justin chancellor   

adana çık aradan

1. tool'un ingiliz bas gitaristi. tam adı justin gunnar walte chancellor.

paul d'amour gruptan ayrıldıktan sonra tool bas gitarist arayışlarına girmiş ve başta önceden kendileriyle beraber turlara çıkmış peach grubunun basçısı justin olmak üzere , danny carey'nin mensubu olduğu gruplar pigmy love circus'dan shepherd stevenson ve zaum'dan marco fox ; kyuss'dan scott reeder ve filter'dan frank cavanagh arasında bir seçim yapmaya yönelmiş. tabi ki justin bu seçmelerden rahatlıkla sıyrılmış. fakat başlarda tool'a katılmaya biraz isteksizmiş çünkü peach dağılalı 6 ay olmuş ve 14 yaşından beri beraber çaldığı bir arkadaşıyla beraber yeni bir grup kurmak üzerelermiş. ancak biraz düşününce bunun reddedilemeyecek bir fırsat olacağını düşünmüş ve tapılası tool , tapılası bir bas gitariste sahip olmuş.

komplike bestelerin adamı olmasa da diğer elemanlarla arasındaki uyum ve aşmış derecedeki yaratıcılığı kendisine hayran olmama sebeptir. schism , eulogy , disposition , the pot , forty six and two , jimmy , pushit* gibi şarkılarda yaratıcılığın doruklarında dolaşmıştır. taparım.

bir de kendisi sinestetikmiş. deli bildiğin.
    (pushitonmeshitonme, 10.11.2006 21:32 ~ 21:46)

2. wal marka bas kullanan bir şahsiyet. türkiyeden örneklemek gerekirse bunu
    (bkz: kerem tüzün)
    (bkz: özkan uğur)
    (justfrozen, 08.02.2007 16:36)
  3. parmaklarından başlayıp o bas'tan o sesi çıkarabilen bütün elini kolunu ve pedallara basan ayağını öpmek istediğimdir.
    fan olmak nedir? ben bilmem
    hangi pedal hangi efekti verir? hiç bilmem, beyim bilir.
    ama ayakları ve parmakları'nı kıpırdatarak çıkardığı o tok "djıng djıng" sesi... allahım sana geliyorum.
    ibadet ediyorum kendisine sahnede iken.
    hem ikimizden daha uygun bir çift mi olur. ben drum, o bas. "drum & bass". o ye.

tapılası sound'u çıkarak gitarın pedalları için buyrunuz:
    http://img266.imageshack.us/...
    (drummy, 24.03.2008 01:21 ~ 15.04.2008 08:54)
  4. lovetone marka pedallar kullanan basçıdır.
    (henriçayniski, 24.03.2008 01:32)
  5. bass whammyi en iyi kullanan bas gitaristlerden biri. garip rifflerin adamı.
    (justfrozen, 13.04.2008 16:54 ~ 16:55)
  6. dört tel üzerinde saklanmış olan garip riffleri ortaya çıkartan yaratıcılık konusunda insan üstü bir bünye. çalınması bile zor iken, bu insan yavrusu yazmış bu yürüyüşleri. the grudge, disposition, aenema gibi şarkılar. az mantıklı ol kendine gel. ilerde çocuğun sorduğunda "baba bunlar ne?" dediğin de ne cevap vericeksin onu düşün.
    (justfrozen, 04.06.2008 09:21)