"kendinden hiç söz etmemek çok soylu bir ikiyüzlülüktür."
çok sevdiği ve her görüşünü benimsediği
nietzsche'nin bu aforizmasıyla sözlerine başlayıp kendisi hakkında ufak açıklamalar yapmak isteyen yazar kişi.
yazdığı bir kaç sözden dolayı kendisi ırkçılıkla itham edilmiştir. edilsindir, pekde umrunda değildir bunlar, ama kendi ırkçılık anlayışıyla sizin anlayışınızın çok farklı olduğunu belirtmek istiyor bu yazar nedense.
evet sizin her hangi bir değerinizi benimsemiyorum. ırk anlayışım sizden farklı.
benim için ırk: aynı değerleri taşıyıp, benimseyen insanlar bütünüdür.
belkide marksist geçmişimden gelen dünya vatandaşı ve sınırları reddeden anlayışımla böyle bir tanım yapıyorum kendi değerlerim gereğince. bu ırk anlayışını örnekle açıklamak istiyorum.
arap değerlerini benimseyen insanların tamamı benim için araptır. yani sizin ırk anlayışınız gereğince bu insan türk olsada, amerikalı olsada, çinli olsada, rus olsada benim için araptır. ve arap değerlerinden açıkça nefret ediyorum. sadece arap değerlerinden mi?
hayır
amerikan değerlerini benimseyen tüm insanlar
ingiliz değerlerini benimseyen tüm insanlar
ve yahudilerin tamamı
*
bu insanlardan nefret ediyorum. kafatasları sizin ırk anlayış gereğince farklı olsada misal bir arap değeri, (adeti ne derseniz) olan türbanı takıp, arap değerleri gereğince yaşayan tüm kadınlar benim değerlerim gereğince araptır. ve evet araplardan nefret ediyorum.
"çünkü insanlar eşit değildirler. gerçek budur. ve benim istediğim şeyi onlar istemezler" eşitliği sevmiyorum.çünkü eşit değiliz, doğduğumuz andan itibaren hiç bir zaman eşit olmadık.
aslında bu ufak açıklamalardan sonra üç aforizmayla düşüncelerimi bitirmek istiyorum;
“bu dünyada suç, haksızlık, çelişki, acı varmıdır? evet diye haykırır herakleitos, ama yanlızca dağınık bakan, lakin bütüne bakamayan insan için vardır."
"ne denli yükselirsek, uçmak bilmeyenlere o denli küçük görünürüz."
"insan,gelenegin bagli kıldıgı dokunulmaz verilere degil,kendi yaratimi olan degerlere yeniden sahip çikmalidir"
"simdi hafifim, simdi ucuyorum, simdi kendimi kendi altimda goruyorum, simdi bir tanri dansedip geciyor icimden.."
sizin tanrı diye taptığınızı tanrıya benzer bulmuyorum ve
nietzsche'yi çok seviyorum,
eric cartman'ınıda öyle. ayrıca
nazlı tolga'yıda seviyorum, aşığım ona. bunuda belirtmek istedim.
*
(bkz:
ve tanrı şarabı yarattı)
aslında bir arkadaş günlerdir hakkımda yazdığı giri için cevap bekliyor ama söz yiğidin kamçısıdır. tabiki asla yazmıcam, o kadar düşemem ama şu iki giri ile o kişinin mantığını anlatmak istiyorum sadece;
celal şengör'e yorumu:
@2210067 "dünyamızın sorunu, aptalların kendilerinden çok emin olması, akıllılarınsa şüphelerle dolu olması" demiş. oha,
celal şengör.
*
hakkımdaki yorumunu buralarda bulabilirsiniz zaten
*
celal şengör ile aynı nefret boyutlarında anılmak hoşuma gitmedi değil ayrıca.
*