belki ilginizi çeker
  1. · pitbull
  2. · karşılaşılan köpeğin şimdi ananı siktim bakışı
  3. · köpekler tarafından ısırılmak
gündem
  1. · demokratik sol halk partisi
  2. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · cehennemin girişinde yazan söz
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  7. · the twilight saga new moon
  8. · nissan micra cabrio
  9. · tayyip erdoğan ın diyarbakır ziyareti

köpekler tarafından kovalanmak  

sayfa  / 2
  1. söylemesi bile kötü olan, yaşanması ise çok daha berbat olan hadise. bu hadise çok çeşitli şekillerde başınıza gelebilir, bu çeşitlerin birini hikayeleştirerek örneklemek gerekirse:
    kaygısız ve mutlu bir şekilde, saat 23 sularında kahramanımız bakırköy'ün arka sokaklarından evine doğru ilerlemektedir(evi de bulunduğu noktadan 5-6 sokak ileridedir) havada tatlı bir yağmur kokusu vardır, öyle güzeldir ki her şey arkadaş utanmasa hüzünlü bür aşk şarkısı da tutturacak, platonik aşık olduğu kızları hatırlayacak, kendinden geçecektir adeta. ama hiç bir şey bu kadar güzel olmamıştır tarih boyunca, olamaz da, mutlaka bu durumu bok edecek bir şeyler çıkar. ve sokağın başında üç tane köpek belirir, arkadaş sever hayvanların her türlüsünü, dert etmez bu yüzden, mütemadiyen yürümeye devam eder.korkmaya gerek yoktur hayvanlardan, kötü niyetli hayvan olmaz zira. ama insanlar için aynı şey söylenemez ve de köpeklerin arkasındaki tinercileri fark etmemiştir kahramanımız. tinercilerin çıkarttığı garip seslerden sonra keskin bir havlama sesi yükselir köpeklerin en babayiğitinin aklı başında her insanı korkutacak ağzından. arkadaş işkillenmiştir, adımlarını yavaşlatır. havlama sesleri sıklaşır, ardından tinercinin el haraketiyle yerlerinden ok gibi fırlar üç köpek. arkadaş arkasını döner ve mourice green ile yarışabilecek bir hızla koşmaya başlar, ama köpekler de oldukça iyilerdir depar konusunda. topu topu bir kaç saniye süren bu kovalamaca esnasında bir sürü düşünce akar arkadaşın beyninden; eğilip yerden taş alır gibi yapmayı düşünür, yavaşlamanın yanlış olacağını fark eder, cayar fikrinden. köpeğin kenidisine bakarak koştuğunu ve bu yüzden hızlanamadığını fark eder, şanslıdır çünkü eğer köpek düz koçsa muhtemelen onu geçecek ve önünü kesebilecektir. bu düşünce daha bir hızlandırır onu, bir ara havlayan köpeğin cidden ısırıp ısırmayacağını denemek ister lakin bu alınamayacak kadar büyük bir risktir. karşısında duvara iyice yanaşmış bir vaziyette duran bir minübüs görür, o daracık aralığa mı girmesi gerektiğini yoksa açıktan mı geçmesi gerektiğini mukayese eder, dar aralıkta minibüsü siper alarak saklanabileceğini, olmadı minibüsün üstüne çıkabileceğini anlar.
    plan tutar, köpekler minibüsün arkasına dalınca takip etmeyi bırakır, o da biraz bekledikten sonra yine depar atarak evin yolunu tutar, her bi tarafı titremektedir.
    bu öyküde de görülebileceği gibi tehlike anında insan çok hızlı koşup çok hızlı düşünebilir, ancak siz siz olun, asla bunlara güvenip sonunda köpek bulunan sokaklara girmeyin, çünkü o köpeklerin arkasında onlardan daha köpek insanlar bulunabilir
    (ba of, 15.04.2004 22:26)
  2. pek sevilmeyen spor dalı
    (bewitchingwitch, 21.07.2004 15:49)
  3. adrenalin seviyenizi bir anda tavana vurduran olay. hele de köpekler sokak köpeği falan değil, koruma köpekleriyse vay halinize. o köpeklerin bir havlayışı ve öyle bir rüzgar gibi koşuşları vardır ki kalbi yerinden çıkartacak türden.o anda nasıl kaçacağınızı , nasıl karşı koyacağınızı düşünür ve acaba bir kaç ısırıkla atlatabilir miyim diye saçmalarsınız.ne kadar hızlı düşündüğünüzü olayı atlattıktan sonra anlarsınız. birine anlatırken de olay gözünüzün önüne geldikçe güler karşınızda sizi heyecan ve korkuyla dinleyen insan üzerinde deli izlenimi yaratırsınız.
    (pandora, 25.04.2005 23:56 ~ 26.04.2005 00:25)
  4. yusufun tepkili motora (bkz: jet) dönmesini sağlayan durumdur.
    (kurremkamerruk, 26.04.2005 02:04 ~ 02:05)
  5. "aman allah 'ım ben böyle koşabiliyor muymuşum, bana hımbıl diyenler bu halimi görse keşke" dedirten olay.
    benim gibi şanslı olanlar çevredeki amcaların yardımıyla köpeğin elinden alınır.
    (posof, 26.04.2005 16:29)
  6. (bkz: thorgrim)
    kovalayan köpeğin cinsine ya da sahibinin boyutlarına göre ayrıca değerlendirilmesi gereken durum.
    (azwepsa, 26.04.2005 17:43)
  7. istanbul'un en nezih mekanlarından göztepe'de akşam 11'den sonra başınıza rahatlıkla gelebilecek durum.
    (al da at dercesine, 15.05.2007 12:29)
  8. minnacık terrier'in bile korku karşısında azgın bir canavara dönüşmesiyle gerçekleşen olay.
    köpeğin dudaklerını inceltip birsürü köpek dişi göstererek hırlaması bu durumu oluşturmak için yeterli bir eylemdir,dönüp arkaya bakmadan kaçılır.
    o adrenalin içinde aslında köpeğin bir-iki metre koşmuş ve sizi rahat bırakmış olması ve sizin abartıp koşmanızla aranızda bayağı bir mesafe olması hem hızlı koştuğunuz için sevinç,hem de haybeye koştuğunuz için üzüntü hissettirir.ancak o günü farklı kılmış bir anı yaşamış olmanın keyfiyle gidip arkadaşlara olayı abartarak anlatırsınız.

