belki ilginizi çeker
  1. · lütfen pasonuzu istemeden gösteriniz
  2. · uzun süre giyilmemiş giysinin cebinde para bulmak
  3. · küçük hedefleri olan basit insanlar
  4. · insanın hoşuna giden şeyler
  5. · the lost room
  6. · gerçek mutluluk
  7. · fotoğrafçılıkla ilgilenen gudik tipler
  8. · yaran belki ilginizi çeker sonuçları
  9. · mutlu görünmeye çalışırken yorgun düşmek
  10. · avea
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · the twilight saga new moon
  3. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  4. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  5. · mutluluk veren küçük şeyler
  6. · beşiktaş
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · türk televizyonlarında unutulamayan anlar
  9. · irlanda

küçük şeylerden mutlu olmak  

sayfa  / 3
  1. büyük şeyi olmayanların tesellisi...
    (bora, 05.02.2007 22:29)
  2. farkındalık içinde olmaktır.
    (thyo, 05.02.2007 22:32)
  3. hayata bağlılığın, hayatı sevmenin ifadesi..
    (aranjor, 05.02.2007 23:24 ~ 23:24)
  4. büyük insan meziyeti,umudedebilme erdemine sahip olmak,mutlu ölebilme gerekçesi.
    (buzlusüt, 06.02.2007 03:49)
  5. günümüz dünyasında gittikçe imkansızlaşan durumdur.

kendimize ayırdığımız zaman azaldıkça mutluluğun tanımını şişiriyoruz.

bu da hayatın gerçek anlamını unutmamıza neden oluyor.

şişirdiğimiz mutluluğu ararken, hiç farkına varmadan neşemizi kaybediyoruz...
    (antares scorpio, 18.02.2007 00:35)
  6. yine cem yılmaz'dan :

