belki ilginizi çeker
  1. · uzaklara gitmek
  2. · insanın ağzına sıçan parçalar
  3. · sezen aksu bu işleri bıraksın kampanyası
  4. · şişman olmanın zorlukları
  5. · ben yazmalıydım dedirten şarkı sözleri
  6. · o kadın
  7. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  8. · çeyrek
  9. · uzay heparı
  10. · küçücüğüm
gündem
  1. · author gibi erkekler
  2. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · hz ayşe günümüzde yaşıyor olsaydı ugg giyerdi
  5. · yaran diyaloglar
  6. · colin kazım richards
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · allah kızlara güvenseydi zar koymazdı
  9. · imesh

küçüğüm  

sayfa  / 2
  1. sözleri aşağıdaki gibi olmakla beraber,sezen aksu'nun bunalıma girmek isteyenlere yıllar önce hediye ettiği, ancak yıllar öncesinde kalmayıp günümüze kadar uzanan muhteşem bir şarkıdır..

küçüğüm daha çok küçüğüm
    bu yüzden bütün hatalarım
    öğünmem bu yüzden
    bu yüzden kendimi
    özel önemli zannetmem

küçüğüm daha çok küçüğüm
    bu yüzden bütün saçmalamam
    yenilmem bu yüzden
    bu yüzden kendime hala güvensizliğim

ne kadar az yol almışım
    ne kadar az
    yolun başındaymışım meğer
    elimde yalandan kocaman rengarenk
    geçici oyuncak zaferler
    küçüğüm daha çok küçüğüm

küçüğüm daha çok küçüğüm
    bu yüzden bütün korkularım
    gururum bu yüzden
    bu yüzden çocuk gibi korunmasızlığım
    küçüğüm daha çok küçüğüm
    bu yüzden sonsuz endişem
    savunmam bu yüzden
    bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem
    (tenekeci, 04.08.2004 02:07)
  2. deli kızın türküsü kasetinde yer alan dinlediğimde uzay heparı'yı anımsatan şarkı
    (deonisra, 04.08.2004 02:26 ~ 02:27)
  3. büyümeyi reddederek, üzerindeki sorumlulukları bir çırpıda atan insanın sığındığı sevimlilik halidir. ama gel gör ki, büyükken küçük olmak şirinlikten çok şımarıklıkta olabiliyor.
    (gülümsün, 16.05.2005 01:03)
  4. ezginin günlüğü'ne ait enfes bi şarkı.
    (famenoth, 16.05.2005 01:18)
  5. aciz hissetmenin yalın hali gibi geldiği için sığınılan bir korunaktır bazen. bazense neşemizin -den hali. ama elin kolun serbestken onları bağlı hissetmenin suçluluğu da getirir bazen bu şarkıyı dillere hoparlörlere.

büyümeyi istememek değil. yarışa da isyan yok. yarışmak zorunda olmak koyar belki de. hani yarışsam kazanırım muhtemelen ama, neden yarışmak zorundayım ki. armut piş ağzıma düş olabilirken hem de.
    (sidar, 16.05.2005 01:52)
  6. (bkz: küçüğüm ama en büyüğü bende)
    (bkz: küçüğüm ama işlevim büyük) şeklinde de tamamlanabilecek önerme girişi
    (naylon, 18.09.2005 01:34)
  7. hayatın kısa ve öz bir anlatımına sahip, bence sezen aksu'nun en güzel şarkısı...hangi yaşta hangi konumda olursanız olun geçerliliğini hep korur bu sözler...ve belki de bu yüzden her dinleyişte iç acıtır...bir sonrakinde belki de içinizin daha çok acıyacağını bilerek tekrar tekrar dinlersiniz...yine de...
    (mazzo, 07.03.2006 02:16)
  8. bir insanın kendisiyle olan iç hesaplaşmasını anlatan enfes bir şarkı.dikkat!masum değiliz le beraber dinlemeyin hassas bünyelerde ağlama krizi yapabilir.
    (yoköylebirseykandırmıslarseni, 14.04.2006 20:18 ~ 20:18)
  9. ezginin günlüğü nün çok güzel şarkılarından bir tanesi. sözleri ise şu şekilde:

