|
|
- üzerine görselliğin önemine yergi temalı konferanslar verilebilecek bir konudur bu. yüz formları sırıtan bir insanı andıran, sanki hep gülüyormuş hissi veren yunusları karanlık bakışlı, koca dişli siyah köpekbalıklarına tercih etmeseler, inandırıcı olamayabilirlerdi hayvanın sevecenliği konusunda.
bunun yanında hayvanın bizim güzellik anlayışımıza göre şirin, güzel, vs. olması o kadar abartılmış durumda ki, her türlü hayvan hakları savunuculuğu konusunda da önce şirin ördekler, zavallı pembe domuzlar, fok balıkları, penguenler gösterilmekte. halbuki o havadan uçarak gelen ve birazdan üzerine konacak olan uçan hamamböceği, akşamüstü saatlerinde ortaya çıkan ve her an insana çarpacakmış gibi gelen yarasa, insana hayatı zehir edebilecek bir kokuya sahip kokarca da hayvan değil mi?
çok sıkıcı bir giri oldu hiç böyle planlamamıştım, ben komik bir şeyler yazmak istiyordum halbuki.bir dahaki sefere.
- her sene yunuslar tarafından öldürülen insan saysı köpekbalığı saldırısında ölenlerden fazladır. nasıl oluyor bu iş? insanoğlunun sonsuz aptallığı sayesinde. yunus sert burunlu ve hızlı yüzen bir hayvandır. bu bulunsun aklınızın bir kenarında. insanlar yunus görünce "aboooo flipır bu. bak şimdi nasıl tutunacam kıçına da beraber yüzecem..." diyen insanlar bu sert burunların hedefi olabiliyor. flipır flipır yapacam derken denizin ortasında çarptı mı mahveder yunus. köpekbalığını az biraz biliriz. huyu suyu bellidir. pek samimi olunacak bi yaratık değil. insanlar kendilerini saklar ondan.
- yunus her şeyden önce gezegenimizdeki ikinci en akıllı canlı türüdür. (birincisi fare, bilindiği gibi.) yunusların bütün o şebeklik, aymazlık olarak algıladığımız hareketleri de dünyamızın elim ama kaçınılmaz sonuna karşı biz insanoğlunu uyarmak amaçlı değil de nedir söyler misiniz?*
halbuki köpekbalığı öyle mi ya, işi gücü şuradan bir sörfçü, bir bikinili kız, bir baldırı çıplak geçsin de dişleyeyim kabadan diye sotaya yatmak olan kolpa kere rezil bir mahluk. ipod'unda devamlı gerilim müziği dinleyerek gezen, dünya plajlarının* sarı bıyık'ı.(tembel, 13.05.2008 14:01 ~ 14:03)
- yunus zeki hayvandır.satranç bile oynar o derece ama köpekbalığı adı üzerinde it oğludur biraz.o da oynar aslında satranç ama yenilince sizi yer parçalar.o yüzden satranç oynamamak lazım bunlarla.ama yunus öyle mi ? yenilince terbiyeli davranır inşallah bi dahaki sefere ben yenerim der kalkar masadan zekidir yunus.
- flipper isimli dizide flipper'ın devamlı köpekbalıklarını yenmesi aklımızda yunusların yenilmez olduğu fikrini oluşturmuştur. ayrıca köpekbalıkları ve yunusların kendilerine özel bölgeleri olduğundan pek birbirlerine sataşmazlar. belgesellerde de köpekbalığı vs yunus gibi bir sahne de görülmemiştir.(en azından ben görmedim)
- yunus, kalbinin güzelliği yüzüne yansımış bir çok güzel hayvandır. resimlerine baktığımızda genelde hoplarken görürüz. gösteri yapmayı severler, sevilmek isterler. pamuk gibi kucağa alınası, bağra basılasıdır. deniz kenarındayken sahile yakın bi yerlerde sürüsünü görürsek yüzüp yanlarına gitmek bile isteyebiliriz, fotoğraflarını çekmeye çalışmayı da unutmayız.
köpek balığı yiyicidir, sanki sinsidir. sadece "ın ın ıınnn" fon müziği duyarmışçasına tepesini görebiliriz. sadece resimlerde görmek nasip olsun ki, genelde su altında görürüz ya da birini parçalamak üzereyken. öyle de saklar kendini ve yiyeceği ilk avını düşünür.
yunus candır, canandır. köpekbalığı, cavidandır.
- köpekbalığı gerizekalıdır.kendini sakladığını sanıyorken yüzgecinin suyun üzerinde kaldığını düşünemez.ulan it , yavaş yavaş geliyosun yemeye bari derinden gel anlamayalım.oysa yunusda böyle bir şey yoktur.ayrıca yunus daha az yakar hesaplıdır.bizim teknemiz vardı mesela çınarcık mudanya arası kaç sene önce baya yakıyodu.yunusa tutunarak gittik sadece işçilik parası aldı bizden yunus çünkü zeki.sürümden kazanmayı düşündü.köpekbalığı ise ticaret zekasına sahip değil anca yesin yutsun.
- profilden jean de la fontaine masalı gibi duran, tekken tarzı dövüş oyunlarını anımsatan kapışma. ama elektrikli yılan balığı'nı tek geçerim. plastik eldivenli bir insanı bile çarpabildiğine göre kafası kızarsa bütün okyanusu sikertir.
|