küfür virtüözü 

adana çık aradan

1. swh yazarlığı ile beraber tiksindiğim yazarımsı modelidir.

sanal alemde celebrity denen kavramı oluşturmak için bu yöntemi kullanan kişi sayısının artması üzerine bu konu üzerine eğilmeyi önemli göruyorum.

takip edenler bilir, bundan bir kaç ay önce buraya birkaç kişi gelmiş, sözde şahane gibi gözüken yazıları ile ortalığı bombardımana tutmuşlardı. geldikleri gibi ayar çarkında hamster olmalarından dolayı buraya ısınamamışlar gidişleri de gelişleri gibi hızlı olmuştu. iki satırı bir araya getiremeyen, "hemen karşılık vereceğim" diye saçma sapan yazılar yazan kendilerini kaliteli yazar* olarak tanımlayan bu tiplerin fare gibi türemesi gözlerden kaçmamaktadır. böyle adamların çakmalarının ve özentilerinin çıkması ise yaşanan vahim durumların en büyük sebebidir.

birden eureka sesleri ile ortalığa çıkmak, iki küfürlü başlık açıp, sonra seri eksi oy veren ibne başlığında ağlamak, seri eksi oy yediğini sanan embesil durumuna düşmek şüphesiz herkesin harcı değil. bunları yapanların savunması mizah, ironi gibi edebi öğeler olamaz, çünkü yazılar edebi bir üründen ziyade, bir sürü gereksiz küfürü, anlatım bozukluğunu barındırmaktadır. üstelik gereksiz imla hataları ve noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakmamak da cabası. onlara naçizane tavsiyem ellerine mizah, karikatür ve çizgi romanları alıp, biraz incelemeleridir. tribünlerden "umut sarıkaya da küfür kullanıyor yazılarında ” gibi soruların geldiğini hissediyorum. tabii ki argoda hayatımızın bir parçası eğlencesi ama şunu da unutmamak gerek. umut sarıkaya türkiye’nin en büyük karikatüristlerinden biridir. onun kullandığı dili taklit etmek çok zordur. öyle her cümlede küfür kullanarak onun üslubu taklit edilemez. eğer zaten edilseydi işimdeyim gücümdeyim diye bir köşe olmazdı.

sözkonusu olay küfür olacaksa, bunu herkes rahatlıkla yapabilir. o küfürlerinden dolayı bu virtüözlerin en yakın psikologa koşmalarını öneriyorum. eğer psikolog bulamazlarsa bana da gelebilirler. her türlü yardımı onlardan esirgemeyeceğim.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.07.2007 22:06 ~ 22:07)

2. (bkz: cevap yetiştirmek için boş bkz vermek)

(bkz: edit ahlakı)
    (dünyayı kurtaran adam, 11.07.2007 22:23 ~ 22:24)
  3. (bkz: sezai abi)
    (n3onblack, 30.03.2008 23:21)