görseller
küçük kıyametküçük kıyamet
küçük kıyametküçük kıyamet
belki ilginizi çeker
  1. · başak köklükaya
  2. · soykut turan
  3. · bir kıza maç izlettirmek
  4. · ikinci izlenişte daha iyi anlaşılan filmler
  5. · kevin moore
  6. · sonunda vay anasını denilen filmler
  7. · sevgiliden ayrılmak
  8. · cansel elçin
  9. · doğu yücel
  10. · acı sonla biten filmler
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · google wave
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · mutluluk veren küçük şeyler
  7. · boylumlama
  8. · king arthur
  9. · opal

küçük kıyamet  

1. din kitaplarına göre, herkes için kendi ölümü. büyük kıyamet için :

(bkz: kıyamet)
    (haşmet asilkan, 31.07.2006 03:05)
  2. başak köklükaya,cansel elçin,ilker aksum,binnur kaya gibi oyuncuların yer aldığı bugün vizyona girmiş yepyeni film..
    filmde yaşanan doğa olaylarının(deprem) insanlar üzerindeki özellikle psikolojik etkileri yansıtılmaya çalışılmış..meydana gelen esrarengiz olaylar sonucunda filmi ağzı açık izlemek mümkün.
    başak köklükaya'nın takdir edilesi oyunculuğu yanında,yer aldığı dizilerde bizi güldüren ilker aksum ve binnur kaya'yı da hiç böyle görmediniz..
    (absinthe, 22.12.2006 22:15 ~ 22:16)
  3. fragmanlarından etkilendiğim film.
    (rower04, 23.12.2006 02:51)
  4. 22 aralık 2006 cuma günü gösterime girmiştir. okul filminde olduğu gibi yönetmen koltuğunda yine taylan biraderler oturuyor. senarist yine doğu yücel. ve yine, müzikler eski dream theater üyesi kevin moore'a ait.

(bkz: http://www.beyazperde.com/...)
    (strateji, 24.12.2006 18:41 ~ 26.02.2007 22:56)
  5. beklediğimin üzerinde,çok güzel, başarılı ,taylan biraderlerden beklemediğim bir film.

başlarda klasik korku filmi öğeleri,diyalogları varmış gibi görünse de ilerledikçe,yavaş yavaş anlaşılıyor aslı.geçişler yerinde ve güzel; hikaye,kurgu,diyaloglar falan iyi olmuş.tüm o mezarlık,lanetli ev, evin ürkünç bekçisi, deniz, hayalet falan klişe gibi görünüyor.ama olayın aslı anlaşıldığında" vaayy" deniliyor.korkutmuyor ama etkiliyor.

filmi izlenebilir ve değerli kılan şeylerden biri de iyi bir oyuncu kadrosuna sahip olması.o küçük kızda bile en ufak yapay bir hareket,inandırıcı olmayan bi mimik yoktu. başak köklükaya desen her zamanki gibi harika oynamış,her zamanki gibi taş,heykel vs. ilker aksum uçmuş. ya da ben deprem konusunda hassasım ondan etkilendim bilemiyorum .

yabancı damat dizisinin oyuncularının bir kısmını arka planda görmek de mümkün.
    (odaman nehapak, 24.12.2006 19:41 ~ 19:43)
  6. yağmur ve durul taylan'ın yönetmenliğini yaptığı 2006 yapımı film.geçen hafta itibari ile gösterime girmiş bulunmakta.senaryosu doğu yücel tarafından yazılmış.

beklenen istanbul depremi ile bağlantılı olarak oluşturulmuş çok etkileyici bir gerilim filmi olmuş bence.film kadrosunun "deprem filmi değil" dediği kadar var.filmin içerisine yerleştirilmiş bir çok ayrıntı an ve an kafanızın bir köşesinde yer etmekde ve daha sonra parçalar yavaş yavaş birleşmekte.
    oyuncululklar için söylenecek birçok şey var.özellikle ilker aksum harikalar yaratmış.takva'da erkan can'ı izledikten sonra bu filmde de ilker aksum'u izlemek türk sinemasının geleceği açısından oyunculuk adına çok iyi işler çıkacağını gösteriyor.başak köklükaya'da gayet başarılı bi oyunculuk sergilerken "nerden çıktı bu adam" dediğim cansel elçin resmen dökülmüş.sanki diğer oyuncular başka filmde kendisi başka filmde oynuyor.diyaloglardaki başarısızlığı diz boyu.bu arada geçen haftaki makina programında okan bayülgen'in sürekli cansel elçin'in üzerinde durması bana "yuh" dedirtti.herşeyine sağlık ilker aksum demek istiyorum bu noktada.
    herşey bi yana türk sinemasının pek aşina olmadığı gerilim türüne emek harcayan ve bu yolda kendini tekrar etmeyen (en azından şimdilik)
    taylan kardeşler'e de saygı duymamak haksızlık olur.

