kötülenen eserleri silmemekte direnen insan modeli 

adana çık aradan

1. kimi insanlar beğenmedi diye fikrinden vazgeçmeyen insandır, süperdir
    (nepenthe, 02.04.2006 16:59)
  2. her kötülenen eser silinirse, hiç bir eser kalmayacağını ve
    bunun gerçekten yanlış bir fikir olduğunu, bu eserleri silmeyip
    fikrinin arkasında duran arılardır.

kötüler, iyiler olduğundan dolayı var...
    (mellek oldum sonunda, 02.04.2006 17:14 ~ 17:43)
  3. "tükürdüğünü yalamak" değil, "bildiğinden vazgeçmeyen" insan modelidir bu. kararlılıktır, simgedir.
    (close2death, 02.04.2006 17:14 ~ 17:15)
  4. bir yazar eserini icra ederken niyeti sadece takdir edileyim, bana "oha falan oldum" desinler, seri bir şekilde beğenileyim değildir. bilgi birikimini paylaşmak da önemlidir. bunu yaparken yazar, inandığı bir düşünceyi savunur ve sapına kadar vurgular bazı noktaları. bu sap kimi zaman rahatsız eder bazı yazarları. düşüncenin ifade ediliş şekli, değindiği önemli noktalar önemli değildir o vakit. içerik olarak yazılanlar ve belirtilen fikirler harekete geçirir kötüleme hissiyatını. birinci olarak, yazar bu yüzden silmez kötülenen eserini. eksi oy almayı hazmedebilen yazardır. ikinci olarak, o eseri sadece o an sözlükte bulunan yazarlar için yazmıyorlardır. bu eseri okuyan okurlar ve bu giriyi okuyacak alt nesiller var ayrıca.

inatla editlerde bulunanların benim savunduğum kesimi de bu inatlarında sonuna kadar haklıdırlar.neden derseniz?bu kişiler yazdıkları girilerle okuyanlar için anlanamamış olabilir. yazılan giri yazar tarafından iyi ifade edilemediği için ya da okuyan tarafından idrak edilemediği için eksilenebilr. ayrıca bu girisi için yazara sitemkar mesajlar atılabilir ya da başkalrına karşı kışkırtılabilir. bu yüzden giriyi editlemek gereklidir. sırf bu yüzden "en kararsızlar" listesinde üst sıraları zorlasa da...
    (tonguç, 02.04.2006 17:21)
  5. bütün gücüyle burada duran yazardır.
    (hell guardian, 02.04.2006 17:54)
  6. düşüncelerini kötülense dahi savunan, yani tutarlı insandır. elbette herkesin düşüncesi aynı olamaz, takdir eden de kötüleyen de çıkacaktır mantığı ile "ben böyle düşünüyorum" diyen ve bunun arkasında olan insandır. illa da beğenileyim iddiasında olmayan, sadece kendisi olan yazardır.
    (arch angel, 02.04.2006 17:54)
  7. olur olmadık girilere eksi oy veren insanlara karşı, alkışlanması gereken insandır. sonuçta bir düşüncedir yazılan. kişiden kişiye farklılık gösterebilir.başlık açılmasındaki sebeplerden biri de budur:farklı düşünceleri görebilmek.

hem , düşünceyi bırakın, insanlarla doğmuş bebeğinin resmini ve sonsuz mutluluğunu paylaşan bir yazarın, bu girisine eksi oy verebilen yazarlar barındıran bu ortamda, kötüleniyor diye giri silmek ne kadar doğrudur ki zaten.

(bkz: neden kötülendiği anlaşılamayan giriler)
    (tricky, 02.04.2006 18:34 ~ 18:40)
  8. nabza göre şerbet vermeyen* ve girilerini beğenilsin diye değil, düşüncelerini paylaşmak için yazan insandır.
    (nell, 05.04.2006 01:42)
  9. iyisiyle kötüsüyle varolduğunu kabul eden insandır.ayrıca kime göre neye göre kötü o da tartışılır.bazen içinde bulunan bir dalga,ironi veya espri ciddiye alınarak da kötülenebiliyor giriler ama yazar kendisi ne demek istediğini bildikten sonra ve düşüncesini değiştirmedikten sonra sorun yok diye düşünüyorum.
    (bettyboop, 05.04.2006 02:05)
  10. (bkz: hatt-ı müdafa yoktur satt-ı müdafa vardır)
    (bkz: o satıh bütün girilerdir)
    (gelirsemkal, 05.04.2006 03:37)
  11. nabza göre şerbet vermeyen.
    (natalya casta, 05.07.2008 10:46 ~ 10:47)
  12. o girileri yazmış bulunduğundan, e yani öyle düşündüğünden, en doğru şeyi yapmış insan. diğer türlüsü, komik olmaz mı?
    (şorşak kirpi, 05.07.2008 10:48)
  13. kasımpaşayı seven insandır.
    (zogo, 05.07.2008 11:07)
  14. delikanlıdır.
    (re, 05.07.2008 22:47)
  15. girilerinin sonuna kadar arkasındadır.
    (artı1, 05.07.2008 22:50)
  16. fikirlerinin sonuna kadar arkasında olan yazardır.o fikir kitlelerce tukaka edilmiş olsa bile " benim fikrim kardeşim " demiş ve yoluna devam etmiş olandır.hatta en beğenilmeyen girilerini editleyip,altına not düşmüş olandır.yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine felsefesini savunandır.
    (magnetic resonance, 05.07.2008 22:58 ~ 23:02)
  17. yazdığı girinin doğruluğuna inanan sözlük yazarıdır. girilerinin siyasi doğruluğu bazılarını rahatsız etmiştir ve o yüzden kötülenmiştir girileri buna inanır bunu söyler.
    (iskra, 05.07.2008 23:00)
  18. her zaman yaptığının arkasında duran yazardır, belki biraz dikbaşlıdır ama kendine saygısı vardır, böylece zamanla çevresindekilerin de saygısını kazanır..
    (epitaph, 05.07.2008 23:11)
  19. silmesi için hiçbir sebebi olmayan yazardır. sadece sözlük ahalisinin beğenisini kazanmak için yazar olma gibi bir derdi olmayandır. tüm girilerinin sevilmesi gerektiği gibi bir saplantısı olmayan insan modelidir. rahattır. başkalarını tatmin etmek için inanmadığı şeyleri yazmayan kişidir.
    (minpietro, 05.07.2008 23:19)
  20. cengaverce meydana çıkarken kötülenen eserlerine dönüp bir kez daha bakmasında fayda olan model. giriler, arada sırada da olsa, gerçekten kötü yazılmış olmaları nedeniyle de kötülenebiliyor. garip ama gerçek.
    (tembel, 05.07.2008 23:19)