köy kahvaltısı 

adana çık aradan

1. pazar günleri yapılması güzel olan kahvaltı. istanbulda polenezköyde rahatça bulunulabilir. yeterki gidilmek istensin. ançak köy kahvaltısı olması için ortamın biraz doğal olması gerekiyor. börtü böceksiz öle kılsız tozsuz bal yenmezse gidin cornflakes yiyin.
    edit: abarttım
    (jayhunx, 04.10.2007 03:40 ~ 03:42)
  2. köyünüzün muhteşem havasında bahçede yapılıyorsa tadından yinmez bir kahvaltı olur.masadaki neredeyse herşeyin doğal olmasından mıdır köyün havasındanmıdır bilinmez istanbulda asla yemediğiniz biberi yersiniz.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 04.10.2007 10:34)
  3. her tatil dönüşü herşeyin doğalını yiyebilmek adına yapmaya çalıştığım olay. fakat siz siz olun benim gibi menemende soğan sevmiyorsanız mutlaka söyleyin çünkü köy kahvaltısı olunca sormuyorlar bile menemende soğan istermisiniz diye...
    (qpeg, 04.10.2007 10:41)
  4. bazı sosyetik mekanlada içinde krep, jambon gibi, köylük kültürüyle hiç alakası olmayan ürünler de yer almaktadır. ayıptır günahtır, bu kadar da kandırılımazdır insanlar.

derseniz ki sana göre nedir köy kahvaltısı. şudur ki:
    tavşan kanı çayın yanında, mis gibi melemen(çökelekli), beyaz peynir, tereyağ, kaymak, zeytir. bir de domates dilimlersek, ala sana köy kahvaltısı. ama tabi bunların hiçbiri bilmemne süpermarketten alınmış olmayacak. halis mühlis köylü teyzelerimizin elinden çıkımış olmalı.
    (iii, 04.10.2007 10:54)
  5. saçma sapan bir kahvaltı çeşidi. niye? çünkü masaya tereyağı, domates ve bal konan her kahvaltının adı köy kahvaltısı oluyor. yahu hayatımda köy görmesem ben de bunu yiyeceğim. köyde kahvaltı belki sizin köyünüz için öyledir ama çoğu köyde öyle değil. katmer, közlenmiş biber ve ayrandan ibaret köy kahvaltılarını çok gördüm, çok yedim. adam hafta sonu şehir dışına doğru uzanıyor, önüne iki tane zeytin, iki dilim domates, çük kadar tereyağı, kibrit kutusu kadar peynir ve haşlanmış yumurta konan kahvaltıya köy kahvaltısı diyor. bir de kızarmış ekmek geliyor. yahu hangi köyde ekmek kızartırlar? ya tandırda yaparlar, ya sacda. somun ekmeği kim kaybetmiş de köylü bulup kızartacak?