................ spoiler.....................
    söz burada bitmez tabi.bir arkadaşımın deyimiyle "abi çok güzel bi film ama biyerlerden esinlendiler mi bilmiyorum." diye bir soru belki bazılarımızın akıllarına gelebilir.işte tam bu noktada filmdeki ismiyle bilge'nin tatil evinde elektrikler kesildiğinde, elinde gaz lambasıyla cama yaklaşması ve aksinin camdan yansıması anında birden kafamızda şimşekler çakmakda ve bu kare bizi 2001 yapımı nicole kidman'ın başrollerde oynadığı the others filmine götürmekte.yönetmenlerin de film içersinde böyle bir gönderme yapmaları (bence) esinlendiklerini ortaya koymaları anlamına geliyor.ancak sonuç olarak the others daki fikir ile deprem konusunu çok iyi bir şekilde birleştirmişler.sonlara doğru belki izleyiciyi çok daraltsa da sinema bazen hayatın ta kendisi olabiliyor.

"hadi gidelim ev sahibi bizi bekliyor"

...............spoiler............
    (abozek, 29.12.2006 22:05)
  7. (açık kalp ameliyatı, 04.01.2007 23:00)
  8. filmde fethiye yazlık bölümleri hariç çok da güzel olan film. ancak arabaya binmelerinden itibaren tekrar eve gelmelerine dek arada yaşanan olaylar o kadar dandik olmuş ki bence hoşuma giden deprem sahneleri kurtaramıyor filmi...
    ayrıca cansel elçin de dublaj kullanmaya devam etsin bir süre. kullanması gereken bir diğeri için:
    (bkz: sibel kekilli)
    (bkz: eve dönüş)
    (talen, 09.01.2007 02:04)
  9. müzikleri kevin moore'a ait olan film.
    (ohannesburger menu, 09.01.2007 02:47 ~ 02:47)
  10. spoiler ***

yazlık evde enkaz altında kalıp, başka bir evden çıkmalarıyla şaşkına döndüğüm ve bir türlü anlam veremediğim, saatlerce düşündüğüm film. meğerse olanlar kadının (başak köklükaya) hayallerinden ibaretmiş, bir izleyene sorduktan sonra ancak çözebildim. (neremle izlediysem) genel olarak iyi bir yapım, taktir edilicek, korku değil gerilim var filmde. oyuncularda yakışmış, sağlam bir ekip oluşmuş kısacası. izlenmeye değer.

spoiler***
    (ohannesburger menu, 13.01.2007 02:49 ~ 29.09.2008 15:51)
  11. izlenilmesi gereken güzel bir film, başak köklükaya rolü çok iyi oynadığı için izleyicinin sıkılma gibi bir durumu söz konusu değildir..
    (violets, 15.02.2007 11:27)
  12. (betty blue, 01.03.2007 20:55)
  13. gerilim değil korku değil ne olduğu belirsiz ama kesinlikle izlenmesi gereken (bkz: kime göre neye göre) gerçekten iyi yapılmış, bunu söylemekten pek haz etmesem de cidden türkiyede yapılmış çok çok iyi bir filmdir (büyü, dabbe ve diğer saçmalıklara bakılırsa)
    müzikleri oyuncuları her birşeyini beğendim ben, belki de gecenin bir yarısı izlediğim için cok etkisi altında kalmış olabilirim, ama helal olsun demek istiyorum taylan biraderlere.
    ha durun bir eksisi var, o dev dalga sahnesi çok kötüydü, keşke olmasaydı, ama yine de filmin geri kalan artıları için göz ardı ediyoruz efem...
    neyse uzun lafın kısası 10 üzerinden 8.5
    (leyl, 29.05.2007 22:01)
  14. --- neresini kessem karar veremedim; kompile spoiler---

ilker aksum'un ali rolünü ne kadar sağa sola sapmadan, tümüyle kendisiymişçesine oynadığını, başak köklükaya'nın her saniye ızdırap çektiği hissini aktardığını görüp de "olmamış" demek haksızlık olurdu; taylan biraderler yine başarılı bir kurguyla işin altından kalkmışlar..

cansel elçin ise allah var yakışıklı, ekranda güzel duran akça pakça bir çocuk; lakin dublajsız performansı rol aldığı diziyle yarattığı imajını dahi bozacak kadar kötü ve sanki bunu hissetmiş ve daha da diplere doğru yol almış.. bu filmini saymayalım biz..

filmin en sevindirici noktalarından biri benim adıma, sağdan soldan gulyabanisinden tut hayaletine, ininden cinine dek hiçbir doğaüstü karakterin fırlamaması oldu.. film son yıllarda bize "korku" ya da "gerilim" kisvesiyle sunulan "fantastik komedi"den kesin çizgilerle uzak tutulmuş işte.. misal başak köklükaya'nın ayna karşısına geçtiği vakit "hayır" dedim.. "lütfen ayna vesilesiyle arkadan bir yerden çılgın bir figür geçmesin, yazık olur" dedim; geçmedi de.. malumunuz kişiyi canavar olarak yansıtan ayna türk işi korku filmlerinin vazgeçilmezi konumunda.. pavlov'un iti misali ayna gördük mü "yine mi mnkym" der olduk.. bu sefer bu tarz bir absürt işlem uygulanmamış..

dahası serra görgünlü imiş evin ufak kızı eda karakterini canlandıran, henüz 6 yaşında ve ne ile eğitildi bilmiyorum; ama çocuk oyuncuların kusursuz konuşmaları hatasına düşürülmemiş, gayet de ufak tefek hatalar ile karakterine can vermiş ki malumunuz 6 yaş ve civarı bir çocuğun günlük hayatta kusursuz cümle yapılarını kurmasına sık rastlanmaz.. bu bilinçli bir eklenti midir bilemiyorum; öyle ise doğallığı muhafaza etme yolunda mühim bir kıstas gözümde.. bu nedenle de [herkimse] oyuncu koçunu ve taylan biraderler'i tekrardan kutluyorum..

son olarak bir kez daha başak köklükaya'yı anmak lazım; "ne yapsa çirkinleşemiyor" derdim, bu sefer son karelerde çirkinleştirilebilmişti de.. olsun, unutulur..

"korkuyor musun sen? korkma.."

--- spoiler sonu ---
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 16.06.2007 20:47)
  15. sürpriz sonu seven taylan biraderler'in yönettiği film. diğer bir sürpriz sonlu film için okul
    güzel işlenmiş bir konu ve evet birçok korku filmine atıf var mı diyelim, yoksa esinlenilmiş mi diyelim? her ne dersek diyelim yine de oyuncuların özellikle başak köklükaya ve ilker aksum'un kendilerini aştıkları film.
    başka filmlerden esinlenilmiş dedim ya ilker aksum'un aslında ne olduğu belli olunca aklıma gelen bir diğer film: meğer bruce willis hayaletmiş.
    akıl işte nereye takılacağı belli olmuyor.
    (serpico, 19.09.2007 03:21)
  16. iyi film. birkaç sahnesinde the others'ı izliyormuş hissiyatı vermedi değil ama genel anlamda the others'ın salt ölümü baz alan havasından sıyrılıp, çok daha farklı bir konuya yoğunlaşmamızı sağlıyor film. ölüme değil de daha ziyade ölüm korkusuna yoğunlaşıyoruz. ayrıca başak köklükaya'nın performansının çok iyi olduğunu söylemeden es geçmek mümkün değil. bir korku filmi demek ne kadar yanlışsa eleştirmenlerin film vizyona girdiğinde adlandırdıkları gibi bir deprem filmi demek de bir o kadar yanlış. son bir ilave olarak; deprem sonrası sahneler o kadar gerçekçi çekilmiş ki, bu konuda rahatsız olabilecek kişilerin izlememesini tavsiye ederim.
    (why georgia, 01.11.2007 22:29 ~ 22:29)
  17. ................ spoiler.....................

ilker aksumun ege şivesi ile söylediği "vazifem bu benim abla, sırası geleni alırım ben" repliğinden sonra ayakta alkışlayasımın geldiği film.
    öyle böyle değil, repliği başa alıp alıp tekrar seyrediyorum.

...............spoiler............
    (kun3uli, 14.02.2008 18:32)
  18. (bkz: ölüm)
    (buyukdusunuryinebuyukdusundu, 14.02.2008 19:46)
  19. izlemeye değecek bir film
    (seashell, 06.08.2008 03:40)
  20. (ghujka, 06.08.2008 04:22)
  21. sürpriz sonu biraz dead end'den esinlenmiş (araklanmış) olan film.
    (abozek, 19.08.2008 02:30)
  22. sinemamızdan muhteşem bir örnek.
    (durağa yaklaşırken stres yapan genç, 27.07.2009 23:15)
  23. türk sinemasında izlenebilecek en iyi gerilim filmlerinden biri. ne okul gibi komediye dönüyor, ne de kanlı sahnelerle midenizi bulandırarak korku filmi olmaya çalışıyor. bariz geriliyorsunuz film boyunca, gerçi korkutmanın da bir adabı vardır, bir süre sinirlerimi toparlayamadım ben ama.olsun güzel film, mantık hatası falan da görmedim ben hiç, her şey iyi kötü bir yere bağlandı sonuçta. ama ikinci defa izlemem..ı ıh çok sinirim bozuldu.
    (paramour, 24.10.2009 23:23)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil