu yapan yarın dağa çıkar asker vurur gözünü kırpmadan. kızdım çok kızdım ne desem bilemedim evet belki insanlıktan çıktım. " direk tarayacaksın orayı, böyle olaylarda seyretmeyeceksin bak o zaman sesleri çıkıyor mu?" dedim. bütün bunlar türkiyemin demokrasi anlayışından ileri geliyor. demokrasi artık teröristlerin özgürliğü, elini kolunu sallaya sallaya meclise girmesi, ülkemde aşık atması anlamı taşımaya başladı çünkü. bugün bu kadar gevşeyen demokrasi anlayşı yarın bu bayrağımsıyı meclise sokar. kızıyorum, kendimi asla yapılmasını istemeyeceğim şeyleri söylemekten alıkoyamıyorum. anlamı, şehitlerimizin bayrağımızı yere düşürmemek için akıttıkları kanın simgesi, doğanın bile saygı duyarak ay ve yıldız mührünü bastığı türk bayrağımın indirilmesine göz yumulmasını hazmedemiyorum. dostluk olsun, aman canım cicimcilerin ay indirsin ya, assınlar bayraklarını nolcekki pollyannacılıklarına katlanamıyorum. konu sapmış olabilir saptıda.dedim ya nasıl anlatsam bilemiyorum. ister amerikan, ister rus, ister kürt bayrağı ne olursa olsun amacı türk bayrağını indirmek olan bir bayrak ise ben insanlığımdan çıkarım arkadaşım. bu bayrak ve bu bayrağın öncesi, ister türk bayrağı olan ister müslümanlığın bayrağı olan yeşil bayrak ki o kadar değerlidir ki bunun için gözünü kırpmadan kurşun yiyen, iki kolu kesilmesine rağmen bayrağı indirmemek/düşürmemek adına bayrağı tutan şehitlerimiz varken, "aa nolcek ya insan olalım biz" diyemeyeceğim kusura bakmasın kimse.

olayın kürt bayrağı kısmına gelirsek ki, hayali bir isteğin peşinde koşan, yediği ekmeğe hayinlik yapan pkk şahıslarına ( türkiye de yaşayan ve kendini bu ülkenin insanı sayan kürt insanımızı kapsamıyor)ne türkiye sınırları içinde ne de başka bir yerde devlet kurulması iznine sonuna kadar karşıyım efendim. türkiye sınırları içinde o bayrağımsının asılması lafının bile geçmesine bile izin verilmemelidir ki başka bir ülke sınırları içinde kurulacak bir kürdistanın bütün amacı ve uğraşı yine türkiye olacaktır. yetinmeyi bilmeyecek, içlerindeki öldürme, intikam vs isteklerini sürdüreceklerdir. buna adım kadar eminim ki yok canım kendi ülkelerine sahip olmak istiyorlar, ondan sonra bu savaş(evet savaş ama adil olmayan bir savaş) biter diyenlere de burdan selam ederim.

uzun lafın kısası ister devlet olsun ister bir grup olsun o bayrağımsı, türk askerlerini şehit eden, adil olmayan bir savaş içinde bulunan insanımsılara ait olması gözümde zerre değeri olmayan asla türk bayrağı yerine asılamayacak bir nesnedir.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 15.07.2008 11:44 ~ 14:32)
  8. kürdistan sözcüğünün (ah pardon, sözdeydi di mi o?) geçtiği her başlık gibi, salyaların foşur foşur akıtıldığı, uykuları kaçıran paranoyalara sebep olan bayrak.