köy kahvaltısı, şehir ahalisinin hafta sonları kişi başı 20'şer ytl domaldığı kahvaltıdır. başka da bir şey değildir. köyle alakası yoktur. orda uzakta bir köy varsa da o köy bizim köyümüz değildir.
    (eksiksizuyum, 04.10.2007 10:55)
  6. köy havası olmadan, sadece köy kahvaltısında bulunacak yiyecekleri tüketerek o tadı almanın olanaksız olduğu gerçeğini kabul etmek istemeyen şehirli vatandaşın girişimlerinden biridir.
    (desperation, 04.10.2007 11:40)
  7. eğer gerçekten köy veya benzeri bir yerde yapıyorsan adının hakkını verebilecek, fakat şehir içinde ya da yol üzerinde bir dinlenme tesisinde yapıyorsan, olayın adıyla pek alakası olmadığını göreceğin bir kahvaltı çeşidi.
    şöyle ki, köy denince aklımıza yiyecek ve besin zinciri açısından organik ve doğal ürünler gelir. yani evde yapılan misal bir tarhana, bir reçel, bir keçi peyniri vesaire gibi. ama tabelasında köy kahvaltısı yazan yerlerde genellikle köy kahvaltısı adı altında verilen ürünlerin çoğu endüstriyel şekilde yapılmış. süt olsun, tereyağı, peynir ve gerek yumurta olsun hepsi büyük marketlerden ya da toptancılardan satın alınıyor. domatesi biberi de keza aynı şekilde. hayır yani, öyle bir lanse ediliyor ki bu köy kahvaltısı olayı; yumurtayı tavuğun götünden çekmiş, sütü inekten sağmış ve kaynatıp getirmiş, peyniri nenesine yaptırmış, tereyağını yayıkta kendisi sallamış, hatta müşterilerin çocukları için özel imal lohusa köy annesi sütü de mevcut sanırsın.
    bir de metropollerde yeni moda bir şey var 'van kahvaltısı' diye. senin yaptığın kahvaltıdan tek farkı, sunulan peynirin otlu peynir olması. otlu peyniri yedin de kafan mı güzel oldu, bu kadar övüyorsun bu kahvaltıyı, nedir yani? bazıları yoğun açlık haliyle gidip, yediklerini o kadar abartıp lezzetlileştiriyor ki. bunu çoğu insan yaşamıştır, karnın çok açken kuru ekmek bile yesen çok lezzetli gelir. kanmayın böyle oyunlara.
    alıcaksın sucuğu, pastırmayı, jambonu, havyarı, kaz ciğerini. evinde yapıcaksın mesela kahvaltını aslanlar gibi. sonra köydekiler, van'dakiler özensin bir de sana 'ne güzel, şehir kahvaltısı yapıyor' diye. en güzeli...
    (sürrealist, 05.10.2007 09:17)
  8. en güzelini yaptığımı iddia ediyorum. 1994'de bir dağ köyünün,iki haneli mezrasında saat 06.30 sularında güneşin doğuşunun akabinde birçobanın önüme koyduğu kaymak,bal,keçi çökeleği,keçi peyniri,ceviz,tereyağ ve bazlama'dan oluşan çılgın bir şölendi
    (metropolsalagi, 05.10.2007 09:39)
  9. denizli'nin çameli ilçesinin suçatı denilen dağ köyünde sakız ağacı yaprağı filizlerinden keçi yoğurduyla yapılan bir meze vardır ki kahvaltıya eşlik eden,yiyeni zevkten gebertir. ben bu giriyi de ahiretten yazıyorum zaten.
    (metropolsalagi, 05.10.2007 09:54)
  10. şehir efsanesidir. "orda bir köy var uzakta o köy bizim köyümüzdür" duygusallığına kapılan şehirlilerin uydurmasıdır. hayal ürünü olmayan, gerçek bir köyde, kahvaltının 1001 çeşidi yoktur. o kadar çeşitli bir köy kahvaltısını yapsa yapsa köyün ağası yapar. ağa olmayıp milletin efendisi olan köylünün kahvaltısında, en fazla sac ya da tandır ekmeği, yanına yöresel peyniri ya da çökeleği ee varsa da domatesi salatağı olur. her köyde bal,kaymak bulunduğunu ancak salak şehirliler düşünebilir. ayrıca bir çok köylü, kahvaltıyı bir tas çorba ile yapar.
    (çay sigara, 11.10.2007 09:53)
  11. asmaların ve zeytin ağaçlarının gölgesinde, yer sofralarında yenen, kaz, ördek ve tavukların ayaklarınızın altında dolaştığı, kekikli sızma zeytinyağına ekmeğinizi bandığınız, garsonu, komisi olmayan, herkesin ailece çalıştığı, yeni toplanmış incirlerin ikram edildiği kahvaltı. kuşadası'na 12 kilometre uzaklıktaki kirazlı köyünde bu mekanlardan bolca bulunur.
    (la vie en rose, 29.10.2007 21:22)
  12. yol üstünde rastlandığında bi değişiklik olsun,hava güzel,dünya güzel,doğal bir şeyler girsin midemize şekinde uçuşan düşüncelerle büyük ihtimal bir çardağın altında konuşlanmış olan mekana girilir..kahvaltı söylenir,gerçekten bildik anlamıyla kahvaltıdır,yumurtası,peyniri,reçeli,balı şeklinde her şey doğal ve güzeldir..
    birden çatal elinizde,aslında tost-meyvesuyu ikilisine alışmış bünyenizin alarm verdiğini hissedersiniz..tabaktaki seçenekler arasında kararsız kalıp ne yesem gibi salakça bi düşünce de yerleşince anlaşılır ki,köy kahvaltısı sabah on dakikada atıştırıp koşturan bünyenin neyinedir,hatta zararlıdır..zaten az sonra gelecek hesap da sizi haksız çıkarmayacaktır..
    (mnemosyne, 27.03.2008 10:45)
  13. benim kafamda yarattığı izlenimden yola çıkarak içeriğini saymak gerekirse;

tazecik kabukları soyulmadan doğranmış domatesler,
    kırmızı-sarı-yeşil biberler,
    beyaz peynir, eski-yeni kaşar peyniri, otlu peynir,
    çeşit çeşit poğaçalar ekmekler, simit,
    tereyağı, ev yapımı reçeller, petek bal,
    kavurma, sucuk kızartma,
    menemen.
    (medium, 27.03.2008 11:09 ~ 11:09)