"senelerdir diyoruz "dünya barışı istiyorum" diye, olmuyor işte. hedeflerinizi küçültün yılbaşında. mesela "vitrindeki o kırmızı kazağı alacam bu sene!"
    (neverlander, 03.08.2007 21:06)
  7. gerçek mutsuzluğun ne demek olduğunu bilmeyen bir grup insanın her önüne gelen ve karamsar olarak teşhis ettiği kişiye "aaa, küçük şeylerden mutlu olmaya çalış biraaaz" diye habire habire vermeye çalıştığı ama karşı taraf tarafından aslında hiçbir zaman gerçek anlamda alınmayan tavsiye bozmasıdır.
    (lindorie, 03.08.2007 21:19)
  8. herkes kendini müziğin coşkusuna kaptırmış pentegramla çoşuyor. benim bir yanım eksik kalmış, daha bir gün olmuş olmamış. giden gitmiş, ben kalmışım. bir önceki gün en heyecanla beklediğim chris cornell'i ağız tadıyla izleyememiş gözyaşlarına boğulmuşken, içimdekilerin hepsi akan yaşlarla gitti sanırken bir kez daha darma duman olmaya hazır değilim. ama gelince tutamazsın ya hani, başladı tekrar boşalmaya gözlerim. yaşlar akıyor engelemeye de çalışmıyorum. bizimkilerden kimse yoktu zaten, bir kız vardı pek tanımadığım. ona neydi, ağlasam tınmazdı. geberene kadar ağlayacaktım bende. sonra kız elimden tuttu, aynen şöyle dedi: aslında senin aşamayacağın kadar büyük bir sorun değil bu. biliyorum. sen de biliyorsun. ben daha bir ağladım. kız mahçup oldu makyajını akıttım afedersin dedi. ben de zaten mahvolmuştu boşver dedim, şakaya vurdum. o tanımadığım kızdan, ki adını bile bilmiyorum, duyduklarımı en yakınım söylese inanmayacaktım. yabancı biri hiç bu kadar gerçek ve yakın gelmemişti daha önce, hem de tam da duymak istediklerimi söylemişti. yaşadığımı hissettim, umut bağladım tekrar yürekli insanların varlığına, mutlu oldum...
    (kızınbiri, 03.09.2007 23:15)
  9. hayatı biraz daha yaşanır hale getirmek için olmazsa olmazdır. kendimden örnek vermek gerekirse; metroyla mecidiyeköy'den 4.levent'e giderken hep aynı yerden binerim( şişli-mecidiyeköy ortak çıkışının bulunduğu karşılıklı merdivelerin ordan). buradan bindiğim zaman 4.levent'te tam merdivenlerin karşsında iniyorum. metro 4. levent'e yaklaşırken içimi hafiften bir heyecan kaplıyor acaba bu seferde tutturabilcek miyim diye içimde ufak bir fırtına kopuyor. metro yavaşlıyor heyecan doruğa çıkıyor ve merdivenlerin karşsında duruyor. her seferinde ayrı bir mutlu oluyorum. biliyorum orada duracağını ama yinede mutlu oluyor, güne huzurlu başlıyorum.
    (yako, 21.09.2007 11:37)
  10. aslında mutluluğu tam olarak anlayamayan kişinin en küçük bir kırıntıda bile mutlu olmaya zorlanmasıdır.
    (demesterizasyon, 21.09.2007 11:39)
  11. (şiirbaz, 21.09.2007 11:51)
  12. insanın üzerine sinen mutsuzluğu anlamlandırmaya çalışması esnasındaki zorlamalardan biri. kaynağın boyutları değil, olabilirliğidir aslında mutlu eden. bu nedenle aslında "istediğin şeye ulaşamıyorsan, ulaşabildiklerini istemeye çalış" hatta "küçük şeylerden değil, ulaşabileceğin şeylerden mutlu ol" demektir bir bakıma da. son tahlilde, insan en çok kendisini kandırır.
    (closer, 21.09.2007 12:11)
  13. (şimdi ben ne desem, 21.09.2007 12:31)
  14. belki de mutluluk küçük şeylerdedir. mutlu olmak için her zaman büyük bir şey olmasını beklemek, somurtan insan sayısını giderek artırır, lakin sabah kalktığında güneşli hava görmek, ya da yağmurlu gökyüzüne bakmak, 21. yüzyılda yaşadığını farketmek, ağlamak, gülmek, bir insanla dialog kurmak, sohbet edebilmek, inanmak, hissetmek, kavga etmek, düşmek, kalkmak, yiyeceklerdeki tadı almak, hepsi büyük mutluluktur.
    her birimiz trilyonlarca sperm arasından seçildik, milyonlarca hastalığa, travmalara rağmen doğabildik, milyonlarca etkene rağman halen yaşamımızı sürdürüyoruz. mutluluk kısa süreli, bunu farkedince mutlu olur sonra unutur insan ki bu durumda mutluluk kaynağı çok şey bulunur
    (bkz: itüsözlük)
    önemli olan bunu farkedebilmek!
    yaşam içinde yaşam sürerken bizim küçük dediğimiz ama aslında büyük olan şeyleri farkedebilsek belki somurtan insan sayısını azaltabilir ya da gülen insanlara uzaydan gelmiş muamelesi yapılmasını engelleyebiliriz.
    (bkz: herkes gülsün)
    (üretim hatası, 21.09.2007 12:37)
  15. (celibon, 20.12.2007 17:57)
  16. insanın günümüz tüketim toplumunda yavaş yavaş farkında olmadan kaybetmeye mahkum olduğu erdemlerden yalnızca biridir kanımca.artık hayatı bu kadar basite indirgemek can yücel şiirlerini okudukça aklımıza gelse de tatminsizlik küçük şeylerin bizlere verdiği hazzı alıp götürmüştür.
    (cwen, 20.12.2007 19:05)
  17. hayatın daha yaşanılabilir hala gelmesidir.
    (crazyking, 20.12.2007 19:56)
  18. kimisi şan ister, şöhret ister,
    zengin koca, araba, erkek çocuk, 4.00 ortalama,
    annesini paris'e götürmek, baba parası ye(me)mek,
    bol hasat, bir lokma ekmek, şampiyonluk, kariyer,
    üniversiteye girmek, üniversiteden çıkmak,
    popülarite, yalnızlık,
    istanbul, ankara, kayseri,
    kendinde olmayanı çoğu kez de.
    ben ayaklarımı yazın serin, kışın sıcacık tutacak çoraplar istiyorum renk renk.
    (closer, 14.01.2008 01:24 ~ 01:25)
  19. (hayri potur, 14.01.2008 01:29)
  20. bir bebeğin etraftaki diğer kişilere değil de sadece size gülümsemesi, tatil dönüşü kurumuş bulduğunuz saksı çiçeğinin biraz su verdikten sonra
    tekrar canlanması, ansızın eski bir arkadaşla karşılaşmak, en sevdiğiniz kişinin sizi mutlu edecek bir şeyler yapması, ucuzlukta tam da istediğiniz
    ama pahalı olduğu için almadığınız ayakkabıyı çok ucuza alabilmek, sıradan
    görünümlü bir kitabın muhteşem çıkması, güzel bir müzik parçası, aceleyle yapılan ama çok güzel olan bir yemeği paylaşmak gibi bir yığın küçük şeyi
    görebilmek, tadını çıkarabilmektir.
    (arapbebek, 14.01.2008 09:51)
  21. küçük şeyleri, özenle ve dikkatle yapmak.
    (özlemce, 14.01.2008 09:58)
  22. -irfan abi, yenge senin için orda burda "şeyi" küçük diye dedikodu yapıyormuş abi!
    +çok mutluyum lan hamdi..
    (moonman08, 14.01.2008 11:14)
  23. zorunluluk.

