köfteci yusuf

1. bu başlıkta
  2. bakın dur
  1. iznik ve orhangazi'de açtığı şubelerinden sonra bursa merkezde de hizmet vermeye başlayan, uygun fiyata lezzetli köfteleri ve et mamülleri ile bizi bizden alan muhteşem köfteci. başarılarının devamını diliyoruz yusuf.

(, 14.12.2008 14:44)

@2869434

2. iznik'te 5 masaya köfte siparişi alarak başlayıp şimdi devasa bir işyerine sahip olan ufak tefek bir insan. eski adıyla işyerinin adı köfteci yusuf olup işler ilerleyince imren ızgara olmuştur. güleryüzüyle, hoşgörüsüyle, müşteri memnuniyetiyle akıl almaz bir ilerleme sağlamıştır. yoksa sadece köftede bitmiyor iş. bir kez yediğim oldu sakız gibi uzuyor yiyemiyorum yahu.

(, 14.12.2008 14:53)

@2869446

3. darüşşafaka lisesi'nde her sınıfta sorduğu köfteli matematik problemiyle adı köfteciye çıkan bir matematik hocası. şimdi emekli olmuş olabilir, yıllardır haber almadım kendisinden.

sol çerçevede görünce "acaba" dediğim, meğer bambaşka bir köfteci müessesenin de ismiymiş. yoksa yusuf hoca.. emeklilik.. lan?!

(, 14.12.2008 15:10)

@2869475

4. aynı isimle manisanın turgutlu ilçesinde de olan müessese.isimleri aynı olsa da sahipleri farklı.

(, 14.12.2008 15:44)

@2869522

5. açıkçası az evvel yusuf'un iznik'teki headquarter'ında köfte pirzola yiyende, niye adam akıllı bir risk sermayedarı yatırımlarını yusuf'da değerlendirip bir şekilde büyük şehirlere yayılımını sağlamıyor diye düşündüm. son öğrendiğime göre adam bursa şubesini de patlatmış ve istanbul il sınırlarını zorlayan tüm şubeleri kendi öz kaynaklarıyla açıyor. bugün köfteci ramiz uyduruk köftelerle istanbul halkını söğüşlerken yusuf'un lokal bir bilinirlikle kalması üzücü bir durum. akıllıca hamlelerle 20 yıl sonra bu ülke "iznik köftesi" gibi bir değer de kazanabilir.

(, 25.04.2009 16:29)

@3381153

6. masaya oturup sipariş verdiğinizde abartısız iki dakika geçmeden köftelerin servis edildiği yerdir. siparişleri verelim, onlar gelene kadar ellerimizi yıkayalım, bir sigara içelim falan derseniz, köfteler soğuyabilir. o nede,nle sipariş verir vermez elinize çatalınızı alın derim. köfte lezzetli, piyaz eh işte, ekmek kadayıfı süperdir. personel vızır vızır çalışır, kızarmış ekmekler, közlenmiş biber, domates, çay servisi,bittikçe yenilenen salça sosu sürekli masalara taşınır. gözünüz ve karnınız doyduktan sonra, hesap geldiğinde ise gözlerinize inanamazsınız, fiyatlar lezzetle ve porsiyonla ters orantılıdır. mutlaka uğrayın derim.

(, 15.07.2009 21:57 ~ 16.07.2009 09:51)

@3709801

7. fiyatının ucuz olması hayvanların kendilerinin olmasıymış.kaymaklı kadayıf tatlısı mükemmeldir.sırf onun için bile gidilesi yer.

(, 23.07.2010 22:35)

@5484753

8. fiyatları h,iç de sanıldığı gibi ucuz olmayan ama sürekli dolu olan iznik in vergi rekortmeni köftecisi.

(, 01.08.2010 12:18)

@5531551

9. şimdilerde 250 gram köftenin 7 buçuk lira olduğu iznik in en bilindik mekanlarından birisidir.

(, 20.08.2010 17:51)

@5623259

10. iznik şehit sedat pelit lisesi karşısında bulunur ve bu okulun bahçesini otoparkı olarak kullanır. iznik e gelen ünlülerin mutlaka uğradığı yerdir.

(, 20.08.2010 17:52)

@5623263

11. yalova yolundaki şubesinin önünden her geçtiğimde kızılay'ın bedava yemek dağıttığını düşündürten köfteci. boş yer mütemadiyen olur. fiyat/lezzet performansı iyidir, içeri girip boş masaya oturana kadar garson ordusu tarafından "hoş geldiniz efendim" gibi cümlelerle karşılaşırsınız (bu hoş gibi görünebilir, ama onbeşinci iyi dilekten sonra "yeter lan!" dememek için kendinizi zor tutarsınız).

(, 21.05.2011 22:13)

@6995302

12. çocukluğumda haftasonları düğünlerde yediğimiz köfteyi bir çatı altında satmaya başlayıp, sektöre " iznik köftesi " tabirini kazandıran ve gün geçtikçe firmalaşan bir zamanların imren köftecisi.

(, 21.05.2011 22:45)

@6995561

13. çarşamba günleri özellikle merkez iznik şubesi karınca yuvasını andıran aralıksız on saat müşterinin boş yer bırakmadığı köftesinin yanında kuzu şişi , pirzolası ,bifteği , tavuk şişi ile de beni benden almış ekmek kadayıfı ile marka değerini günden güne artıran mekan.

(, 27.07.2011 16:04)

@7367666

14. adeta bir yol üstü lezzet durağı. iki senedir ne zaman memlekete** gidecek olsam muhakkak hem giderken hem dönerken yol üstündeki orhangazi şubesine uğramassam yolculuğum anlamsızlaşıyor. bizim orda burda yediğimiz parmak kadar dandik dundik köftelerle kıyaslanınca porsiyonları doyurucu, çok çok lezzetli ve o performansa göre fiyatları gayet uygun. bittikçe hemen yenilenen ve tadına doyulmayan biber salçası ve sürekli sıcak sıcak getirilen kızartılmış köy ekmekleriyle birlikte servis efsaneleşiyor. ve bütün bunların yanında masaya oturup sipariş verdikten sonra neredeyse 4-5 dakika içinde siparişinizin eksiksiz bir şekilde gelmesi de cabası. sadece köfte de yok tabi, bilimum et ürünleri çeşitleri mevcut. öte yandan sıcak yemeklere ek olarak salatasıydı yoğurduydu cacıktı piyazdı derken bunlar da gayet uygun fiyata ve bol kepçe. tatlılarını hiç denemedim ki aralarında kemalpaşa, tel kadayıf ve ekmek kadayıfı, sütlaç gibileri var. ama eminim onlar da oldukça lezzetlidir.

-bu satırları yazarken adeta o mesud anlara geri dönüyorum. hani şu an teklif etse kendisiyle evlenirim bile. öyle seviyorum.-

kendileri hakkında bundan daha kapsamlı bilgi edinmek isteyenler için şöyle de bir internet sitesi var;
    http://www.kofteciyusuf.com.tr/

büyüyünce evde hiç köfte yapmayıp, üşenmeyip her ay ya da 2 ayda bir gidip bilimum köfte/et ihtiyacımı bu müesseseden karşılamak istiyorum. gerçi çağrı merkezi ve online sipariş sistemi falan da var ama daha gelenekçi olup "hadi tekirdağ'a köfte/bursa'a iskender/susurluğa tost-ayran yemeye gidelim nostaljisini burda da yaşamayı tercih ederim.

velhasıl yemeden ölmeyin.

(, 28.07.2011 23:15 ~ 23:23)

@7375029

15. akçaabat'ta akçaabat köfte yedim, inegöl'de inegöl köfte yedim, izmit'te tekirdağ köfte yedim.

annemin yaptığı değişik bir köfte modeli vardır bir de.

hepsi bir yana köfteci yusuf'un iznik köftesi öbür yanadır.

nasıl yapıyorlar, nasıl ediyorlar bilmem, ama ben iznik köftesinin üzerine hiçbir köfteyi tanımam, kimse alınmasın.

her fırsatta birkaç motor olarak iznik'e gider, köfteci yusuf'ta yeriz yemeğimizi.

öyle geçerken uğradığımız sanılmasın, sırf köfteci yusuf'ta yemek için iznik'e gidiyoruz biz. iznik amaç değil, araç yani burada.

köftesinin mükemmelliği bir yana, diğer etleri de mükemmel.

size tavsiyem bir porsiyon köftenin yanısıra bir kuzu pirzola, bir dilim sucuk ve bir kuzu külbastı sipariş etmeniz.

piyazı, salatası gelir zaten.

masada sirke, limon suyu gibi malzemeler elbette vardır.

ekmeğe gelince, hem kızarmış, hem de normal ekmek bulunur masada, istediğinizden yersiniz.

tatlıya geçmeden önce "çay ya da kahve alır mısınız efendim?" diye sorarlar. bunlar ikramdır, kat'iyen para almazlar.

içeceklere gelince, ben her gittiğimde şıra istiyorum, bu zevk meselesi tabi.

her neyse.

tatlılara gelelim, burada bir sürü pastane var (iznik'ten bahsetmiyorum) ama hiçbirinde kaymaklı kadayıf yok.

neden? diyorum, abi kaymak bozuluyor, dayanmıyor, o yüzden ekmek kadayıfının arasında ince bir krema tabakası var.

he öyle mi? aferin!

köfteci yusuf'ta kaymaklı ekmek kadayıfı isteyin, üzerine öyle bir kaymak koyuyorlar ki, tatlı kapanıyor neredeyse, bir kere gözünüz doyuyor en başta.

aynen bu anlattığım şekilde yedik son gittiğimizde, yani bir ay kadar önce.

dört kişiydik.

kaç lira hesap geldi dersiniz? 64 lira. yani kişi başı 16 lira yapıyor.

en dandik yerde iskender yeyip yanına ayran içince adamlar 12-13 lira alıyor oysa.

* * *

yani hiç gocunmadan bu kadar reklamını yaparım, bu kadar kaliteli bir yerdir köfteci yusuf...

ama orhangazi şubesini filan bilmem, gitmedim hiç...

(, 21.08.2011 03:52)

@7503304

16. söylemeyi unutmuşum, bir de sıcak sıcak getirirler etleri, siz köfteleri yersiniz, son köfteye geçmişsinizdir ki kuzu pirzola gelir, onu yerken sucuk gelir, sucuk bitmeye doğru külbastı gelir.

tabakta soğumaz yemeğiniz.

köfteci yusuf forever!

(, 21.08.2011 03:54)

@7503312

17. köfteci yusuf, sahabının adı. aslında bildiğin iznik imren köftecisi'dir kendisi.

karnınızı tıka basa doyurduğunuz bu köfteciden, cebiniz hafiflemeden çıkarsınız. yani şöyle diyeyim...istanbul'da kadıköy'de köfte yiyene kadar, iznik'e gider, gelir bir de burada köfte yersiniz. aynı fiyatı bulur.

eskiden şimdiki gibi kat kat bi binası falan yoktu. şubeleri de yoktu. esnaf lokantası gibi bir şeydi. zaten porsiyon değil, gramaj usulü sipariş edilirdi köfte burda. ama nasıl bi lezzettir o ya! salataları falan çok güzeldi. sonra o kadar güzel bulmadım; ama acılı ezmeleri her zamanki gibi, dehşet bir lezzet. kaymaklı ekmek kadayıflarını yemeden sofradan kalkarsanız, o kaymak ayrı ağlar, kadayıf ayrı ağlar. zira kaymak kadayıftan büyük.

(, 04.02.2012 21:27)

@8298731

18. rüzgarlı günlerde mudanya yolu şubesinin bütün kokusu evin içine dolar, sofradan yeni kalkmış herkesi miyavlatır. öyle bir köfteci işte.

(, 04.02.2012 21:29)

@8298739

19. yeşil bursa'nın cazip restaurant zinciri.

fiyatı uygundur, çoğu ürünü lezzetlidir, fakat evlere servisi sıkıntılıdır. özellik tavuk bonfilesi ve köftesi ağızlara layıktır. fakat evlere sipariş de bir süre garantisi yok, ortalama servis süresi 45 dakika olmasına rağmen 2 saati bulursa, siz de telefon açar siparişi iptal ediyorum diye bağırır, telefonu kapatırsınız. çoğunlukla anlayışla yaklaşıyorlar.

(, 10.05.2012 19:30)

@8862875

20. performans/fiyat oranı çok iyi olan harika bir köftecidir. 4,5 tl'ye 5 adet (200 g) kofte ve lezzeti dillere destandir. masa basina ortalama 5 garson düsmektedir merkez subesinde.

(, 12.06.2012 21:37 | itü sözlük mobil ile)

@9058827

21. çok değil, daha sekiz saat önce susurluk şubesinin kapısından glrerken zayıflama düşüncesinde olduğum, içeride köftelerin güzelliği ve bolluğundan hayvan gibi tıkındığım, kapısından çıkarken de yine zayıflama düşüncesine döndüğüm yerdir. köfteleri müthiş. denemeyen köfte yedim demesin hiç.

(, 17.09.2012 00:20 | itü sözlük mobil ile)

@9556304

22. köftesi, salçası, acılı ezmesi ve salatası çok başkadır, lezizdir. ama ekmek kadayıfı bambaşkadır. kaymaklısı tavsiye olunur. kaymağı o kadar büyüktür ki kadayıf gözükmez. başlığı görünce köfteci yusuf'un sitesine girip kadayıfla hasret giderdim.

(, 17.09.2012 02:04)

@9557146

23. nedense babamın sürekli "köfteci koca yusuf" dediği müessese.

(, 17.09.2012 02:17 ~ 14:20)

@9557244

24. 3 kuruşa 5 köfte yiyebileceğiniz yer.

(, 17.09.2012 13:28)

@9558501

25. köftesi fevkalade lezzetlidir. türkiye'de onun gibi bir tek numan usta var. bu iki yerin dışında yediğim köfteler köfte değil ancak et karışımı içi çiğ dışı yanık yemeklerdi diyebilirim.

(, 17.09.2012 13:34)

@9558525

1. 1
  2. 2