bugün güneş doğmayacak
    bugün sen çok öleceksin
    biraz düşlerine eğil
    orda birşey bulacaksın

bugün unut mavileri
    çiçeğe su verme unut
    biraz daha sen olursun
    kalbindeki rengi büyüt

ah aman aman küçüğüm
    bu yol sana gidiyor

senin küçük baharında
    unuttuğun birşeyler var
    gelir geçer sokaklardan
    sokaklara girer çıkar

her aşk kendini yaşar
    çaldığın kapı kapanır sonunda
    içinde bir sen bulursun
    büyümüş anlamış yorgun

mavi pencerende gün
    telaşlı rengarenk kuşlar
    kanatlarında bir alev
    düşlerine konar kalkar
    (auryn, 06.03.2007 12:55)
  10. eger size böyle hitap eden deli gibi aşık oldugunuz adamsa anlamı dünyalar olan aitlik kavramını sevmenizi bile saglayabilecek sıfat
    (sorunsal, 18.04.2007 14:19)
  11. yavuz bingöl muhteşem söylemiş ezginin günlüğünün küçüğüm'ünü.. buğulu buğulu..

(bkz: çeyrek)
    (sezenehir, 03.09.2007 21:58)
  12. çünkü; kalbim büyüdükçe beden küçüldü...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 05.09.2007 15:37)
  13. "geçen yıl sayısı değil; dizlerimi kaç kere yere çarptığımsa yaşım, evet küçüğüm..."
    (one more cup of coffee, 12.01.2008 01:36)
  14. sanılanın aksine uzay hepari'ye yazılmamış bir şarkıdır. uzay hepari'nin başucunda söylenmiştir evet, fakat sezen bir ameliyata girmeden önce ölecekmiş gibi hissedip, "ama daha yapacak çok şeyim vardı benim" diyerek yazmıştır bu şarkıyı.

bazı şarkılar vardır, çok sevilir, en sevilendir belki de, ama çok az dinlenir.

dinlemeye takati yoktur insanın çünkü.

bu şarkı öyle bir şarkı.

hep bir yerlerde çalıyor, ama hiç dinlenmiyor.
    (bimekan, 09.04.2008 01:42)
  15. bestesi, sözü, yorumu sezen aksu'ya ait, düzenlemesi uzay heparı'ya ait 1993 çıkışlı deli kızın türküsüalbümünden bir şarkı.
    ben şarkı diyeyim yine de, gerisini dinleyen anlasın...
    (sezenehir, 14.04.2008 19:55 ~ 26.06.2009 20:01)
  16. istanbul'da hava buz gibiyken,bense gideceğim heryere gitmiş avare avare dolanıp randevu saatimi beklerken daldım bir internet kafeye. birden küçüğüm çalmaya başladı. baktım ki benim de dilimin ucuna dolanmış küçüklüğüm. nereye dönsem birşeyler bırakmışım,bırakmışım ya harbi bırakmışım! hani üç aynalı kırk odanın aliye'si heryerde birşeyler unutuyordu da dönemiyordu ya sonra kendine işte öyle! ben kendime dönmeyi bir türlü becerememişim. biryerlerde unuttuğum en çok da kendim olmuşum. ne zaman sevgiyle karşılaşacak olsam kaçmışım ve kimse peşimden koşacak kadar sevmemiş beni. kısa mesafe koşucularıymış belki karşılaştıklarım ilk köşe başında yorulmuşlar. farketmişim ki kimse gerçekten tanımıyor beni.herkesin tanıdığı kendi tanımak istediği. çok yorulmuşum bir köşe başında bende,uzun bir yürüyüşün içinde zevk alabilecek birşey bulamayışımdan belli. bir şarkı tutturmuşum. küçüğüm, daha çok küçüğüm. bu yüzden bütün hatalarım...
    (volshebnik, 06.05.2008 01:54)
  17. küçüğüm . küçücüğüm daha sanki,dizlerimde oynadığım oyunlardan kalma yaralar,kalbimde durmaksızın büyüyen sevgiler,inançlar,umutlar ... sanki minicik ellerim var hala,o dünyanın en güzel ve en temiz olduğu yerde uzanmışım . hani ipini çekersin,sana bir ninni söyler ya küçük oyuncağın,işte hala o çağdayım . ninnimi söylüyor şen olmasına şen ama bir o kadar da buruk sesli kadın . ayaklarımı karnıma çekip deliksiz dinlemek istiyorum . halbuki ne kadar küçükmüşüm ...

"küçüğüm daha çok küçüğüm
    bu yüzden bütün hatalarım
    öğünmem bu yüzden
    bu yüzden kendimi
    özel önemli zannetmem "

kaç adım almışsam alayım şu hayatta,biliyorum hala küçük bir çocuğum aslında . öyle hevesli oluyor ki insan büyümeye ... öyle çok istiyor ki insan topuklu ayakkabıları giydirmeden yüreğine,ulabilmeyi hayatın olduğu yere ... ve ulaştığını sandığı gün,büyüdüm dediği gün fark ediyor koskoca hayatın karşısında küçücük bir çocuk kaldığını,hevesinin,telaşının anlamsızlığını .
    küçücük ömrüme bakmadan öğünüp duruyorum bir de,herkesi kendim gibi sanıyorum,sanıyorum ki herkes yüreğimi bileyebilir yüreğinde . daha anlayamadan şu hayatın anlamsızlığını,bilemeden insan denen varlığın binbir yüzlerini özel zannediyorum kendimi,bir yerim var sanıyorum aslında pas dolmuş o yüreklerinde . küçüğüm ya işte,daha çok küçüğüm ... ne çok hata yapmışım meğer.

bu yüzden bütün saçmalamam
    yenilmem bu yüzden
    bu yüzden kendime hala güvensizliğim "

kaç kere dönmüş şu yıl doğduğum günden beri,kimbilir kaç kere doğup batmış güneş ... ama ben hala küçük bir kızım,hep çocuk kaldım şu yalan dünyada . oyunlarındali güzelliği ve sfalığı gerçek sanıp aldanan,hayatın anlamsızlığına anlam veremeyip saçmalayan küçük bir kız çocuğu kaldım ... hayat kir tutmuş tırnaklarıyla meydan okurken bana,ben en sevdiğim şeyleri paylaşırsam onunla dost olurum sandım . sevdiğim herkesi o kirli kolları arasında sıkarken 32 dişiyle gülüyordu halbuki bana,hep ben kazanırım nidalarında . ama ben küçüğüm daha ve inanıyorum bir gün hayatın da adam olacağına . hep belki çocuk yanımdan,çocuk kaldığımdan bu sonsuz umutlarım ve yine umutlarımdan belki bu durmadan yenilen halim . ve hala çocuk kalmış bu yüreğimle bu yüzden düştüğümde bir daha kalkamayacak olmamadan korkuşum,elimden ya kimse tutmazsa artık deyişim,bu kendime güvensizliğim ...

"ne kadar az yol almışım
    ne kadar az
    yolun başındaymışım meğer
    elimde yalandan kocaman rengarenk
    geçici oyuncak zaferler
    küçüğüm daha çok küçüğüm "

koskoca adam oldum sanırken aslında ne kadar azmış o geldiğim yollar . büyüme telaşına düşüp yılları saymayı bırakırken,aslında ne kadar kısa zaman olmuş yaşım ellerimin parmaklarıyla sayılmayı geçeli . ne kadar az yol almışım ... ne kadar ... yaklaşıyoruz yolun yarısına sanırken daha yolun başındaymışım meğer,ellerimde sevincin binbir çeşitinden,sönüp gitmeye hevesli zaferler . kazanmışlığım,kaybetmişliğim ... kazandığımda zaferin baş döndürücü tadına kapılıp kaybedeni yerişim,fakat kaybeden ben olunca kazanana kalbimi kırışım ...
    öyle ya,küçüğüm daha çok küçüğüm ...

bu yüzden bütün korkularım
    gururum bu yüzden
    bu yüzden çocuk gibi korunmasızlığım
    küçüğüm daha çok küçüğüm
    bu yüzden sonsuz endişem
    savunmam bu yüzden
    bu yüzden bir küçük iz bırakmak için didinmem"

küçücük,hala annesinin kucağına muhtaç bir çocuğum aslında,bakılmasın yaşıma başıma . ne kadar çabuk unutuvermişim kendi dünyalarımı olmayan yüreklerine yüklediğim oyuncak bebeklerimi,ne çabuk unutmuşum kalbimin kırılmaz duygularla yapılı olduğu o günleri ... ne çabuk unutmuşum özgürlüğün,umudun,inancın,sevginin ve saflığın bir arada ve en dorukta olduğu dünlerimi ... iki adım arkama baksam göreceğim halbuki çocukluğumu ve biliyorum anlayacağım hala koca bir adam olamadığımı . oysa ki öyle bir sanmışım ki kendimi,hiç fark etmemişim hala küçücük bir kız çocuğu olduğumu . hala o günlerden kalma yıllanmış korkularım ve her kalbime dokunulduğunda arkasına saklandığım gururum var . aslında küçücüğüm hala ... hala annemin el bebeği,gül bebeğiyim ... hayat simsiyah boyalarını akıtmış gözleriyle baktığında gözlerime korkuyorum unutulursam diye,silinirse izlerim dokunduğum o yerlerden diye,sevdiğim sevildiğim o kalplerden diye . küçücük bir iz bırakmak bile yeter oysa ki bana ... işte bu yüzden sonsuz endişem,bu yüzden korkularım,bu yüzden gözyaşlarım .

küçüğüm,daha çok küçüğüm ... bu yüzden bütün hatalarım ...
    (angelic lover, 16.07.2008 13:45)
  18. insanın egolanıp koltuk altlarını şişirmekle meşgul olmaya başladığını hissettiği an dinlemesi gereken şarkı.
    (uykulu, 08.04.2009 09:29)
  19. "küçüğüm daha çok küçüğüm
    o yüzden saçmalamam "

deyince herşeyin hemen hallolacağına inandıran şarkı.

küçüklerin saçmalama özgürlüğü vardır.
    (felidae, 08.04.2009 09:37)
  20. sanırım büyüdükçe veya yaş aldıkça insana daha bi koymaya başlayan serçemizin şaheseri.
    (şimal yıldızı, 23.04.2009 23:50)
  21. azalarak bitsin furyasından nasibini alması gereken hitap sözcüğü. liselim bile daha evladır lan.
    (sofist tepen sokrates, 24.04.2009 01:06 ~ 25.04.2009 01:50)
  22. içsel yüzleşme neticesinde nasıl da böyle olacağını bilemedim, nasıl da yenildim, nasıl da aldandım demenin özetidir. küçüğüm, ne kadar büyürsem büyüyeyim, canımın her yandığı an, gözümden akan her damla ile küçük olduğumu hatırlarım...

daha çok yenileceğim, üzüleceğim, korkacağım zaman zaman var olandan, olabilitesi olandan savunmaya geçeceğim kendi çapımda ama yetmeyecek yine düşeceğim, yine ağlayacağım, ne kadar büyürsem o kadar küçük kalacağım. büyüdükçe duygularım egom küçülecek daha çok kırılıp daha çok üzüleceğim ve yine küçüğüm diyeceğim kendi kendime.
    (myself, 08.05.2009 20:33)
  23. sezen aksu'nun en damar şarkılarından biridir.
    her dinlendiğinde insanda kedi misali bir kenara kıvrılma, bir kol altına sığınma hissi uyandıran, en yaşlısının bile kendini küçük bir çocuk gibi savunmasız, çaresiz hissetmesini sağlayan şarkı. küçük ama hatalarının farkında olduracak kadar da kişinin olgunluğunu anlatır.
    (mrv, 20.06.2009 00:53)
  24. duydukça aklıma

unuttun mu küçüğüm
    kızımız olacaktı

mısralarını getiren kelime. ben çok kullanırım, kullanmayı da severim..
    (aydeliselman, 20.06.2009 08:49)
  25. sezen aksu'nun en sevdiği şarkısı.
    (şimal yıldızı, 30.06.2009 21:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil