|
|
- genelde siyaset ve spor temalı başlıklarda yapabileceğimiz aktivite.. örneğin fenerbahçe nin uefa kupası nı alması başlığına "olmayacak şey..", banu güven başlığına "itici bulduğum hatun..", lost başlığına "sevmediğim dizi..", recep tayyip erdoğan başlığına "çok sevdiğim adam.." yazarsanız; kötülenmeyi çoktan kabul ettiniz demektir.. ayrıca "am sik göt" konulu giriler de, kötülenen girileriniz arasında başlarda yerini alacaktır*..
- (bkz: @1135218)
- kendi doğrularını söylemekten çekinmeyen kişinin yapacağı eylemdir. ayrıca onlar da olmasa kime eksi oy vericez di mi?
- örnekle açıklamak gerekirse bu entrydir.
- (bkz: harakiri)
- "belki beğenenler olabilir benim çok hoşuma gitti yazdığım giri.. herkes benim gibi düşünürse en sevilen eserler katagorisinede girebilir yani..neden olmasın? hem içinde bol küfür egzantrik sözler var küfür mizahın temel taşıysa bu yazdığım giriden umudum yok değil hani.. onayladım valla haydi hayırlısı" diye düşünen yazarın içine düştüğü durum..
(aranjor, 06.02.2007 01:50 ~ 01:52)
- (bkz: acımadı ki)
- tribüne oynamayan yazar davranışıdır. "şuradan şöyle kıvırsam, buradan da böyle yapsam ne şiş ne de kebap yanar" demeyen, yan pas yapmadan doğrudan kaleye saldıran forvettir bunu yapan. artık becerisi ölçüsünde gol yapar ya da...
- en popüler bakınız verilen cümlelerden şu ara. kötüleneceğini bile bile giri girmek -belirtmeye gerek var mı bilmiyorum- gayet normaldir zaten olması gerekendir de girilerin altındaki bakınız da nedir? "ben girimi girerim eksimi de alırım. gocunmam da. bozulmam. öyle de sözünü sakınmaz yazarım aslan parçasıyım. bakınızımı da verir gözünüze de sokarım". zaten diğerleri tahmin edemiyor oylanıp oylanmayacağını bu bakınızı vermediyse. garipsiyorum.
(bkz: kötüleneceğini bile bile giri girmek)(gaia, 13.02.2007 01:49 ~ 01:50)
- (bkz: risk budur)
(bkz: oldu mu lan)
(bkz: uysa da kodum uymasa da)(mugurg, 13.02.2007 01:54 ~ 01:54)
- kötülenecek düşüncesiyle yazan kişi zaten yazar değil korkaktır. kendimi beğendirecem dürtüsüyle hareket edip, herkesin suyuna gidip kendi olmaktan çıkar, düşüncelerini hislerini vs savunamaz bir maske ile dolanır. diyalog kurarken dikkatli olunması gerekir ki pek sağlıklı bir tarz değildir. pisleneceğini bilsen dahi yazmaktan açıklamaktan korkmamak asıl olandır.
- -itü sözlük'te yazar olmanın en iyi tarafı nedir sence?
-düşüncelerimi geniş kitlelere ulaştırmak.
-peki itü sözlük'te yazar olmanın en kötü tarafı nedir?
-düşüncelerimi geniş kitlelere ulaştırmak...
ne anlıyoruz peki bu diyalogtan?
adam hem memnun, hem değil.
neden memnun; çünkü yazdığı yazı evet butonuna bastığında ciddi bir çoğunluğun karşısına çıkıyor. yazdığı iyi ya da kötü şey (tabii ki bu görecedir) bir anda insanların karşılarında beliriyor.
neden memnun değil; çünkü yazdığı yazı evetbutonuna bastığında ciddi bir çoğunluğun karşısına çıkıyor. kimi memnun olur kimi memnun olmaz ve adam o kadar kasmış ki 'ben herkesi memnun edecem' diye, artık kendi düşüncelerini bastırmış, özünü yitirir hale gelmiş kasıntıdan.
- sözlükten tad alan yazardır. "o ne der?", "aman biri mi bulaşır" demeden aklından, içinden geçeni yazıverir. sıkmaz canını. aldığı üç beş eksi oyun da aslında pek bi önemi olmadığının farkındadır.
böyle bir yazar değilse de en azından azwepsa giri artılama servisinden haberdardır.
- popülist eylemlerden uzak kendini doğrularına adamış bünyenin davranışı.
- çok da fifi diyen yazarların zihin akıntılarını köprüden önce son çıkışı kullanıp da sınırlarının dışına "tepki" çekerim diye çıkamayanlara inat gerçekleştirdikleri eylemdir, çok da eğlenirler. tavsiye edilir...
- çoğu zaman; "doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" gerçekliğinin, sözlük ortamında canlandırılan tiyatralıdır. doğruyu dile getiren yazar için düşüncesinin kötülenmesi, yine çoğu zaman bir "anlam" ifade etmemektedir zira kimi zaman "doğru söyleyeni kötülerler" gerçekliği, özünde "okurun rahatsız edilmesi" adına son derece mantıklı bir harekettir..
- spor, siyaset ve din konulu başlıklara girilecek her giri bu başlığın konusunu oluşturur. a takımı,partisi,dini ile ilgili doğruluğu tartışmaya açık, kişiden kişiye değişen her görüş, b takımı,partisi veya dinine mensup kişilere dokunacak ve en sevilmeyen giriler arasında yerini alacaktır.
konu futbol olduğunda ise girinin sert bir üsluba veya alaycı bir tutuma sahip olmasına bile gerek yoktur. hatta tartışmasız doğrular bile ilgili takımın taraftarını rahatsız etmeye yeter ve ardı ardına eksi oylar verilmeye başlanır giriye. bu nedenle futbol hakkında fikir beyan edilecekse, en kötü giriler sıralamasında üst sıralara çıkacağına hatta konuyla alakasız girilerin bile eksi oy alacağına kesin gözüyle bakılmalı, eksi oy verenlere serzenişte bulunulmamalıdır.
(bkz: seri eksi oy veren ibne)
çok ayıp...
- altına iliştirildiği giri kötülenecek bir giri olmasa bile sayesinde otomatikman insanlara bir önyargı getiren ve girinin kötülenme hızını arttıran sözcük öbeğidir..
itü sözlük sikindirik deneyler grubu tarafından denenmiş onaylanmıştır..
- kötüleneceğini bildiği için yazmamaktan daha doğru olan davranıştır.
- sadece ve sadece test amaçlı, kimi zaman kimi girilerin başına "see.. see.. birkiüç.. birkiüç" yazasım dahi geliyor bu kontrollü deneylere girişirken; lakin bunu paylaşmadan edemezdim..
işin aslı ben statüyü pek önemsiyorum.. misal şu an 370 civarında bir değerde.. ne kadar "önemsemiyorum lan, kogötüne" diyorsam da önemsiyorum.. ziyadesiyle hem de.. hatta bazen gece 00:05 civarı, hani seker de kaçırırsam diye korktuğumdan 3 adet de alarm kurduğum, yine de sonsuz güven duyduğum biyolojik saatimin dürtüsüyle koşuyorum, sözlüğe login olup seyri gözlemliyorum.. o derece [yok, o kadar değil]
fakat işin garip tarafı şu; kötülenecek olduğunu adım gibi bildiğim giriyi yazdıktan sonra eksiyi alır otururur insan değil mi; hayır.. hop oturup hop kalkıyorum.. zira bugüne dek ne zaman kötülensin diye bir giri yazdıysam zincir mahiyetinde, devamında asgari 2 girim daha kötüleniyor.. bunu görünce kahrolmuyorum, aksine seviniyorum.. kötülenip kötülenmediğini kestiremiyorum da esasında tam; günün birinde kestirdiğim an benden mutlusu olmaz; öbür durumda çekinceli bir gülüş, yarım ağız..
evet, noluyor; "tepki çekme potansiyeline haiz" giriyi yaz, evet'e bas; bekle.. ahan da kronoloji:
1. giri oylandı
2. giri "bu haftaki ilginçlikleri" listesine girdi.. [ki en yaralayıcı dönem bu.. bazen listedeki giriler arasında asgari 4-5 oyu olan giriler denk geliyor ki; bekle ki girsin]
3. giri "en beğenilmeyenler"e girmedi..
olmuyor.. son dönem ne kadar kastıysam olmadı.. "hadi bu olsun madem, bu kadar istedin" ibneliğine girişmeyin; şurada iki laf ediyoruz.. neyse, olmuyor.. giriye bir kitle destek çıkıyor demek ki; ki onları da anlamam güç.. "ben de sizi seviyorum, ama 2 dakika durun, deney yapıyoruz" diyorum, nafile.. yine de ümitle en sevdiğim, gerçekleşmesini ümitle beklediğim anın heyecanı kaplıyor benliğimi..
4. "kim ki bu yazar şimdi"
bu kategori multi-fonksiyonel.. eksi veren şahıs "ne ki şimdi bu" ile başlayan sancıya merhem minvalinde varıyor nickaltına.. nickaltında onun için hazırlanmış, "günün birinde gelir de göremezse ya, ya mahrum kalırsa" diye düşünülerek monte edilmiş girilerden en cafcaflısının albenisi ile gözü kamaşıp vuruyor tuşlara..
keser mi hiç; hayır.. bu sefer de "e bu mnkdmn daha evvelki yamuklukları neymiş" diye düşünüp tez vakitte "şahsım" başlığı altında incelenen "en sevilmeyen eserleri"'ni ziyaret ederek yüz sürüyor ufuk uras'a.. malesef şu an o kategorinin tek temsilcisi, bayrağıyla gideni kendisi..
5. üçüncü eksi.. kâfi..
hep aynı çember mnkym, tez yazdıracak kadar oldu.. sevmem, takdir ederim, olan ufuk uras'a oluyor.. gönül ister ki; çeşit olsun, olmuyor..
statükocuyum galiba, sabit statü istiyoruz.. gönül rahatlığıyla baskın atalım, ufuk uralım, pazara gidelim, bir tavuk alalım..
edit: eheheheehehehehe bi de asdasdadasdad
- iki şeyin sonucu olabilir kanaatindeyim:
a-ajitasyondan ve haliyle dikkat çekmekten zevk duyuyordur
b-özgür düşünceye ve ifade özgürlüğüne inanıyordur.
- sürüler halinde dolaşan seri eksi oy veren ibnelerin saldırısına da uğramayı göze alan eylem biçimidir aynı zamanda
(nyksss, 26.11.2007 00:43 ~ 00:44)
- kendinin arkasında durmaktır. özgürlüğünü kısıtlamamaktır. başkalarına kulak asmayıp, buyrun biraz üstüne düşünün demektir. pes etmemektir. kendi girine ve sözlük yazarlarına ön yargı ile bakmamaktır. aldırış etmemektir. kendi düşüncene saygı duymaktır önce.
- otu botu iplememek.
- her insan toplum içinde maske takar. kendini olduğundan farklı göstermeye çalışır ki insanlar beğensinler onu. kötüleceğini bile bile düşüncelerini açıklamaktan çekinmeyen yazarın maskesini bir kenara bıraktığını söylemek hata olmaz. öyle ya da böyle fikirlerini belirtmek istemiştir. kimse umrunda değildir.
|