sabah kalkarsın, az uyudun; ama bak güneş var. sonra giyindin, boyandın, bayağı güzel mi oldun ne. tak takıştır azıcık. işe gidiyorsun, lanet pazartesi!

çocuklar taze, neşeli. kulağında müziğin. "start wearing purple" çalıyor, gel de mutlu olma. öyle bir ihtimal yok ki...

(bkz: ülker çikolatalı gofret sevmeyen var mı)

kahveni iç, tadını duy. simit ye mis gibi. sohbet et. veletler "de bağlacı"yla ekini yanlışsız ayırıyorlar. sevin. siverek'ten mektuplar geldi, kardeş sınıftan. çocukların "gelmedi mi örtmenim?" derdinden kurtuldun, postane çalışanları da kurtuldu; çünkü okulla ptt karşı karşıya.

tekrar gideceksin, dersler devam edecek, sohbet de. eve gelince hala koca bir sezon "how i met your mother" var elinde. istesen de mutsuz olamazsın. müzik var, süper arkadaşların var, uzakları yakın edebilirsin.

yapmak zorunda olduğun formaliteler var, canını sıkabilecek haberler yığınla hem de. ama bunlar zaten var, engelleyemiyorsun, olacaklar. yukardakileri heba etmeye değer mi?

bir şeye dikkat ettim, kötümserlerin iki kaşının arası kırışıyor. sürekli kaşlarını çatıp, asık suratla gezdiklerinden. gülümseyenlerinse dudak kenarları. sürekli gülümsersek gizleyebiliriz, hem güzel de görünürüz. diğerleri o derin, sevimsiz çizgiyle ne halleri varsa görsünler!
    (varolmanın dayanılmaz hafifliği, 14.01.2008 12:53 ~ 12:57)
  24. yorucu bir günün ortasında tek başına kalabilip, sevdiğin bir şarkıyı dinlemektir.

(bkz: gülümsemek)
    (right lane must exist, 14.01.2008 13:23)
  25. çocukken farkında olmadan yapılan, büyüdükten sonra ise ancak içindeki çocuğun sesine kulak verenlerin başarabildiği meziyet.
    (applepie, 14.01.2008 13:31)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil