bu şarabın orjinali
çubuktur. ayrıca benim yıllarca şaraptan uzak durmama vesile olmuştur, fakat o günleri aştım artık...
sarhoş olmak isteyenlerin ve
öğrencilerin biricik içkisi
"trakya" şarabı bir öğrencinin içebileceği en güzel şaraplardan biridir.. "köpek öldüren" tabiri ancak güzel marmara ve çubuk adlı şaraplar için kullanılabilir..
ucuz şarap için kulanılan bir deyim. genelde galon olarak satılır ve sirkeden hallicedir.
bölegelere göre ismi değişiklik gösterebilen şaraplardır.iç anadolu'da dertalan adıyla bilinir daha çok.ucuzluğu nedeniyle parasız olunan günlerde tercih edilen şaraplardır.bu şarap içilirken amaç keyif almak değil sarhoş olmaktır.
(hobbitt, 25.05.2004 12:17 ~ 12:19)
istanbul da köpek öldüren diyince genelde
güzel marmara akla gelir .halbuki
güzel marmara dan çok daha ucuz nice şaraplar vardır.
dertalan şarabı olarakta bilinir.bunlar arasında horoz karası,güzel marmara,efes güneşi,evin gibi markalarda vardır.bunlara alıştıktan sonra kavaklıdere gibi şaraplar içilirse bu kaliteli şaraplar insanın hoşuna gitmez.
(bkz.
evin)
(bkz.
dimitrokopulo)
(bkz.
buse)özellikle beyazı
*sirke içiyormuş hissi uyandırır ama öğrencilik işte, zordur.
beyaz çubuk alemin en klas köpek öldürenidir.
(azwepsa, 01.08.2004 18:16 ~ 13.07.2005 15:40)
köpek öldüren izmir ve yöresinde efes güneşi'ne verilen isimdir.
bülent üstün çizimi
süper kahraman kötü kedi şerafettin'in lakaplarından birisi.
(bkz:
büstün)
(bkz:
kötü kedi şerafettin)
sen iç tekirdağ diye bir şarap almıştı
dawsan bey birgün, onu hatırlıyorum adı pek duyulmamış olanlardan.
park müdavimi ispirtocuların en güzel içkisi.
köpeköldüren üzümlerinden yapılmış olan şaraplardır. bu üzümler pek kaliteli üzümler değildir. ancak bu şarapların ucuzluğundan bu ismi aldığını düşünmek tamamen bir yanılgıdır.
güzel marmara şarabında
* 1999 yılına kadar bu üzümlerden yapıldığı küçük puntolu harflerle yazılırdı.
(lapsus, 07.04.2005 20:24 ~ 22:35)
markasız şaraptır.dün içtim.ölüyordum az kalsın. ha bir de;
(bkz:
belediye itlaf ekipleri)
şaraplık bir üzüm çeşididir.
gazozla karıştıldığında daha iyi tat veren şarap türüdür, ilk denediğimde yadırgadığım fakat sonradan mantıklı bir iş olarak görmeye başladığım bu eylem fırsat buldukça tarafamca tekrar edilmektedir.. hatta gazozlu şarabı benimle tanıştıran arkadaşımın ilginç bir buluşuda gazoz+şarap+olips idi, bu da ayrıca baya güzel olmuştu..
(geyik, 07.04.2005 23:00 ~ 23:00)
inorganik kimya dersinde hocanın bir ara analitik masterını hatırlayıp sahte rakıyı nasıl anlayacağımızı anlatmaya başlamasıyla mevzunun kaydığı yer. hoca rakıdan şaraba atlamış, kimya dersi köpeköldüren dersi halini almış, dersin bidayetinde saatlerce gülmüştük.
fiyatla markayla alakası olmadığını düşündüğüm,
blanco adlı terasta gayet iyi fiyata içip de başımızı midemizi mahvedebilen şarap türleri.(bkz:
şaraptan anlayamamanın acısı)
(lupin, 11.07.2005 22:29 ~ 22:30)
genelde öğrenci kesimin vazgeçilmez içkisi.
bir şişesi adama kafayı buldurmaya yeten şarap.sarhoş olmak isteyenler için fiyat/performans olarak köpeköldüren şaraplar idealdir.kaliteli bir şaraba 10-15 ytl verip 1 kere sarhoş olabilirsiniz ama unutmayın ki köpeköldürenlerde bu sayı 5-6'yi bulabilir.