söz konusu bayrağın var olup olmadığı, büyük ölçüde, youtube klip yorumları tadında savunulmuş. ''olmayan devletin olmayan bayrağı, yerbezi, çocuk bezi, bayrağımsı, ütopya'' gibi tanımlar ise en favori olanları. e tabi yeni yetme ergen modunda yapılan bu yok saymalar,eksiyle taçlandırılnca da feryat figanlar editlerle vücut bulmuş. ''vay amına koyim, en sevilmeyenlerimde liste başı olmuş'', '' sözlüğü peğağalılar basmış.'' yine bu feryatların en favori olanları olarak göze çarpıyor. bir de başlığı açan yazarın provakatörlükle suçlanışı var tabi. sözlüğün var oluş amaçlarından birisi de bilgi kaynağı olma misyonu değil midir? hatta en önemli misyonu bu olmalıdır kanaatimce. şimdi yazarın biri muhtemelen, otomotiv sektöründe adını sanını dahi duymadığımız yığınla ıvır zıvırın sol framede arz-ı endam ettiğini görüp, sözlükte her bilginin olması gerektiğine inanaraktan, bahsi geçen bayrağın henüz açılmamış bir başlık konusu olduğunu farketmiş ve bu provokatörlük görevini haince sırıtarak üstlenmiştir. sonra da ultra rahat koltuğuna geçip malibusunu yudumlayaraktan, işbirlikçi/emperyalist abd'den kendisine tahsis edilen, üstünde franklin'in artis pozuyla sırıttığı yeşil banknotları saymaya dahi üşenip, şu yazılanlara bakıp bakıp sırıttığına eminim. tamamen bayrağın tarifi yapılmış oysa ilk giride. var olduğunu kabul eder ya da etmezsiniz, bu fikrinizi kusmadan, ortalığı kokutmadan ve salyalarınızla zemini kayganlaştırmadan savunmayı deneseniz, belki kaale alınma olasılığınız artar, ha gülüm?
    (öz mayamili, 16.07.2008 01:01 ~ 12.05.2009 16:00)
  9. "kürdistan bayrağının amına koyayım" tarzındaki söylemlere takılmıyorum. nefret insani bir duygudur ve her canlının hakkıdır.

takıldığım nokta "olmayan bayraktır" söylemleri.

aslında yunan, ermeni, amerikan bayraklarına da olmayan bayrak diyip geçebiliriz. ama yapmışlar işte. bayrağı diktirip temsilciliklerine asmışlar. bu noktadan sonra yapılacak bir şey var mı?

bu noktada kürtleri sevmeyen ve bayraklarından hoşlanmayan sözlük kullanıcılarını anlayışla karşılıyorum. ama kürt bayrağı yoktur demek, kürt sorunu yoktur demekle aynı kapıya çıkıyor. gözlerimizi bazı gerçeklere kapatmamız, onları görmezden gelmemiz çözüm değil.
    (eternalsunshine, 16.07.2008 12:50 ~ 12:51)
  10. http://googlesightseeing.com/... adresinden gayet net görebileceğimiz, orada olan ama bize göre olmayan bayrak.

aslında kaşık yok, değil mi canım?

ps: ayrıca, kuzey ırak taki bölgesel kürt yönetimi'nin bayrağıdır. öyle bir yönetim de yok aslında orada değil mi?
    (thedewil, 21.07.2008 23:43 ~ 23:47)
  11. sınırları olan, resmi kurumları olan, bunlardan dolayı da olan kuzey ırak taki bölgesel kürt yönetimi'nin bayrağı.

ha böyle değilse, sınırları olmayan, resmi kurumları olmayan, bunlardan dolayı da aslında olmayan kktc bayrağı gibi bir şey. ilginç bir ikilem.
    (thedewil, 21.07.2008 23:48 ~ 23:49)
  12. kendisine yöneltilen argümanlar şöyle;

1) böyle bir bayrak yok: öyle bir bir bayrağın aktif olarak kullanıldığını daha önce gösterdim. böyle bir bayrak olmadığına, google'dan bulununca o eşşek kadar barajda duran bayrağın aslında olmadığına kanaat getiriyorsanız bilemem. ancak daha etkili olacak, sağlam dayanak kabul edecekseniz nasa world wind'den bulayım.

2) böyle bir devlet yok: yanılıyorsunuz. yanıldığınız nokta öyle bir devletin olmaması değil, bu bayrağın bir devlete ait olması gerektiği. sincan uygur özerk bölgesi de devlet değil, ama bayrağı var. bayraklar, devletlere ait olmak zorunda değildir.

3) kürdistan diye bir yer yok: nah yok. kürdistan, ırak'ta mevcudiyetini sürdüren, kürtlerin çoğunlukta olduğu kürdistan özerk bölgesi'ne ve bu coğrafyaya verilen isimdir. kürdistan, şu an için bir devlet değil, bir bölge ismidir. bölgelerin de bayrakları olabileceğini açıklamıştık.

ps: yarın bu bölgede, ırak sınırları içerisinde kürdistan diye bir devlet kurulduğu taktirde, hatta çeşitli ülkeler tarafından tanındığında hangi dayanak ile karşı çıkacaksınız bilmek isterim. türkiye cumhuriyeti anayasası "türkiye devleti, ülkesi ve milleti ve komşuları ile bölünmez bir bütündür. dili türkçedir." diye bir hüküm içermiyor.

edit: beginner seviyesinde anlatalım:

"kürdistan bayrağı, ırak içindeki, devlet olmayan özerk kürt bölgesinin bayrağıdır. hem kürdistan, hem de bayrağı vardır."
    (thedewil, 22.07.2008 00:21 ~ 00:50)
  13. (bkz: böyle bir bayrak aslında yok)

edit: noldu canlarım? var olmayan bir yerin, bayrağı da olamayacağı fikri size dehşet mi verdi?
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 31.10.2008 22:05 ~ 22:21)
  14. olmayan yerin bayrağıdır ama orta dünya haritası konsa, alaaddin'in cini konsa sesin çıkmaz ama değil mi diye sernezişte bulunanların farketmedikleri bir şey var ki; ortaya konan tepki, bayrak, harita gibi nesnelere değil, onların simgelediği, temsil etmeye çalıştığı şeyleredir. ben nedense orta dünyadan fırlayıp gelen bir ork'un ya da elf'in; olmayan kurumları ve olmayan sınırlarıyla galeyana gelip, "heyyo ne güzel, canım devlet kurmak istedi, kurdum" gibisinden bir feryat içinde olduğunu da görmüyorum.
    (iki nokta üst üste biri altta biri üstte, 31.10.2008 23:06 ~ 23:08)
  15. olmayan yerin olmayan bayrağı. oha çok zevkliymiş. milliet boşuna yazıp durmuyormuş valla. olmayan yerin bayrağı. olmayan bayrak o yüzden. olmayan. yarabbim duramıyorum. sabahlar olmasın.
    (twinkle, 01.11.2008 01:35 ~ 08.11.2008 14:21)
  16. kodlar kabul etse "(bkz: kürdistan bayrağı/%kürdistan bayrağı/%olmayan)" yazardım bu konuda.

isteyenler "kürdistan bayrağı/%olmayan" diye aratabilir başlık içinde. şimdilik 2 tane görünüyor. ama artacak gibi.

(olamaz. 1'e düştü maalesef...)
    (camel, 01.11.2008 14:35 ~ 21:08)
  17. vardır, yoktur, olmayan tartışmalarına takılalım bu bayrakla ilgili. ne de olsa terör sorununu çözülüyor değil mi? zihniyetinizin hastasıyım ama klavye şövalyeciklerim.

edit: bir zamanlar bu topraklar giriler ile doluydu ama silinmişler.
    (dünyayı kurtaran adam, 01.11.2008 15:21 ~ 03.11.2008 02:49)
  18. resmi anlamda olmayan bayraktır. bir şeklin, birkaç rengin sahiplenilmesi bunun bayrak olarak kabul edilmesi zorunluluğunu getirmez. yani ben de 3 renk seçer ortasına bir bukalemun kondurur evimin bayrağı ilan ediveririm. evime de bukalemunistan dedim mi alsana devlet." ne bayrağı, ne devleti lan" diyenlere de, "komiksiniz lan, elimde ya bayrak, istesen de istemesen de var lan işte" derim olur biter.

"ben yaptım oldu"larla bir yere varamazsın. tanınmamış bayrak bez parçasından ibaret olur.kendi başına sallar durursun. o bayrağı tanımayanlar değil sen komik olursun.
    (bukalemun, 05.06.2009 18:33)
  19. benim için olmayan bayraktır. olmayan bayrağa da saygı duyamam.
    kktc bayrağı bizim için vardır, dünya için yok. dünya tanımıyor biz tanıyoruz.durum gayet basit. birileri simge olarak seçti diye, ne bir şekli bayrak kabul etme ne de saygı duyma zorunluluğumuz yok. dünyanın da. bir bayrağın bayrak olabilmesi gayriresmi olarak kişisel olabilir. kimseye "bayrak demeyin ulan" demiyorum. paşa keyfiniz bilir. ama yok diyenler komik duruma düşer diyerek, komik duruma düşmeyin. kürdistan diye biryerin olmaması sebebiyle, resmi bir kürdistan bayrağı olma imkanı da yoktur. tutup bir de atatürk e gönderme yapıp saygı beklemeniz hakikaten komik.

bölgesel yönetimlerin simge seçtikleri şekillerin resmi bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.kürt bölgesel yönetiminin bayrağı . demek ki neymiş, kürdistan bayrağı değilmiş.
    (bukalemun, 05.06.2009 18:53)
  20. 30 yıldır binlerce canıma kıymış, dağda kadınlarıma kızlarıma tecavüz eden, ülkemi bölmeye çalışan, insanlıktan nasibini almamış vatandaşların, olmayan ülkelerinin paçavrasıdır.
    (anarsik kirmizi, 08.07.2009 17:25)
  21. türk bayrağı şu kadar değerlidir efendim:

tüm eksiğine gediğine rağmen; türkiye cumhuriyeti devletinin simgesi,sembolüdür!

kafadan bu zorlar bazı bünyeleri,kurulmuş saatleri bir türlü çalamayan sevr'e doğru!

hee sonra girersin bayrağın halkına sunduğu-sunamadığı hizmetlerin tartışmasına! -ki asıl derdin bu mudur acaba?-

''bak türkiye diye bir şey kurulmuş,o halde başkasının kurmasına niye çekememezlik ediyorsun ama onlarda kan döktü senin döktüğün kadar''

diye tarihten,vicdandan,izandan uzak söylemler kullanıyorsan,hele ki girin de aklın sıra aşağılama adına manken ağzı kullanıyorsan ( bak mankenleri de aşağıladım faşistim çünkü ben! )

yunan için,norveçli için,mısırlı için,alman için vs...elbette toprağı kutsaldır,olmalıdır.ama bir bayrağı ,simgesi olan birilerinin üzerinden demagoji yaparak yine bağcı dövmeye soyunmak neye karşılık gelir ?

tarihsel,ekonomik,politik ve bu bağlamda istediğin her süreç biraz mantıklı ve objektif olabildiğin dönemler de anlatılır dinlemesini ve objektif olmasını bilene.

''ama erk eline geçse -ah bir geçse değil mi ?- bazılarının çok eleştirdikleri ve hemfikir olmayan her düşünceye attıkları faşizm çamuru rüzgara nasıl dönüşür adlı bir şarkı sözü yazıyorum''

aslında upuzun cevapları,açılımları var bu işin ucuz demagoji yapılmadığı sürece.

lakin niyet belli o sebepten çok yormayacağım kendimi!

son olarak diyeyim ki: türkiye diye bir ülke var sevr'e inat kurulmuş ve bir de gölge bir bayrak üzerinden upucuz demagojiler yapanlar...

şimdi:kahrolsun faşizm sloganını haykırıyorum bir kez daha..

ve bir kez daha !

gidin atlantik ötesinden başka bir film rica edin, verdikleri senaryo kadarsınız çünkü!

uuuppppuuuuzzzuunn konuşuruz da bunların tamamı birilerinin hezeyanı imiş ''

dedirten

türkiye cumhuriyeti devleti hudutlarında olmayan ve asla olamayacak bayraktır!

(ne saçma cümle ve hatta giri değil mi?

zırvaya zırva oluyor sanırım! olan bir şey olmayan bir şeyden daha değerlidir ciğer kadar! saygı duyduğun kadar saygı görürsün hepsi bu...

ve hepsi bu... )
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 15.07.2009 07:53)
... toplu gösterim ...

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil