belki ilginizi çeker
  1. · yoklamadaki nicklerden şiir yazmak
  2. · 23üncü uluslararası istanbul film festivali
  3. · faruk nafiz çamlıbel
gündem
  1. · kemal kılıçdaroğlu
  2. · uykusu olup da uyumayan insan
  3. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  4. · ugg
  5. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  6. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  7. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  8. · rimi rimi ley
  9. · cinsellik olmasaydı

kör kuyu  

1. antalyalı alternative grubu gizli özne 'nin güzel bir parçası.

son güneş;en son gider ağlatır
    bir boşluk,bir loşluk odama
    dert olur,anlatamazsa,aşık adama

düştüm kör kuyuna
    dilendim suyuna
    yalvardım karanlığa
    duyan olmadı
    düştüm kör kuyuna
    yenildim huyuna
    haykırdım karanlığa
    duyan yok

son gece; en son vurur ağlatır
    bir duman bin kasvet odama
    dert olur teselli aşık adama
    (mor kedi, 07.04.2007 22:52)
  2. faruk nafiz çamlıbelin kötü yola düşmüş bir fahişeye olan aşkını anlatan şiiri. şiir kadının istemeden ilk aşkına kanmasından dolayı kötü yola düşmesini anlatan mısralar ile başlar:
    her kadın ilk aşıka kendini böyle verdi/her kadın böyle çıktı yolundan ağır ağır...
    kötü yola düşmeden önce fahişelerin masum olduğu gerçeğini vurgulayarak merhametle başlayan aşkını ve çevrenin kadına bakış açısını umursamazlığını anlatır:
    korumak ister gibi uçurumdan canını/dünkü masuma açtım başımın zindanını/kapadım kazma geçmez taşlarla dört yanını/gözlerimi gör ettim, kulaklarımı sağır...
    bu fahişeye o kadar aşıktır ki onunla ilgili her türlü acı gerçek onun içini acıtsa da aşkı dolayı umursanmaması gereken sıradan bir özelliktir artık:
    bu gün en düşkünlere kardeş olsan da dinle/yaşayan putsun gene içimde saffetinle...
    en düşüklere kardeş olan kişi artık şairin gözünde saftır, temizdir ve divan edebiyatından gelen alışkanlık ve birikimle puta benzetilmek sureti ile tapılacak kadar yücedir yani ilahedir. durum böyle olunca da her türlü değer bir kenara bırakılır ve sevgili en düşük hali ile kabullenilir:
    görmem artık, her gece başka kollarda inle/duymam her gün eşini başka adla çağır...
    (bilge, 18.10.2008 01:46)
  3. dert olur anlatamazsa aşık adama...
    düştüm kör kuyuya
    yenildim huyuna
    haykırdım karanlığa
    duyan yok..yoldan geçerken duyduğum aklımda yokken kendini hatırlatan şarkı..kör kuyu
    (asllll, 27.08.2009 18:47 ~ 18:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil