belki ilginizi çeker
  1. · funda arar
  2. · ayakkabıdan karakter tahlili
  3. · gioacchino antonio rossini
  4. · gece yarısından sonra azan hatun
  5. · iş yeri tuvaletinde kullanılmış prezervatif bulmak
  6. · selim demirdelen
  7. · gazanfer özcan
  8. · bir mastürbasyon malzemesi olarak seri oy vermek
  9. · masal kahramanı
  10. · liberal
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · yaran diyaloglar
  4. · tanrıya sorulacak tek soru
  5. · kurban bayramı vahşeti
  6. · author
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · bir yanlış tüm doğruları götürür mü
  9. · sözlükteki akp düşmanlığı

külkedisi  

1. 2 tane üvey kız kardeşi ve kötü kalpli bir annesi olan, babasının evden uzaklaşması üzerine hizmetçi olarak çalıştırılan daha sonra iyilik perisinin sihirli değneğiyle cindrellaya dönüşüp prensin balosuna katılan ,prensin kollarında zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamadığı için son anda gecenin 12sinde etkisi geçecek büyüyü hatırlayan ve balodan kaçarken ayakkabısını düşüren, arkasından koşan prensin ayakkabısını bulup onu tüm ülkede araması, kimsenin ayağına uymayan ayakkabının en sonunda ona uyması sonucu prensine kavuşan masal kahramanı.
    (dydm, 12.07.2004 20:14)
  2. diyarbakırın ballıca köyünde doğan babasıyla beraber her akşam acılar içinde bacadaki külleri temizleyen varoşların prensesidir.bir akşam kötü cadı sihirli annem onu kediye dönüştürmüş ve daha sonra kendisi külkedisi diye anılmıştır hatta daha sonra bu kedimsi konuşan kedi ayağıyla zengin olmuş beverly hills e britneye komşu olmuştur ve ayrıyetten rengi siyahımsı pembesimtrak yeşildir ve ammavelakin kendisi herzaman ben bir kediyim deyip bunalımların eşiğine gelmiştir ve bunca şeyden sonra ben daha ne kadar saçmalayacağım merak ediyorumdur
    gökten üç elma düşmüştür
    birincisi tayyip erdoğan a
    ikincisi abdullah gül e
    üçüncüsüde tabiki sevgili okurlarım pamela andersona dır *
    (chladoceran, 12.07.2004 20:24 ~ 20:25)
  3. cindrella nın yandan yemiş türkçesi
    (chladoceran, 12.07.2004 20:26)
  4. bildiğiniz kedilerden değildir.şu anda baş dönmeleriyle sarhoş kedidir. sürekli tebessüm edip şarkılar söylüyordur deliler gibi.külkedimdir kendisi.benim kedim olduğunu bilmek huzur vericidir.
    (provezza, 19.08.2007 18:55 ~ 18:57)
  5. perinin söylediği gibi ortaya çıkan her güzelliğin gece 12' de eski haline geldiği ama kızın ayakkabılarınınhiç birşeye dönüşmeden aynı güzellikte hayatını idame ettirdiği masaldır.
    (castin timbirleyk, 19.08.2007 19:03)
  6. harles perrault tarafından kafası güzelken yazıldığını tahmin ettiğim eser... kafasının güzel olduğunu düşünmeme beni iten sebepler ise; niye ottan boktan yapılan arabadır attır saat 12 de eski haline dönerken ayakkabılar aynı kalıyor ? prens neden elinde ayakkabı külkedisini arıyor ? külkedisini ayakkabısız tanıyamacak kadar salakmı yoksa ayak fetişistmi ? üstelik külkedisinin ayakkabısı kaç numaradır da ondan başka kimse o ayakkabıyı giyemez ?

(bkz: kabartma tozu pastayı ne kadar kabartır)
    (kupa kızı juliet, 16.09.2007 21:15)
  7. (bkz: la cenerentola)
    (diazepam, 11.01.2008 13:44)
  8. funda arar şarkısı.

ben bir ömrü zor kazandım
    külkedisi değil bu kız
    hayat benden çok şey aldı
    huyu böyle
    hayat hırsız!

sahte yüzler, maskeler
    başka bir dost istesin
    kendine kul gezenler uzağında beklesin

ne çok savaş vermişim şimdi huzur cennetim
    kalbinde kin besleyen yakınımdan geçmesin!

büyütürken, incitirken çok öğretti hoyrat yıllar
    savaşırken, değişirken ayrıldı yollar
    (sezenehir, 11.03.2009 00:09)
  9. camdan ayakkabı sahibi hayal prensesi.
    (ptt, 11.03.2009 01:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil