acı verici bir durum. itüsözlük'e geldiğimden beri emrah koş'la başlayan girilerden nefret ettim. ve belki çok alışalagelmiş bi sözdür ama "sizin anneniz yok mu?" diye sorma isteği duydum. küçük emrah'la sorunu olanların sorunu kendisiyle çözmeleri gerektiğini düşünüyorum, temiz bir anneyi kendi aptal esprilerinize alet etmeyin diye haykırıyorum hatta. (buyrun kötüleyin, buyrun eksi verin)
küçük emrahın annesi olmak, ıssız ve soğuk kış gecelerinde yapayalnız sokaklarda dolaşmaktır.. küçük emrahın annesi olmak, günlerce çöllerde susuz bir şekilde kalmaktır.. küçük emrahın annesi olmak, evet küçük emrahın annesi olmak herkes mutlu bir şekilde çocuklarıyla ilgilenirken, kendi çocuğunu yine mi koşarak gelecek bu acaba diyerek beklerken terden sırılsıklam olmaktır.. küçük emrahın annesi olmak bir fenomendir.. yaşatmak boynumuzun borcudur..
emrah filmlerinden sonra çok az kadının başına gelen durum. zira o filmlerden sonra kadınların tecavüze uğramamak veya orospu olmamak için çocuklarına emrah ismini kullanmaya çekindiklerini düşünmekteyim.
büyük şehirde tutunamayanlardan biri olmaktır. köyünden sürüldüğü için gelmek zorunda kaldığı yerde küçük çocuklarına geliri olmadan bakmaya çalışmaktır. gereken eğitime ve kas gücüne sahip olmadığı için düzgün bir iş bulamamaktır. ilk başlarda denenen 'namuslu' işlerin hepsinde başarısız olmak, erkeklerin tacizine uğramaktır. emrah'ın köpek gibi çalışmasına yardımcı olmak için yine de direnmeye çalışmak, devam etmektir. en sonunda şehirin ve erkeklerin zalimliklerine teslim olmak, kendini koyvermektir. ya da dünyaya koyuvermektir. sonra da öz oğlu tarafından vurulmasının tüm dünya tarafından dört gözle beklendiğinin görmektir. öz evladının önünde can verirken 'helal olsun çocuğa' nidalarıyla göç etmektir.
töre cinayeti yapanlara sövülen sözlük ortamlarında kötü esprilere malzeme olmaktır.