-olummm boyum kadar köpek vardı önünden gayet rahat geçiyodum böyle pis pis baktı ben de taş attım korksun diye lan kovalamaya başladı beni!nefesini bacağımda hissettim lan öyle böyle değil nasıl hayvan gibi koştu!arkamı bir döndüm dişleri saplamak üzere yana kaçtım sonra bir depar atmışım ki sorma zaten köpek de vazgeçti bu atağım karşısında!nerdeyse 50 metre koştuk lan!
    (sereia, 15.05.2007 12:31 ~ 12:32)
  9. eğer sevgilinin yanına gidiyorsan birde peşine köpek takıldıysa o anda bütün karizmayı çizdiğin andır.
    (kesme şeker, 15.05.2007 14:38)
  10. bir arabanın üzerine çıkıp da "imdaaaat!!!" diye bağırırsanız birisi gelip sizi köpeklerden kurtarabilir. bir başka yöntem ise anahtarları çakı haline getirip etrafınızı saran köpek grubuna sallayaraktan dehşet içinde "hiyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!" veya sadece "aaaaaa!!!" diye bağırmaktır, bu yöntem köpekleri şaşırtarak size zaman kazandırabilir.

(bkz: kendimden biliyorum)
    (exanimus, 15.05.2007 17:09)
  11. iki defa yaşadağım, neyse ki her ikisinde de güç bela paçayı kurtardığım sevimsiz hadise.
    (neredesin soğuk kış, 15.05.2007 17:15 ~ 17:15)
  12. köpek bakış açısından bir taktik geri çekilmenin görünüşüdür. öyle ki bire bir ya da ikiye bir olarak köpeklerden her zaman üstünsünüzdür. ama söz konusu "köpekler" olduğunda yapılması gereken üstünlük elde edilebilecek ikinci bir noktaya kadar geri çekilmektir. bu nokta hiç yoksa saldırıyı sona erdirmelidir; misal bina içi. savunma imkanının olduğu bir nokta ollmalıdır; misal takipte ikiden fazla köpeğin kalmadığı nokta ya da insan kalabalığının içi. bu yer karşı taaruz başlatılabilecek nitelikte olmalıdır; misal bir metre boyunda kalınca bir sopa bulunan yer.
    (azwepsa, 15.05.2007 17:31)
  13. iki gün boyunca bacaklarımın felaket bir şekilde ağrımasına neden olan eylem...
    anlamadan performansımın üst noktalarına yerleşmişim...
    (darkenfact, 15.05.2007 17:33 ~ 21:04)
  14. daha enteresanını yapan birini tanıyorum, alkollü olduğu halde kendisine saldıran köpeğe saldırıp kaçırtmıştır kendisi
    (bkz: based on a true story)
    (kötüböcek, 15.05.2007 20:11 ~ 21.07.2007 13:23)
  15. azgın saldırgan köpek size doğru koşmaya başlar. köpek yanınıza kadar geldiğinde birden sevecen bir hal alınır. kucu kucu kıs kıs geah geah sesleri arasında eller çırpılır. köpek birden bire kuyruğunu sallamaya oyun oynamaya başlar. öyle ki başını bile okşarsınız. köpek insanı bir süre yanınızda yürüdükten sonra bir kedi veya başka bir köpek görerek sizden uzaklaşır. bizzat denenmiş ve %100 başarıya ulaşılmıştır. başarısızlık ihtimaline karşı bilinçsiz kişilerce denenmesi tavsiye olunmaz.
    (holyshit, 06.07.2007 01:20)
  16. bungee jumping den bile daha çok adrenalin salgılamanıza köpeklerden kurtulunca insanın dizlerinin bağını çözen atraksiyon. ilk deneyimimi 12-13 yaşlarında edindiğim son olarak 2 yıl evveli tekrar başıma gelen olay.
    (erken teşhis, 08.07.2007 18:14)
  17. itüde ortalıkta kimsenin olmadığı sabah saatlerinde ya da gece vakti sık sık yaşanabilen olay.köpekler bazen grup halinde kişiyi kovalar bazen de yalnız takılmayı tercih edip kişiyi gideceği yere kadar bırakmayı görev edinirler.paniklerseniz mesafeyi daraltıp hızlarını arttırırlar.yapılabilecek en mantıklı şeyler açık fakülte veya yurt binası varsa sığınmak,yoksa karşınıza çıkan ilk insan evladından utanmadan yardım istemektir.itünün şımarık köpekleri malesef yerden taş alma tarzı basit numaralardan korkmazlar.
    (zlata, 08.07.2007 18:37)
  18. (korialstrasz, 08.07.2007 18:43)
  19. saldırganlığı ve zaptedilmezliği yüzünden kafasına kurşun sıkılmasına rağmen ölmeyen azman çoban köpeğinin başını çektiği grupla karşılaşınca,en yakın elektrik direğine(heryer boş arsa,tarla) doğru olan mesafeyi en hızla alansan kendini direğinin en ucunda,arkadaşlarını da aşağıya doğru inci gibi dizilmiş olarak bulmaya sebep bir durumdur.birileri gelip,kurtardı kurtardı;yoksa onlar sıkılıpta diyarı terkeyliyene kadar direkle sıkı fıkı olma zorunluluğuna sebep ayrıcana.
    (biyolojiksaat, 08.07.2007 18:47 ~ 18:49)
  20. yanınızda, kendisinden daha hızlı koştuğunuz bir arkadaşınız varsa sorun edilmeyecek eylem.
    (öfkeyle kalkanın yerine oturan yazar, 04.03.2008 20:59)
  21. gece yarısı hiçbir dükkanın açık olmadığı ıssız bir sokakta deli danalar gibi koştuğunuzu görüp yardım için yanınızda duran arabaya, içinde kim var bakmaksızın binecek kadar gözü karartan kabus.

soluk almak için koşmayı kestiğiniz ilk an dizlerinizin bağı
    çözüldüğünden en doğrusu; nefes bile almadan, kalbin yerinden çıkmasına aldırmadan ve kesinlikle arkaya bakma gafletinde bulunmadan koşmaktır.

bu muhteşem deneyimden sonra çete halinde dolaşan köpeklerden tırsma sebebidir.

(bkz: allah düşmanımın başına vermesin)
    (applepie, 04.03.2008 21:08 ~ 21:10)
  22. o andaadrenalin yükselir vücudn içi ale alev yanar, koşarken hiç ulaşamayacağınız bir hıza ulaşabilir ve etrafınızda kızlar varsa ömür boyu düzelmeyecek bir karizmaya sahip olabilieceğiniz spor dalı.
    (gwaihir, 04.03.2008 21:45 ~ 21:45)
  23. hayvan saldırılarına başka bir örnek olarak; (bkz: kargalar tarafından saldırıya uğramak)
    (turkuaz, 17.09.2008 23:23)
  24. itlaf edilemedikleri için barınaklarda yer olmamasından ötürü ve artık bakımlarının sağlanamamasından dolayı belediyeler çare olarak toplanılan sokak köpeklerini çeşitli semtlere dağıtmaya başlamış. yani salıverilmişler. bu durumda özellikle anadolu yakasında bu aralar başımıza sık sık gelebilecek hadise. antrenmanlara başlamak lazım.
    (tonanozanan, 18.09.2008 00:58)
  25. insanın azami hız sınırını zorlamasına neden olan durum.
    (son günlerde sözlükte daha da belirginleşen durum, 18.09.2008 01:08)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil